22/8/08

Ανθελληνικό δημοσίευμα σε βρετανικό περιοδικό

Στη φωτογραφία ο αρθρογράφος Daniel Korski

"Στο hollywood υπάρχει ένα βραβείο που λέγεται "χρυσά βατόμουρα" ή Razzies. Είναι το αντίθετο των Οscars. Αν στην Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, υπήρχε κάτι παρόμοιο με τα "χρυσά βατόμουρα" το βραβείο θα πήγαινε στην Ελλάδα, για τις προσπάθειές της, να αποσταθεροποιήσει τη γειτονική "Μακεδονία" και να εξουδετερώσει τη Βαλκανική πολιτική της ΕΕ". Aυτός είναι μόνο ο πρόλογος ενός μακροσκελούς συκοφαντικού άρθρου στο βρετανικό περιοδικό Spectator που υπογράφει ο εβραϊκής καταγωγής αναλυτής Daniel Korski. Ο Korski είναι (δυστυχώς) ερευνητής του European Council on Foreign Relations (ECFR) στο Συμβούλιο του οποίου συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Martti Ahtisaari, Giuliano Amato, Anthony Giddens, Sir Stephen Wall, George Soros, Chris Patten, Joschka Fischer, Λουκάς Τσούκαλης. Επισημαίνεται ότι εργάστηκε και στο International Crisis Group (ICG).

Αναδημοσίευση από το http://strategy-geopolitics.blogspot.com
Το κατάπτυστο άρθρο στο: http://www.spectator.co.uk/coffeehouse/1410211/and-the-award-for-worst-foreign-policy-goes-to.thtml#comments

11 σχόλια:

  1. Ένας ακόμη ...Μισθοφόρος της Νέας Τάξης.

    Ελπίζω οι παντοδύναμοι συμπατριώτες του Δανιήλ , να τον κάνουνε είτε να σταματήσει να γράφει , είτε να γράψει την αλήθεια ...
    Σε διαφορετική περίπτωση θα έχω δικαίωμα να τους κατηγορήσω για ύπουλη πολιτική προς μία συμμαχική χώρα που τους τιμάει και που ξέρει κι αυτή απο προσφυγιά διώξεις και γενοκτονίες...

    Με τέτοιες εβραικές πληρωμένες γραφίδες τρίζουνε τα κόκκαλα του Μαρδοχαίου Φριζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να περιμένει κανείς απο έναν Εβραίο;
    Με αφορμή το άρθρο σου Σάββα, έκανα μία ανάρτηση με ένα video γι αυτό το μούτρο.

    Daniel Korski

    Ευχαριστώ και καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ιάσιε και λοιποί φίλοι
    νομίζω ότι η καταγωγή, το χρώμα, η γλώσσα ή η θρησκεία ενός ανθρώπου δεν θα πρέπει να είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει.
    Ο κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από αυτά που λέει-γράφει και από αυτά που πράτει, από την πολιτεία του δηλαδή. Νομίζω ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τους αφορισμούς.
    Τώρας, σε σχέση με τον Ντάνιελ, το άρθρο του είναι άθλιο και γι' αυτό θα πρέπει να επικριθεί. Τώρα, αν ανήκει σε κάποια οργάνωση, σιωνιστική ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα πρέπει να αποδειχτεί αυτό και να κατακριθεί για την επιλογή του.
    Αν θέλεις την άποψή μου, από αυτά που ξέρω (δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα), ο σιωνισμός είναι μια ρατσιστική ιδεολογία, που, εκτός όλων των άλλων, θέλει να επιβάλλει τη δική της παγκόσμια τάξη, με το γένος των Εβραίων να είναι επικυρίαρχο. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το εξής: ότι θύματα αυτής της ρατσιστικής ιδεολογίας είναι και οι ίδιοι δημοκράτες Εβραίοι, που κατατρομοκρατούνται από τους στυγνούς σιωνιστικούς μηχανισμούς για να μπουν στο "μαντρί".
    Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι υπηρέτες αυτής της ιδεολογίας είναι και Έλληνες, Τούρκοι, Αμερικανοί, Βούλγαροι κλπ.
    Δυστυχώς και αυτό το θέμα δεν εξαντλείται σε μια απάντηση σε σχόλιο, θέλει συζητήσεις και διαλέξεις.
    φιλικά
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα, ας το ξανασκεφτούμε λίγο, είναι η καταγωγή και η γλώσσα και η θρησκεία αυτά που μας καθορίζουν και μας χαρακτηρίζουν;

    Αλλιως σκέφτεται κάποιος που μιλά Σουηδικά με τα πολλά σύμφωνα επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει στον κρύο Βορρά και αλλιώς κάποιος που μιλά Αραβικά στο ζεστό τροπικό.

    Αλλιως αντιδρά κάποιος που αισθάνεται απόγονος του Λεωνίδα και του Μ. Αλεξάνδρου και αλλιώς κάποιος που η ιστορία της χώρας του είναι σύντομη και έχει πρότυπα τον ΜcDonald, τον Στρατηγό απο το Kentucky, τον Trump, τη JLo, τη Madonna, το American Idol κλπ κλπ.

