17/9/08

Περί ήθους...

Λάβαμε υπό μορφή σχολίου στο ιστολόγιό μας, ως απάντηση στην ανάρτησή μας με τίτλο "Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ' άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια", κείμενο το οποίο φέρεται να υπογράφει ο διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβυς κ. Ι. Κοραντής.
Το παραθέτουμε αυτούσιο και ακολουθεί η απάντησή μας.

Ο/Η Δκτης ΕΥΠ, Ι. Κοραντής είπε...

Προς : www.infognomonpolitics.blog
Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω στην πυκνή ηλεκτρονική αλληλογραφία, ακόμη και για θέματα που αφορούν την Ε.Υ.Π., διότι θα έπρεπε να το έκανα σε κάθε περίπτωση, πράγμα που είναι, ως αντιλαμβάνεστε, ανθρώπινα αδύνατον. Εντούτοις, θα κάνω μια εξαίρεση με αφορμή το «mail» του κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ/vripol που μας έστειλε στις 12/9 και αναρτήθηκε στο «blog» σας και τα επ’ αυτού σχόλια, διότι τίθενται δυο θέματα, το ένα ουσίας και το άλλο μορφής ή, αν προτιμάτε, ήθους.
1. Θέμα ουσίας: Το «ΡΚΚ», είτε μας/σας αρέσει είτε όχι, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς από την Ελλάδα. Η Ε.Υ.Π., ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί την ορολογία της Ευρωπαϊκής (και ελληνικής) νομοθεσίας, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Το εάν άλλοι έχουν άλλη άποψη για το «ΡΚΚ» , είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμά τους να την καταθέτουν.
2. Θέμα μορφής ή ήθους/ύφους: Το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα, κατά τα ανωτέρω, του κάθε Έλληνα πολίτη πρέπει όμως να αποτυπώνεται σε εκφράσεις με στοιχειώδη κοσμιότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο «Ανώνυμος» επιστολογράφος σας συμμερίζεται επί της ουσίας τις απόψεις του κυρίου ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ. Δικαίωμά του. Μου φαίνεται όμως τουλάχιστον παράξενο ο ίδιος επιστολογράφος σας να θεωρεί «προβληματιζόμενο και διαμαρτυρόμενο πολίτη» τον κ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ που χαρακτηρίζει «διαβρωμένους προδότες του ελληνισμού» και «δούλους ξένων αφεντικών» τους υπηρετούντες στην Ε.Υ.Π., ενώ αντίθετα θεωρεί ότι η Ε.Υ.Π. «κατινιάζει» με την απάντηση: «Τέλος, δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που μας απευθύνατε, οι οποίοι μάλλον σας χαρακτηρίζουν». Αυτά βεβαίως εκτός κι αν οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Μήπως λοιπόν η προτροπή «Μαζέψτε τους» θα πρέπει να έχει άλλον αποδέκτη;

Ιωάννης Κοραντής
Πρέσβυς
Διοικητής Ε.Υ.Π.

Κύριε πρέσβυ
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σας.
Για το πρώτο σκέλος η άποψή μου είναι πολιτική. Η για συμβατικούς, υποθέτω, λόγους προσαρμογή της Ελλάδος στις επιταγές της Ε.Ε. στο θέμα του ΡΚΚ, σε καμμία περίπτωση δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε υπηρεσία της ελληνικής πολιτείας και κυρίως την ΕΥΠ, να χαρακτηρίζει με κάθε ευκαιρία το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση.
Παρακολουθώ μετά προσοχής τον τρόπο που αναφέρονται στο θέμα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους η απειλή πολέμου από την Τουρκία, που δεν έθαψαν πιλότους, όπως ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας. Ειλικρινά, δεν παρατηρώ τέτοια σπουδή και επιμονή για να ικανοποιηθούν οι από κάθε άποψη απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις.
Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι το όλο θέμα είναι πολιτικό και επιμένω ότι δεν υποχρεούται καμμία υπηρεσία και κυρίως η ΕΥΠ, να αναφέρεται με το συγκεκριμένο τρόπο στο θέμα. Κρατώ την άποψή μου και σεις τη δική σας και κρινόμαστε αμφότεροι.
Όσον αφορά το θέμα μορφής ή ήθους, όπως αναφέρετε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την εγκληματική ανακοίνωση που έγραψαν άτομα που συνεχίζουν να είναι βασικοί σας συνεργάτες και διακίνησαν στην ίδια την υπηρεσία για την οποία έδωσα το αίμα μου (παρότι, απόσο διάβασα στον τύπο, δεν έχετε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο πολλές φορές, να υπηρετείς την πατρίδα ως ένστολος, αξιωματικός ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα όταν εκτελείς επικίνδυνο έργο σε μια εξ αντικειμένου εχθρική χώρα).
Τους έχετε ρωτήσει ποτέ τίποτα για εκείνη την εγκληματική ενέργεια. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι άτομα με τέτοιους κώδικες ηθικών αξιών, ξαφνικά έγιναν άγγελοι μαζί σας;
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι και επί των ημερών σας, οι εν λόγω κύριοι, παραβαίνοντας κατάφορα τους κανονισμούς, αλλά και τους νόμους, πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις σε στελέχη κομμάτων (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) ως εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΥΠ και με κατασυκοφαντούν με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι αυτό το μόνο που κάνουν, σε σχέση με το πρόσωπό μου.
Αυτά συμβαίνουν και επί των ημερών σας. Αν το ξέρετε, έχετε τις ευθύνες σας, αν δεν το ξέρετε ίσως είναι χειρότερο.
Άρα, σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, είναι πραγματικά τουλάχιστον προκλητικό να τίθενται ζητήματα ήθους.
Μπορείτε να ερευνήσετε εκεί που ξέρετε και να δείτε, αν έχετε το θάρρος, ποιος είναι ο υπογράφων. Και λέω αν έχετε το θάρρος, γιατί μέχρι τώρα μάλλον δεν το επιδείξατε, κρατώντας δίπλα σας άτομα που τέλεσαν και συνεχίζουν να τελούν εγκλήματα. Και τα εγκλήματα που διαπράττουν έχουν και άλλες πτυχές, βαθύτατα εθνικές (για ευνόητους λόγους δεν συνεχίζω επ' αυτού).
Και για να μην ξεχνάμε, αναρτώ την κατάπτυστη εκείνη ανακοίνωση, για να αναλογιστείτε πόσο άτοπο και άδικο είναι να καταφεύγετε στην ιερή έννοια ήθος και ηθική, όταν αναφέρεστε καθ' οιονδήποτε τρόπο στο πρόσωπό μου. Αν το καλοσκεφθείτε, θα αντιληφθείτε τί εννοώ.

Σάββας Καλεντερίδης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Π.Α.Σ.Κ.-Δ.Υ./Ε.Υ.Π.
Π. Κανελλοπούλου 4, 101 77 Αθήνα

