4/10/16

Μύθος η προέλευση των Τούρκων από την Κεντρική Ασία

Πρωτοδημοσιεύθηκε την 17/9/08
Χάρτης της τουρκικής προπαγάνδας
Επειδή σας υποσχεθήκαμε κάτι σαν τούρτα, για να μοιραστούμε το γεγονός της συμπερίληψης του ιστολογίου μας στα 100 δημοφιλέστερα ιστολόγια της Ελλάδας, σας παρουσιάζουμε μετάφραση κειμένου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σαμπάχ, που αφορά τη γενετική καταγωγή των Τούρκων.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο ανθρωπολόγος Τιμουρτζίν Μπιντέρ (Timuçin Binder), καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ), ανατρέπει τον ισχυρισμό για φυλετικό εκτουρκισμό της Ανατολίας μετά το 1071: Οι κάτοικοι της Ανατολίας ζουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και σαράντα χιλιάδες χρόνια.
Οι φοβερές εξελίξεις στη γενετική τεχνολογία δεν φωτίζουν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον μας. Οι συγκριτικές έρευνες στο DNA απαντούν πλέον στο ερώτημα της εθνολογικής προέλευσης διαφόρων ομάδων ανθρώπων. Όμως στην Τουρκία δεν έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες για το θέμα αυτό.

Image result for Timuçin BinderΣτις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ορισμένα πανεπιστήμια κάνουν αυτές τις έρευνες ατομικά, έναντι υψηλής αμοιβής, ενώ είναι σε εξέλιξη και το πρόγραμμα της "γενογραφίας" του National Geographic. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την Τουρκία προς αυτά τα κέντρα, όπου οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν στοιχεία και γενετικό υλικό και κάποιο ποσό που κυμαίνεται από τα 100 μέχρι τα 450 δολάρια. Αυτές τις ατομικές έρευνες που αφορούν την Τουρκία παρακολουθεί στενά ο ανθρωπολόγος Timuçin Binder, του τμήματος Επιστήμης Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας, του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (İTÜ).
Ο Μπιντέρ, που σπούδασε ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (στον κλάδο ερευνών ανθρώπινου πολιτισμού, κοινωνιολογίας και βιολογίας), έχει διεξάγει γενετικές έρευνες, οι οποίες αφορούν την ιατρική, αλλά και την ανθρωπολογία.
Με τον Μπιντέρ μιλήσαμε για τις έρευνες που αφορούν την Τουρκία.

Γενετικά, το 10-15%

* Ποιό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα από τις γενετικές έρευνες που αφορούν τους Τούρκους;

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σήμερα στην Τουρκία, είναι απόγονοι αυτόχθονων φυλών που κατοικούν στα εδάφη αυτά τα τελευταία 40.000 χρόνια. Δηλαδή, οι σημερινοί Τούρκοι δεν ήλθαν από την Κεντρική Ασία, για 40.000 χρόνια δεν το κούνησαν ρούπι από εδώ. Ανήκουν σε αυτά τα χώματα, όπως ανήκουν σ' αυτά τα χώματα και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι προερχόμαστε από την Κεντρική Ασία.

* Δεν είχαμε φυγή πληθυσμών από την Κεντρική Ασία και εγκατάσταση στην Ανατολία;

Έγινε, όμως ο αριθμός εκείνων που ήλθαν από την Κεντρική Ασία ήταν πολύ μικρός. Οι γενετικές έρευνες μας δείχνουν πόσοι είναι εκείνοι που προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύεται ότι η γενετική δομή των κατοίκων της Τουρκίας είναι αναλλοίωτη από τα προϊστορικά χρόνια.

* Πόσοι είναι εκείνοι που ήλθαν από έξω;

Το ποσοστό αυτό είναι μεταξύ 10-15% του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή εκείνοι που ήλθαν από την Κεντρική Ασία ήταν το 10-15% του πληθυσμού και δεν άλλαξαν γενετικά το λαό της Ανατολίας. Η φυγή από την Κεντρική Ασία είναι ένας μύθος. Εκείνοι οι λίγοι που ήλθαν χάθηκαν μέσα στους ντόπιους πληθυσμούς. Εκτός αυτού, δεν είναι γνωστό αν εκείνοι που ήλθαν απ' έξω ήταν Ιρανοί ή Αφγανοί.