    Αλλιώς αντιδρά κάποιος με φιλοσοφικό υπόστρωμα και εκπαίδευση κι αλλιώς κάποιος που γεννήθηκε στα δέντρα τρώγωντας φύλλα και κάρπους όταν κάποιοι άλλοι είχαν ανακαλύψει τη χοληστερίνη (απο τον φίλο μας το Χάρρυ Κλυνν).

    Αλλιώς σκέφτεται και αντιδρά κάποιος που καθοδηγήται απο τη Ρωμαιοκαθολική ή την Ορθόδοξη τάση της Χριστιανοσύνης, αλλιώς απο τον Ιουδαϊκό τους πρόγονο κι αλλιώς αν ακολουθεί τις διδασκαλίες του Βούδα ή του Κρίσνα.
    Ο τρόπος ζωής σου είναι διαφορετικός αν οδηγήσαι απο τον Κομφούκιο ή τον Επίκτητο ή τον Σωκράτη ή τον Παύλο ή τον τάδε John των πεντακοστιανών ή τον τάδε James των Amish ή Mormon.

    Έχω και μια απορία. Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομα του Χριστού και του Χριστιανικού τρόπου ζωής και πόσα στο όνομα του Βούδα; Πόσα χωριά και πόλεις των ιθαγενών καταστράφηκαν, άνθρωποι σκοτώθηκαν και περιουσίες εκλάπησαν απο τους χριστιανούς κονκισταδόρες και πόσα απο τους φανατικούς Μασάϊ; (για θρησκευτικούς πάντα λόγους). Πόσες τάδεφορίες έχει καταγράψει η Ιστορία και πόσες σταυροφορίες, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ακόμη και ο Ναζισμός ένα είδος σταυροφορίας είναι.

    Σάββα, θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί αυτό μάλλον εννοείς, ότι η καταγωγή, το χρώμα, η γλώσσα ή η θρησκεία ενός ανθρώπου δεν θα πρέπει να είναι ταμπέλες που να τον κατηγοριοποιούν και να του δίνουν αξία διαφορετική ως άνθρωπο. Είναι όπως δεν έχει διαφορετική αξία ο παχύσαρκος άνθρωπος απο τον λιπόσαρκο ή αυτός που ροχαλίζει απο αυτόν που κοιμάται στον αφρό.

    Θα συμφωνήσω ότι όλοι μας θα πρέπει να κρινόμαστε απ αυτά που λέμε και γράφουμε και κυρίως απο αυτά που πράττουμε. Απο το βίο μας δηλαδή.

    Δυστυχώς, οι αφορισμοί δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν.
    Όχι όταν υπάρχουν ανθρωπάρια που με κατηγορούν ως Εθνικό επειδή διαβάζω Πλάτωνα, Πρόκλο και Πλωτίνο.
    Όχι όταν με κατηγορούν ως Έλληνα επειδή υπερασπίζομαι τα ίδια κεκτημένα που υπερασπίστηκαν οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι και οι Θερμοπυλοκράτορες. (Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, το όνομα, η όψη και η μορφή του θηρίου έχουν αλλάξει όχι οι προσπάθειες του).
    Όχι όταν η αξία μου ως άνθρωπος υποβιβάζεται σε επίπεδο ζώου που μπορεί να αναλλωθεί επειδή δεν ασπάζομαι την εβραϊκή θρησκεία (βλέπε την Torah).
    Όχι να κατηγορούμαι σαν προδότης της χώρας μου όταν εκτελώ τις διαταγές της επειδή κάτι άλλαξε στην πορεία που δεν βόλευε τα ξένα κέντρα αποφάσεων. (δεν μου αρέσει ο όρος αλλά επειδή έχει αποκτήσει μία σημασία τον χρησιμοποιώ κι εγώ).

    Φίλε μου Σάββα, είναι δύσκολο να αποφύγουμε τους αφορισμούς έναντι των άλλων που μας πολεμούν με αφορισμούς. Άσε που για τους Σιωνιστές ως ρατσιστές, νεοταξίτες, εκμεταλλευτές και ενεργορουφήχτρες που είναι δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Τους πολεμάμε όπως και όταν τους βρούμε μπροστά μας, δηλαδή πάντα.

    Φιλικά Ιάσιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιάσιε
    Ως άτομα πολεμάμε οποιονδήποτε ρατσισμό, όλα τα ανελεύθερα καθεστώτα, όλες τις ιδεολογίες που απαξιώνουν τον άνθρωπο και τις πανανθρώπινες αξίες.
    Όταν εκφραζόμαστε για εθνικά θέματα τα πράγματα μπλέκουν, αφού η πολιτική πολλές φορές είναι σκληρή και χρειάζεται να πάρεις οδυνηρές αποφάσεις για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα της χώρας σου. Και τότε οι παραπάνω αρχές υπόκεινται στο εθνικό σύμφερον.
    Εκεί έρχεται η συνείδηση του καθενός.
    Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, για την αγάπη σου στο ελληνικό ιδεώδες, σε γενικές γραμμές τα προσυποράφω. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει σημασία ο τρόπος. Να βρούμε τον τρόπο η αγάπη και η ενασχόληση με το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες να έχει σχέση με το σήμερα και, κυρίως, με ένα παραγωγικό αύριο, χωρίς να ακυρώνουμε ιστορία αιώνων του Ελληνισμού.
    φιλικά
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα,
    με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στην πρώτη πρόταση.

