23/10/08

Αϊχάν Τσαρκίν: Σκότωσα χίλια άτομα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Το έμβλημα των ειδικών ομάδων της τουρκικής αστυνομίας
Τη στιγμή που η τουρκική -και σε ένα βαθμό και η διεθνής- κοινή γνώμη παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δίκη της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και τις διασυνδέσεις του τουρκικού κράτους με μηχανισμούς και συμμορίες που τελούν εγκληματικές πράξεις και διαπράττουν δολοφονίες εν ονόματι της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", ένα στέλεχος του βαθέος κράτους προέβη σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τηλεοπτικό σταθμό.
Συγκεκριμένα, ο Αϊχάν Τσαρκίν, Τούρκος πρώην αστυνομικός που υπηρέτησε στις ειδικές ομάδες της τουρκικής αστυνομίας που έδρασαν στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν τη δεκαετία του 1990, μιλώντας στην τηλεόραση του Star TV δήλωσε:
"Ίσως να σκότωσα και χίλια άτομα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας".
Ο Αιχάν Τσαρκίν ήταν ένας από τους έξι σωματοφύλακες του Κούρδου φύλαρχου-βουλευτή Σεντάτ Μπουτζάκ (Sedat Bucak), και συνελήφθη και δικάστηκε για πρώτη φορά το 1993 για συμμετοχή σε επιχειρήσεις της αστυνομίας, κατά τις οποίες προσμετρήθηκαν 35 νεκροί. Στη συνέχεια συνελήφθη και πάλι από την αστυνομία (1996) ως ύποπτος για τη δολοφονία του Κούρδου επιχειρηματία Ömer Lütfi Topal, που ήταν ο βασιλιάς των καζίνο της Τουρκίας.
Aφού απελευθερώθηκε με παρέμβαση ισχυρών παραγόντων, ο Τσαρκίν συνελήφθη και πάλι από την αστυνομία το 1997, μετά το ατύχημα του Σουσουρλούκ (11-1996), και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματικές δραστηριότητες. Ήταν ένας από τους 14 κατηγορουμένους της υπόθεσης Σουσουρλούκ και τιμωρήθηκε με τετραετή φυλάκιση για σύσταση συμμορίας.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δίκη έγινε μετά το ατύχημα του Σουσουρλούκ, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Αμπντουλλάχ Τσατλί, επικεφαλής ομάδας εκτελεστών που δρούσε υπό την υψηλή κάλυψη του τουρκικού κράτους.
Μετά την αποφυλάκισή του ο Τσαρκίν συνελήφθη και πάλι δυο φορές για διάφορες εγκληματικές πράξεις.
Ο Τσαρκίν, μιλώντας προχθές στην εκπομπή "ΑΡΕΝΑ" του διάσημου δημοσιογράφου Uğur Dündar, μεταξύ άλλων είπε...τα εξής:
Uğur Dündar: Το θάνατο του Αμπντουλλάχ Τσατλί τον σχεδίασε η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ;
A.Çarkın: Μάλιστα... Είχαν καταλάβει ότι ο Τσατλί ήταν ένας σωστός άνθρωπος και τον σκότωσαν. Ομολογώ ευθαρσώς ότι μας χρησιμοποίησαν. Το κατάλαβα αυτό όταν έγινε το ατύχημα του Σουσουρλούκ, όμως έκτοτε κράτησα το στόμα μου κλειστό.
Με εντολές ανωτέρων μου, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, σκότωσα περί τα χίλια άτομα.
Απευθύνομαι στους (πρώην) συναδέλφους μου και τους καλώ να ανοίξουν τα μάτια τους, να υπερασπιστούν την Τουρκική Δημοκρατία και να μην γίνουν "εργαλεία" πιστεύοντας στα λόγια άλλων.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η Nurhan Yorulmaz, μητέρα ενός άλλου αστυνομικού των ειδικών ομάδων, του Oğuz Yorulmaz, είχε δηλώσει και κείνη με τη σειρά της σε τηλεοπτικό σταθμό τα εξής:
"Το κράτος έβαλε τον γιό μου και τους συναδέλφους του να σκοτώσουν όλα εκείνα τα άτομα των οποίων οι δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ δεν υπάρχουν μόνο στρατηγοί, υπάρχουν και πολιτικοί. Εγώ παρέδωσα το παιδί μου στο κράτος για να γίνει κρατικός υπάλληλος και το κράτος τον έκανε εγκληματία και συμμορίτη. Ο γιός μου με την παρέα του σκότωσαν 93-94 άτομα".
Οι ειδικές ομάδες της τουρκικής αστυνομίας ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1990 και ανέλαβαν δράση στο Βόρειο Κουρδιστάν, με σκοπό την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας". Η δράση τους συνδέθηκε με αυθαιρεσίες, κάψιμο κουρδικών χωριών, δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων, εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, σύσταση συμμοριών κλπ, με αποτέλεσμα η τουρκική κυβέρνηση να τις αποσύρει από την εν λόγω περιοχή και να περιορίσει δραστικά τον αριθμό τους. Τον τελευταίο μήνα, η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε την επαναδραστηριοποίησή τους στο Βόρειο Κουρδιστάν, μετά την εύξηση της ένοπλης δράσης από πλευράς του ΡΚΚ.
Πηγή: İNTERNETHABER

6 σχόλια:

  1. Κόψε κάτι ρε Τσαρκίν….Μόνος σου έκανες όλον αυτόν τον άθλο?
    Για το καλό της πατρίδος σου? Θα στόμωσε ο τσεκμές σου πασά μου!