* Γιατί δεν είναι γνωστό;

Η γενετική έρευνα δεν έχει την έννοια της εθνολογικής έρευνας. Δεν υπάρχει γενετικά ο όρος Ογούζ ή Τούρκος. Η γενετική έρευνα μας δίνει στοιχεία για την καταγωγή και τον τόπο που έζησαν οι πρόγονοι ενός ανθρώπου.

Τουρκισμός, μια πολιτισμική ταυτότητα

* Όταν λέτε δεν υπάρχει "τουρκικό γενετικό υλικό" τι εννοείτε;

Ο τουρκισμός είναι μια πολιτισμική ταυτότητα που τη δημιουργήσαμε εμείς. Με τον ίδιο τρόπο και ο ελληνισμός και ο αρμενισμός είναι πολιτισμικές έννοιες που σχηματοποιήθηκαν στην ιστορία. Ο τουρκισμός είναι μια πιο σύγχρονη έννοια, που εμφανίστηκε τα τελευταία 200 χρόνια.
Η ιστορία των ανθρώπων που ζουν σήμερα σε αυτά τα εδάφη αρχίζει από χιλιάδες χρόνια πριν. Δηλαδή, δεν μπορούμε να τους ονομάσουμε όλους Τούρκους. Ο τουρκισμός είναι μια έννοια που έχει σχέση με το σήμερα. Εμείς δημιουργήσαμε τις δικές μας έννοιες κατά το δοκούν και τους ονομάσαμε όλους Τούρκους.
Δεν ξέρουμε ούτε ποιοί ήταν οι πρόγονοί μας. Εμεί τους Ουιγούρους τους ονομάζουμε Τούρκους, όμως οι ίδιοι δεν δέχονται ότι είναι Τούρκοι. Η επιμονή σε εθνικές ταυτότητες δεν οδηγεί πουθενά. Το να λες ότι είσαι Τούρκος, δεν σημαίνει ότι ήλθες από την Κεντρική Ασία. Ο τουρκισμός είναι μια ταυτότητα που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα.
Εκείνοι που ήλθαν εδώ στα 1100, μας άφησαν ένα κείμενο με τίτλο "Danişmentname", στο οποίο όμως δεν υπάρχει η λέξη Τούρκος, ούτε οτιδήποτε άλλο που να λέει ότι ήταν Τούρκοι. Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τη λέξη Τούρκος ή τουρκισμός, ήταν οι ξένοι. Επίσης, οι Γκιόκτουρκ (Göktürkler) ήταν εκείνοι που ονόμασαν τους εαυτούς τους Τούρκους.

Πρέπει να αναθεωρήσουμε την επίσημη ιστορία

* Αφού ήταν τόσο λίγοι εκείνοι που ήλθαν από την Κεντρική Ασία, οι δεσμοί μας με τους Ουζμπέκους, τους Κιργιζίους και τους Τουρκμένους πως εξηγούνται;

Οι γενετικές έρευνες που έχουν γίνει μας δείχνουν ότι οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας έχουν πολύ μικρή σχέση ή θα λέγαμε καμμία σχέση με τους Τουρκομάνους και τους Ουζμπέκους. Οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας δεν έχουν καμμία βιολογική συγγένεια με τους κατοίκους της Κεντρικής Ασίας. Από εκεί προήλθε μια πολύ μικρή ομάδα. Αν κάποιοι αναζητούν δεσμούς αίματος, τέτοιοι δεν υπάρχουν.

* Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει καμμία σχέση και δεσμός με τις Τουρκικές Δημοκρατίες (Türk Cumhuriyetler) είναι αντίθετος με την επίσημη ιστορία.

Μάλιστα, και αυτό οφείλεται στο ότι η επίσημη ιστορία είναι προβληματική. Οι εξελίξεις ανατρέπουν την επίσημη ιστορία και θα πρέπει να την αναθεωρήσουμε, αφού οι γενετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι έχουμε συγγενικούς δεσμούς με τους Ουζμπέκους και τους Τουρκομάνους της Κ. Ασίας. Έχει σφηνωθεί στο μυαλό των ανθρώπων ότι έχουμε συγγενικές σχέσεις με τους Τουρκομάνους, τους Ουζμπέκους, τους Ουιγούρους, ακόμα και με τους Μογγόλους. Γι' αυτό όλοι απορούν με τα αποτελέσματα των γενετικών ερευνών.

