22/9/08

Νέο νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνεται η εξουσιοδότηση στις ΤΕΔ για επιχειρήσεις εναντίον του Νοτίου Κουρδιστάν, για 12 μήνες

O χάρτης του καθ. Ιζάντι, που απεικονίζει τους κουρδικούς πληθυσμούς στις χώρες που κατέχουν περιοχές του Κουρδιστάν

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το νομοσχέδιο του πρωθυπουργικού γραφείου, με το οποίο παρατείνεται για άλλους 12 μήνες η εξουσιοδότηση διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των στελεχών του ΡΚΚ, εστάλη σήμερα στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για να εγκριθεί από το σώμα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει παράταση της εξουσιοδότησης που λήγει στις 17 Οκτωβρίου, για άλλους 12 μήνες.
Στο νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες από την τουρκική εθνοσυνέλευση.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει κατορθώσει να νομιμοποιήσει την πολιτική γενοκτονίας που ασκεί από το 1923 εναντίον του κουρδικού λαού, ο οποίος στερείται κάθε δικαιώματος που σχετίζεται με την εθνική και πολιτισμική του ταυτότητα, ενώ κάθε προσπάθεια για απαίτηση τέτοιων δικαιωμάτων τίθεται από το πανίσχυρο τουρκικό κράτος στη χορεία της "τρομοκρατίας", αφού οποιοσδήποτε απαιτήσει δικαιώματα για τον εαυτό του ή για τον κουρδικό λαό είτε φυλακίζεται είτε αναγκάζεται να επιλέξει την οδό της παράνομης δράσης, μέσα από τις τάξεις του ΡΚΚ.
Η Τουρκία, όλα αυτά τα χρόνια έχει πυρπολήσει 4.000 κουρδικά χωριά και έχει υποχρεώσει στην προσφυγιά περίπου 5.000.000 Κούρδων, με στόχο την αφομοίωσή τους, ενώ εκμεταλλευόμενη την κρίσιμη για τα συμφέροντα γεωπολιτική της θέση έχει καταφέρει να πείσει Ε.Ε. και ΗΠΑ να εντάξουν το ΡΚΚ και την οργάνωση KongraGel στον κατάλογο των οργανώσεων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Να σημειωθεί ότι το 95% του κουρδικού πληθυσμού στην Τουρκία υποστηρίζει το ΡΚΚ, το οποίο επίσης έχει ισχυρά ερείσματα στους Κούρδους της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.

Πηγή: ΧΟΥΡΡΙΕΤ

9 σχόλια:

  1. παντως οι Κουρδοι .. ανα αντι να βαζουν βομβες στην Σμυρνη τις εβαζαν σε κανενα αγωγο που περναει απο τα εδαφη τους.. θα ηταν πλεον συμπαθεις στην Διεθνη κοινωτητα,