Αθήνα, 18 Φεβ. 1999

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Σ.Ε. της Παράταξής μας εκφράζοντας το σύνολο των στελεχών της Παράταξης καταθέτει την άποψή της για τα τελευταία δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν γύρω από την υπόθεση Οτζαλάν.
Γνωρίζοντας το ήθος και το ύφος της σημερινής Ηγεσίας της Υπηρεσίας μας και γνωρίζοντας το στελεχιακό δυναμικό της Ε.Υ.Π. διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι η Υπηρεσία εκτέλεσε την αποστολή της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εξετάζοντας κάποιος προσεκτικά και χωρίς προκαταλήψεις και ιδιοτέλεια τα γεγονότα βγάζει το συμπέρασμα ότι ο ηγέτης των Κούρδων υπέπεσε σε τραγικά λάθη και γκάφες ολκής απαράδεκτες για έναν έμπειρο πολέμαρχο όπως θέλει να εμφανίζεται. Κρίνουμε ότι είναι απαράδεκτο ένας ηγέτης που είναι καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο να εμφανίζεται επιρρεπής και να σέρνεται από τη μύτη από παραληρηματικούς, αλλοπρόσαλλους, απρόβλεπτους, επικίνδυνους και ύποπτους απόστρατους και μη, από δικηγορίσκους που το μόνο που θέλουν είναι να εντυπωσιάσουν και από ύποπτες «συνεργάτιδες». Είναι απαράδεκτο να κρύβεσαι και ταυτόχρονα να τηλεφωνείς σε όλο το κόσμο όταν έχεις προειδοποιηθεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο γιατί οι συνεργάτες σου παντού σε όλο το κόσμο παρακολουθούνται. Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι ότι τον Οτζαλάν τον «παρέδωσαν» οι διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι υπερπατριώτες που τον κουβάλησαν στην Ελλάδα.
Κρίνουμε τουλάχιστον απαράδεκτη, προδοτική και ύποπτη τη στάση του επίορκου Αξ/κού του Ε.Σ. «υπερπράκτορα» Σάββα Καλεντερίδη που η Υπηρεσία τον τίμησε τοποθετώντας τον από το 1992 που τοποθετήθηκε σ’ αυτήν σε καίρια πόστα, στάση που επηρέασε τον Οτζαλάν που ο ίδιος τον ζήτησε για συνοδό του με αποτέλεσμα τελικά τη σύλληψή του. Ο κύριος αυτός εξοφλώντας πιθανότατα γραμμάτια προς σκοτεινούς κύκλους, με το να μην υπακούσει στις εντολές των ανωτέρων του που αν το έπραττε η υπόθεση θα είχε διαφορετική κατάληξη, τόσο για τη Χώρα όσο και για τον Οτζαλάν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για πουλήματα και προδοσίες.
Η Σ.Ε. της Παράταξής μας ζητάει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και από τον Διοικητή της Ε.Υ.Π. την παραδειγματική τιμωρία του επίορκου Αξ/κού με βάση τα όσα προβλέπονται στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και στον Ιδρυτικό Νόμο της Ε.Υ.Π. 1645/86 για ανάλογα παραπτώματα. Και κάτι ακόμα για αυτόν τον κύριο. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της Χώρας ζητώντας εξεταστικές επιτροπές της Βουλής εκτός και αν έτσι τον καθοδήγησαν κάποιοι κύκλοι.
Ακόμη ζητάμε από την Ηγεσία της Ε.Υ.Π. να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου ανασύνθεσης του Οργανισμού της Υπηρεσίας και των άλλων Θεσμικών κειμένων που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας της, έργο που θα καταστήσει την Υπηρεσία ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Σ.Ε.
Σφραγίδα της παράταξης Π.Α.Σ.Κ.-Δ.Υ./Ε.Υ.Π.

25 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω πως ο κ.Πρέσβυς διαβάζει το blog απο μόνος του και δεν του αναφέρουν καθε πρωί στο γραφείο του τα τεκτενόμενα στο διαδίκτυο.
    Όπως και να έχει το σχόλιο του είναι μια μεγάλη αναγνώριση για το blog που μας ενημερώνει και μας ...ενώνει... σε μεγάλα εθνικά και διεθνή ζητήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες.

    κ.Πρέσβυ
    ποτέ δεν συμφώνησα με χαρακτηρισμούς και αφορισμούς.
    Πιστεύω όμως πως όταν αγαπάμε την πατρίδα περισσότερο απο τον εαυτό μας , αρκετές φορές ξεστομίζουμε λόγια που ναι μεν χάνουνε το νόημα τους αλλά κρύβουν και αλήθειες που πονάνε όταν δεν μπορούμε να αποδείξουμε οτι είναι υπερβολές και ψέμματα.

    Αν θέλετε να το αποδείξετε λοιπόν θα σας πρότεινα να κατεργήσετε αύριο τον συνδικαλισμό στην Υπηρεσία ...μακρύ δόρυ... του Έθνους.
    Αν θέλετε να αποδείξετε οτι όλα αυτά είναι ύβρεις, δεν είναι ποτέ αργά να καθαρίσετε τους υπεύθυνους της αισχρής για ένα Αξιωματικό του Ε.Σ. επιστολής.
    Αν θέλετε να αποδείξετε οτι είναι σωστό να ακολουθούμε την Ε.Ε γιατί δεν στηρίζετε την επίσημη πρόταση του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων ..ΙΑΑ... για το θέμα της σύστασης ανεξάρτητης Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών?
    όλοι οι στρατοί των χωρών της Ε.Ε έχουνε DIA , η ΔΔΣΠ δεν είναι το ίδιο και το ξέρετε καλά.
    Συμφωνώ με εσάς οτι οι ύβρεις δεν εχουνε θέση μεταξύ Ελλήνων.
    Δεν έχετε όμως την δύναμη να κατευθύνεται την ρότα στην εξωτερική μας πολιτική?

    Φόβος?Ατολμία?Διαφορετική άποψη για το θέμα ?Πολιτικά συμφέροντα?

    Η Ε.Ε. ένωση δεν έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων ούτε καν την παράνομη κατοχή της μισής Κύπρου απο τους Τούρκους , άρα λοιπόν συμφωνείται ?

    Δηλαδή για εσάς θα υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα εάν αύριο το Ευρωπαικό κοινουβούλιο δεχθεί κάτι τέτοιο ?

    κ.Πρέσβυ
    Πόσοι Έλληνες εμπιστεύονται την Υπηρεσία?

    Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο να αποδείξετε την παραγωγή έργου στην Κατεχάκη ,
    γιαυτό και μόνο εκτιμώ τις όποιες προσπάθειες σας , αλλά το καμπανάκι στο πλοίο κάποιος πρέπει να το ξεσκουριάζει συχνότερα και να το χτυπάει όταν κάποιοι άλλοι κάνουνε λάθη και μάλιστα επαναλαμβανόμενα...

    γιατί λάθη που έχουνε ξαναγίνει...δεν είναι λάθη.

