9/10/08

Όταν πήγα στην Αμερική...

Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος ταινίας.
Στις αρχές του 2008 έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, διαχειριστής της ιστοσελίδας Greek American News Agency, με ενημέρωνε ότι ένα κείμενό μου, που του είχε περιέλθει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του. Ήταν η πρώτη μας επαφή. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αναρτήσεις και με αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε η ηλεκτρονική μας επαφή για μερικούς μήνες. Όταν τις παραμονές του Πάσχα του 2008 προετοιμαζόμουν να πάω στην Αμερική για να βοηθήσω το γιό μου στην εγκατάσταση και την εγγραφή του σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης, του έστειλα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και τον ενημέρωνα ότι σε λίγες μέρες θα πήγαινα στις ΗΠΑ, όπου θα παρέμενα για δέκα μέρες.
Ο Αλέξανδρος, που δεν γνώριζα προσωπικά, μου πρότεινε να οργανώσει, με κάποια παιδιά που επίσης δεν γνώριζα, μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, για να κάνω μια ομιλία. Αν και είχαμε στη διάθεσή μας μόνο τρεις-τέσσερις μέρες, δέχτηκα, γιατί μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη ο χαρακτήρας της ιστοσελίδας του Αλέξανδρου.
Δευτέρα έστειλα το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα, Τετάρτη πήγα στη Βοστώνη, Σάββατο έγινε η εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Το Σταθάκειο ήταν γεμάτο.
Πριν την εκδήλωση γνώρισα τα παιδιά που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Συσκέπτονταν στο "Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο" και συζητούσαν το πρόγραμμα δράσης και το συντονισμό των οργανώσεων που συμμετείχε ο καθένας τους. Όλοι τους ένας κι ένας: Μανιάτες, Θράκες, Κύπριοι, Πόντιοι, Ηλείοι.... Όλοι τους νέα παιδιά, με σοβαρότητα, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ματαιοδοξίες. Μου έκαναν την τιμή να είμαι παρών στη συνεδρίαση, τιμής ένεκεν. Παρακολούθησα τη συνεδρίασή τους και τους θαύμασα. Διέκρινα μέσα τους ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη φλόγα του Ελληνισμού. Είπα μέσα μου ότι ο Ελληνισμός έχει μέλλον.
Ανάμεσα σε κείνα τα παιδιά, που στήριξαν μια εκδήλωση με ομιλητή έναν άνθρωπο χωρίς κομματικές ή άλλες οργανωσιακές "περγαμηνές", ένα άνθρωπο που γνώριζαν μόνο μέσα από το περιεχόμενο των κειμένων του και του διαδικτύου, ήταν και ο Νικόλαος Τανέρης. Μόνος, με τα λίγα αυτά παιδιά δίπλα του, χωρίς εμπλοκή στις βαρύγδουπες παραδοσιακές ομογενειακές οργανώσεις, τη δράση και προσφορά των οποίων δεν έχω πρόθεση να εκμηδενίσω, σε ένα χάος 15 εκατομμυρίων νεοϋορκέζων, χωρίς πρεσβείες και περισπούδαστους γραφειοκράτες που, "κάτω από το πρίσμα της παρούσης πολιτικοδιπλωματικής συκγυρίας", θα έκριναν και θα ενέκριναν τη σκοπιμότητα της φλογερής του επιθυμίας να βρει ο Ελληνισμός τα δίκια του σε αυτό το περίπλοκο διεθνές σύστημα.
Είναι ο Νικόλαος Τανέρης λοιπόν ο άνθρωπος που έκανε το θαύμα.
Διαβάστε παρακάτω τί έκανε αυτό το κυπριοτόπουλο:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ "ΕΝΟΣ", ΕΓΙΝΕ (;) ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ...
Γράφει ο/η Greek American News Agency
07.10.08

un_ktirio_ny.jpgΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(!) (;) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΌΣΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ Ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Εδώ και μέρες, και συγκεκριμένα από τις 24.09.08, έχει εμφανιστεί στο ελληνικό διαδίκτυο μια «είδηση» υπό τον τίτλο «Δυναμική αντεπίθεση στα Σκόπια από την Ομογένεια των ΗΠΑ-Διαδήλωση στο στον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια». Η «είδηση» μεταδόθηκε επίσημα πρώτα απο την ιστοσελίδα του "Greek Insight" (ιδιοκτησίας Αλέκου Ρήγα) και εν συνεχεία εστάλη με email σε αρκετά blogs και sites. Κάποιοι -και μάλιστα γνωστά και πετυχημένα blogs και sites την αναπαρήγαγαν -άλλοι για κάποιες ώρες -και άλλοι την ανάρτησαν χωρίς περαιτέρω έρευνα, διασταύρωση και ρεπορτάζ, αφού προέρχεται από ένα έγκυρο(;) site. Κάποιοι όμως σε Αθήνα και Νέα Υόρκη άρχισαν να ψάχνονται. Άρχισαν να κάνουν ρεπορτάζ ερευνώντας ποιος είναι ο «οργανισμός για τα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια». Η «είδηση» φυσικά μεταδόθηκε , ως τετελεσμένο προγραμματισμένο γεγονός και αναρτήθηκε χωρίς να διασταυρωθεί και να διερευνηθεί περαιτέρω. Αρκετοί συνάδελφοι, θέλοντας να διασταυρώσουν την «είδηση», όπως κάθε επαγγελματίας ορθώς πράττει, απευθύνθηκαν με το σχετικό ερώτημα και στο πρακτορείο μας, προκειμένου να διασταυρώσουν και να ερευνήσουν την «είδηση». Σε όλους απαντήσαμε με το λακωνικό «αναμένετε μέχρι νεοτέρας» σε κάποιους που επέμεναν δώσαμε κάποια περισσότερα στοιχεία off the record. Πριν προχωρήσουμε στα στοιχεία και την ανάλυση της «είδησης», ας δούμε το παρασκήνιο, το οποίο έχει περισσότερο ενδιαφέρον παρά η «είδηση» η οποία μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι αποδείξεως τουναντίον ήσσονος σημασίας. Αλλού(!) λοιπόν και όχι στη διαδήλωση από τον "οργανισμό" για τα «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια» είναι η είδηση που πρέπει να αναδειχθεί και να προβληθεί. Η αληθινή είδηση κρύβεται εκεί, πίσω... Στο παρασκήνιο...Στην κινητήριο δύναμη που εμπνεύστηκε, επινόησε και σχεδίασε όλη αυτή την υπόθεση... Εκεί βρίσκεται το μυστικό της «είδησης»... Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...
