29/9/08

Μιά ύποπτη και επικίνδυνη επίσκεψη!

Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης. Νέα Υόρκη Σεπτέμβριος 2008.
denniskontarinis@yahoo.com
patrinos12@hotmail.com


Η επίσκεψη της Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ στην Μακεδονία και Θράκη κρύβει πολλούς κινδύνους γιά την Ελλάδα.

Είναι αδιανόητη η ανευθυνότητα με την οποία οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αντιμετώπισαν την ύποπτη και επικίνδυνη επίσκεψη στην Βόρεια Ελλάδα της απεσταλμένης του ΟΗΕ, "υποτιθέμενης" εμπειρογνώμονος γιά θέματα μειονοτήτων κ.Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ,
Η κυρία αυτή κατ΄εντολή του ΟΗΕ βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα γιά να διερευνήσει κάποιες καταγγελίες γιά καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των μειονοτήτων που διαβοιούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο χώρο της Μακεδονίας και Θράκης. Φυσικά είναι ευνόητο από ποιους έχουν ξεκινήσει όλα αυτά και ακόμη από ποιους έχουν ενεργοποιηθεί Είναι γνωστό ότι η έγερση μειονοτικού θέματος εις βάρος της Ελλάδας είναι προσχεδιασμένη από Αμερικανικούς οργανισμούς εδώ και χρόνια.
Βέβαια εκείνο που θα πρέπει ιδιαίτερα να μας προβληματίσει ακόμη πιό πολύ είναι ότι ο εμπνευστής αυτής της επίσκεψης στην Ελλάδα της Γκέυ Μακ Ντούγκαλ ήταν ο Βρεττανός βοηθός της κ. Γ. Φοχ. Ο εν λόγω κύριος αγνοεί ότι αν κάποιοι δεν θα πρέπει να μιλούν γιά σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτοί είναι οι Άγγλοι με το βεβαρημένο παρελθόν σε αυτά τα θέματα, αφού η ιστορία τους τόσο η παλαιά όσο και η νεώτερη δεν είναι τίποτε άλλο από μιά κατάφορη καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από όπου κι΄αν πέρασαν
Η επίσκεψή της κ. Μακ Ντούγκαλ είναι προφανές ότι δεν είχε σκοπό την αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά την επαφή της με μειονοτικούς, γιά να χρησιμοποιήσει τις απόψεις τους, σχετικά με τον τρόπο που θα διατύπωνε την έκθεσή της, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδια αυτών που την έστειλαν.
Είναι γεγονός ότι όσες φορές η Ελλάδα εναντιώθηκε στις απαιτήσεις των ΗΠΑ η Ουάσιγκτον δημιουργούσε μειονοτικά ζητήματα. Σήμερα η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος των Βαλκανίων που αρνεϊται να γίνει προτεκτοράτο της Αμερικής. Έτσι σαν ενδεδειγμένη λύση γιά τους Αμερικανούς προβάλει η αναμόχλευση του μειονοτικού.
Στις αρχές της 10/ετίας του 1990, τότε που τα Βαλκάνια ήταν σε αναβρασμό και το θέμα των Σκοπίων σε έξαρση οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν στείλει στην Ελλάδα Αμερικανό εμπειρογνώμονα γιά θέματα μειονοτήτων. Ήταν μιά ακόμη απειλή γιά να συμμορφωθεί η Ελλάδα και να ενδώσει στις απαιτήσεις τους
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε τα όσα υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδιο άρθρο της η τοπική εφημερίδα της Έδεσσας, "Ο Λόγος της Πέλλας" Γράφει λοιπόν η εν λόγω εφημερίδα.
".....Η συνάντηση – της Μακ Ντούγκαλ με τους Σκοπιανούς - πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερη αίθουσα του κέντρου "Καταράκτες" την οποία είχε κλείσει γνωστό στέλεχος του "Ουρανίου Τόξου", συνταξιούχος της ΔΕΗ από χωριό κοντά στην Έδεσσα. Στην συνάντηση συμμετείχαν το ηγετικό στέλεχος του "Ουρανίου Τόξου", Παύλος Βοσκόπουλος και ο αποσχηματισμένος από την ελληνική εκκλησία και o καταδικασμένος από τα ελληνικά δικαστήρια γιά ανιιποίηση αρχής, Τσαρκνιάς, καθώς και στελέχη του "Ουρανίου Τόξου" από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας….."
Στην έξοδό της από την συνάντηση αυτή την επλησίασε ο εκδότης της εφημερίδας "Ο Λόγος της Πέλλας", Τάσος Μπουλγούρης και ...."της εζήτησε νά κάμει κάποια δήλωση. Η κ. Μακ Ντούγκαλ απάντησε ότι δεν έχει να δηλώσει τίποτα και του απαγόρευσε να την φωτογραφήσει."
Πάντως σύμφωνα με δηλώσεις παρευρισκομένων στην συνάντηση τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην Αμερικανίδα εμπειρογνώμονα ήσαν, να αναγνωριστεί η ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας, να διδάσκεται η γλώσσα τους στα ελληνικά σχολεία, να ληφθούν μέτρα γιά την διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων, και να προχωρήσει η Ελλάδα στην καταγραφή της Μακεδονικής μειονότητας ώστε να κατοχυρωθούν και νομικά.
