27/9/08

Περίεργες εκρήξεις και δολοφονίες στη Συρία


Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκατέσσερα τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη Δαμασκό, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που, σύμφωνα με υπολογισμούς, χρησιμοποιήθηκαν 200 κιλά εκρηκτικής ύλης.
Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο, και πάλι σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στη Δαμασκό, είχε χάσει τη ζωή του ο διοικητής της Χεσμπολλάχ İmad Mugniye, ενώ τον προηγούμενο μήνα πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του ανώτατος αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας της Συρίας, παρά την προστασία που του παρείχετο και τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας του λιμανιού της Ταρτούς, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση.
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ταρτούς θα ενεργοποιηθεί και πάλι η ναυτική βάση του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, αυτή τη φορά για να φιλοξενήσει τον πολεμικό στόλο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας.

5 σχόλια:

  1. Λιγάκι MOSSAD μου μυρίζει η υπόθεση…
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ορφέα,

    Kάθε άλλο παρά ΜOSSAD...H μέχρι σήμερα πρακτική της συνίσταται σε "στοχευμένες" δολοφονίες προσώπων στελεχών είτε PLO, Μαύρος Σεπτέμβρης, Χαμάς, Χεζμπολάχ.
    Οι εκρήξεις στη Δαμασκό σχετίζονται με τις συγκρούσεις μεταξύ αλεβιτών-σουνιτών (από τον Ιούνιο 2008 και μετα) στο Βόρειο Λίβανο και την παρουσία 10000 Σύρων κομάντος στα σύνορα. Οι αλεβίτες στηρίζουν το καθεστώς στη Δαμασκό (ομόθρησκο) ενώ οι Σουνίτες τον άξονα Χαριρι-Σινιόρα -ΗΠΑ - Σαουδ. Αραβία. Απο εκεί πρέπει να σου έρθει...η μυρωδιά.
    Κώστας Πικραμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά δεν έχουμε αρκετή πληροφόρηση για να βγάλουμε συμπεράσματα.
    Απλά παρέθεσα τα γεγονότα για να τα έχουμε υπ' όψιν μας όσοι παρακολουθούμε τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ νομίζω πως είναι αναζωπύρωση του παλιού ισλαμικού κινδύνου με "ανανεωμένο" πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΛΟΥΤΩΝΑ.-
    Εχω υπόψην μου αυτά που λές.Απλά η MOSSAD μας έχει συνηθίσει σε προβοκάτσιες ειδικά όταν θέλει να επαναφέρει εσωτερικές εντάσεις και συγκρούσεις στις εχθρικές χώρες.
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.