Την «είδηση» την γνωρίζαμε από την ημέρα που άρχισε να κυκλοφορεί ως «ανακοίνωση» σε κάποια emails από τον ίδιο αποστολέα... Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είναι άλλη μια προσπάθεια αυτού του ίδιου φλογερού μαχητή που μόνος θα επιχειρίσει και πάλι να δώσει την δική του εθνική μαρτυρία. Τον δικό του μοναχικό αγώνα στο πεζοδρόμιο με την ντουντούκα. Μόνος και μακρυά από συνεννοήσεις, συντονισμό, προγραμματισμό, στρατηγική, σχέδιο, υπόβαθρο κτλ. Μόνος και μακρυά από κάθε διασυλλογική συνεργασία. Μόνος με την αυτόβουλη ιδιωτική πρωτοβουλία που κάνει τον δικό του προσωπικό εθνικό αγώνα. Έναν αγώνα -και εδώ είναι η αληθινή είδηση -που αφύπνισε τελικά έστω και καθυστερημένα όλους εκείνους -που ενώ αυτοτιτλοφορούνται ηγέτες της ομογένειας και τρέχουν από event σε event για να ποζάρουν με Έλληνες και Αμερικανούς πολιτικούς- συμπεριλαμβανομένης και την Παμμακεδονικής- και που άλλοτε -ειδικά η Παμμακεδονική- φοβόταν να επαναλάβουν τα συλλαλητήρια του 1992. Δεν αποτολμούσαν να κατέβουν στην Ουάσιγκτον με το πρόσχημα ότι δεν θέλει η Ελληνική κυβέρνηση, λες και ρωτούν ποτέ την Ελλάδα για τις πολλές και ανεύθυνες «πρωτοβουλίες» τους ή συννενοούνται ποτέ με κανέναν. Τουλάχιστον επί προεδρείας Πάνου Σπηλιάκου η Παμμακεδονική είχε σοβαρότατο πρόβλημα εσωτερικής συνοχής. Τα πράγματα άλλαξαν δραστικά με την κα Νίνα Γκατζούλη, η οποία και δουλειά -δουλειά όχι αστεία - κάνει και υπόβαθρο έχει παρά τα όποια λάθη, γιατί,ως γνωστό, λάθη κάνουν αυτοί που εργάζονται. Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Γυρίζουμε λοιπόν στον δικό μας «μικρό μοναχικό ήρωα» που κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν πολλοί άλλοι. Να αφυπνίσει την μαχητικότητα και την διαρκή εθνική εγρήγορση -έστω και με λανθάνοντα τρόπο- την Παμμακεδονική για να δώσει ένα μαχητικό παρόν σε αυτή την «νέα ιδιωτική μοναχική πρωτοβουλία» του, η οποία επιννόησε τον «οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Σκόπια» και αποφάσισε να ανακοινώσει και την διαδήλωση της 27ης Οκτωβρίου έξω από το κτήριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Η δεύτερη «μεγάλη» αληθινή είδηση, για όσους ξέρουν σε βάθος χρόνου -με πρόσωπα και γεγονότα - τα ουσιώδη προβλήματα της ομογένειας των ΗΠΑ, είναι ότι αυτός ο «μικρός μοναχικός ήρωας» -που όμως τελικά εν μέρει εκφράζει (ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) και ταυτόχρονα την καθημερινή αγωνία εκατομμυρίων όπου γης ελλήνων για την πορεία των εθνικών ζητημάτων- είναι ότι επιτέλους κατάφερε εκτός από την Παμμακεδονική να αφυπνίσει και την άλλη πάλαι ποτέ, πραγματικά ισχυρή και κραταία -προ εποχής Νικολάου Διαμαντίδη, ο οποίος την καταβαράθρωσε την ξεπούλησε και την πρόδωσε- Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Ναι! Εκεί είναι η αληθινή είδηση και όχι πουθενά αλλού! Διότι, όπως βλέπετε, ξετυλίγοντας το νήμα της «είδησης» -που πρόχειρα και χωρίς διασταύρωση διέδωσαν κάποιοι χωρίς πρώτα να ψάξουν τα αυτονόητα βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας- οδηγεί σε ένα και μόνον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που εν τοις πράγμασι πραγματώνει και προσωποποιεί την βαθιά έννοια Άνθρωπος (εκ του Άνω θρώσκω), η οποία σε συνδυασμό με το αυτοκαταστροφικό και ταυτόχρονα δημιουργικό εγωκεντρικό κύτταρο της φυλής μας -ο κάθε ένας μας να αυτονομείται και μόνο όταν είμαστε στο χείλος της καταστροφής να ενωνόμαστε- φτιάχνει μια μοναχική και δυναμική προσωπικότητα. Μια προσωπικότητα ικανή ωστόσο να αφυπνίσει ένα ολόκληρο σκουριασμένο -σε μυαλά και ιδέες - ανθρώπινο δυναμικό που λαγό«κοιμάται»... Αυτά και πολλά άλλα κατάφερε ένας και μόνο άνθρωπος, ο οποίος με την υπερήφανια και τον δυναμισμό που τον διακρίνει, επιννόησε τον οργανισμό για «τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια» και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον επίσημο ελληνικό κράτος ή άλλους ελληνικούς αναγνωρισμένους φορείς στην Ελλάδα και μάλλον το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες της Αμερικής. Ασφαλώς θα αναρωτηθείτε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Εκείνο που επίσης σίγουρα είναι αληθινό και πραγματικό είναι ο μεγάλος του ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός και η βαθιά αγάπη του για τον Ελληνισμό την ιστορία και τον πολιτισμό του. Οδηγός του το όραμα και η βαθιά πίστη του για τον Ελληνισμό, τους προβληματισμούς του για τις αλύτρωτες και χαμένες(;) πατρίδες, τις μεγάλες γενοκτονίες εναντίον του Ελληνισμού και το ενδιαφέρον του για τους όπους γης καταπιεσμένους. Αυτός ο «νέος μοναχικός μικρός ήρωας» και πράγματι φλογερός πατριώτης είναι ακρετά όμως γνωστός σε εμάς στην Νέα Υόρκη. Και εδώ είναι όλο το ενδιαφέρον της «είδησης».