    Με εκτίμηση
    trantellinas

    Υ.Γ. Ξέρω οτι είναι πολύ εύκολο να μάθετε ποιος είμαι , αλλά μην σπαταλήσετε εργατοώρες για έναν trantellina , ο εχθρός είναι εντός των πυλών ήδη αλλά όχι σε αυτό το blog...
    Αν θέλετε να μάθετε για εμένα απλά πράγματα...έχω προφίλ στο pathfinder...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ!!!ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ) ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ (ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΥΣ)!ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ!ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας ας έχει τις απόψεις του και ας τις προβάλει και αναδεικνύει χωρίς να θίγει θεσμικά πρόσωπα,όπως αυτό του Αρχηγού της ΕΥΠ.Πρίν προβεί σε υβρισκτικά σχόλια ο οιοσδήποτε,ας κάνει την έρευνα του για τον νύν Αρχηγό της ΕΥΠ και μετά να μιλάει...
    Αγαπητέ και Σεβαστέ μου Σάββα,έχεις ένα πολύ καλό μέσο στο διαδύκτιο και θυσιάζεις ώρες για να μας ενημερώνεις,και το εκτιμούμε βαθύτατα αυτό και σ΄ευχαριστούμε.Μην το αφήσεις να γίνει χώρος όπου μπορεί να σπιλώνεται η τιμή και η υπόληψη,ενός ενεργεία Αρχηγού της ΕΥΠ καθώς και η ίδια υπηρεσία την οποία υπηρέτησες.Η όποια πικρία σου και τα παράπονά σου,δεν αρμόζουν στην προσωπικότητά σου να γίνονται σχόλια από ανωνύμους,με τελικό αποδέκτη την υπηρεσία...Ο όρκος που έδωσες,όπως και πολλοί από εμάς,δεν έχει ημερομηνία λήξεως με την αποστρατεία...Ισχύει ισοβίως!Το ίδιο ισχύει και για την στολή του τιμημένου ΄Ελληνα Αξιωματικού...
    Ειλικρινά πιστεύεις σεβαστέ μου φίλε,πως η όλη υπόθεση θα φέρει κάποιο αποτελέσμα, το οποίο θα επουλώσει τις "πληγές σου"???
    Επιτρέπεις στην δική σου ιστοσελίδα,να αναρτώνται ανώνυμα σχόλια υβριστικού περιεχομένου εις βάρος του νύν Αρχηγού της ΕΥΠ???Προσωπικά το κρίνω απαράδεκτο..Ειδικά για σένα...Τα σχόλια αυτά,σε τι διαφέρουν,από την επιστολή που εσύ δημοσιεύεις,των συνδικαλιστών???
    Εάν Σεβαστέ καθ΄όλα και Αγαπητέ μου Σάββα,θεωρείς εγκληματική την ενέργεια της επιστολής αυτής,και γνωρίζεις όπως λές,"πτυχές βαθύτατα εθνικές" γιατί δεν πάς στον Εισαγγελέα ως ωφείλεις,και θα είμαι δίπλα σου!!!Το να επιρίπτεις ευθύνες με σκεώδη τρόπο στον Αρχηγό πιστεύεις πως λύνει τα προβλήματα???Τέως στέλεχος είσαι,γιατί δεν πάς να τον ενημερώσεις προσωπικά,και το κάνεις μέσο της ιστοσελίδος σου???Για να γελάνε μαζί μας,αυτοί που "πυροβόλησαν πάνω από το κεφάλι σου" όπως λέει ο ανώνυμος???
    Επιτρέπεις εσύ,ένας σεμνός Αξιωματικός με περγαμηνές,έναν ανώνυμο πολίτη,πιθανότατα νεαρό,την ώρα που σ΄εξυμνεί και σε ανακυρήτει σε Ηρωα,να καθυβρίζει τον Αρχηγό της ΕΥΠ,για τον οποίο γνωρίζεις πως όταν ήταν στην ΄Αγκυρα,για να στηρίξει τις Ελληνικές θέσεις,βρέθηκε στην Υεμένη???Δεν έχεις ανάγκη αγαπητέ μου Σάββα από ανωνύμους να σε ανακυρήσουν Ηρωα νομίζω...Εγώ προσωπικά θήγομε που το διαβάζω...Σε υποτιμά αλήθεια...
    Ούτε ο Αρχηγός της ΕΥΠ,ούτε εσύ έχετε την ανάγκη,αδερφέ μου,τα λιβανίσματα και τους επαίνους,κανενός μας...
    Εσύ αν ήσουν Αρχηγός της ΕΥΠ φίλτατε Σάββα,θα έγραφες το ΡΚΚ όπως το ορίζει η επίσημη πολιτεία,ή όπως το ορίζει ο συναισθηματικός σου κόσμος???
    Την Υπηρεσία την ξέρεις άλλωστε...
    Με πόνο ψυχής γράφω αυτό το μήνυμά μου,αδερφέ μου,κάνοντας έκκληση στην τιμή και την υπόληψή σου...Μην επιτρέπεις ο δικός σου χώρος να γίνει πεδίο ύβρεων της Υπηρεσίας που υπηρέτησες με αυταπάρνηση και σθένος...
    Με ιδιαίτερη τιμή
    Ορφέας Κωνσταντίνου
    Υ.Γ.@trantellinas.-
    Η επίδειξη θάρρους που νομίζεις αγαπητέ πως επιδεικνύεις,επιεικώς θα την χαρακτήριζα αλλαζονεία...Πιστεύεις πως θα ασχοληθεί μαζί σου η ΕΥΠ..???Εχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Κωνσταντίνου
    Να ξέρετε ότι η υπομονή που έδειξα τόσα χρόνια, θεωρήθηκε αδυναμία ή και ενοχή.
    Τα άτομα αυτά, πήγαιναν εκπαιδευτές σε διάφορα σχολεία του στρατού και με διέσυραν δημοσίως, τα χρόνια της "παντοδυναμίας" του Σημίτη.
    Άκουγαν οι συμμαθητές μου τις άθλιες κατηγορίες τους εις βάρος μου και έσκυβαν το κεφάλι τους.
    Τι να πρωτοπείς!
    Η αθλιότητα ως λέξη και ως έννοια δεν αρκεί να εκφράσει τις πράξεις αυτές.
    Δεν μπορεί λοιπόν να τα έχουμε με όλους καλά.
    Αυτή η ιστορία θα σταματήσει, γιατί επαναλαμβάνω, η σιωπή μου και η υπέυθυνη στάση που μου ζητάτε να κρατήσω, εκλήφθηκε ως ενοχή.
    Δεν ξέρετε τί άλλα έκαναν.
    Επαναλαμβάνω, το σταματώ εδώ.
    Όσον αφορά τον εισαγγελέα, το σκέφτηκα πολλές φορές. Όμως ξέρω πως λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί.
    Δεν βρίσκεις άκρη.
    Σε αυτού του είδους τα προβλήματα, δίνεται πολιτική λύση.
    Ποιός όμως να τη δώσει;
    Τέλος πάντων, ο καιρός θα δείξει.
    Όσον δε αφορά τα των Κούρδων, επαναλαμβάνω, η θέση μου είναι πολιτική.
    Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί πολιτικές που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα το βάθεμα της εχθρότητας με τους Κούρδους ή αυτό εξυπηρετέι τα συμφέροντα της Τουρκίας;
    Η ερώτηση μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, αλλά δεν είναι.
    Κύριε Κωνσταντίνου,
    στους χαλεπούς καιρούς που περνούμε, τη στιγμή που τα κόμματα εξουσίας και το δικομματικό σύστημα διέρχεται κρίση, οι ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες είναι ένα "δίχτυ ασφαλείας" για να αποφευχθούν ενδεχόμενα ολισθήματα ή και εθνικές καταστροφές.
    Και ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων, αλλά και η άμβλυνση του εθνικού φρονήματος, ξεκινά από μικρά και ασήμαντα πράγματα.
    Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο όχι σε ότι εξυπηρετεί τον αντίπαλο και τον εχθρό και ένα αποφασιστικό, μεγάλο ναι σε ότι υπερασπίζεται την τιμή, την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του λαού και του έθνους μας.
    Πάντως, συγκρατώ τις παραινέσεις και εκτιμώ την παρέμβασή σας, γιατί χρειάζεται και η περίσκεψη, την οποία σας δηλώνω είχα μόνιμη συντροφιά αυτά τα εννιά χρόνια.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    Το επίπεδο του συνδικαλισμού σε λίγο θα ακουμπήσει τον πυρήνα της γης, μιλάμε για πολύ χαμηλά, για τα νηπιαγωγεία δεν είμαι σίγουρος, συνδικαλίζονται ή ακόμα αντέχουν;

    Πλέον τον συνδικαλισμό στην χώρα μας οι έχοντες κοινό νού πολίτες δεν του δίνουν καμμία απολύτως σημασία, τον αγνοούν παντελώς.
    Δυστυχώς έχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό στην χώρα μας και ελάχιστο (σπόρια) καλό.

    Σπύρος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "παρότι, απόσο διάβασα στον τύπο, δεν έχετε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό,"