* Αφού οι κάτοικοι αυτής της χώρας, που τους αποκαλούμε Τούρκους, δεν έχουν σχέση με την Κεντρική Ασία και ζούσαν εδώ πριν το 1071, αυτό σημαίνει ότι εδώ, αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία που δεν τη γνωρίζουμε.

Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η ανομολόγητη ιστορία του 85-90% που δεν προέρχεται από την Κεντρική Ασία. Η ιστορία των ανθρώπων που ζούσαν στα εδάφη αυτά, μας παρουσιάζεται σαν ιστορία άλλων, ξένων ανθρώπων, που δεν έχουν σχέση με μας. Δεν μας λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν οι παπούδες, οι πρόγονοί μας. Μας λένε ότι εκείνοι υπήρχαν, αλλά έφυγαν από την Ανατολία όταν ήλθαμε εμείς. Όμως οι έρευνες δεν δείχνουν αυτό. Εκείνοι ήταν οι παπούδες μας, οι πρόγονοί μας.

Ο λαός της Ανατολίας είναι πιο κοντά στους Έλληνες

* Και καλά, με βάση τις έρευνές σας, οι Τούρκοι ποιανών συγγενείς είναι;

Των Ιρανών, των Ιορδανών, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Η γενετική απόσταση μεταξύ Τούρκων και Ιρανών είναι μικρότερη αυτής με τους Τουρκμένους. Οι Τούρκοι της Τουρκίας δεν έχουν καμμία γενετική σχέση με τους Τούβα που κατοικούν στη Ρωσία και ομιλούν τουρκικά, αλλά έχουν στενή, αναπόσπαστη γενετική σχέση με τους Έλληνες και τους Ιρανούς. Αν αποδίδαμε χρωματικά τη σχέση, οι κάτοικοι της Τουρκίας, της Ελλάδας, του Ιράν και της Ιορδανίας έχουμε το ίδιο χρώμα, με διαφορετικούς τόνους. Φυσικά, το ότι έχουμε στενούς γενετικούς δεσμούς, δεν σημαίνει ότι εμείς καταγόμαστε από αυτούς ή εκείνοι από εμάς. Μπορεί άνετα ομάδες που έχουν παρόμοια γενετικά χαρακτηριστικά, να ανήκουν σε διαφορετικά έθνη. Η διαφορά αυτή δεν έχει σχέση με το γενετικό υλικό, αλλά με τα πολιτισμικά χαρακτηρισιτκά.

* Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, γενετικά, πόσο κοντά είναι στους Τούρκους;

Αν και ζήσαμε με τους Κούρδους χιλιάδες χρόνια μαζί, σ' αυτά τα χώματα, δεν έχουμε γενετική σχέση. Είναι πιο μακριά από ότι είμαστε με τους Ιρανούς και τους Έλληνες, αλλά πιο κοντά από τους Ουζμπέκους.

Η τουρκοκουρδική σύγκρουση, αυξάνει το ενδιαφέρον για τη γενετική διαφορά

* Πως εξηγείτε το φαινόμενο της αύξησης των αιτήσεων για γενετικές έρευνες το τελευταίο διάστημα;

Οι άνθρωποι τοποθέτησαν τους εαυτούς τους σε μια κατηγορία. Τούς είπαμε όλους Τούρκους ή Κούρδους. Όταν όμως αυξήθηκε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την ιστορία, αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για την καταγωγή τους. Είναι ένα ενδιαφέρον που σχετίζεται με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Οι συζητήσεις για το Κουρδικό, το Αρμενικό, αυξάνουν το ενδιαφέρον για την καταγωγή των ανθρώπων. Στην Αμερικοί πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν γενετικές έρευνες για την καταγωγή τους. Στην Τουρκία τώρα άρχισε το έντονο ενδιαφέρον. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί οι περισσότεροι γωνρίζουν το γενετικό τους δέντρο των προηγούμενων 600-800 ετών.

* Πόσο ασφαλείς είναι οι γενετικές έρευνες και τα αποτελέσματά τους;

Απόλυτα ασφαλείς. Γιατί το γενετικό υλικό είναι κατά κάποιο τρόπο το μαύρο κουτί του κάθε ατόμου. Μπορεί να ανιχνευθεί η πορεία των ανθρώπων των τελευταίων 60 ή και 90 χιλιάδων ετών. Πιο πριν οι μελέτες βασίζονταν σε εκείνα που έγραψαν οι ιστορικοί. Τα γενετικά χαρακτηριστικά όμως δεν τα γράφουν οι άνθρωποι, για να υπάρχει η περίπτωση λάθους.