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΝΕΡΗΣ
Ο λόγος για τον Νικόλαο Τενέρη. Ένα νεαρό 35αρη, -τον οποίο θα δείτε στα μικρά video clip που έχει αναρτήσει- ο οποίος δίνει τον δικό του μοναχικό αγώνα με το Cyprus Action Network of America (CANA). Ένα blog με πολύ αξιόλογη εθνική δράση για το λίγο διάστημα που έχει εμφανιστεί. Μια ματιά αρκεί για να πείσει τον αναγνώστη. Τον Νίκο όσοι τον ξέρουμε, τον θαυμάζουμε για το δυναμισμό και την μαχητικότητα του. Πρόκειται για ένα παιδί νέο, το οποίο μαζί με μια ομάδα νέων εθελοντών Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής, κάνουν -έστω και πολύ λίγοι αριθμητικά αλλά πάρα πολλοί σε σθένος και θάρος με ψυχή και ανδρεία- αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι εκείνοι που και το χρήμα διαθέτουν-εδώ στις ΗΠΑ- και την δομή έχουν και τα αξιώματα.. και πολλές φορές αυτοπροβάλλονται ως οι ηγέτες της Ομογένειας! Ο Νίκος λοιπόν διαθέτει δυναμισμό και αυταπάρνηση και προ πάντων θάρρος και θράσος.
Δεν τον φοβίζει τίποτα απολύτως! Είναι ο νέος που θα πάρει την ντουντούκα και θα πάει έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έστω και μόνος του να φωνάξει για τα δικαιώματα των Κύπριων. Είναι εκείνος που με τα συνεχή action alert για κάθε εθνικό θέμα θα αφυπνίσει -ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει- όλους εμάς τους υπόλοιπους. Είναι ο Ελληνοαμερικανός νέος -και σαν αυτόν υπάρχουν εκατοντάδες κρυμμένοι εδώ στις ΗΠΑ μόνο που αηδιασμένοι έχουν αποστασιοποιηθεί - που έχει τάξει τον εαυτό του εθελοντικά στην υπηρεσία του Ελληνισμού και πιστεύεει ότι οφείλει να αφυπνίζει όλους τους υπόλοιπους με τις προσπάθειες και τους αγώνες του. Βρίσκεται μονίμως πάνω από ένα laptop με ένα κινητό στο χέρι και διαρκώς κινούμενος από πολιτεία σε πολιτεία. Δίπλα του άλλοι αφανείς επίσης νέοι ίσως σημαντικότεροι από εκείνον -οι οποίοι αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα ονομάτα τους, αφιερώνοντας δεκάδες εργατόωρες καθημερινά εθελοντικά και κάνουν σχεδόν με επαγγελματική συνέπεια αυτό για το οποίο άλλα κράτη πληρώνουν αμερικανικές εταιρίες δεκάδες χιλλιάδες δολλάρια το μήνα. Μια ολιγομελής ακομμάτιστη ενωμένη ομάδα με μικρούς πυρήνες στην Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον το Σικάγο και την Φλόριδα είναι η κινητήριος δύναμη του Νίκου που τον ακολουθεί παντού.