Κατά την επίσκεψή της στην Έδεσσα η Μακ Ντούγκαλ συνοδευόταν από Σκοπιανούς δημοσιογράφους του τηλεοπτικού καναλιού Α2, κανάλι που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στα Σκόπια. Κανένας Έλληνας δεν ήρθε σε επαφή και δεν συζήτησε με την Μακ Ντούγκαλ. Η μυστική περιοδεία της περιελάμβανε ακόμη και επισκέψεις σε σπίτια μελών του "Ουράνιου Τόξου" σε επιλεγμένα χωριά της Φλώρινας και Πέλλας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεν προέβη σε κανένα σχόλιο αλλά μόνο άφησε να διαφανεί κάποια αναμόχλευση μειονοτήτων. Ακόμη, έγινε μιά προκλητική αποσιώπηση της επίσκεψης από τα μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας.
Όπως είπε η κ. Μακ Ντούγκαλ, επέλεξε την Ελλάδα ύστερα από αναφορές κάποιων οργανώσεων, αλλά απέφυγε πεισματικά να κατονομάσει τις οργανώσεις αυτές.
Αντίθετα ένα μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον καταγράφτηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της περιοχής όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του "Ο Λόγος της Πέλλας" όπου μέσα από το άρθρο αφήνει να διαφανούν και ποιές είναι οι οργανώσεις που υπαινίσσεται η εν λόγω κυρία, ότι την κάλεσαν.
"…Δημοσιογράφοι από τοπικές εφημερίδες, που επεχείρησαν να παρακολουθήσουν την συζήτηση απομακρύνθηκαν με την δικαιολογία ότι είναι ιδιωτική συνάντηση....."
Τώρα, ποιά ιδιωτική συνάντηση μπορεί να είχε η εν λόγω κυρία με τους Σκοπιανούς αυτό είναι ευνόητο.
Ιδιαίτερης προσοχής αξίζει να είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Πέλλας ο ίδιος δεν είχε καμμιά ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών γιά την επίσκεψη της κ. Ντούγκαλ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του ελληνικού ΥΠΕΞ κ. Κουμουτσάκου, τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "…η επίσκεψη της κ. Μακ Ντούγκαλ και το πρόγραμμά της κατοχυρώνεται από το Σύμφωνο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο έχει υπογράψει και η χώρα μας , επισκέπτεται όποια μέρη επιθυμεί και όποιους επιθυμεί..."
Αυτά λοιπόν κατά τον κ. Κουμουτσάκο επιτρέπουν στην κ. Μακ Ντούγκαλ να περιοδεύει ανεξέλεγκτη τις ευαίσθητες περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, να συναντάει μόνο Σκοπιανούς και Τούρκους, να ακούει μόνο την μιά πλευρά και να συντάξει κάποιο κείμενο που θα εξυπηρετεί αυτούς που την έστειλαν.
Μετά από όλα αυτά και όπως ήταν επόμενο οι φιλοσκοπιανοί πράκτορες του "Ουράνιου τόξου", οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτοι στην Βόρεια Ελλάδα, εκμεταλλεύτηκαν την αδιάφορη στάση του ελληνικού κράτους γιά τον ερχομό της Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ στην Ελλάδα και τον σκοπό της επίσκεψής της. Έτσι και όπως ήταν επόμενο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Σκοπιανών ΜΜΕ έσπευσαν να αναφέρουν ότι ο ΟΗΕ γιά πρώτη φορά έδειξε ενδιαφέρον γιά τους "Μακεδόνες της Ελλάδας."
Αλλά και οι Τούρκοι της Θράκης θα πρέπει να νοιώθουν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη αυτή αφού το δελτίο Τύπου της κ. Μακ Ντούγκαλ αρχικά ανέφερε την επίσκεψή της σε Θράκη και Μακεδονία ενώ ένα νεώτερο δελτίο που εξέδωσε το γραφείο της, ανέφερε Δυτική Θράκη, όρο που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι.
Η κ. Μακ Ντούγκαλ έφυγε από την Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της το υλικό που χρειάζονταν τα αφεντικά της. Αυτοί που την έστειλαν στην Ελλάδα με τον συγκεκριμένο σκοπό. Η έκθεσή της θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2009. Και είναι γεγονός ότι το περιεχόμενο της έκθεσης της θα χρησιμοποιηθεί οπωσδήποτε από τον κ. Νίμιτς γιά τις διαπραγματεύσεις της ονομασίας των Σκοπίων.
Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να περάσουν πέντε με έξη μήνες έως ότου η κυρία αυτή υποβάλει την έκθεσή της; Τι μπορεί να προκύψει μέχρι τότε;
Όταν όλα αυτά θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας και θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται και να φωνασκούν κάποιοι υποτιθέμενοι ευαίσθητοι αρχηγοί κρατών, τότε γιά μιά ακόμη φορά η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα και οι κύριοι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εξωτερικών θα αρχίσουν πάλι τους αγώνες. Ποιός θα φταίει;