ECEVİT KILIÇ
SABAH - 10.12.2007
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

26 σχόλια:

  1. Η διαστρέβλωση σε όλο της το μεγαλείο...

    Να φέρουμε ένα παράδειγμα.
    Αν εξετάσουμε το DNA των κατοίκων των ΗΠΑ, θα βγάλουμε με την ίδια λογική το εξής συμπέρασμα:

    "Η λευκή φυλή, είναι αυτοχθονη στην Αμερική 40000 χρόνια τώρα"

    Μα θα πείτε, εδώ το πράγμα είναι αντίστροφο.

    Εντάξει, έχετε δίκαιο, είναι αντίστροφο...

    Αλλά αν εξετάσουμε το DNA κατοίκων της ανατολίας με αυτά τα αποτελέσματα, όπως μας λένε οι Τούρκοι, τότε αποδεικνύεται ότι οι φυλετικά Τούρκοι είναι ελάχιστοι μέσα στα εκατομύρια των τούρκων υπηκόων και έτσι δεν μπορούν να βρεθούν δείγματα DNA των πραγματικών τούρκων για έρευνα.

    Οι Τούρκοι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και όλοι αυτοί που νομίζονται σήμερα για τούρκοι είναι πραγματικά αυτόχθονες. Έλληνες, Αρμένιοι, Σύριοι, Κούρδοι, κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό.
      Το γνωρίζαμε ήδη όμως πριν τα hublogroup researches.
      Οι Μογγόλοι ήταν ένας στρατός , 30.000 - 55.000.Η Βυζαντινή αυτοκρατορία αριθμούσε 12.500.000.Όσο και να αναμείχθηκαν , το σπέρμα τους δεν είχε καμια ελπίδα.Και επίσης θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου , η Τουρκία είναι ένα ιστορικό ψέμα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε καλημέρα
    δεν αντιλαμβάνομαι το "η διαστρέβλωση σε όλο της το μεγαλείο".
    Ένας καθηγητής ανθρωπολογίας σε τουρκικό πανεπιστήμιο, μιλάει και αναφέρεται σε επιστημονικές έρευνες, των οποίων τα αποτελέσματα δεν δέχονται αμφισβήτηση και μας λέει ότι το 85-90% των κατοίκων της σύγχρονης Τουρκίας δεν έχουν σχέση με εκείνους που εισέβαλαν μετά το 1071 στα εδάφη της Ανατολίας.
    Άλλωστε, αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ανθρωπολόγος για να το διαπιστώσεις. Μια ματιά στα πρόσωπά των σύγχρονων Τούρκων αρκεί για να διαπιστώσεις ότι είναι άνθρωποι σαν και μας.
    Πού είναι η διαστρέβλωση;
    Θα ήθελα να δω την απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι είναι Αρμενοϊδείς και άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν και μας. Λίγοι είναι οι μεσογειακοί και οι αλπικοί.

      Διαγραφή
  3. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ 25 ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ-ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1/3 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΝΟΙ,ΚΟΥΡΔΟΙ,ΑΡΜΕΝΗΔΕΣ,ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΛΠ.ΟΙ ΟΣΜΑΝΙΔΕΣ ΗΤΑΝ 70-80000 ΑΣΙΑΤΕΣ ΙΠΠΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΙΔ ΑΙΩΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΕΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ?ΤΟ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΓΛΩΣΣΑ,ΓΡΑΦΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ 'ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ' ΤΟΥΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ[ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ] ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ 'ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ'.Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ,ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΟΙ 'ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ 'ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ή στα ελληνικά Μωάμεθ ο Πορθητής) δεν ήταν Έλληνας από τη μητέρα του. Η Μάρα ήταν μητριά του, ήταν η δεύτερη σύζυγος του πατέρα του (Σουλτάνου Μουράτ)

      Διαγραφή
    2. Ανακριβές εντελώς.
      Μπες εδώ http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml και παρατήρησε το εξής, πως το dna στα παράλια της Ασίας ακολουθεί της ροή του Ελλαδικού χώρου.Δηλαδή , Δωρικοί και Ιωνικοί πλυθησμοί στην Μακεδονια , Αιολείς στην Θεσσαλία , Ίωνες στην Εύβοια , και Στερεά , Δωριείς ξανά στην Πελοπόνησσο.Θα διαπιστώσεις έναν ξεκάθαρο καθρεπτισμό με τα παράλια της Μ.Ασίας.