Μια μικρή "ανώνυμη" ομάδα νέων χωρίς τις γνωστές αυτοκτονικές τάσεις και το μικρόβιο της ανηκέστου «ιογενούς παθογένειας καρκινοειδούς μορφής ηγετίτιδας και προεδρολαγνείας» από την οποία πάσχει δυστυχώς η πλειοψηφία όσων φέρονται και περιφέρονται ανά τις ηπείρους αυτοπροβαλλόμενοι ως οι ηγέτες και το lobby των Ελληνοαμερικανών-. Ή σχεδόν παντού γιατί ενίοτε υπάρχουν και πολλές εσωτερικές έντονες διαφωνίες. Αυτοί οι νέοι ωστόσο -σε αντίθεση με τον Νίκο- δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν να φαίνονται, ίσως γιατί πιστεύουν στην ουσία και τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς τους..ίσως γιατί ζουν στην Αμερική και κάτι ξέρουν...- τον πλαισιώνουν και τον στηρίζουν έστω και αν κάποιες φορές, απομακρύνονται ή αποστασιοποιούνται για λίγο ... λόγω της μερικής ή ολικής αυτονόμησης του ή κυρίως λόγω κάποιων πράγματι ακραίων θέσεων που παίρνει- αν και όπως η ιστορία μας έχει δείξει, χρειάζονται και αυτοί στον συλλογικό εθνικό αγώνα γιατί κάνουν αυτό που αποφεύγουν να κάνουν όλοι οι καθώς πρέπει και λογικοφανείς. Τέτοιος ήταν ο Κολοκοτρώνης, και οι άλλοι μαχητές οπλαρχηγοί της επανάστασης του ΄21, αλλά και οι απλοί στρατιώτες μας το 1940 (για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών) που προχώραγαν ξυπόλυτοι στα χιόνια στην Πίνδο και στο Καλπάκι και φώναζαν "αέρα". Σηκώνει το μπαϊράκι-Νίκος- και πάει μόνος μπροστά ακόμα και αν η ομάδα για λίγο τον αφήσει...όπως ακριβώς συνέβη το τελευταίο διάστημα όπου ο ισχυρός -και ενδεχομένως- επιπόλαιος μερικές φορές ενθουσιασμός ή ακόμα χειρότερα η έλλειψη ορθής πληροφόρησης και γνώσης οδήγησε τον «μικρό μοναχικό μας ήρωα» στην επιννόηση της ίδρυσης του "οργανισμού" για τα «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια», ο οποίος διοργανώνει διαδήλωση μπροστά από το κτήριο του ΟΗΕ στις 27 Οκτωβρίου 2008. Έτσι έχουν τα πράγματα ως εδώ δίνοντας σας με αδρές πινελιές το παρασκήνιο της "είδησης"

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Μετά από όλα αυτά, στο παρασκήνιο που παρουσιάσαμε βλέποντας καταρχήν με θετική προδιάθεση και προσέγγιση τον «μικρό και αυτόνομο μοναχικό ήρωα» μας ,, ας γυρίσουμε σελίδα και ας δούμε την άλλη πλευρά της «είδησης». Εκείνης που όφειλαν να έχουν διευρευνήσει αυτοί που αρχικά άκριτα και εντελώς ανεύθυνα δημιούγησαν την «είδηση» λαμβάνοντας απλά ένα email (από τον Νικόλαο Τενέρη) το οποίο δεν ερεύνησαν. Δεν διασταύρωσαν. Δεν έκαναν ρεπορτάζ. Και όμως το έκαναν «είδηση» Και ας έρθουμε τώρα στα πραγματικά στοιχεία και τα γεγονότα που κρύβονται πίσω από την «είδησης». Να δούμε μαζί όλο αυτό το παρασκήνιο αποκαλύπτοντας τις αληθινές και πραγματικές ειδήσεις. Τα βασικά στοιχεία της «είδησης» που έκανε τον γύρω του διαδικτύου* τα γνωρίζετε. Και τώρα ας διαχωρίσουμε τα πραγματικά και αληθή γεγονότα από τις επιννοήσεις. Τα γεγονότα έχουν ως εξής και τα τονίζουμε με ιδιαίτερη έμφαση ώστε στο μέλλον να τηρούνται-το έχουμε πει δεκάδες φορές από αυτό εδώ το βήμα- κάποιοι σαφείς κανόνες δεοντολογίας στην δημοσιογραφία. Ειδικά σε ό,τι προέρχεται από Αμερική και μάλιστα με αμφιβόλου κύρους και εγκυρότητας αποστολείς και παραλήπτες όλους εσάς εκεί έξω(στον κόσμο του διαδικτύου) που πράγματι ούτε ξέρετε, ούτε μπορείτε άμεσα να γνωρίζετε όσα -πολλές φορές κωμικοτραγικά- συμβαίνουν εδώ με τους αυτοχρησθέντες περιφερόμενους «δημοσιογράφους»:
1. Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κατά το παρελθόν τέτοιος οργανισμός στην Ελλάδα ή στην Αμερική ούτε υπάρχει προς το παρόν...εκτός αν ο «εμπνευστής της ιδέας» τον ιδρύσει...

2. Το μόνο που υπάρχει ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ το οποίο όπως είναι μάλλον (με αυτή την ελληνική σημαία που μέχρι πρότινος καλύπτε μια γεωγραφική περιοχή που τώρα δεν ανήκει πια στην Ελλάδα) στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που σέβονται τις διεθνείς συνθήκες-και το ίδιο απαιτού(ν)με και από τους όμορους ή άλλους λαούς-, τα διακηρυγμένα και αναγνωρισμένα δικαιώματα κάθε ελεύθερου και κυριάρχου κράτους. Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστόν, ουδέποτε επιβουλεύθη ή διεκδίκησε να αλλάξει το υφιστάμενο status των εθνικών συνόρων.
3. Δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή ή γνώση του Ελληνικού υπουργείου των εξωτερικών ή άλλου ελληνικού κρατικού ή κυβερνητικού φορέα στην Ελλάδα για τον προαναφερόμενο ανύπαρκτο «οργανισμό» ή πολύ περισσότερο για την διαδήλωση που οργανώνεται στον ΟΗΕ στις 27/10/08! Τουναντίον υπάρχει «πλήρης άγνοια και αποστασιοποίηση από τέτοιες πρακτικές και μεθόδους που ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα παρά θα υποβοηθήσουν. Πρακτικές και μέθοδοι που προσομοιάζουν με τις ακρότητες των υπερεθνικιστών των Σκοπίων, οι οποίοι εγείρουν ανύπαρκτα αλυτρωτικά ζητήματα κατά της Ελλάδας» όπως μας τόνισε έγκυρη κυβερνητική πηγή.
