15/7/08

Πύραυλοι κινεζικής τεχνολογίας στις Τουρκικές Ένοπλες ΔυνάμειςΠρόκειται για τους πυραύλους YILDIRIM, προϊόν κινεζοτουρκικής συνεργασίας που ανάγεται στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η κινεζοτουρκική συνεργασία στον τομέα της μεταφοράς πυραυλικής τεχνογνωσίας είχε εντοπιστεί εν τη γεννέσει της, όπως και αντίστοιχες κινήσεις που είχε κάνει η Τουρκία για συνεργασία με τη Νότια Κορέα και το Πακιστάν, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
Όσον αφορά στους πυραύλους YILDIRIM, αν και πρόκειται για ξεπερασμένη τεχνολογία, δεν παύει να είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που είναι δυνατόν να προκαλέσει πανικό στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.
Να σημειωθεί πάντως ότι το συγκεκριμένο όπλο αποκτήθηκε από την Τουρκία όσο διαρκούν οι επαφές για την Οκοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι παρακολουθούν υπεύθυνα και εκ του σύνεγγυς το θέμα, για να αποφευχθούν επώδυνες εκπλήξεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.