    Τα τυφλα κτυπηματα ποτε δεν φερνουν συμπάθεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε
    εμείς ως Έλληνες, πολιτεία, κυβέρνηση, κόμματα και λαός, πρέπει να μείνουμε μακρυά από την εξειδικευμένη στήριξη του κουρδικού αγώνα.
    Η στήριξή μας πρέπει να είναι πολιτική, επί τη βάσει αρχών και επί τη βάσει των εθνικών μας συμφερόντων.
    Η Τουρκία ασκεί μια πολιτική αφομοίωσης και γενοκτονίας των Κούρδων και ταυτόχρονα μια πολιτική εκτουρκισμού των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης.
    Όσα, όμως, ζητά για τους μουσουλμάνους της Θράκης, τα αρνείται σε Έλληνες, Κούρδους και άλλους αλλόφυλους που ζουν στην Τουρκία.
    Ζητεί ανεξάρτητο κράτος για τους Τουρκοκύπριους και αρνείται κάθε δικαίωμα, ακόμα και αυτό της διδασκαλίας της κουρδικής γλώσσας και της αποδοχής των κουρδικών ονομάτων στους Κούρδους.
    Η κατάσταση αυτή προσβάλλει τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την ίδια την Ελλάδα.
    Όλα αυτά αποτελούν το πεδίο στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει πολιτική στο Κουρδικό.
    Το αν το ΡΚΚ κάνει βίαιες ενέργειες, με αυτό κανείς δεν μπορεί να είναι σύμφωνος ούτε να διαφωνεί. Είναι υπ΄θεση δική τους και της Τουρκίας.
    Κατά την άποψή μου το ΡΚΚ καταφεύγει στη βία επειδή το τουκρικό κράτος την προκαλεί με τη στάση και την πολιτική του έναντι των Κούρδων.
    Η Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει πολιτική στο Κουρδικό, με πολιτικούς όρους και όχι με όρους αντεκδίκησης της Τουρκίας. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, αλλά και στο ίδιο το μέλλον του ελληνισμού.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αγώνας του ΡΚΚ στο Βόρειο Κουρδιστάν(Ν/Α Τουρκία) όπως και στην Συρία-Ιράν, εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και δευτερευόντως και αυτά της ΕΕ. Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τον Κουρδικό αγώνα, κατά το δοκούν, έχοντας την Τουρκία στο διενεκές υπόχρεη απέναντί τους. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν τα όποια ανταλλάγματα από την Τουρκία για να της παράσχουν την όποια βοήθεια για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών.
    Εδώ και 1 χρόνο, από τότε που ξεκίνησαν οι ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εντός του εδάφους του Νοτίου Κουρδιστάν(Βόρειο Ιράκ)αλλά και εντός του Βορείου Κουρδιστάν στο έδαφος της Ν/Α Τουρκίας, με στρατεύματα συνολικού μεγέθους, άνω των 120.000,
    βλέπουμε πως τα αποτελέσματά τους από επιχειρησιακής άποψης είναι πενιχρά.
    Συχνά-πυκνά είδαν το φως της δημοσιότητας, πληροφορίες για διαρροές προς την Κουρδική πλευρά πληροφοριών πεδίου μάχης, με προέλευση τις ΗΠΑ κλπ.
    Το ΡΚΚ έχει αντιληφθεί πλήρως την πολιτική των ΗΠΑ και την εκμεταλλεύεται με την σειρά του, αναλόγως των περιστάσεων. Σημαντικός είναι και ο ρόλος των Ισραηλινών, οι οποίοι μεθοδικά και με στρατηγική έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις στο Βόρειο Κουρδιστάν(Ν/Α Τουρκία) και έχουν εγκατασταθεί πολλές μεγάλες εταιρείες πάσης φύσεως, Ισραηλινών συμφερόντων. Πέραν των προαναφερομένων, είναι γνωστή η στήριξη των Ισραηλινών προς τους Κούρδους γενικότερα.
    Κατά την άποψή μου, το ΡΚΚ θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στα ζητήματα της Μ. Ανατολής, σχετικά με την διαχείριση των υδάτινων πόρων, εν προκειμένω με την διαχείριση των υδάτων των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη και δευτερεύοντος για τους αγωγούς ενέργειας.
    Ο Ισραηλινός παράγων ως άμεσα ενδιαφερόμενος έχοντας στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή θα είναι ο κύριος ρυθμιστής της σύγκρουσης Τουρκίας-Κούρδων, συνεπικουρούμενος από τις ΗΠΑ, τις οποίες όπως έχει αποδειχθεί, σύρει κατά περίσταση και ανάλογα με τις επιδιώξεις του.
    Το έντονο αντισημιτικό κλίμα που υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο στην Τουρκία είναι ένας αφανής παράγων στην διαμόρφωση της Ισραηλινής πολιτικής. Όσο κι εάν οι Ισραηλινοί χαρακτηρίζονται από έναν Θουκιδίδιο ρεαλισμό στην εξωτερική τους πολιτική, η ύπαρξη αντισημιτικού κλίματος και το αντίθετο, λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν στην χάραξη και τον σχεδιασμό τους πάντοτε.
    Ευχαριστώ
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου,

    Θα ηθελα ΑΜΕΣΑ να βγαλεις απο την ιστοσελιδα σου (προφανως δεν το προσεξες..) το μπανερακι TODAY που δειχνει ποσοι σε εχουν δει η ειναι 'online' γιατι ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'και αυτο αποτελει ΥΒΡΙ.

