4/10/08

Δεκαπέντε νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε επίθεση του ΡΚΚ σε στρατιωτικό φυλάκιο


Φωτογραφία του φυλακίου μετά την επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ

Επίθεση μεγάλης κλίμακας πραγματοποίησαν δυνάμεις Κούρδων ανταρτών του PKK εναντίον φυλακίου της στρατοχωροφυλακής στο Aktütün, που βρίσκεται κοντά στο Σεμντίνλι του νομού Χακιάρι (Hakkari).
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε τις βραδυνές ώρες της 3ης Οκτωβρίου 2008, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 15 στρατιωτικοί (1 μόνιμος υπαξιωματικός, 6 επαγγελματίες οπλίτες και 8 κληρωτοί στρατιώτες), ενώ είναι αγνοούμενοι 2 επαγγελματίες οπλίτες.
Σύμφωνα με τον διευθυντή εποικοινωνίας του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχο Metin Gürak, η επίθεση έγινε εναντίον του φυλακίου που βρισκόταν στο λόφο Bayraktepe, το οποίο εξασφάλιζε και κάλυπτε την δυτική πλευρά του κυρίως φυλακίου του Aktütün. Εκτός από τα προαναφερθέντα θύματα, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, δύο από τους οποίους σοβαρά, ενώ αναφέρονται και 23 ένοπλοι του ΡΚΚ νεκροί.
Πηγές του ΡΚΚ δεν επιβεβαιώνουν τις δικές τους απώλειες.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φυλάκιο έχει δεχτεί άλλες δυο φορές επίθεση ανταρτών, ενώ μετρά συνολικά 43 νεκρούς από τις τρεις επιθέσεις.

Πηγή: ΧΟΥΡΡΙΕΤ

4 σχόλια:

  1. παντως μου κάνει εντύπωση και το εχω ξαναδιατυπώσει .. η "ασυλία" που εχουν οι αγωγοι Βaku - Τseihan όσο αφορα την δράση των Κουρδων κατα των Τουρκικών συμφερόντων..

    Ειναι ιδέα μου μονο άραγε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε φίλε

    Δεν θα πρέπει να μεγαλοποιούμε τις δυνατότητες του κουρδικού κινήματος, ιδιαίτερα αυτές της ένοπλης πτέρυγάς του.
    Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ένοπλης πτέρυγας εξαρτώνται από το χώρο στον οποίο μπορούν να αποσύρονται με ασφάλεια οι δυνάμεις των ανταρτών.
    Την περίοδο αυτή φαίνεται ότι οι βάσεις τους είναι κυρίως στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ) και σε ορισμένες περιπτώσεις στο Ανατολικό (Ιρανικό)Κουρδιστάν.
    Είναι δύσκολο από εκεί να διεισδύσουν σε βάθος 1000 χλμ που είναι ο αγωγός Μπακού-Τζεϊχάν, που φυλάσσεται από ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής και να κάνουν διλιοφθορές.
    Πάντως, τον Αύγουστο είχαμε δυο δολιοφθορές στον εν λόγω αγωγό.
    Στη μια ο αγωγός έμεινε εκτός λειτουργίας περίπου 16 ημέρες.
    Εν πάση περιπτώσει, αν αφήνεις κάποιο υπονοουμενο στο σχόλιό σου, διακαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις για τον οποιονδήποτε.
    Καλό είναι πάντως να λέμε καθαρά την άποψή μας, για να παίρνουμε και καθαρές απαντήσεις.
    Άλλωστε ανώνυμα γράφεις.
    Πες καθαρά τί υπονοείς και αν έχω άποψη για το θέμα, θα σου απαντήσω όσο πιο έγκυρα μπορώ.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εννοώ, ..
    μήπως ο Αμερικανικών συμφερόντων αγωγός αποτελει ταμπου και λόγω της Αμερικανικής υποστήριξης του Κουρδικου "κρατους" στο ΙΡΑΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε φίλε
    Ο αγωγός Μπακού-Τζεϊχάν είναι γενικώς δυτικών και κυρίως βρετανικών συμφερόντων.
    Το ΡΚΚ, πάντως, καταβάλλει προσπάθειες να αναπτύξει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, γιατί κακά τα ψέμματα, είναι η μόνη δύναμη, εκτός από την ίδια τη θέληση του κουρδικού λαού, που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του Κουρδικού Ζητήματος.
    Και από όσα ξέρω, αποφεύγει να επιτίθεται ενατίον αμερικανικών στόχων και να πλήττει αμερικανικά συμφέροντα.
    Άλλωστε, αντίπαλός τους είναι η Τουρκία (κυρίως), το Ιράν και οι άλλες χώρες που κατέχουν τμήματα του Κουρδιστάν (Συρία).
    Οι Κούρδοι φαίνεται ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τους εχθρούς από τους φίλους.
    Εμείς;

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.