22/9/08

Ο προφυλακισμένος αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν απειλεί από το φυλακή τους Μπουγιούκανιτ και Μπασμπούγ

O αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν (στη φωτό οδηγούμενος στη φυλακή) απειλεί με αποκαλύψεις για τους εν ενεργεία στρατηγούς που ήταν ηγετικά μέλη της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο προφυλακισμένος αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν, που είχε υπηρετήσει και στην ευαίσθητη Στρατιά Αιγαίου, από τη φυλακή που βρίσκεται ως ύποπτος για συμμετοχή στην παρακρατική φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, εξέφρασε παράπονα κατά της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με το αιτιολογικό ότι δεν τους υποστηρίζει ενεργά, αφήνοντας ανοικτά να εννοηθεί πως "ό,τι κάναμε, μαζί το κάναμε".
Τα παράπονα εξέφρασε ο Τολόν στον αντιστράτηγο Μεντί, που τον επισκέφθηκε πρόσφατα εξ ονόματι των ΤΕΔ και του ΓΕΕΘΑ, αλλά και σε επιστολή που έστειλε στο δημοσιογράφο Ahmet Hakan, στην οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:
"Εμείς βρισκόμαστε στη φυλακή και έχοντας τη συνείδησή μας ήσυχη και το μέτωπό μας καθαρό περιμένουμε την κρίση της ιερής τουρκικής δικαιοσύνης. Μπορούν να πουν το ίδιο και ορισμένοι που βρίσκονται εκτός φυλακής; Άραγε εκείνοι σε ποιά κατάσταση είναι; Αν θέλουν, αν το έχουν ανάγκη, μπορούμε να τους λυπηθούμε και να τους συμπαρασταθούμε από εδώ που είμαστε".
Σύμφωνα με το σχόλιο της ΖΑΜΑΝ, ο Χουρσίτ Τολόν, αναφερόμενος στους έξω, εννοεί τον Μπουγιουκανίτ, μέρι πριν λίγο καιρό αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας. Αν και αποφεύγουμε να γινόμαστε κακεντρεχείς και για να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον, υπενθυμίζουμε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες εκείνων που ενέκριναν τις επισκέψεις του Μπουγιουκανίτ στην Ελλάδα, τη στιγμή που ήταν ηγετικό στέλεχος της παρακρατικής τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, με έντονη εγκληματική και ανθελληνική δράση.
Μετά από τις ανοικτές απειλές του Τολόν και μετά την αποφυλάκιση του Ερουιγκούρ για λόγους υγείας, έχουν ενταθεί η φήμες και τα δημοσιεύματα για την αποφυλάκιση και του Τολόν.

Πηγή: ΖΑΜΑΝ

3 σχόλια:

  1. Φιλε μου,

    Θα ηθελα ΑΜΕΣΑ να βγαλεις απο την ιστοσελιδα σου (προφανως δεν το προσεξες..) το μπανερακι TODAY που δειχνει ποσοι σε εχουν δει η ειναι 'online' γιατι ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'και αυτο αποτελει ΥΒΡΙ.

    Ελπιζω τωρα που σας το επεσημανα να πραξετε τα δεοντα..

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα καλησπέρα,
    Τα κείμενα σου χαρακτηρίζονται από πάθος και ζωντάνια με συχνές δόσεις υπερβολής:)Παρ'όλα αυτά το ιστολόγιο αποτελεί μία από τις ελάχιστες πηγές καθημερινής ενημέρωσης για πολύ κόσμο έστω και τρόπον τινά "στοχευμένης". Συνέχισε κατά το δοκούν. Πρέπει να δημοσιεύονται και να σχολιάζονται οι εξελίξεις στην Τουρκία διότι το πιστεύω βαθύτατα ότι η μοίρα του Ελληνισμού (Ελλαδικού και μη) συνδέεται άρρηκτα με ό,τι γίνεται πίσω απο το Αιγαίο...σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Σήμερα μάλιστα πολύ περισσότερο.
    Αυτό προσπαθώ και εγώ με αναλύσεις
    - επώνυμα και διάφανα - μέσα από ιστολόγιο μου.

    Όσον αφορά το άρθρο, θα "προκαλέσεις την απάντηση" του Α/ΓΕΕΘΑ τώρα για τα όσα γράφεις περί επίσκεψης Buyukanit στην Ελλάδα (βλέπε αντιστοιχη της ΕΥΠ και δική μου για το PKK) με το επιχείρημα ότι "που ξέρουμε εμείς τι ρόλο παίζει ο κάθε Basbug στην Ergenekon.. εμείς προσκαλούμε την ιεραρχία των ΤΕΔ στα πλαίσα των ΜΟΕ που έχουμε υπογράψει". Και θα έχουν και δίκιο Σάββα...!
    Επί τη ευκαιρία, η ZAMAΝ (άραγε έγκυρη??) κυκλοφορεί με άρθρο: İstihbaratçıdan şok iddia: Apo Ergenekon üyesidir!

