21/9/08

Στο σπίτι του κρεμασμένου....



Του Σάββα Καλεντερίδη
Επεισοδιακά έληξε η απόπειρα εθνικιστικών και ρατσιστικών κύκλων της Γερμανίας και της Ευρώπης να διοργανώσουν συνέδριο με θέμα την αποτροπή ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Κολωνία.
Η μεγάλη πλειοψηφεία των κατοίκων της Κολωνίας ήταν αντίθετη με τη διοργάνωση του συνεδρίου, με τη λογική ότι αυτό θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα πολιτισμικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων, που αποτελούν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του συνόλου των κατοίκων της Κολωνίας και της περιοχής.
Τελικά, η αστυνομία της Κολωνίας έλαβε ασφυκτικά μέτρα και δεν επέτρεψε την είσοδο και τη συγκέντρωση των ατόμων εκείνων που είναι αντίθετοι με την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους, ενώ την ίδια ώρα είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης μερικές χιλιάδες ακτιβιστών και αριστεριστών.
Ο τουρκικός τύπος (Radikal, Zaman) σήμερα θριαμβολογεί για την ήττα του ρατσισμού και τη νίκη της πολιτικής της ανοχής και της αποδοχής της εθνικής και θρησκευτικής διαφορετικότητας των "άλλων", ενώ η, σε γενικές γραμμές, μετριοπαθής εφημερίδα SABAH καλύπτει το θέμα με την ηχηρό τίτλο:
"Πέντε χιλιάδες γροθιές στο ρατσισμό"
Να σημειωθεί ότι μουσουλμάνοι στη Γερμανία, η πλειοψηφεία των οποίων είναι Τούρκοι, ασκούν με απόλυτη ελευθερία τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και απολαμβάνουν πλήρη θρησκευτική και πολιτική ελευθερία. Δεν θα ήταν δε υπερβολή αν λέγαμε ότι οι Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία ασκούν με μεγαλύτερη ελευθερία τα θρηκευτικά τους καθήκοντα και εκφράζονται πιο ελεύθερα από ότι στην ίδια τους τη χώρα, λόγω των ρατσιστικών χαρακτηριστικών που έχει το κεμαλικό καθεστώς και το ίδιο το τουρκικό κράτος, που ασκεί σκληρή ρατσιστική πολιτική απέναντι στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες και απέναντι στους ισλαμιστές.
Μόλις προχθές όλες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν με άκρως ρατσιστικό τρόπο στο θέμα του "μυστικού σχεδίου του Οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τη λειτουργία της εκκλησίας Αγίας Σοφίας", το οποίο "σχέδιο" αποκαλύφθηκε από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, κέντρο του ρατσισμού και του φασισμού στην Τουρκία, μέσα από παράνομες παρακολουθήσεις από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Πατριάρχη και των άλλων χριστιανικών οργανώσεων που δρουν στην Τουρκία.
Μαζί με τη θέση μας, ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει η ήπειρος της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρέπει να παρασυρθεί σε ακραίες ενέργειες ως αντίδραση στα όποια σχέδια ισλαμιστικών ή εθνικιστικών κύκλων της Άγκυρας ή οποιουδήπτε άλλου, κρίνουμε σκόπιμο να σημειώσουμε και το γεγονός ότι το ίδιο το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, που παρακολουθεί τη δράση του Πατριάρχη και συντονίζει τα πογκρόμ και τις δολοφονίες κατά των χριστιανών που ζουν στην Τουρκία, είναι αυτό που συντονίζει τη δράση των τουρκικών ισλαμιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη, μέσω της χρηματοδοτούμενης με άφθονο χρήμα κρατικής υπηρεσίας DΙΤΙΒ.
Ο στόχος της Τουρκίας είναι καθαρά εθνικιστικός-ρατσιστικός. Μέσα από την ισλαμική θρησκεία επιχειρείται η ριζοσπαστικοποίηση των "τουρκικών κοινοτήτων" που ζουν στην Ευρώπη, με στόχο να αποτραπεί η πολιτισμική και κοινωνική τους ενσωμάτωση στις χώρες όπου ζούν και να παραμείνουν για πάντα Τούρκοι και μάλιστα εθνικιστές-ρατσιστές. Έτσι η Τουρκία σκοπεύει να δημιουργήσει έναν "Δούρειο Ίππο" μέσα στην ίδια την Ευρώπη, για να μπορεί να επηρεάζει-εκβιάζει με τις ψήφους τους τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών.
Να σημειώσουμε επίσης τις δηλώσεις του Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία (Φεβ. 2008), όπου έψεξε τη Γερμανία για τις πολιτικές αφομοίωσης που ακολουθεί απέναντι στους Τούρκους, τονίζοντας μάλιστα ότι η απαγόρευση της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα είναι ανθρωπιστικό έγκλημα, τη στιγμή που 20 εκατομμύρια Κούρδοι στερούνται ακόμα και του δικαιώματος να βάζουν κουρδικά ονόματα στα ίδια τους τα παιδία.
Κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας μέρος της οποία έχουμε στον τίτλο, θα λέγαμε ότι στο "άντρο των διακρίσεων δεν μιλούν για ρατσισμό".
Στετικά άρθρα:
Έντονη διαφωνία Μέρκελ-Ερντογάν αναφορικά με τους πολίτες, τουρκικής καταγωγής, που διαμένουν στο έδαφος της Γερμανίας � Αυστηρές συστάσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου
Τουρκική εκπαίδευση" στην Γερμανία
Τούρκοι με γερμανική προφορά

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία ως γνωστόν, στο εξωτερικό εξασκεί μια πολιτική όχι μόνο ισχυρής προσέγγισης,αλλά και πλήρους συνεργασίας με το ακραίο Ισλάμ, των χωρών της Μ. Ανατολής και άλλων περιοχών.
    Στην Γερμανία ειδικότερα, υπάρχουν πάνω από 20 Ισλαμικές Τουρκικές οργανώσεις ακραίου χαρακτήρα με φονταμενταλιστικά στοιχεία.
    Η ακραία Ισλαμική οργάνωση το «Χαλιφάτο της Κολωνίας» Τουρκικής προέλευσης,στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο και ΄Αραβες και άλλοι, στην ιδρυτική του διακήρυξη, απαριθμούσε 14.000 μέλη ενεργά και πάνω από 40.000 απλά μέλη!
    Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά πώς να εκμεταλλεύεται το οτιδήποτε μπορεί να της δώσει ισχύ και να αποτελέσει εργαλείο της πολιτικής της.
    Το ζητούμενο είναι τι αντανακλαστικά διαθέτει η Ευρώπη και με ποιους τρόπους θα μπορέσουν να εκδηλωθούν,για την αντιμετώπιση του Τουρκικού επεκτατισμού.
    Το μακρύ χέρι της ΄Αγκυρας ειδικά στην Ευρώπη,για την δίωξη των πάσης φύσεως Κουρδικών οργανώσεων, είναι όλες αυτές οι ακραίες οργανώσεις, που πολύ σωστά αναφέρεται είναι όργανα του Τουρκικού βαθέους κράτους.
    Ορφέας Κωσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.