    Aν το παραπάνω ισχύει τότε... δε χρειάζoνται άλλα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ και Σεβαστέ μου Σάββα.-
    Εν πρώτης σ΄ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σου και τις διευκρινήσεις σου.Εκτιμώ βαθιά πως συγκράτησες τις όποιες καλοπροαίρετες παραινέσεις μου.Παρομοίως κι εγώ ως ενεργός πολίτης,συγκρατώ τις δικές σου απόψεις.
    Αγαπητέ μου και Σεβαστέ Σάββα(επίτρεψέ μου τον ενικό,για αμεσότητα στην επικοινωνία).Δεν νομίζω πως η ανοχή σου εκλείφθηκε ως ενοχή...Η δημόσια κρίση της αντιπαράθεσής σου,με στελέχη της Υπηρεσίας,εκ φύσεως και εξ ορισμού δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανόνες ευθυκρίσιας και ορθολογικά κριτήρια,καθώς στερείται στοιχείων,τα οποία για ευνόητους λόγους,δεν είναι πρέπον να παρατίθενται.Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.Εχω ένσταση στην αναφορά σου "περί μηχανισμών στην δικαιοσύνη".Απευθείνεις,σεβαστέ μου φίλε,σκληρότατες κατηγορίες παραθέτοντας προσωπικές σου αντιπαραθέσεις,δίδοντας ευθέως εθνική διάσταση,κάτι που με κάνει προσωπικά να προβληματίζομαι βαθύτατα...Ποιούς λόγους θα μπορούσαν να είχαν οι συνάδελφοί σου στην ΕΥΠ για να σε κατηγορούν δημοσίως και μάλιστα,σε συναδέλφους σου του Ε.Σ.???Δεν θέλω να επισέλθω στο θέμα αυτό.Αφορά εσένα προσωπικά και εύχομαι να δοθεί λύση.Αλλά η δημοσιοποίηση του,δημιουργεί μια τρομερά αρνητική δυναμική στους πολίτες και νομίζω πως καλό θα ήταν να βρεθούν άλλοι τρόποι διευθέτησης της μακρόχρονης,όπως βλέπω,αντιπαράθεσής σας.Προετείνεις να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα αυτό,που σε απασχολεί πολύ σοβαρά.Είναι πολιτικό κατ΄επέκτασην το θέμα.Οπότε μην επιρίπτεις αγαπητέ μου φίλε,ευθύνες στον Αρχηγό της ΕΥΠ,ο οποίος είναι η φυσική ηγεσία της υπηρεσίας,αλλά στην πολιτική ηγεσία της,τον Υπουργό Εσωτερικών.Νομίζω τώρα που ο κ.Χηνοφώτης είναι Υφυπουργός με προϋπηρεσία στην Ηγεσία του Στρατεύματος μάλιστα,θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις καταγγελίες σου.Είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι.Ολοι οι υπόλοιποι που ασχολούμεθα με τον ένα ή άλλο τρόπο,είμαστε αναρμόδιοι.Δεκτή η πολιτική σου άποψη για τους Κούρδους,αλλά ο Διοικητής της ΕΥΠ,δεν εξασκεί πολιτική προσωπική αυτόβουλη.΄Αλλωστε στην απάντησή του,αναφέρει "μας αρέσει δεν μας αρέσει"κλπ από το οποίο εύκολα μπορεί κάποιος να εξάγει τα συμπεράσματά του...Πιθανότατα να μην του αρέσει και του ιδίου ο χαρακτηρισμός "τρομοκράτες"...
    Συγκρατόντας,την προτελεύτεια παράγραφό σου,την οποία υιοθετεί κάθε ενεργός πολίτης και σκεπτόμενος ΄Ελληνας,θα υπενθύμιζα απλώς την καταστροφή που επέφεραν τα προαιώνια διχαστικά μας πάθη...Αλληλοκατηγορούμενοι,αλληλοεξωντούμενοι,άγοντες και φέροντες...κι όμως όλοι από την ίδια Μάνα...την Ελλάδα.
    Αγαπητέ και Σεβαστέ μου Σάββα,στους χαλεπούς καιρούς που αναφέρεις,στην κρίση θεσμών και αξιών,που ζούμε,ο λαός έχει ανάγκη από πρώτυπα και ινδάλματα.Η διάθεση και ο πόθος του λαού μας,ανήγαγε κι εσένα σε ίνδαλμά του.Εγινες ίνδαλμα σε μεγάλη μερίδα του λαού,μέσα από αυτήν την υπηρεσία.Διαφορετικά μπορεί να μην σε ήξερε κανένας.Επαναλαμβάνω,μην επιτρέπεις σε κανέναν να γίνετε,φορέας κλονισμού της εμπιστοσύνης του λαού πρός την ΕΥΠ.Αδερφέ μου,έχεις καθήκον και υποχρέωση να συμβάλεις υπέρ της ανέλιξης και ανάδειξης της υπηρεσίας.Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται,οι θεσμοί μένουν.Αυτό προσωπικά θα περίμενα εγώ από εσένα,και θα το απαιτούσα μάλιστα ευθαρσώς,καθώς μου έδωσες το δικαίωμα,να ξενυχτώ μέσα στις σελίδες του βιβλίου σου...
    Με τιμή και σεβασμό
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορφέα,
    πέρα από όσα άναφέρεις στην επιστολή σου, με προδιαθέτει θετικά και το όνομά σου.
    Θα ήθελα να σου διευκρινήσω ότι όταν αναφέρθηκα σε μηχανισμούς, δεν εννοούσα τη δικαιοσύνη.
    Όταν επισκεφθεί κάποιος από την υπηρεσία τον εισαγγελέα και του πει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ σας πω, αφήνοντας υπονομοούμεα, ο εισαγγελέας πείθεται από την υπηρεσία και όχι από τον καταφεύγοντα σ' αυτόν.
    Υπάρχουν και άλλα πράγματα που έκαναν, που να τα ακούσει ο ελληνικός λαός, θα φρίξει.
    Επίσης, να σου υπενθυμίσω ότι τόσα χρόνια δεν είπα λέξη και αυτοί συνέχιζαν. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, πίστεψέ το. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση.
    Όταν κάποια άτομα επισκέπτονται τον υπουργό δικαιοσύνης και τον ενημερώνουν ότι είμαι πράκτορας της Μοσάντ, άλλωστε το γράφουν καθαρά στην ανακοίνωσή τους, και ο υπουργός της δικαιοσύνης παρακαλώ, βγαίνει από τηλεοράσεως και με εκτελεί, τότε μιλάμε για προωσωπική αντιπαράθεση;
    Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος, μόλις κατάλαβε τί έκανε, τους κατωνόμασε και τους χαρακτήρισε αλήτες, ζητώντας μου συγνώμη δημόσια.
    Αυτό με υποχρέωσε σε παραίτηση από την υπηρεσία.
    Πώς μπορείς να παραμείνεις στην υπηρεσία, όταν αιωρείται η φήμη αυτή, την οποία μάλιστα διακινούν δημόσια οι ανεκδιήγητοι αυτοί τύποι;
    Τί θέλετε να μου πείτε ότι δεν έχει ευθύνη ο εκάστοτε διοικητής και υπουργός που ανέχεται μια τέτοια κατάσταση;
    Τέλος, δεν είμαι εγώ που αυτόβουλα θα διάβαινα το κατώφλι του οποιουδήπτε, για να ανοίξω τέτοιο θέμα.
    Δεν μου το επιτρέπει η τιμή και αξιοπρέπειά μου.
    Αν κληθώ αρμοδίως, ανάλογα με το θέμα θα το εξετάσω αν θα ανταποκριθώ και αν δεχτώ, τ΄τοε θα πω με θάρρος και υπευθυνότητα την άποψή μου.
    Να ξέρετε πάντως, πριν από ενάμισι μήνα, κάποιος από αυτούς, έκανε σχόλιο σε ένα ιστολόγιο, που άγγιζε σοβαρότατα εθνικά θέματα που έχουν σχέση με το έργο μου.
    Κανείς δεν έκανε τίποτε, γιατί τους φοβούνται. Αυτό είναι το θέμα, τίποτε άλλο.
    Τέλος, για να δείτε ότι δεν υπερβάλλω, διαβάστε το δεύτερο σχόλιο ενός ανωνύμου στο ιστολόγιο του strategy και θα πάρετε μια φρέσκια γεύση αυτών που λέω.
    Ελπίζω όμως τα υπόλοιπα να τα πούμε από κοντά.
    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Σάββα, κύριε Κοραντή
    Βδελύτεται, αηδιάζει καί ντρέπεται κανείς όταν διαβάζει τόν κατάπτυστο αυτόν οχετό της ΠΑΣΚΕ ΕΥΠ
    Θυμίζει τά επιχειρήματα τών συνεργατών τών Γερμανων στήν κατοχή, οταν παρεδιδαν αντιστασιακους στά αφεντικά τους..
    Τετοιοι άνθρωποι ηταν ικανοι να κατηγορήσουν καί τόν Αθανασιο Διάκο ότι πόνεσε επειδη στραβποκάθησε στήν Σούβλα.
    Λοιπόν σύντομα καί από την αρχή:
    Ο Ποντιακός καί ο υπόλοιπος Μικρασιατικός Ελληνισμός υπέστη γενοκτονία από τον διαμορφωθέντα στίς αρχές τού 20ου αιώνα Τουρκικό Εθνικισμό. Ηταν η μετεξέλιξη της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας σέ Τουρκικό Εθνικό κράτος καί βασίστηκε στόν αφανισμό τόν εξωβελισμό καί τήν βίαιααφομοίωση όλων τλων άλλων Εθνών καί θρησκευτικών μειονοτήτων.
    Αυτής της Φασιστικής, ρατσιστικης, σωβινιστικης "Κεμαλικής σκέψης" καί πολιτικής αποτέλεσμα ειναι η επιχειρούμενη γενοκτονία τού κουρδθικού λαού, πού μέχρι πρότινος αστερείτο τού δικαιώματος ακόμη καί την γλώσσα του νά μιλάει...
    Αυτής της γενοκτονίας αποτέλεσμα ηταν η ενοπλη αντίσταση τού Κουρδικού Λαού,τότα πού ο Κεμαλικος Φασισμός δέν αφηνε κανλενα αποτέλεσμα γιά ειρηνική διευθέτηση.
    Επειδή λοιπόν "τρομοκράτες" αποκαλούσαν τά φερεφωνα τής ιεράς συμμαχίας τούς ηρωες τού 21
    Επειδή τρομοκράτες αποκαλούσαν οι νεότουρκοι τούς αντάρτες τού πόντου πού αναγκάσθηκαν νά βγούν στό βουνό μαζί με τις οικογένειες τους γιά νά μην πεθάνουν στά τάγματα εργασίας
    Επειδή τρομοκράτες αποκαλουσαν οι Γερμανοι τούς αντιστασιακούς τού 40-44
    Επειδή δέν ανέχομαι νά εξομοιώναται ο αγώνας ενός λαόυ μέ την τρομοκρατία τού Κουφοντίνα
    Επειδή ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
    Επειδή υποπτευόμαστε οτι τό νά μιλάτε μέτην γλώσσα τής ΜΙΤ, όχι μόνον είναι ενάντια στά συμφέροντα τού Ελληνισμού, αλλά καί ενάντια στα συμφέροντα τού Ελληνικού κράτους (δυστιχώς αυτά τά δύο δέν ταυτίζονται πάντα μέ ευθύνη τών κρατικών μηχανισμών)
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
    Στό κατω κάτω εγώ υπηρέτησα στρατιώτης δύο χρόνια στά σύνορα της πατρίδας μου καί πονάω γι αυτήν περισσότερο απο αυτούς πού τό απέφυγαν..

