20/7/08

Μουσταφά Κεμάλ και Λένιν δίπλα-δίπλα σε διαδήλωση των κεμαλιστών στην Κωνσταντινούπολη

Εντύπωσε προκάλεσε ακόμη και στην Τουρκία πανώ που μετέφεραν διαδηλωτές σε διαδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Κεμαλικής Σκέψης στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Ιουλίου 2008. Στο πανώ υπήρχαν οι φωρογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και του Λένιν, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος σύμμαχος του "ηγέτη του πρώτου αντιιμπεριαλιστικού απελευθερωτικού αγώνα" των Τούρκων.
Ελπίζουμε οι βαθύτερες πτυχές αυτής της "συμμαχίας" κάποια στιγμή να δουν το φως της δημοσιότητας, αν μη τι άλλο, για να μπορούμε να αναλύουμε και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα κάποιες περίεργες και ετερόκλητες συμμαχίες και εξελίξεις που ίσως κυοφορούνται και πάλι στην περιοχή μας. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στο ευαίσθητο ζήτημα των σλαβόφωνων κατοίκων της Μακεδονίας, που επιδιώκεται να χρησιμοποιηθούν από κάποιους, από κοινού με τους πολιτικούς προβοκάτορες των Σκοπίων ως όχημα για την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. Ίσως, εκτός από τις επί μέρους πτυχές του όλου ζητήματος, ο τελικός στόχος του ερύτερου σχεδίου να είναι η Θεσσαλονίκη, που αποτελούσε και για τους Νεότουρκους τον κύριο προς διαφύλαξη στόχο την περίοδο διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άλλωστε σε δυο ημέρες έχουμε την 100ή επέτειο της έναρξης της περιόδου της 2ης Συνταγματικής Μοναρχίας, που επέβαλαν οι Νεότουρκοι, με την επανάσταση της 23 Ιουλίου του 1908.
Οι Νεότουρκοι έκαναν την επανάσταση και πήραν την εξουσία από τον Αβδούλ Χαμίτ, για να προστατεύσουν τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη από τις ελληνικές βλέψεις. Άσχετα με το αν δεν το κατάφεραν στους επακολουθήσαντες βαλκανικούς πολέμους.
Μήπως τώρα κάποιοι θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.