      Διαγραφή
  4. Όταν η γεννετική έρευνα χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει μύθους και θεωρίες συνωμοσίας που τελικά αποδεικνύονται επιζήμιες όχι μόνο για τους υποστηρικτές τους, αλλά και για την κοινωνία συνολικά.

    Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγνοήσουν την επιστημονική αναζήτηση προς όφελος ενός συστήματος πεποιθήσεων βασισμένων σε μύθους.

    Οι Appelbaums στο γνωστό άρθρο τους "Gene wars" επισημαίνουν ότι «για τα έθνη με ισχυρά επιχειρήματα στην εδαφική κυριαρχία τα γενετικά δεδομένα θα είναι άσχετα, ενώ για τα έθνη με αδύνατα επιχειρήματα, τέτοια δεδομένα θα είναι πάντα ανεπαρκή.»

    Το τουρκικό έθνος είναι ένα από τα δεύτερα. Έτσι πριν από 80 χρόνια χρησιμοποιήσανε την ανθρωπολογία για να αναθεωρήσουν την παρελθόν τους, έτσι και τώρα χρησιμοποιούνε την γενετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι αγαπητέ φίλε ήταν αρκετά έξυπνοι απ'όταν ήταν "μογγόλοι" ήδη ώστε να μην ασχολούνται με "γονίδια", γαλάζια αίματα και τέτοιες ανοησίες. Εξ ού και το παιδομάζωμα, εξ ού και η διατήρηση της ισχύος τους τόσες εκατοντάδες χρόνια.

      Με γονίδια αφήνουν κάτι άλλους, κάτι κορόιδα που οδεύουν ολοταχώς και πατώντας γκάζι προς την εξαφάνιση ν'ασχοληθούν.

      Διαγραφή
  5. Εν τάχει!

    Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στα βιβλία-Μελέτες:

    Spyros Vryonis, «Η Παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η Διαδικασία του Εξισλαμισμού.", Εκδότης :Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 30 €

    Φράγκος Φραγκούλης Αντιστράτηγος ε.α.: Ποια Τουρκία, Ποιοί Τούρκοι», Εκδότης Λιβάνης

    Ευμένης Καρδιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως ανέφερα νωρίτερα, περισσότερα στοιχεία για την σημερινή εθνοτική κατάσταση των κατοίκων της Τουρκίας θα βρείτε στα βιβλία-Μελέτες:

    Spyros Vryonis, «Η Παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η Διαδικασία του Εξισλαμισμού.", Εκδότης : Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Τιμή 30 €.

    Φράγκος Φραγκούλης Αντιστράτηγος ε.α.: «Ποια Τουρκία, Ποιοί Τούρκοι», Σελίδες 558, Εκδότης Λιβάνης, Τιμή 17,50 €.

    Η Μελέτη του Αντιστρατήγου κ. Φράγκου Φραγκούλη είναι εκτενέστατη και πολύ καλά τεκμηριωμένη με πλήθος σύγχρονων στοιχείων και πινάκων.

    Όποιος θέλει περισσότερα στοιχεία, μπορεί αν θέλει να ανατρέξει στην Μελέτη ομάδας Ιστορικών υπό τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη, «Μυστικά Ισλαμικά Τάγματα και Πολιτικοοικονομικό Ισλάμ στη Σύγχρονη Τουρκία», Συγγραφέας ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ι. Μάζης, ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Εκδότης Άγγελος Σιδεράτος, Σελίδες 626, Τιμή 20,75 €.

    Στο τελευταίο σύγγραμμα, στην σελίδα 578, σε σημείωση αναφέρεται ότι- «Συμφώνως με σχετική έρευνα που παρουσίασε επιστημονική ομάδα εθνολόγων του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης (Universität Tübingen, Γερμανίας), Βλέπε ανακοίνωση «Ethnic Group in the Republic of Turkey, Wiesbaden 1989, Beihefte zum Tübinger Atlas des Vorderen Orients, B/60, Peter Alford». Τα δεδομένα της ερεύνης είναι της δεκαετίας του 1960. Η έρευνα είχε διακοπεί βιαίως από την ΜΙΤ. Το περιοδικό «Προς το 2000», αναφέρει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες καταγραφής το σύνολο των εθνοτήτων της Τουρκίας, πρέπει να ανέρχεται στις εκατό (Βλέπε Ι.Θ. Μάζης, Γεωγραφία του Ισλαμιστικού Κινήματος, Ε.Π.Ε., Αθήνα 1992, σελίδα 417).