    Πολυχρονίδης Γεώργιος
    Ιατρός Παθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου φίλε Σάββα.-
    Εν ονόματι της κοινής θετικής προδιάθεσης,σε ότι αφορά την δημόσια αυτή επικοινωνία μας,σ΄ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σου!
    Σου επαναλαμβάνω αδερφέ μου,πως είμαι αναρμόδιος να κρίνω και εσένα και την Υπηρεσία.Το έντονο ερώτημά μου,είναι,για ποιούς λόγους οι συνάδελφοί σου στην ΕΥΠ,να προεβησαν σε τέτοιου είδους ενέργειες εις βάρος σου...Μοιάζει λές και να συνομώτισε ολοκληρη η ΕΥΠ εναντίων σου...Οπως φαίνεται και σύμφωνα με τα όσα μου παραθέτεις,και δεν έχω λόγους να αμφιβάλω,το θέμα δεν είναι προσωπικό μεταξύ εσού και κάποιων στελεχών,αλλά μεταξύ εσού και της ίδιας της ΕΥΠ!Αγαπητέ μου αδερφέ,αδυνατώ να πιστέψω πως η ΕΥΠ η οποία σου ανέθεσε τόσο σημαντικά καθήκοντα και σου εμπιστεύθηκε τον ΄Απο,ξαφνικά να συνομωτεί ομαδόν εναντίων σου...Συγχώρεσέ με αλλά με μια ρεαλιστική ματία,αυτό το συμπέρασμα εξάγω,το οποίο είναι λίαν αντιφατικό..Πως γίνεται να σου εμπσιτεύεται τόσο υψίστης σημασίας αποστολή και ταυτόχρονα να σε κατηγορεί με προδοτικές καταγγελίες???Νομίζω μεσούσης της κρίσης με τον ΄Απο Διοικητής ήταν ο αείμνηστος Πτέραρχος Σταυρακάκης και όχι ο Πρέσβης Ι.Κοραντής...Λές πως αυτόβουλα,δεν θα άνοιγες εσύ το θέμα,αλλά το άνοιξες φίλτατε και συμπαθέστατε Σάββα μου...Η υπόθεση για τον ΄Απο έφτασε στο Δικαστήριο νομίζω...Είχες την ευχέρεια πιστεύω να υπερασπίσεις τον εαυτό σου κλπ.Φυσικά δεν ξέρω τα της Δίκης και πιθανόν να μην περιείχε τέτοια διάσταση.Αλλά μετά τόσα χρόνια,να επιρίπτονται ευθύνες στον νύν Αρχηγό και να επικαλούμεθα την αυταπάγγελτη ένγκλιση της Πολιτείας,χαρακτηριζόντάς την διαπλεκόμενη σε διαρκή συνωμοσία εναντίων σου γιατί δεν το πράττει,είναι λίαν οξύμορο σεβαστέ μου Σάββα.Εξετάζω το θέμα χωρίς συναισθηματισμούς και με ρεαλισμό,στερούμενος αντικειμενικών κριτηρίων.Αναφέρεις με έντονο παλμό,πράγματα που μου δημιουργούν έντονο προβληματισμό...Αλλά δεν παύουν να αποτελούν ενδείξεις και προσωπικές σου καταθέσεις,και όχι αποδείξεις με τεκμήρια,αγαπητέ μου φίλε.΄Ισως δεν είναι εδώ μέσα ο κατάλληλος χώρος μιας τέτοιας συνομιλίας.Μάλλον κάνουμε κακό αμφότεροι...Θα επιδιώξω μια προσωπική μου συνάντηση μαζί σου.Πιθανόν να με θυμηθείς.Είχαμε συναντηθεί στην Σχολή Πολέμου κάποιες φορές όταν είχες μετατεθεί από την ΕΥΠ!
    Δεν ξέρω αδερφέ μου τι δημοσιεύθηκε πρίν ενάμισι μήνα εναντίων του έργου σου...Εάν υπάρχει ακόμη στο διαδύκτιο,θα με ενδιέφερε να το δω.
    Σε ότι αφορά τον εκλιπόντα κ.Γιαννόπουλο(στην αρχή μπερδεύτηκα συνειρμικά με τον τέως συνάδελφό σου)πρώτη φορά τώρα ακούω το γεγονός!
    Οπως είδα στο καταπληκτικό σου βιβλίο,υπάρχουν πολλές έφημες μνείες κλπ για το έργο σου...Παρουσιάζεις εδώ ένα κύκλωμα παντοδύναμο που το φοβούνται άπαντες...Πως τότε προέκυψαν οι τόσοι έπαινοι και αμέσως κάθε λογής συνωμοσίες εναντίων σου αδερφέ μου???΄Ελα στην θέση μου σε παρακαλώ...Το ίδιο δεν θα έλεγες???
    Σάββα μου νομίζω πως τα αίτια της βαθιάς σου πικρίας και αγανάκτησης βρίσκονται σε "άλλα πεδία"...Δυστυχώς αδερφέ μου,στερούμεθα των απόψεων της άλλης πλευράς και δεν μπορώ προσωπικά να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα,γιαυτό άλλωστε γράφω τα αυτονόητα εδώ,όσο μπορώ με αντικειμενικά κρητήρια.Ο Αρχηγός της ΕΥΠ πάντως,είχε το θάρρος να σου απαντήσει δημόσια,κάτι που νομίζω πρώτη φορά στα χρονικά της Υπηρεσίας γίνεται!!!Από αυτό φαίνεται πως έχουν βαρύνουσα σημασία για τον ίδιο οι απόψεις σου.Πουθενά δεν σε απαξίωσε,και νομίζω εκεί που γίνεται η περί "ήθους" αναφορά,κάτι μάλλον παρερμήνευσες και εξεράγεις...Καιμόνογια την πράξη του αυτή είναι αξιέπαινος!Δεν νομίζω να βρεθεί άλλος να το κάνει! Προσωπικά έχω διαβάσει δεκάδες φορές το βιβλίο σου και ενθυμούμε και τις δημόσιες αναφορές σου στα ΜΜΕ όταν η κρίση βρισκόταν στο απόγειό της και μετέπειτα.Δεν παρασύρθηκα από συναισθηματισμούς,ούτε και τώρα άλλωστε.Προσπαθώ να κρίνω χωρίς να αδικήσω κανέναν,με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον,καθώς θήγονται αυτήν την στιγμή,υψίστης σημασίας θέματα...Κι εγώ φίλτατε και συμπαθέστατε Σάββα μου,ευκαίρως-ακαίρως είχα ακούσει πολλά εναντίων σου,άσχετα εάν δεν συγκράτησα τίποτε από αυτά.Εάν ενθυμούμε καλά,είχα ακούσει για δύο συλλήψεις σου στην Τουρκία όταν πήγες(ξέρεις τι ενοώ...),μπίζνες με τον Πρόξενο,περίεργες συναλλαγές με υποκατάστημα της Citybank κάπου στην Αθήνα και ότι άλλο φαντάζεσαι...Ο καθένας λέει ότι θέλει και άκρη δεν βγαίνει...Το να φαίνεσαι Σάββα μου χωρίς να το καταλαβαίνεις,συνεχώς απολογούμενος κάνοντας προσπάθιες να υπερασπίσεις τις απόψεις σου και την υπόληψή σου,δεν νομίζω πως οδηγεί πουθενά,ούτε προσθέτει τίποτε στην επίλυση προβλημάτων.Δεν χρειάζεσαι κανενός μας την αναγνώριση και την ανάδειξη της υστεροφημίας σου.Εμένω αδερφέ μου στις αρχικές μου απόψεις στα δύο προηγούμενα μηνύματά μου.
    Αγαπητέ και Σεβαστέ μου Σάββα.-
    Νομίζω πως ο δημόσιος διάλογός μας για το θέμα,πρέπει να σταματήσει εδώ,όπως και γενικότερα μέσα από την ιστοσελίδα σου,καθώς δεν εξυπηρετεί απολύτως κανέναν σκοπό,αντίθετα προκαλεί αντιπαραγωγικούς προβληματισμούς,θυμηδία και βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Θα χαρώ πολύ να πούμε τα υπόλοιπα από κοντά.Αλλωστε μου χρωστάς μια αφιέρωση στο βιβλίο σου!
    Πάντα φιλικά με σεβασμό και ιδιάιτερη τιμή
    Ορφέας Κωσνταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς που εκτος απο την την τηρηση του συνταγματος.. και η υπαρξη της Ελλαδας οφείλετε στον Πατριωτισμο του Ελληνικου λαου.. γιατι αν περιμεναμε απο τους κυβερνοντες .. ακομα θα φοραγαμε Τουρκικο φεσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή εγώ ένας απλός φορολογούμενος έλληνας πολίτης που από τα δικά μου χρήματα πληρώνονται και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ μετά από την προσεκτική ανάγνωση του μηνύματος στις 18 Σεπτεμβρίου 2008 10:57 πμ να υποθέσω ότι η «Σιμιτική» αλητεία υπήρξε πράγματι και είναι ακόμα ζωντανή και ενεργή να απειλεί με σπίλωση τον κ. Καλεντερίδη; Αν είναι σωστή η ανάγνωση τότε εγώ ο άσχετος πρέπει να βγάλω οπωσδήποτε το συμπέρασμα πως πράγματι υπήρξε και υπάρχει ακόμα μέσα σε περίεργους μηχανισμούς… και πρέπει να το έχω υπόψη μου όταν θα ξαναπάω να ψηφίσω… Ευχαριστώ που μου ανοίξατε τα μάτια κυριε "Ορφέα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνύθως δεν απαντώ σε σχολιασμό ...των σχολίων μου.