    Μετά λένε τρομοκράτες τους Κούρδους! Όταν ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος της “Ozal Time” σκότωσε 1.000 Κούρδους, όλοι μαζί πόσους σκοτώσανε?
    Κοντά 4.000 χωρία τα εξαφάνισαν από τον χάρτη και η διεθνής κοινότητα δεν έχει ασχοληθεί ουδόλως…
    Αυτό δεν είναι κράτος…Είναι γιάφκα δολοφόνων και τρομοκρατών!
    Ολόκληρη η Τουρκία είναι «ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ»! Η νέα φρουρά δικάζει την παλιά φρουρά!
    Μας δουλεύουν κανονικότατα. Ανακατανομή της εξουσίας γίνεται!
    Κι εμείς δεν καταγγέλλουμε πουθενά διεθνώς την γιάφκα και το κράτος των δολοφόνων.
    Το παρελθόν δεν μας διδάσκει…400 χρόνια στον σβέρκο μας, είχαμε τους παππούδες του Τσαρκίν, μας σφάζανε μας βιάζανε και μυαλό δεν βάλαμε…
    Ο Τούρκος όταν επελαύνει καίει και καταστρέφει, όταν κατακτά σκοτώνει, βιάζει, δολοφονεί και τρέφεται με αίμα…Σε τίποτε απολύτως δεν είναι διαφορετικός ο Τούρκος της στέπας, από τον Γκρίζο Λύκο της Μικράς Ασίας…
    ΄Ελληνες, Κούρδοι, Αρμένιοι, Σύριοι, ΄Αραβες, Πέρσες και όλες οι άλλες φυλές που τόσους αιώνες η «κατάρα της Ασίας» δυναστεύει , ενωθείτε και πάρτε το κεφάλι του Τούρκου δυνάστη να τελειώνουμε…
    Κουράστηκε η ίδια η ιστορία να καταγράφει τις σφαγές, τις καταστροφές, τους βιασμούς, την τυραννία, τον όλεθρο του Τούρκου, εις βάρος των άλλων λαών…
    ΄Οπως στις ορδές του Αρπασλάν αποτελούσε πράξη ηρωική η σφαγή αμάχων, γυναικών, παιδιών και γερόντων, έτσι και στην σύγχρονη Τουρκία δολοφόνοι σαν τον Τσαρκίν, λογίζονται για ήρωες από τους συγχρόνους του.
    Η κουρασμένη από τις σφαγές τους ιστορία, θα τους ξεβράσει αργά ή γρήγορα…
    Η ίδια η ιστορία θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα…
    Θα έρθει η ώρα η ευλογημένη, που τα παιδία του Τσαρκίν θα πληρώσουν τις αμαρτίες των γονιών τους και των λοιπών προγόνων τους…
    Θα πνιγούν στους ποταμούς και τις λίμνες αίματος που προκάλεσαν οι παππούδες τους…
    Τότε να σε δω πασά μου εσένα και τα τσογλάνια σου…

    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia tin Ellada tha akousoume tipota opws stin upothesi Sousoulrouk?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ aviationlive.-
    Τι εννοείς φίλε μου? Σχέση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ με υποθέσεις στην Ελλάδα?
    Δες παλιές αναρτήσεις του ιστολογίου όπου υπάρχουν αναφορές για το Οικουμενικό Πατριαρχείο κλπ.
    Φιλικά
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχε η Εργκένγκον παρακλάδια της που δρούν στην Ελλάδα;Σε ιστολόγια είχα διαβάσει για μέλη της οργάνωσης που είχαν σχέσεις με την Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aviationlive καλημέρα
    Είναι αλήθεια ότι η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ αναμείχθηκε ενεργά σε θέματα που αφορύν τον ελληνισμό.
    Σκότωσε τον Κουτλού Ανταλί στην Κύπρο, που ήταν ένας δημοσιογράφος που κατήγγειλλε και ξεσκέπαζε συστηματικά τον Αττίλα και τη φασιστική πολιτική της Άγκυρας στα Κατεχόμενα.
    Είναι αναμεμειγμένη στην ελληνική Θράκη, παρακολουθεί και τρομοκρατεί το Πατριαρχείο, διοχετεύει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ναρκωτικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη και άλλα πολλά.
    Ακόμα και στην πώληση της Φινάνς Μπανκ στην Εθνική Τράπεζα αναμείχθηκε.
    Φυσικά, ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος φρόντισαν να καλύψουν ό,τι αφορά την Ελλάδα και διατηρούνται οι μηχανισμοί και οι σχέσεις του βαθέος κράτους ακέραιες και συνεχίζουν το έργο τους εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
    Μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι σταμάτησαν.
    Άλλωστε, δεν νομίζω να το κρύβουν οι Τούρκοι, αφού στηρίζουν ανοιχτά τους Σκοπιανούς, τους μουσουλμάνους της Θράκης, τους δίγλωσσους στη Μακεδονία κλπ.
    Καλό θα ήταν πάντως, να πάψει η αφέλεια στην Ελλάδα, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθεί η βαρβαρότητα από την Τουρκία.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.