    Επίσης, στην Εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ Της ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 10ης Ιανουαρίου 1999 Σελίδες 8 , 9 , και 10, ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Σταυρουλάκης δημοσίευσε εκτενές άρθρο καθώς και χάρτη του κ. Σταύρου Θεοφανίδη Καθηγητή Εφαρμοσμένης Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημιου, με αναφορά στις διάφορες εθνότητες που βρίσκονται τότε στην Τουρκία, με διάφορα στοιχεία και εκτιμήσεις ακόμη του αείμνηστου Καθηγητή Πανεπιστημίου Νεοκλη Σαρρή, σύμφωνα με την οποία στην Τουρκία ζούσαν τότε 72 εθνότητες.

    Εκτός των καθηγητών Σκαλιέρη, Ανθεμίδη και Λαμέρα που έχουν ασχοληθή με την εθνοτική διαίρεση της Τουρκίας, πολλοί ξένοι επιστήμονες έχουν αποδείξη την αναγκαστική συνεύρεση υπό «τουρκική κατοχή» πολλών λαών με ξεχωριστά εθνικά χαρακτηριστικά, όπως οι F. Burnaby, M.H. Dobki, G. Horton, W,M, Ramsey, R. Fitzer, L. Lampnche, D. Obolensky, M.K. Kirkorian, S. Shaw, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του πρόσφατου τότε βιβλίου του J. Pettifer, «The Turkish Labyrinth» ) (Ο Τουρκικός Λαβύρινθος), Εκδόσεις Viking, London 1997.

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ντεμιρέλ, είχε τότε υπογράψει προεδρικό διάταγμα με το οποίο αναγνωριζόντουσαν 36 διαφορετικές εθνότητες στην τότε Τουρκία, ενώ η γνωστή μας Τανσού Τσιλέρ (της οποίας ο σύζυγος έχει καταδικαστεί in absentia για εμπόριο ναρκωτικών και όπλων από Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο!) παρεκλίνοντας από το γνωστό Κεμαλοφασιστικό σύνθημα « Η Ευτυχία του να είσαι Τούρκος» το επαναδιατύπωσε μετατρέποντάς το σε «Η Ευτυχία του να Είσαι Πολίτης της Τουρκίας».

    Σταματώ να γράφω και άλλα από όσα αναφέρει η εφημερίδα, την οποία μπορείτε να βρείτε εκεί που υπάρχουν αντίτυπα παλαιών εφημερίδων ή στο Σώμα των τευχών της εφημερίδας

    Nativist, δεν γνώριζα ότι ο Συνταγματάρχης κ. Σάββας Καλεντερίδης, εκτός από ακραιφνής Πατριώτης και άριστος Αξιωματικός τον οποίο σεμνύνονται όσοι είχαν την τύχη να υπηρετήσουν υπό τις διαταγές του, καθώς επίσης και εμείς όλοι μας που έχουμε την τύχη να διαβάζουμε το Ιστολόγιό του τον εκτιμούμε βαθύτατα για το Έργο του, τυγχάνει και «Ιστολόγος (sic!)».


    Χαιρετώ όλους τους Φίλους και τους Συντελεστές του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ
    Ευμένης Καρδιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για δες που τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας.
    Παραδόξως αυτό το λένε και Τούρκοι. Έλα αδέλφι να σ'αλείψω μέλι.. Κάπως έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε λέει και τίποτα πρωτάκουστο ή μελέτη και απορω με τις αντιδράσεις. Οι άνθρωποι που ζούσαν στην Ανατολια εξισλαμίστηκαν σε μεγάλο ποσοστό και εντέλει εκτουρκιστηκαν πολλοί από αυτοί γενετικά είναι ελληνικής καταγωγής ή κατάγονται από τις άλλες φυλές της ανατολιας που είναι το παράξενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενταξει...οποτε προς τι ολο αυτο το νταβαντουρι;
    Ας τους αφησουμε τους αδελφους τουρκους να εισρευσουν στο Αιγαιο τωρα που τμημα της ανατολιας θα αποκοπει,ας δωσουμε την εξουσια στον μαγκα ερντογαν κιας αφησουμε τα θερμοπολεμικα μας στην ακρη...σκεφτειτε κιαυτην την προοπτικη.Οουτε γατος,ουτε ζημια...Παραμενει βεβαια η εκκλησια,αλλα με μερικες σφαλιαριτσες ολα διορθωνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δε λέει αυτό το άρθρο ίσα ίσα θα μπορούσε να σημαίνει το αντίθετο και μάλιστα χτύπημα του τουρκισμου στην καρδιά της Τουρκίας η μήπως πρέπει να λέμε ανατολιας....;