    Αγαπητέ κ.Ορφέα Κωνσταντίνου
    δυστυχώς δεν καταλάβατε καλά την τελευταία παράγαφο του σχολίου μου.
    Θα έπρεπε βέβαια γιατί φαίνεται πως είστε γνώστης κάποιων δεδομένων και καταστάσεων.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΕΥΠ πρέπει να ασχολείται με όλους ..ε αυτό θα έπρεπε να το ξέρατε τουλάχιστον.
    Αυτό κάνει άλλωστε εδώ και πολύ καιρό και το λένε συλλογή πληροφοριών απο το διαδίκτυο...
    Δεν έδειξα αλλαζονεία , λυπάμαι που το βλέπετε έτσι .
    Πονάω για όσα δεν γίνονται και για όσα γίνονται ...στραβά.

    Πονάει η ψυχή μου όταν ξέρω πως κάποιοι έχουνε βάλει και βάζουν κάθε μέρα το κεφάλι τους...στο ντορβά... ενώ πίσω τους κάποιοι άλλοι ... δεν φορέσανε ποτέ στολή για να νιώσουνε το βάρος της ευθύνης όπως το να είσαι Εύελπις και στέλεχος γενικότερα των Ε.Δ.

    Δυστυχώς κάποιοι την ευθύνη την μεταφράζανε σε χιλιάρικα , επιδόματα ευθύνης και χειρισμού ευαίσθητων θεμάτων.
    Αλήθεια απο πότε ο όρκος δεσμεύει κάποιον και μετά την αποστρατεία του?
    Γιατί δεν κάνετε το ίδιο σχόλιο για τους πρώην στρατιωτικούς που διετέλεσαν βουλευτές και υπουργοί διαφορετικών κομμάτων?
    Ο κ.Μιλτιάδης Έβερτ κατηγόρησε την κυβέρνηση Σημίτη για μειοδοσία στο θέμα των Ιμίων και τότε υπήρχαν πρώην στρατιωτικοί στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ .Για αυτούς ούτε ένα μικρό σχόλιο?
    Το σκηνικό ίδιο σε άλλα θέματα με κυβέρνηση Ν.Δ. προ και μετά ΠΑΣΟΚ.

    Επειδή είμαι λάτρης της αλήθειας και της δικαιοσύνης , όποιος τολμάει και μιλάει άσχημα για τον skal ή έστω με υπονοούμενα είναι αν όχι άσχετος ,το λιγότερο...ύποπτος.
    Καταδρομέας μέχρι σήμερα , πραγματικό κομμάντο ο skal.
    Αν δουλεύανε όλοι στην ΕΥΠ και στις Ε.Δ. όπως ο skal τότε και περισσότερο προ της υποθέσεως Απο, ,τώρα η χώρα θα ήτανε δέκα φορές πιο δυνατή μέσα και έξω .

    Αλήθεια skal , εκτός απο την τυπικη τιμητική πλακέτα αποχώρησης απο την ΕΥΠ , ποιά άλλη τιμή έχεις λάβει απο το Ελληνικό κράτος ,την στιγμή που το παιδί σου είχε να σε δεί μήνες και η γυναίκα σου δεν ήξερε αν ζούσες ?
    Ρητορικό το ερώτημα .

    ΣυνΈλληνες , για την πατρίδα αγωνιούμαι και αγωνιζόμαστε όλοι μας.