    Για τις αποφάσεις και τη δυσκολία που αυτές επιλέγονται για τα εθνικά μας θέματα νομίζω καταλαβαίνεις καλύτερα γιατί εγώ δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση και ως αδαής εκφράζομαι ίσως με περισσότερη επιθετικότητα.

    Όσο για την τελευταία τοποθέτηση σου, είναι ότι καλύτερο και μεστό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Λίγοι, μα πολύ λίγοι θέλουν να παντρέψουν και συνδυάσουν το χθές και το σήμερα της Ελληνικότητας. Δεν έχει νόημα το χθές και το αύριο χωρίς το σήμερα.

    Φιλικά απο τη πόλη του Νέστωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε Σάββα και λοιποί φίλοι αυτού εδώ του blog, μιας και αναφέρθηκε το θέμα του σιωνισμού θα ήθελα να παραδώσω ενα site το οποίο περιέχει αρκετά καλή ανάλυση και πληροφορία για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο και ξεφεύγει κατα πολλή απο τα γνωστά συνωμοσιολογικα γραφήματα της πλάκας.

    http://users.cyberone.com.au/myers/

    Επίσης να συστήσω την προσοχή στο ακόλουθο εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο.

    http://users.cyberone.com.au/myers/red-symphony.html

    Και ένας συνοδευτικός χάρτης.

    http://history.sandiego.edu/gen/maps/1900s/1942world1600.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σαββα και φίλοι αυτού εδώ του blog, μιας και αναφέρθηκε το θέμα περι σιωνισμού θα ήθελα να παραθέσω μια ενδιαφέρον μελετη/ιστοσελίδα η οποία μπορεί να περιφέρεται γύρω απο συνωμοσιολογια αλλα είναι μακράν ανώτερη απο τα γνωστά γραφήματα της πλάκας.

    http://users.cyberone.com.au/myers/

    Επίσης να συστήσω την προσοχή στο ακόλουθω κείμενο που αν μη τι άλλο είναι εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    http://users.cyberone.com.au/myers/red-symphony.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε Σάββα και λοιποί φίλοι αυτού εδώ του blog, λιγό πολύ συμφωνώ με όλες τις παραπάνω απόψεις, αλλά στο θέμα του Σιωνισμού πρέπει να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα, αφού αναμφίβολα κάθε κίνηση πού γίνεται στην γεωπολιτική σκακιέρα έχει σαν γνώμονα το συμφέρον του Ισραήλ

    Σασ συστήνω το παρακατω blog

    http://greeknation.blogspot.com

    Ευχαριστώ

    Παναγιώτης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παναγιώτη καλημέρα
    Διάβασα μερικά άρθρα από το μπλογκ που προτείνεις. Είναι ενδιαφέρον, γιατί αν μη τι άλλο, έχει συγκεκριμένες αναφορές σε πηγές, ιστορικούς κλπ.
    Όμως έστω και αν δεχτούμε ότι υπάρχει και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σιωνιστικό σχέδιο για μια παγκόσμια κυριαρχία, είναι λάθος οτιδήποτε γίνεται πάνω στη γη να το προσεγγίζουμε συνωμοσιολογικά και να το χρέωνουμε ή πιστώνουμε στους Εβραίους. Αν το κάνουμε αυτό αφ' ενός χάνουμε την ουσία και αφ' ετέρου ρίχνουμε νερό στο μύλο του σιωνισμού.
    Ότι συμβαίνει στη φύση, άρα και στην πολιτική, υπακούει στη λογική του αίτιου και του αιτιατού. Ο πλανήτης και η παγκόσμια κοινωνία εξελίσσεται. Η τεχνολογία είναι αυτή που έχει ανατρέψει τα στερεότυπα της ιστορίας και της πολιτικής και όχι ο σιωνισμός. Η τεχνολογία και οι επιπτώσεις της στο έλεγχο και τη διακίνηση της γνώσης, στην επαφή μεταξύ των ανθρώπων, στην πολιτική, το εμπόριο και την οικονομία έχει καταστήσει την υφήλιο μια παγκόσμια κοινωνία, αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση και όχι κάποια κέντρα που επιδιώκουν ιδεολογικούς ή άλλους σκοπούς. Όχι οτι δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα, δεν είναι όμως αυτά που δημιούργησαν την παγκόσμια κοινωνία, απλά προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους στόχους.
    Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω ότι εξαντλητική έρευνα και μελέτη σε ότι γίνεται στον κόσμο, όπως για παράδειγμα στην Οσετία, μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβείσ τον κόσμο. Τα άλλα προσφέρονται για συναξιολόγηση.
    φιλικά

    Σάββας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.