Σχετικό δημοσίευμα: Έψαχνε για "μακεδονική μειονότητα", ανακάλυψε ..."κοινότητα"

4 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ.
    ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΛΥΘΥΣΜΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε καλημέρα
    Στους καιρούς που ζούμε θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά, για να μπορούμε να προλαβαίνουμε πράγματα.
    Αν θέλεις, γι' αυτό "τρώμε" τόσες ώρες στα ιστολόγια, για να ενημερωνόμαστε, να σκεφτόμαστε, να βλέπουμε και να προβλέπουμε.
    Όσον αφορά την επωδό του σχολίου σου, η άποψή μου είναι ότι ο ντόπιος πληθυσμός θέλει δημοκρατία, ισοπολιτεία, το ενδιαφέρον και τη συμπαθειά μας και την ησυχία του.
    Οι εγκάθετοι είναι το πρόβλημα.
    Εμείς παρακολουθούμε τα γεγονότα και τα διαδραματιζόμενα και παρεμβαίνουμε δια του λόγου.
    Αν υπάρχουν άτομα (εγκάθετοι) που παραβιάζουν τη νομιμότητα, να τους βρουν οι αρχές και να τους τιμωρήσουν. Όχι εμείς.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ , ΤΗΝ ΒΑΡΔΑΡΙΑ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κάθε κατουρλού Αμερικάνα έρχεται εδώ για να μας πει πως δεν είμαστε ΄Ελληνες…
    Η ίδια ξέρει από πού είναι οι πρόγονοί της???
    Δεν κοιτάει τους Ινδιάνους των ΗΠΑ?
    Μετά ζητάνε συμμαχίες κλπ. Κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν το αντιαμερικανικό κλίμα στην Ελλάδα…Αλλά και το ρημάδι αυτό το κλίμα δεν κατευθύνεται ακολούθως στην ορθή οδό…Άχρηστο είναι… Το εκμεταλλεύονται και πάλι τα φιλοαμερικάνικα κόμματα που μας κυβερνάνε και γελάνε οι Αμερικάνοι με την κατάντια μας…
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.