    Με εκτίμηση
    trantellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ trantellinas.-
    Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες και απάντησες στα σχόλια επί των σχολίων μου και ελπίζω να μην εξελιχθεί σε κ.ο.κ., καθώς θεωρώ πως η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά και μόνο ζημιά κάνει…
    Δεν είχα κανένα λόγο να αναφερθώ σε πολιτικούς κλπ και όσα λοιπά αναφέρεις. Από που προκύπτει τέτοια υποχρέωσή μου και δεν το κατάλαβα?
    Άλλο είναι το θέμα μας άλλωστε…Μιας και το θέτεις,σε πληροφορώ κάθετα,πως ουδεμία εκτίμηση τρέφω για κανέναν τους, και απαξιώ να ασχοληθώ μαζί τους.
    Εμένα με δεσμεύει ο όρκος μου ισοβίως ακόμη και μεταθάτον…Ελπίζω να μην τρίζουν τα κόκαλά μου …
    Εάν δεν δεσμεύει τον κ.Σ.Καλεντερίδη,ας το πει αυτός ο ίδιος.
    Με τις υπερβολές σου και τα «όποιος τολμάει» και τις συνεχείς κολακίες του κάνεις ζημιά,δεν το καταλαβαίνεις???
    Κι εγώ Καταδρομέας ήμουν και υπηρέτησα στο ΕΤΑ,όπως και τόσοι άλλοι,και αν και έφεδρος είχα και εύφημο μνεία. Και στην Λεγεώνα των Ξένων πήγα, και 6 παράσημα από τον Σερβοβοσνιακό Στρατό έχω, να αρχίζω να το παίζω Αρχιστράτηγος και υπερκομμάντο???
    Νομίζεις στην Ελλάδα μόνο ο Σάββας έβαλε το κεφάλι του στον «ντορβά» ‘η ήταν καταδρομέας και εύελπις???
    Δεν καταλαβαίνεις λίαν συμπαθέστατε φίλε μου,πως δεν έχει ανάγκη κανενός μας τις κολακίες??? Του κάνεις ζημιά,δεν καταλαβαίνεις???
    Ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι όχι….
    Αντε δώστου εσύ μια πλακέτα κι εγώ άλλα 10 παράσημα.Αυτό είναι το ζητούμενο?
    Για ποια δικαιοσύνη μιλάς,όταν γράφεις τόσο απαξιωτικά για τον Αρχηγό της ΕΥΠ, και την Υπηρεσία. Στην ίδια υπηρέτησε κι ο Σάββας…
    Κατά την γνώμη μου έκανε λάθος με το θέμα αυτό,και του το είπα και το λέω ευθερσώς γιατί τον σέβομαι,χωρίς να τον «λιβανίζω»…
    Θα πρέπει να βρίζω τον Κοραντή και την ΕΥΠ για να εξυψώσω τον Σάββα???
    Τις διαφορές που είχε ή έχει αφορούν αυτόν και όχι εμάς..Γίνεται μεγάλη ζημία όταν δημοσιοποιούνται τέτοια θέματα…
    Σου άρεσε εσένα,να βλέπεις τέως Αξιωματικό του Ε.Σ. και στέλεχος της ΕΥΠ
    να βγάζει τα απωθημένα του δημοσίως μετά 10χρόνια και ανέχεται εμένα κι εσένα να βρίζουμε ή να επαινούμε την ΕΥΠ και τον Αρχηγό της???
    Σωστά ή λάθος δεν μου πέφτει λόγος να το κρίνω, καθώς δεν έχω ακούσει την άλλη πλευρά. Αλλά ως ενέργεια την θεωρώ απαξιωτική για τον ίδιο και την φήμη του.
    Εκανες λάθος να χλευάσεις την ΕΥΠ αγαπητέ μου φίλε και το ξέρεις. Δέξου το και μην το συνεχίζεις. Ξέρω στο επίπεδο τουλάχιστον αυτό, πως και η μυστική υπηρεσία της Ζιμπάμπουε παρακολουθεί το διαδύκτιο,τι σημαίνει αυτό…Ειρωνεύτηκες και δεν έπρεπε. Στην θέση σου θα ζητούσα συγνώμη.
    Σ΄ευχαριστώ θερμά για τον πληθυντικό και την αβροφροσύνη σου. Σου έγραψα χωρίς εμπάθεια και χρησιμοποιώ αυτήν την γλώσσα για αμεσότητα στην επικονωνία.
    Η υπόθεση αυτή κάνει μεγάλη ζημία…Επιτέλους ας το καταλάβουμε και να σταματήσουμε τις αντιπαραθέσεις μας.
    Γράφεις, «αλήθεια σκαλ. Το παιδί σου και η γυναίκα σου κλπ». Νομίζεις πως έτσι υπερασπίζεις τον σκάλ για να χρησιμοποιήσω την δίκη σου προσωνυμία προς τον αγαπητό Σάββα…???Κάνεις λάθος…Τον εκθέτεις…
    Γράψε τις απόψεις σου οι οποίες είναι σεβαστές. ΄Όταν δέχεσαι σκληρή κριτική να συνεχίσεις να τις υποστηρίζεις, με σθένος και χωρίς υπεκφυγές..Δεν έκανα λάθος ούτε κατάλαβα λάθος, κάτι από όσα έγραψες. Αν καταλάβεις πως έκανες λάθος ,μιας και λατρεύεις την δικαιοσύνη, να το αποδεχθείς.
    Ετσι κάνουν οι ΄Ελληνες…Εγώ προσπαθώ πάντως κι ελπίζω να τα καταφέρω στο ήμισυ…
    Αγαπητέ μου Σάββα, κλείδωστέ το το θέμα, βλέπεις πως δεν οδηγεί πουθενά…
    Ευχαριστώ
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας ελπίσουμε ότι από το όλο θέμα να έχουν ανακύψει και θετικά πράγματα.
    Για τα αρνητικά, όποιος τα προκάλεσε, φέρει την ευθύνη.
    Ο κόσμος έχει κρίση και κρίνει.
    Συμφωνώ απολύτως ότι δεν πρέπει με αφορισμούς να αποδυναμώνουμε τους θεσμούς της πολιτείας, ιδιαίτερα εκείνους που ασχολούνται με τα εθνικά θέμα, όπως η ΕΥΠ.
    Σε ότι με αφορά, δεν το έκανα ποτέ και πουθενά.
    Το πρόβλημα είναι ένα-δυο άτομα και όλοι οι παροικούντες ξέρουν ότι ο ισχυρισμός μου είναι σωστός. Όλοι.
    Τέλος πάντως, το θέμα κλείνει εδώ, υπό την προϋοθεση ότι δεν θα υπάρχουν προκλήσεις και παράνομες ενέργειες.
    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ.Κωνσταντίνου

    Έπρεπε να αναφέρεις απο την αρχή λοιπόν πως είσαι μισθοφόρος.
    Ορκίστηκες και στην Γαλλική σημαία ?
    Στην Σερβοβοσνιακή?

    Τα συμπεράσματα των υπολοίπων real bloggers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. trantellinas.-
    Από όλο το μήνυμά μου αυτό το συμπέρασμα βρήκες να εξάγεις???
    Τίποτε άλλο δεν βρήκες να πεις…???
    Ούτε τα αυτονόητα δεν καταλαβαίνεις…
    Μισθοφόροι, φυγόστρατοι κλπ όλοι μαζί βλέπεις εδώ μέσα μαζευτήκαμε να μας κάνεις εσύ μαθήματα πατριωτισμού…
    Θα μας φοβίσεις βλέπεις με τα συμπεράσματα των real bloggers που αναφέρεις.
    Σε ενόχλησαν οι καλοπροαίρετες παραινέσεις μου απέναντί σου, και δεν βρήκες κάτι καλύτερο να πεις…
    Τιμητές και εκτιμητές των πάντων.. άντε μαζέψου λιγάκι επιτέλους παιδάκι μου…Υπάρχουν και όρια..

