25/9/08

Αξιωματούχος της Εσθονίας πούλησε τα μυστικά του ΝΑΤΟ στους Ρώσους


Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας της Εσθονίας, πούλησε σημαντικότατα μυστικά του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.
Αν και ο Ψυχρός Πόλεμος στις σχέσεις Ανατολής Δύσης έχει τελειώσει από τα τέλη της δεκαετίας του '80, ο πόλεμος των πληροφοριών και των μυστικών υππηρεσιών δεν τελειώνει ποτέ.
Ο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας της Εσθονίας, Herman Simm, συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του, με την κατηγορία της "προδοσίας υψηλού βαθμού".
Ο 61χρονος Σιμ, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη των απορρήτων εγγράφων του υπουργείου άμυνας της Εσθονίας, φέρεται να έχει πουλήσει σοβαρότατα μυστικά του ΝΑΤΟ σε στελέχη των μυστικών υπηρεσίων της Ρωσίας. Για το θέμα αυτό έχει σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες και τους κύκλους του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές έρευνες.
Το θέμα αποκάλυψε η εσθονική εφημερίδα Postimes, στην οποία ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας της Εσθονίας δήλωσε ότι "πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός".
Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Σιμ συνελήφθη και η γυναίκα του για συνεργασία σε προδοτική πράξη. Η γυναίκα του Σιμ είναι νομικός και εργαζόταν στην αστυνομία.

Πηγή: BUGUN

3 σχόλια:

  1. οι χωρες της βαλτικής πρωταγονστουν στον Αντιρωσικο και αντικομμουνιστικο παροξισμο.

    Η αναβίωση των βαφεν SS η αποξύλωση μνημίων του 2 παγκ πολέμου, αλλά και η απαγόρευση χρησης της Ρωσικής , ειναι μονο μερικα δείγματα γραφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς το Βερολίνο έχει χάσει την παλαιά του κατασκοπική αίγλη ....
    Οι Βαλτικές χώρες, όπως και οι πρώην Ανατολικές χώρες (που έχουν πάρα πολλά σύνδρομα με την Ρωσία), ως μικρές χώρες που συνορεύουν με μιά μεγάλη δύναμη και εξυπηρετούν τους σκοπούς άλλης μεγάλης δύναμης, είναι το νέο πεδίο μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγάκι όψιμο μου φαίνεται η Εσθονία να κατέχει υψηλότατα και σοβαρότατα μυστικά του ΝΑΤΟ…Δεν νομίζω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο…
    Η Εσθονία είναι ακόμη στα χαρτιά στο ΝΑΤΟ ουσιαστικά. Το ότι φιλοξενεί στο Ταλίν μια ομάδα για άμυνα στις κυβερνοεπιθέσεις, γιατί της είχε αλλάξει τα φώτα η Ρωσία δεν είναι κάτι σημαντικό.
    Οι ΗΠΑ, Βρετανία κλπ, δεν μπορεί να κοιμούνται…Γνωρίζουν πολύ καλά πως πολλοί αξιωματούχοι εν ενεργεία στις χώρες της τέως ΕΣΣΔ και νυν του ΝΑΤΟ ήταν όργανα και στελέχη της KGB. Γνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ρωσίας για επαναστρατολόγισή τους στην SRV και την GRU.
    Μάλλον ο κατάσκοπος έδωσε στοιχεία που αφορούν την άμυνα της χώρας του και τα θέματα της χώρας του με το ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει λόγος σχέδια ευρύτερα του ΝΑΤΟ να βρίσκονται στην κατοχή της Εσθονίας ή άλλης χώρας του ΝΑΤΟ, πέραν των αρμοδίων οργανικών του Στρατηγείων.
    Οι γνωστές υπερβολές που ακολουθούν πάντοτε τις υποθέσεις κατασκοπείας.
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.