4. Ουδείς γνώριζε ή γνωρίζει αν και πότε; και κάτω από ποιές συνθήκες ιδρύθηκε ένας τέτοιος οργανισμός οπότε τα εύλογα ερωτήματα που δυστυχώς ανακύπτουν είναι πολλά και πρώτα από όλα τα εξής βασικά απλά: ποια είναι τα μέλη του; Πότε ιδρύθηκε, με ποιο status, ποιους στόχους και σκοπούς , ποια και για λογαριασμό ποιών αιτήματα προβάλλει προς την διεθνή κοινότητα, ποια φιλοσοφία, ποια κεντρική στρατηγική και σχεδιασμό, με ποιους Ελληνικούς ή Ελληνοαμερικάνικους φορείς συνεργάζεται, αν είναι nonprofit organization άρα ποιο είναι το id του και μια σειρά άλλα πολιτικής και νομικής φύσεως ερωτηματικά, ώστε πράγματι να πατά κάπου το όλο -αίολο ως στιγμής- εγχείρημα περί οργανισμού για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στων Ελλήνων στα Σκόπια. Και φυσικά ούτε λόγος έστω και για αναφορά στον κατάλογο αυτών των ερωτημάτων που παραθέτουμε -στο παρόν κείμενο- για τα επί της ουσίας δεκάδες ερωτήματα που εγείρονται περί Ελλήνων των Σκοπίων, οι οποίοι υπάρχουν μεν αλλά εξακολουθεί να είναι ένα λεπτό ζήτημα που πρέπει να διαχειριστούν πρώτα άλλοι υπεύθυνοι έγκυροι (κρατικοί-επιστημονικοί-και πολιτικοί ) φορείς στην Ελλάδα!
5. Επομένως είναι σαφές ότι δεν υπάρχει-προς το παρόν- κανένας τέτοιος οργανισμός! Πολύ δε περισσότερο μια ομάδα (Καταστατικό, Αρχές, οράματα, στόχοι, Μέλη, Γενική Συνέλευση, Διοικητικό Συμβούλιο, κτλ) ώστε να υφίσταται μια οντότητα που δίνει υπεύθυνο λόγο και απαντήσεις σε υπεύθυνες ερωτήσεις.
6. Το μόνο που υπάρχει σε ότι αφορά τον ανύπαρκτο «οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια» είναι ο ενθουσιασμός και το πάθος του «μικρού μοναχικού ήρωα» μας που όμως άθελα του μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα (για ευνόητους λόγους...) αντί θετικής εθνικής προσφοράς. Αν και προς το παρόν δείχνει να συσπειρώνει γύρω του κάποιους...
7. Μέχρι και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 ουδείς στην Αμερική ή πολύ περισσότερο την Νέα Υόρκη -εκ των επίσημων έστω ταγών και προεδροπαραγόντων ή Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής που θεωρητικά ηγείται και ελέγχει τα της Ομογένειας των ΗΠΑ με τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να (προ)ηγείται παντού- είχε καμία απολύτως γνώση για την «είδηση» που ανεύθυνα κυκλοφόρησε περί «δυναμικής αντεπίθεσης των ομογενεών στις ΗΠΑ» και την προαναγγελθείσα «διαδήλωση στον ΟΗΕ».
8. Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου συνήλθε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Νέα Υόρκη της Αστόριας στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ για πρώτη φορά με πρωτοβουλία νεαρού μέλους του Δ.Σ. - το όνομα τους είναι στην διάθεση του Greek American News Agency- που επίσης διάκειται από το ίδιο πάθος και ζέση αλλά με περισσότερη σοβαρότητα, γνώση και ουσιώδη επιχειρήματα στα εθνικά θέματα και αρκετή και μεγάλη δράση, και φιλικά διακείμενος γνωρίζοντας πολύ καλά τον Νικόλαο Τενέρη και όλα όσα προείπαμε, κατάφερε να βάλει στο ίδιο τραπέζι την Παμμακεδονική και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ώστε, να μη βρεθεί μόνος του για άλλη μια φορά στο πεζοδρόμιο και αυτή τη φορά εκτεθεί περισσότερο και μαζί του εκτεθούν και όλοι οι υπόλοιποι (και ο νοών νοείτω..). Ο Νικόλαος Τενέρης επιννοήσε και ανέλαβε μόνος του την ιδιωτική πρωτοβουλία «ίδρυσης» του "οργανισμού" για «τα ανθρώπινα δικαίωματα των Ελλήνων στα Σκόπια», ανακοινώντας παράλληλα διαδήλωση για τις 27.10.08 ΧΩΡΙς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ Ή ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ και αυτό γιατί θα έβρισκε όπως πάντα κλειστές πόρτες σε ένα ένα τέτοιο φαινομενικά τολμηρό εγχείρημα.
9. Εκ τότε, από το Σάββατο 4.10.2008 και με το επιχείρημα ότι το θέμα έχει προβληθεί στον Ελληνικό τύπο άρα "θα εκτεθούμε αν τον αφήσουμε μόνο του"-για την ακρίβεια μόνο σε κάποια blogs και sites- είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεννόησης μέλη άλλων ελληνοαμερικανικών οργανισμών, και με ελαφρά διάθεση να καπελώσουν αν πετύχει η διαδήλωση που στόχο έχει τα 200 άτομα(sic)- με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, την πρόεδρο της Παμμακεδονικής κ. Νίνα Γκατζούλη, και τον Νικόλαο Τενέρη ο οποίος αρχικά έβγαλε την άδεια για την συγκέντρωση στις 27.10.2008 έξω από το κτήριο του ΟΗΕ.