      Διαγραφή
    2. ε, ναι περι αυτου ακριβως λεω κιεγω...

      Διαγραφή
  10. Οι προϊστορικοί κάτοικοι του Αιγαίου, χιλιάδες χρόνια πριν και όχι μόνο κατα την μινωϊκή, μυκηναϊκή και κλασσική εποχή, αποίκησαν ολήκληρη τη Μεσόγειο, Μαύρη θάλασσα, Ευρώπη, Μέση |Ανατολή και Περσία. Η γενετική και η αρχαιολογία φέρνουν και θα φέρουν τον Ελληνισμό στο κέντρο της ανθρωπότητας. Το Αιγαίο είναι γεμάτο με περιοχές που περιμένουν να ερευνηθούν.

    Οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας έχουν μια γλώσσα που τους έφεραν κεντροασιάτες με καταγωγή από τα Αλτάι, οι οποίοι υπήρξαν τα αφεντικά για καιρό, ενώ οι ντόπιοι ηταν οι δούλοι. Οι γυναίκες όμως αυτές που δίνουν τα περισσότερα φυλετικά χαρακτηριστικά στους λαούς, όχι οι λίγοι εισβολείς. Οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας θα βρουν τον εαυτό τους μέσα από την αναβίωση των αρχαίων παραδόσεων και συγγενικών μεταξύ τους γλωσσών τους.

    Θα έρθει εποχή που όλοι οι λαοί θα ενωθούμε χωρίς να υπάρχει ένα κοινό κέντρο εξουσίας, και θα φτιάξουμε μνημεία για την κοινή καταγωγή μας και την αγάπη μας για τον πλανήτη. Η εποχή των διχασμών ανάμεσα στους λαούς θα περάσει.

    Κύριε Σάββα, ζητήστε από τους φίλους σας να φτιάξουν το πρώτο τέτοιο μεγαλοπρεπές μνημείο στο Αιγαίο. Από εκεί είναι η καταγωγή του μεγαλύτερου μέρος των κατοίκων του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ο Ελληνισμός θα προσδιορίσει και πάλι το Έθνος! Και οπωσδήποτε η Γενετική και η Αρχαιολογία θα ανασύρουν αλλά και θα επαναπροσδιορίσουν τις ρίζες!Ποιοι όμως θα διαχειρίζονται τα σύνορά μας ώς τότε, και τον τόπο μας?Διότι ο πολιτισμός αυτός είχε όνομα και θέση και Ιστορία. Αλλοίμονο φεύ, που στερήθηκε ο Έλληνας την πραγματική του δύναμη που ήταν η Παιδεία. Διότι με αυτή την παιδεία, τώρα θα είχαμε και στρατό και ηγεμόνα και πλούτο,ώστε να έχουμε γνώση με ποιους θα πολεμήσουμε και γιατί, και ποιοι όντως δικαιούνται το μερίδιο στον Ελληνισμό, που αυτή τη στιγμή, πολεμάται μαζί με τους τυχαίους Έλληνες που κατοικούν την πατρίδα Του!

      Διαγραφή
    2. Όλοι όσοι αγαπούν την παιδεία μπορούν να την αναστήσουν.

