26/9/08

Το Κυπριακό στο επίκεντρο

Από τη συνάντηση του κ. Κυπριανού με την Αμερικανίδα ομόλογό του Συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις είχε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών (ΑΠΕ)

Για «νέα ευκαιρία» και «νέο πνεύμα» στο Κυπριακό μίλησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής της, το βράδυ της Πέμπτης, με τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού.
«Προσβλέπαμε σε αυτή τη συνομιλία, γιατί θέλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί, καθώς η διαδικασία προχωρεί στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού» τόνισε η κ. Ράις.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν «ενδιαφέρουσα και σημαντική» και του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της κυπριακής πλευράς, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ασκήσει την επιρροή της προς την Αγκυρα, η οποία «κρατά το κλειδί της λύσης».
Στο Κυπριακό αναφέρθηκε από την Αθήνα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας: «Είμαστε στην αφετηρία μιας νέας προσπάθειας και πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Χριστόφια, μπορεί να οδηγήσει στην πολυπόθητη, βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Για πολλά χρόνια ακόμα θα βλέπουμε τέτοιου είδους συναντήσεις…
    Πιστεύει κανείς πως και να θέλανε οι ΗΠΑ μια λύση ετεροβαρή υπέρ των συμφερόντων μας, η Τουρκία θα δεχόταν ποτέ???
    Έχει την ικανότητα να αντιστρέφει τους όρους και τους ρόλους με μεγάλη ευκολία υπέρ της.
    Απλά στην Ελλάδα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, πως οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά στην πολιτική τους. ΄Ιδιες πρακτικές, πανομοιότυπες εκφράσεις και εκδηλώσεις.
    Γι΄αυτό στο τέλος ότι και να συμβαίνει μεταξύ τους τα βρίσκουνε.
    Ορφέας Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.