    Ελπιζω τωρα που σας το επεσημανα να πραξετε τα δεοντα..

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκτορα σου έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση.
    Ορφέα καλημέρα
    Είναι λογικό το ΡΚΚ να αποτελεί μήλον της έριδος για όσους έχουν σχέδια και συμφέροντα στην περιοχή.
    Το Κουρδιστάν, νότιο και βόρειο, είναι-θα γίνει το νέο Ελντοράντο της ευρύτερης περιοχής.
    Πετρέλαιο, νερά, άξονες-δρόμοι.
    Εκεί συνωθούνται πολλοί.
    Εκεί ήταν και η Ελλάδα, που εξωπετάχτηκε με την παράδοση Οτζαλάν.
    Τέλος πάντων, εμείς είμαστε εδώ, και με αποκλειστικό στόχο τα συμφέροντα της χώρας μας θα γράφουμε την άποψή μας, θα κάνουμε και την κριτική μας και θα δεχόμαστε και κριτική.
    Κανείς δεν τα ξέρει όλα.
    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σάββα.-
    Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις σου. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω σχετικά με την λειτουργία του ΡΚΚ, όπου μας διαφώτισες, πως λειτουργεί ως κράτος! Συγκρατώ αυτό το σημαντικότατο στοιχείο, με τις όποιες προεκτάσεις του. Καλά κάνει το ΡΚΚ και έχει όλες τις πόρτες ανοιχτές και συνομιλεί ακόμα και με τους Τούρκους. Φυσικό είναι άλλωστε με αυτούς έχει το πρόβλημα και βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο άλλωστε. Οι όποιες συνομιλίες μεταξύ δύο εμπολέμων, εάν δεν γίνονται απευθείας αλλά μέσο τρίτων,
    συνήθως γίνονται προς όφελός του και γενικά είναι σαθρές.
    Για την σύλληψη του ΄Από έχουν ειπωθεί πάρα πολλά…Νομίζω μετά τόσα χρόνια, καταλάγιασαν οι όποιες εντάσεις, εμπάθειες και θεωρίες συνομωσίας. Οι Κούρδοι του ΡΚΚ ξέρουν πως δεν έγινε εσκεμμένα και με συμμετοχή μας η εφαρπαγή του Ηγέτη τους, κατά την προσωπική μου άποψη. Οι Κούρδοι γνωρίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον του Ελληνικού Λαού για τους ιδίους και τον πολυετή αγώνα τους.
    Ελπίζω πως δεν μας βλέπουν πλέον ως κόκκινο πανί, και επιπροσθέτως, αφού μιλάνε με τους Τούρκους, Ισραηλινούς, Αμερικάνους κλπ, για ποιόν λόγο να μην συνομιλούν και με εμάς. Το ότι έχουν οργανωτική δομή κρατική, είναι ένα σημείο που θα πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί δεόντως, εάν θέλει να έχει μελλοντικά ερείσματα στην περιοχή. Φοβικά σύνδρομα και η πάγια τακτική μας «μην προκαλούμε» κλπ, θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε πλέον, καθώς θα μας ξεπεράσουν όπως φαίνεται οι εξελίξεις στην περιοχή…
    Ένα μελλοντικό ισχυρό μεγάλο Κουρδικό Κράτος με 40 εκ Κούρδους, χωρίς τις ισλαμικές δυσκαμψίες και άλλες αγκυλώσεις, κάλλιστα θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο που έχει αυτήν την στιγμή η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής.
    Νομίζω, η υποθετική μου αυτή αναφορά, θα πάρει κάποια χρόνια για να υλοποιηθεί, αλλά θα γίνει.
    Απλά, όπως λέει και μια Τούρκικη παροιμία.-
    «Δεν αλλάζουμε το άλογο όταν περνάμε το ποτάμι γιατί θα πέσουμε μέσα»…