      Διαγραφή
  11. Οι Τούρκοι ως φυλή θέλουν ιδιαίτερη ανάλυση.Τα σχόλια και το άρθρο τα λένε σχεδόν όλα.Άλλωστε είστε πιο ειδικοί πολλοί από σας από μένα.
    Δεν υπάρχουν τουρκικές ή τουρκική φυλή αλλά εκτουρκισμός και τουρκισμός ως αταβιστική(πολιτιστική) συμπεριφορά σχεδόν ταυτόσημη πλέον με τον τουρκοσουνιτισμό(πλην Γκαγκαούζων που είναι ορθόδοξοι και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι και Τούρκοι άλλο τι πιστεύουν).Γενετικά πρόκειται για συνοθύλευμα φυλών όχι μόνο οι Τούρκοι της Τουρκικής "Δημοκρατίας" αλλά και οι τουρκόφωνες και τουρκόφρονες φυλές που είναι διεσπαρμένες στην Ασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ονομα του Τουρκου ερευνητου, που αρνειται την Κεντροασιατικη καταγωγη των συμπατριωτων του, ειναι Τιμουτσιν (Timuçin), δηλαδη εχει το ονομα του Τσεγκις Χαν, ενος απο τους μεγαλυτερους σφαγεις της Ιστοριας (αναλογικα ο μεγαλυτερος), ο οποιος θεωρειται Μεγας Ηρως απο τους Μογγολους.
    Μηπως λεει αυτο κατι για τον Μεγαλο'ι'δεατισμο και τις επεκτατικες βλεψεις της σημερινης Τουρκιας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο άνθρωπος έχει δίκιο. Μεμονομένοι "τουρκ"πέρασαν στη Μικρά Ασία, είτε ως μισθοφόροι των Βυζαντινών πολύ πριν το 1071 (Ματζικέρτ) και αφομιώθηκαν από τους Βυζαντινούς. Η μεγάλη εισροή "τουρκ" θα πραγματοποιηθεί μετά το 1071, που όμως δεν ξεπερνούσαν τις 250.000. Απ' αυτούς πρέπει να αφαιρέσουμε αρκετές χιλιάδες τους οποίους σφαγίασε ο Ταμίρ ιλ Λάγκ (Ταμερλάνος) για να φτιάξει με τα κρανία τους τις περίφημες πιραμίδες. Αυτές οι 150.000 περίπου είναι οι πραγματικοί Τούρκοι, που αναμείχτηκαν σε ένα πληθυσμό 15 - 20 εκατομυρίων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν ελληνικής καταγωγής.
    Και να πω κάτι για την προέλευση της λέξης "τούρκ". Τούρκ, στην αλταϊκή διάλεκτο, σημαίνει "κράνος" και οι Ούνοι επ΄πετρεπαν στους δούλους τους ου ασχολούνταν στην πολεμική τους βιομηχανία (σιδεράδες) να φορούν, μόνο αυτοί, κράνος. Όσοι από τους δούλους αυτούς "τούρκ" σημμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, τους δινόταν ένα τιμάριο και με την πάροδο των χρόνων οργανώθηκαν σε φυλές. Στο σύνολό τους ήταν ασιάτες, των γειτονικών φυλών των Ούνων, με έντονα τα ασιατικά χαρακτηριστικά.
    Οι σημερινοί αποκαλούμενοι "Τούρκοι" δεν έχουν καμιά σχέση με τους τούρκους εκείνης της εποχής και πολύ σωστά ο Τιμουρτζίν Μπιντέρ το επισημαίνει. Μόνο το 1922 έμειναν στη Μικρά Ασία πάνω από 1.000.000 Έλληνες, που για να απιβιώσουν δήλωσαν τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μόνο το 1922 έμειναν στη Μικρά Ασία πάνω από 1.000.000 Έλληνες"

      Από πού προκύπτει αυτό;

      Διαγραφή
    2. Αυτό προκύπτει από το γεγόνος ότι οι έλληνες ζουν χιλιάδες χρόνια σ'αυτά τα μέρη.

      Διαγραφή
    3. Εγώ ρώτησα ο αριθμός 1.000.000 από πού προκύπτει;

      Διαγραφή
  14. Από πολλαπλές διεθνείς ανθρωπολογικές έρευνες, πολλές εκ των οποίων έχουν βασιστεί και στην ανάλυση DNA. Επίσης έχουμε γραπτά στοιχεία ότι η γραμμική Β είναι γραφή ελληνικής γλώσσας. Οι διακόσιες αρχαίες ελληνικές διάλεκτοι είναι συγγενείς και πρόγονοι γλωσών και διαλέκτων από την προϊστορική Αρμενία μέχρι την Ισπανία, και από την Αφρική μέχρι τη Σκωτία. Οι νεολλαδικοί πληθυσμοί έχει αποδειχθεί ότι είναι συγγενείς ανθρώπων που έζησαν στις ίδιες περιοχές εδώ και πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια. Αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορώ να στις δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.