10. Οι συζητήσεις αυτές, οι προβληματισμοί-για τις λεπτομέριες της συγκέντρωσης, τους ομιλιτές, την κινητοποίηση, το περιεχόμενο και τα αιτήματα που θα προβληθούν- συνεχίζονται. Οι ζυμώσεις γίνονται εν όσω γράφονται αυτές οι γραμμές... Διαρκούν ακόμα αλλά όλα εξακολουθούν να κρέμονται σε μια κλωστή... Οι διχογνωμίες, δισταγμοί και οι προβληματισμοί σοβαρών προσωπικοτήτων, ομογενειακών ΜΜΕ, στο να υποστηρίξουν όλη αυτή την υπόθεση -και αυτό γιατί μπήκε στην μέση η κ. Νίνα Γκατζούλη της Παμμακεδονικής ειδάλλως ουδείς θα ασχολούταν- έχουν να κάνουν όμως και με την ανάμειξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, η οποία το τελευταίο διάστημα ως οργανισμός έχει χάσει την καλή έξωθεν μαρτυρία με τα τελευταία γεγονότα από το τον Μάρτιο του 2007 και εντεύθεν. Ακόμα και το εσωτερικό της Παμμακεδονικής έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις για την ανάμειξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Αντίστοιχα προβληματισμοί όμως υπάρχουν και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων για την ανάμειξη σε αυτό το πράγματι αίολο και επικίνδυνο εγχείρημα. Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται στο παρόν ρεπορτάζ την Πέμπτη 09.10.08 - σε συνεδρίαση στο Σταθάκειο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα αποφασισθεί η τελική (ή όχι) συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, αφού προηγούμενα εξασφαλισθεί η σίγουρη συμμετοχή και κάλυψη της Παμμακεδονικής σε ένα τέτοιο αμφιβόλου επιτυχίας απροετοίμαστο και μάλιστα πρόχειρα εγχείρημα. Αν και καταρχην η Πρόεδρος της Παμμακεδονικης κ. Νίνα Γκαζτούλη, έχει δώσει το ok με αρκετά έντονο το προβληματισμό αλλά είπαμε ότι προκειμένου να μην εκτεθεί «ο ένας και μόνος έλληνας» ίσως αποτολμηθεί το όλο εγχείρημα εν τούτοις μέχρι την ώρα αυτή(07.10.08) καμία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Παμμακεδνονικής δεν έχει υπάρξει. Η μοναδική ανακοίνωση που υπάρχει είναι αυτή του Νικόλαου Τενέρη.
11. Αν τελικά το υποστηρίξει η Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων και η Παμμακεδονική θα κληθεί στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης στην Αστόρια, το Σάββατο 19.10.08* σε έκτακτη πανομογενειακή συγκέντρωση η Ομογένεια -που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο αλλά πάντα κατόπιν εορτής...-για να υποστηρίξει αρχικά με την παρουσία της μια ιδιωτική πρωτοβουλία (του Νικόλαου Τενέρη) με ότι συνεπάγεται αυτό... που εν συνεχεία σύρθηκαν -αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι- η Παμμακεδνική και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ σε ένα -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ- αμφιβόλου επιτυχίας, με ουσιώδη προβλήματα στο όλο μετέωρο και μάλλον επικίνδυνο «οικοδόμημα» περί οργανισμού για τα «δικαιώματα των Ελλήνων στα Σκόπια», εγχείρημα. Οικοδόμημα που σαφώς ως έχει τώρα, εμπεριέχει ψήγματα αλυτρωτισμού και συμπεριφορές που προσομοιάζουν με αντίστοιχες ενέργειες που το επίσημο Ελληνικό κράτος καταδικάζει αλλά και ο φιλήσυχος και φιλειρηνικός ελληνικός λαός τις αποδοκιμάζει, όπως αντίστοιχα αποδοκιμάζει την κάθε ενέργεια-όπως αυτές που έχουμε δει τελευταία στα Σκόπια αλλά και από κάποιους γραφικούς στην Β. Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα»- που επιβουλεύται την αυτονομία, την εθνική του ανεξαρτησία και τα εθνικά του σύνορα ως έχουν σήμερα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ
Τέτοια «εγχειρήματα» απαιτούν πάνω και πέρα από όλα σοβαρότητα για να έχουν αποτέλεσμα. Γνώση του θέματος και επί μέρους μόρφωση για να υπάρξει ανταπόκριση. Ατράνταχτα επιχειρήματα ιστορικά. Απαιτούν σαφή και καθαρή γνώση της υφιστάμενης διπλωματικής διεργασίας που είναι σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Επιβάλλουν εθνική συστράτευση και συνεργασία. Απαιτούν πάνω από όλα προετοιμασία. Στατηγικό πλαίσιο. Σχέδιο. Στόχευση. Συνεργασία. Δυστυχώς από αυτό πάσχει η φερόμενη ως ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Έλλειψη συντονισμού. Έλλειψη συνεργασίας. Κυριαρχεί μόνο θέατρο(του παραλόγου). Υποκρισία. Αυτοπροβολή. Ψέματα. Και ψέματα. Και πάνω από όλα αποκλεισμός των νέων με κάθε τρόπο και μέσο με αποτέλεσμα μετά να αυτονομούνται -και ίσως καλά κάνουν -προκειμένου να διοχετεύσουν όλο αυτόν το δυναμισμό και την ενέργεια. Δυναμισμός και ενέργεια που αν δεν συνδυαστεί με την γνώση, την εμπειρία και όλες τις άλλες βασικές προϋποθέσεις μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια επικίνδυνων... το χειρότερο; Τέτοιες «ιδιωτικές και αυτόνομες πρωτοβουλίες» και χωρίς να το γνωρίζεις -εσύ ο πρωταγωνιστής- κινδυνεύεις να γίνεις όργανο και εύκολη λεία κάποιων σκοτεινών συμφερόντων που απεργάζονται σχέδια εναντίον της Ελλάδος προκειμένου να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα προβάλλει διεκδικήσεις και επιβουλεύεται ξένα εδάφη... Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τελικά σε αυτόν τον κόσμο είμαστε μόνοι. Έθνος ανάδελφο, όπως εύστοχα έχει παρατηρήσει ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης (σε λάθος χρόνο και λάθος ώρα).