    Κώστας Πικραμένος
    http://endoturkika.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκτορα καλημέρα
    ετοιμάζω επιστολή στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρητή.
    Αν δεν διορθωθεί, θα αλλάξουμε εταιρεία.
    Και μένα με ενοχλεί όταν βλέπω το όνομα Μακεδονία δίπλα σε μια ξένη σημαία.

    Κώστα καλημέρα
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την κριτική.
    Ποτέ δεν μου έκανε κακό, επώνυμη ή ανώνυμη, καλόβουλη ή όχι.
    Όσον αφορά το ΓΕΕΘΑ, δεν υπάρχει θέμα, διότι γράφω ότι ευθύνες έχουν εκείνοι που έλαβαν τις πολιτικές αποφάσεις.
    Αν τις έλαβε το ΓΕΕΘΑ, περιμένω την απάντηση, αν τις έλαβαν οι πολιτικοί, το ίδιο.
    Νομίζω όμως ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε ανεκτικοί στην κριτική.
    Έστω και αν αυτή διανθίζεται με σχόλια, πολλές φορές πικρόχολα, να κρατάμε την ουσία, την πολιτική ουσία.
    Αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, ενώ τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η πεμπτουσία της πολιτικής.
    Αν μας αποδείξουν οι υπεύθυνοι των επισκέψεων Μπουγιουκανίτ την Ελλάδα ή των χειροφιλημάτων και των στεφανιών στο μνημείο του σφαγέα των Ελλήνων και καταπιεστή των Τούρκων, Κούρδων κλπ, φασίστα Μουσταφά Κεμάλ, ότι αυτό συμβάλλει και προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να είσαι σίγουρος ότι όσοι κάνουν-με κριτική θα καταπιούμε τη γλώσσα μας.
    Το ίδιο ισχίει και με τη γενικότερη και α-πολιτική τουρκολαγνεία και τρομολαγνεία, όσον αφορά τους αγωνιζόμενους Κούρδους.
    Όσον αφορά το δημοσίευμα της ΖΑΜΑΝ για τον Περιντζέκ, το διάβασα, αλλά και ρώτησα για το όλο θέμα Κούρδους έγκριτους δημοσιογράφους.
    Στο ξανάγραψα, το ΡΚΚ είναι μια οργάνωση που λειτουργούσε και λειτουργεί σας κράτος. Έχει σχέσεις και κάνει συναντήσεις με όσους το ζητήσουν.
    Το πιο πιθανο είναι το τουρκικό βαθύ κράτος να ζήτησε από τον Περιντζέκ να πάει και να δει τί γίνεται στη Μπεκάα. Να βολιδοσκοπήσει.
    Στη συνέχεια, το ίδιο το ΡΚΚ έδωσε τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα, για να φύγει η όποια σκιά της επίσκεψης.
    Αυτό έγινε πριν από 12 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος.
    Πριν από ενάμισι χρόνο δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες με συνομιλίες αξιωματικών των ΗΠΑ με στελέχη του ΡΚΚ.
    Τι σημαίνει αυτό;
    Ότι είναι όργανο των ΗΠΑ.
    Το ΡΚΚ μετρά μέχρι στιγμής 25.000 νεκρούς στον αγώνα.
    Αυτό και μόνο αρκεί για να κρίνει κάποιος ουδέτερος παρατηρητής αν το ΡΚΚ είναι εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα ή τρομοκρατικη οργάνωση.
    Τέλος, ναι μερικές φορές τα γραπτά και οι αναλύσεις μου είναι στοχευμένα λές εσύ, πολιτικοποιημένα λέω εγώ.
    Δηλαδή τί θα έπρεπε να είναι, άναλον καρτόφ, όπως λέμε εμείς στα ποντιακά;
    Το θέμα είναι αν είναι έγκυρα ή όχι και εξυπηρετούν ή όχι τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Αν κάποια εκτίμησή μου ή η δημοσίευση-αποκάλυψη κάποιας είδησης πλήττει τα συμφέροντα της χώρας μας, τότε χρειάζεται κριτική.
    Βρες κάτι και κάνε κριτική, την περιμένω από σένα ή από τον οποιονδήποτε.
    Τέλος, αν θες να δημοσιεύσεις κάποιο κείμενο στο ιστολόγιο, είμαστε ανοιχτοί.
    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.