    Κάποιος Τούρκος είχε πει για τις διαφορές Ελλάδος-Τουρκίας.-
    «Στην Ελλάδα έχετε 10 εκ έξυπνους και 1.000 βλάκες. Στην Τουρκία έχουμε 60 εκ. βλάκες και 1.000 έξυπνους. Η διαφορά μας? Εμάς μας κυβερνούν οι 1.000 έξυπνοι κι εσάς οι 1.000 βλάκες»!!!
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορφέα
    θα πρέπει να ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος των Κούρδων και του ΡΚΚ.
    Ίσα-ίσα που δέχτηκα και δέχομαι κριτική από τους Κούρδους για το ρόλο που έπαιξα στην παράδοση του Άπο.
    Κάποιοι που έχουν ευθύνες από την Ελλάδα, τους πληροφόρησαν έτσι, που να τα φορτώσουν στους άλλους.
    Τέλος πάντων, σε σχέση με την παράδοση του Άπο, τα έχω γράψει.
    Μέχρι την έλευσή του στην Ελλάδα, ευθύνες έχουν εκείνοι που του δημιούργησαν προσδοκίες ότι θα τον προστατέψουν και εκείνοι που τον έφεραν.
    Από κει και μετά, ευθύνες έχουν εκείνοι που πήραν την απόφαση του Ναϊρόμπι.
    Σημασία έχει ότι η Ελλάδα τον έστειλε στη φυλακή, πέρα από τις ευ΄θυνες που είχε και ο ίδιος.
    Όσον αφορά την αποκατάσταση των σχέσεων με τους Κούρδους, το ζήτημα είναι πολιτική, όχι συναισθηματικό.
    Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις.
    Όμως στην Ελλάδα επικρατεί η γνωστή κατάσταση. Ποιός να το κάνει;
    Αν ληφθεί πολιτική απόφαση, τότε θα βγουν και πάλι στο προσκήνιο οι καιροσκόποι, οι κουρδολάγνοι αυτή τη φορά.
    Και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι οι ίδιοι που τώρα τους αποκαλούν χωρίς περίσκεψη κι αιδώ, όπως λέει και ο μεγάλος Καβάφης, "τρομοκράτες".
    Και δεν αναφέρομαι στην ΕΥΠ. Εκεί πιστεύω ότι έγινε μια "πατάτα", τίποτε άλλο.
    Τέλος πάντων, με αγώνα, αποφασιστικότητα, περίσκεψη κι αιδώ, θα πετύχουμε.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aγαπητέ Σάββα.-
    Πιθανόν να παρανόησες κάτι σε όσα έγραψα στο προηγούμενο πόστ μου…Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε σένα, πόσο δε μάλλον στην υπόθεση Οτσαλάν και την δική σου αποστολή. Ούτε υπενόησα σε καμία περίπτωση ότι εσύ, ήσουν, είσαι θα είσαι εκπρόσωπος των Κούρδων κλπ. Δεν ξέρω πως κατέληξες στο συμπέρασμα αυτό με βάση τις απόψεις μου, με τις οποίες αναφέρθηκα πάνω στην ανάρτηση που έκανες…
    Η παράθεση των απόψεών μου, αφορούσε αποκλειστικά την ανάρτησή σου…
    Συμπερασματικά, πέραν των ως άνω, πιστεύω πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τους κατάλληλους και ασφαλείς διαύλους επικοινωνίας με τους Κούρδους του ΡΚΚ διατηρώντας κάποια επαφή, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποιας μορφής ευρύτερη συνεργασία επί του παρόντος.
    Σαφέστατα έχεις δίκιο στην ακροτελεύτια παράγραφός σου, πως θα βρεθούν και πάλι «κουρδολάγνοι» κλπ, οι οποίοι στην σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα, αναφύονται ως «μαϊδανοί» και συμπεριφέρονται ως «μανιτάρια» αναφυόμενα την άνοιξη…
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορφέα, η αναφορά μου δεν είχε σχέση με το σχόλιό σου.
    Ας προχωρήσουμε μπροστά.
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.