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ)
Κάποιοι ευχαρίστως θα πλήρωναν δεκάδες χιλλιάδες δολάρια για να κατασκευάσουν τέτοιους «Τενέριδες» ώστε να πετύχουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Ίσως χωρίς να το καταλάβεις να γίνεις ΕΣΥ το όπλο τους εναντίον αυτής της πατρίδας που τόσο αγάπησες και τόσο πόνεσες. Δεν αρκεί το όραμα, ο εθνικός νέος πατριωτισμός και ο ενθουσιασμός ή το θάρρος και το θράσος από μόνα τους ως χαρίσματα (ή μεινονεκτήματα). Όλα αυτά μπορούν να αποδώσουν μόνο αν συνυπάρξουν ταυτόχρονα ή σε απόλυτο συνδυασμό και αρμονία με όλα όσα προαναφέραμε-και δικαίως αναγνωρίσαμε στο πρόσωπο του Νικόλαου Τενέρη- και κάθε «Τενέρη». Μόνο τότε μπορούν να δώσουν απτά αποτελέσματα και να φανεί χρήσιμη κάθε τέτοια πρωτοβουλία για την πατρίδα και έθνος. Αλλιώς παντού ελλοχεύει ο μέγας κίνδυνος της γελιοποίησης... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ημιμάθεια-η οποία έχει κοστίσει τόσο μα τόσο πολύ στον Ελληνισμό της Αμερικής- είναι ο χειρότερος και πιο ύπουλος εχθρός της αλήθειας. Αυτές είναι οι θέσεις μας και μακάρι αν τεθεί σε σωστές βάσεις όχι μόνο αυτή η πρωτοβουλία του Νίκου Τενέρη αλλά και και κάθε άλλη πρωτοβουλία στο μέλλον να έχει υπόβαθρο και πλήρη (έστω τυπική) νομιμότητα, να πετυχαίνουν το στόχο με θετικό -ει δυνατόν αποτέλεσμα και ουσιαστική συνεισφορά για τα εθνικά μας ζητήματα.
Εμείς θα είμαστε εδώ για τις προβάλλουμε και να τις προωθούμε. Αλλά μόνο αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα εχέγγυα. Αλλιώς κινδυνεύουμε όλοι να καταποντιστούμε σε μια δίνη που θα πάρει μαζί της πολλά... και θα διακινδυνεύσει επίσης ακόμα περισσότερα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Εμείς ως οφείλαμε πρώτα και πάνω από όλα να πούμε την αλήθεια προς όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι μας έχουν κατακλύσει με δεκάδες email για το θέμα αυτό, και εν συνεχεία ως υπεύθυνη δημοσιογραφική έρευνα να δώσουμε τα αληθή, ορθά και πραγματικά γεγονότα, πράξαμε το καθήκον μας επιλέγοντας να πούμε για άλλη μια φορά την αλήθεια. Παραμερίσαμε κάθε συναισθηματισμό και είπαμε την αλήθεια γιατί είναι η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα. Και ίσως η μόνη απάντηση σε οποιαδήποτε προβοκάτσια είναι δυνατόν να οργανωθεί και σχεδιασθεί από άλλους που και σχέδια έχουν..και χρήμα... και προγραμματισμό... και στρατηγική...και προπαγάνδα ξέρουν να κάνουν από το 1949 μέχρι σήμερα με μεγάλη μάλιστα επιτυχία! Τώρα ξέρετε την αλήθεια (ή μεγάλος μέρος της).

...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ (ΜΑΣ)
Είμαστε μαζί σας, παρά τους προβληματισμούς και την επιφυλακτικότητα -για το συγκεκριμένο ενχείρημα- και στηρίζουμε κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια -όταν τουλάχιστον έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε -και όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είναι για τον ένα! Όπως περίπου φαινομενικά συμβαίνει τώρα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και όταν ένας είναι για όλους μας, όπως ο Νίκος επί μήνες τώρα που δίνει το δικό του μοναχικό αγώνα για τα εθνικά δίκαια της Πατρίδας και το Έθνους στη μέση του πουθενά αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας του κόσμου (στην Ουάσιγκτον) και εκεί που λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις πριν από εμάς για εμάς.
Ο Νίκος Τενέρης και όσοι εμπνέονται από εκείνον- είναι το θετικό (ή αρνητικό) σύμπτωμα νέων που αναζητούν διέξοδο. Νέων που ζητούν ρόλο στα δημόσια πράγματα της γηρασμένης και ευπαθούς ολιγομελούς ομάδας ηγετίσκων και περιφερόμεων ηγετών που πάσχουν από αυτοκτονικές τάσεις και το μικρόβιο της ανηκέστου "ιογενούς παθογένειας καρκινοειδούς μορφής ηγετίτιδας και προεδρολαγνείας" από την οποία πάσχει δυστυχώς η πλειοψηφία όσων φέρονται και περιφέρονται ανά τις ηπείρους αυτοπροβαλλόμενοι και αυτοπροσδιοριζόμενοι, αυτοχρησθέντες ως οι "ηγέτες" και το lobby των Ελληνοαμερικανών και ως τέτοιους του προβάλλουν γνωστές καλοπληρωμένες πένες. Ο Νίκος Τενέρης είναι η κραυγή των Νεοελλήνων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας που με τα σπαστά ελληνικά τους προσπαθούν. Αγωνίζονται. Παθιάζονται. Διεκδικούν. Ο Νίκος Τενέρης είναι ζέουσα φωνή του απλού ανώνυμου πλην τίμιου Ομογενή που απηύδησε. Αηδιάσε. Αγανάκτησε. Καταδικάσε με την απουσία του επί χρόνια την υστερόβουλη ματαιοδοξία των γνωστών "ηγετών" που όλοι μαζί δεν αριθμούν ούτε μια ντουζίνα. Αυτοί οι ίδιοι που χρόνια τώρα ζεσταίνουν τις ίδιες σάπιες καράκλες. Είναι αυτός που όπως χιλλιάδες Ελληνοαμερικανοί όλων των ηλικών σιχάθηκαν και τώρα αποφάσισε να αναλάβει αυτόνομη δράση. Δράση πέρα από το σύστημα και το σάπιο «ιερό κατεστημένο» που κάνει το «αλισβερίσι» με την πολιτική εξουσία κάθε μορφής για να απολαμβάνει υστερόβουλα την ματαιόδοξη εικόνα στον θολό καθρέπτη του ΕΓΩ.