    Ο.Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. vripol, trantellines, ola ta mpoumpoukia exoun mazeftei. na tous xairesai.o enas milaei gia prodotes kai o allos gia misthoforous. oraio to alter ego sou skal.
    kata ta loipa milas gia hthos. ti katantia ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O vripol είναι φίλος μου και είμαι περήφανος γι' αυτό.
    Ο άνθρωπος εκφράζει τις δικές του απόψεις και δεν αντικατοπτρίζουν ούτε σε μένα, ούτε στους άλλους φίλους του, ούτε στους συγγενείς του.
    Αυτό πιστεύω να δέχεσαι ότι είναι μια λογική, δημοκρατική άποψη.
    Τον trantellinas δεν τον γνωρίζω προσωπικά, όμως είναι ένας από τους ανθρώπους που συμβάλλουν με το σχολιασμό τους στην πορεία και την ανάπτυξη του ιστολογίου και τον ευχαριστώ γι' αυτό.
    Όποιος έχει άλλη άποψη για τα γραφόμενα από μένα ή τους σχολιαστές, την καταθέτει, δεν τους αφορίζει.
    Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να τους στείλουμε κι' αυτούς και όποιον άλλον μας ενοχλεί στο Ιμραλί.
    Τέλος, αν το πρόβλημα είμαι εγώ και θέλεις να με κριτικάρεις, κάντο με αυτά που γράφω.
    Τί δεν σου αρέσει;
    Ότι θεωρείς ότι δεν είναι σωστό, γράψτο και αν δεν δημοσιευτεί, τότε μπορείς να με κατηγορήσεις ότι φιμώνω τη φωνή σου, έστω και αν γράφεις ως ανώνυμος.
    Αυτά που λές για alter ego δεν τα καταλαβαίνω.
    Πιστεύεις ότι φοβάμαι να πω την άποψή μου και ικανοποιούμαι όταν την λένε άλλοι.
    Από πού το τεκμαίρεις αυτό;
    Δεν παρατηρείς λίγο την πορεία μου;
    Φοβήθηκα ποτέ;
    Να ξέρεις πάντως ότι την άποψή μου τη λέω πάντα καθαρά και δημοκρατικά θα συνεχίσω να τη λέω.
    Και όσοι έχουν αντιρρήσεις, καλό είναι να τις λένε, και καλύτερο είναι να γράφουν και το ονοματάκι τους από κάτω. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να γίνονται πιο πιστευτοί οι σκοποί τους.
    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 10:09 πμ
    ----------

    Τι σ΄ ενοχλεί αγαπητέ μου φίλε, αν εγώ είμαι μισθοφόρος, ο άλλος προδότης κ.ο.κ???
    Βαλιανάτοι πάντως δεν είμαστε…Δικαίωμά μας να πλακωνόμαστε όσο θέλουμε!
    Επειδή εμένα είπε μισθοφόρο το παλικάρι, και καλά έκανε, στο κάτω-κάτω, εμένα είπε όχι εσένα, πάει να πει πως μας «εκμίσθωσε» αμφοτέρους ο Σάββας???
    Αν έχεις να καταθέσεις κάποια άποψη δεκτή, προσωπικές επιθέσεις τι του κάνεις???
    Φταίει ο Σάββας που κάθεται και ασχολείται με τις μακακίες αυτές, του καθενός εδώ μέσα…
    Το ήθος του καθενός δεν προκύπτει, από το ποιοι συμμετέχουν στο μπλοκ αυτό…
    Είχαμε κάποιες διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Τις διατυπώσαμε. Είχαμε και εντάσεις. Καλά κάναμε, ζωντανές ψυχές είμαστε. Το θέμα έκλεισε, αν δεν το κατάλαβες…
    Τι φαγουρίζεσαι τώρα, να ξαναρχίσουμε να πλακωνόμαστε???
    Αν έχεις πρόβλημα με τον Σάββα, πάνε να τον συναντήσεις και να του πεις τα παράπονά σου, και ότι άλλο θέλεις. Ρουφιανιές ανώνυμες είναι απαράδεκτες…
    Τόσα θέματα ενδιαφέροντα έχει εδώ μέσα, κάνε κανένα σχόλιο, πες την άποψή σου να κάνουμε συζήτηση κλπ. Τι ξύνεσαι όλη την ώρα για φασαρία…
    Ξέρεις τι είχε πει ο Μακαριστός Μακρυγιάννης???
    «Φούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια»…
    Ορφέας Κωνσνταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @trantellinas.-
    Αγαπητέ μου φίλε, όπως είδες ο σχολιασμός σου, προκάλεσε «παράπλευρες απώλειες»…
    Απλά θα ήθελα να σου επαναλάβω, πως οι παραθέσεις μου, τις οποίες προσπάθησες να απαξιώσεις, με τα σχόλια σου, είδες πως επέφεραν παρενέργειες απαξιωτικές και για τους δύο μας και για τον διαχειριστή του μπλοκ…Ελπίζω τώρα που έπεσε η ένταση να εκτίμησες ορθά πως όσο κι αν σου ακούστηκαν έντονες, ήταν απολύτως καλοπροαίρετες…
    Όσο για τα περί όρκων που ανέφερες, κάλλιστα θα μπορούσα να σου πω πως χιλιάδες αξιωματικοί μας έχουν υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς, ορκίστηκαν στις Σημαίες τους???
    Επίσης, αν σου έλεγα πως είχα και δράση στις τάξεις του ΡΚΚ θα έλεγες όσα είπες???
    Τότε θα ήμουν «ήρωας» δηλαδή??? Δεν θα σ’ ενοχλούσε μάλλον η Κουρδική σημαία…
    Θα σε παρακαλούσα να σταματήσουμε εδώ τις αντεγκλήσεις μας, σεβόμενοι το ιστολόγιο, καθώς όπως βλέπεις, γινόμαστε αφορμή να δημιουργούνται προβλήματα στον διαχειριστή του, κάτι που είναι πέρα από τις όποιες αντιθέσεις μας.
    Ευχαριστώ
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @vripol.-
    Αγαπητέ μου φίλε, ξεπερνώντας το θέμα που προκάλεσε ένταση, καθώς έκλεισε σύμφωνα με τον διαχειριστή, και πολύ καλά έκανε, θα ήθελα να σου πω πως κι εγώ είμαι πρόσφυγας, από τα ορεινά της Μπάφρας και του Ουσάκ, οι παπούδες μου.
    Τουρκόφωνοι αμφότεροι, όπως θα το κατάλαβες, λόγο καταγωγής τους.
    Παρομοίως και η δική μου προσφυγική μνήμη, είναι μονίμως αναστατωμένη και σε αδιάλειπτη διέγερση…΄Όπως και η μνήμη μου…
    Ενθυμούμε τους παπούδες μου, με τα ελάχιστα Ελληνικά τους, να μου αναφέρουν την σφαγή σχεδόν του συνόλου των συγγενών και των συγχωριανών τους, από τους Κούρδους, κατά την Μικρασιατική καταστροφή…
    Ως πρόσφυγας κι εσύ, σίγουρα θα έχεις διαβάσει τις καταγραφές της Ιστορίας για την στάση των Κούρδων απέναντί μας κατά την Μικρασιατική καταστροφή…
    Να μην επεκταθώ περισσότερο στο θέμα. Επειδή έκανες αναφορές στο θέμα της γενοκτονίας των παππούδων μας και παραλληλισμό με τον αντίστοιχο του αξιαγάπητου Κουρδικού Λαού, ήθελα να σου θυμίσω πως και οι Κούρδοι ήταν συμμέτοχοι στην γενοκτονία μας και μάλιστα οργανωμένα και σε πλήρη συνεννόηση με τον Γκρίζο Λύκο τον Κεμάλ. Μάλλον οι απόγονοί τους που υφίστανται τώρα τα ίδια, από τους απογόνους του Κεμάλ, να κατενόησαν πως είναι υπόλογοι στην ιστορία και έναντί μας, για την εγκληματική στάση των προγόνων τους στην συμμετοχή της καταστροφής και της γενοκτονίας μας όπου σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες, ξεπέρασε σε βαρβαρότητα ακόμη και αυτή των Τούρκων.
    Ευχαριστώ
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι Κούρδοι δεν ήταν απλοί "συμμέτοχοι" στην γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων. Ήταν η εμπροσθοφυλακή του εγκλήματος και οι κατεξοχήν δήμιοι του Κεμάλ.

    Όταν βέβαια κάποια συνέγραψε την απαράδεκτη πρόταση για τον "συνωστισμό" των Μικρασιατών κατά την φυγή από την Σμύρνη, οι ίδιοι "υπερπατριώτες" που αποκρύπτουν συγγνωστά τον ρόλο των Κούρδων της εποχής εξεγέρθηκαν καταγγέλλοντας προδότες και γεννίτσαρους. Άραγε έκριναν εξ'ιδίων τα αλλότρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ, ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;
    ΣΑΒΒΑ ΜΗ (ΣΥΝΟ)ΜΙΛΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.