Είναι αν θέλετε το φαινόμενο μιας περιόδου -35 χρόνων και πλέον- που κλείνει και μιας νέας που ανοίγει στη νεοελληνική ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ. Μια γενιά -από καθαρούς, αγνούς Ελληνικής καταγωγής 2ης και 3ης γεννιάς Ελληνοπαίδων όμως στην ψυχή- που αναζητά διέξοδο. Αναζητά ρόλο. Είναι η έμπρακτη πράξη διεξόδου από το αδιέξοδο μιας νέας σελίδας που τώρα γράφει το ελληνικό στοιχείο στην καρδιά του σύγχρονου καπιταλισμού. Παιδιά όλοι τους και γόνοι ενός συστήματος που μόλις έχει δεχθεί τα πρώτα ισχυρά πλήγματα από την άλογη και παράλογη ξέφρενη κούρσα του. Μια κούρσα που ευημερούν οι αριθμοί και τελικά δυστυχούν οι άνθρωποι. Μια κούρσα που ισοπέδωσε το Πρόσωπο. Του έβγαλε την πνευματική (θρησκευτική) και πολιτιστική( ιστορική) ταυτότητα του. Επιχείρησε να το κάνει νούμερο. Το έκανε έναν αριθμό. Social Security. Το μαζοποίησε. Αυτό το Πρόσωπο με τα Θεία και Ιερά χαρακτηριστικά, με την εθνική και θρυσκευτική του ταυτότητα που εναγωνίως αναζητά μέσα από τα ήθη τα έθιμα και τις εθνικές παραδόσεις του ξανα γυρνά πίσω σε παλιές μεθόδους πάλης και διεδίκησης του δίκαιου. Το ερώτημα που υπάρχει στο βάθος είναι αν αυτό το νέο Πρόσωπο που αναδύεται στους κόλπους του Εθνικού γίγνεσθαι των απανταχού όπου γης Ελλήνων αν θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά της φυλής και του έθνους των Ελλήνων -όπως αυτά γλαφυρά περιγράφονται στον εθνικό μας ύμνο - ή θα εγκλωβιστεί και πάλι στα γνωστά αρνητικά που κάνουν τον εθνικό ποιητή να λέει "η διχόνια που βαστά ένα σκύπτρο η δολερή στον κάθε ένα πάρτο λέγοντας και εσύ".
Το μεγάλο κρίσιμο ερώτημα είναι αν το έθνος των Ελλήνων θα περάσει από το ατομικό (και πολλές φορές υστερόβουλο) και εγωκεντρικό Εγώ στο συλλογικό και διασυλλογικό -με πνεύμα συνεργασίας συναλληλίας και αυταπάρνησης- Εμείς.
Εμείς σας δώσαμε την αληθινή είδηση. Τα πραγματικά γεγονότα. Σας καταθέσαμε τους βαθύτερους προβληματισμούς μας με αφορμή άλλη μια «ιδιωτική αυτόνομη πρωτοβουλία» στο όνομα των εθνικών δικαίων της Ελλάδος. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Και μια συμβουλή σε όλους εσάς εκεί έξω τους συναδέλφους από Ελλάδα. Δείξετε Προσοχή, μεγάλη σε κάθε έναν που έχει σηκώσει μια ιστοσελίδα ή ένα blog και σας βομβαβαρίζει με emails και «ειδήσεις». Ψάξτε. Διερευνείστε. Ρωτήστε. Διασταυρώστε την πηγή και προ πάντων τον φορέα της. { Α.Σ.}

*αρχικά γινόταν λόγος για πανομογενειακή το Σάββατο 11.10.2008

1 σχόλιο:

  1. Σάββα εύγε για την πρωτοβουλία σου να γράψεις για αυτόν τον ΕΛΛΗΝΑ.
    Απο την CANA δέχομαι συνέχεια mail για τη δράση του Τανέρη και της ομάδας του για όλα τα εθνικά θέματα.
    Πιστεύω οτι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ φτάνει για να ξεσκουριάσει τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ απανταχού της γής.
    Αρκεί να το πιστέψει.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και πήρε ο Νίκος αυτή την πρωτοβουλία.
    Την έκανα κι εγώ προώθηση σε πολλούς αποδέκτες -mail kai blog- όπως και κάνω προώθηση κάθε φορά που μου στέλνει μήνυμα για κάποιον ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ υποψήφιο Κυβερνήτη στις ΗΠΑ.
    Πρέπει το παράδειγμα του Νίκου να το αντιγράψουν και ΑΛΛΟΙ συνέλληνες.
    Να δραστηριοποιηθούν.
    Ίσως το ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΗΣΕΙ και αποφασίσει ΚΑΠΟΤΕ να συντονίσει ΕΣΤΩ κάποια πράγματα.
    Συνεχίζουμε ασταμάτητα και ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ!
    Λάθη δεν κάνουν μόνο οι ΝΕΚΡΟΙ.
    Όπως κάποιοι στο ΥΠΕΞ...
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.