10/10/08

"Casus Belli" τα γήπεδα γκολφ σε εννέα αεροδρομια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Ο αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αντιπτέραρχος Aydoğan Babaoğlu, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα

Την ημέρα που εκδηλώθηκε η πολύνεκρη επίθεση του ΡΚΚ στο φυλάκιο Άκτουτουν της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, ο αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αντιπτέραρχος Aydoğan Babaoğlu, έτυχε να παίζει γκολφ σε ένα γήπεδο στην Αττάλεια. Το θέμα αποκαλύφθηκε στον τύπο και πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την ατυχή δήλωση του Τούρκου αρχηγού: "Δηλαδή τί θέλατε, να πάω να πολεμήσω εγώ στο Άκτουτουν;"
Η τουρκική γνώμη, που ήδη έχει αρχίσει να επικρίνει δριμύτατα τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την αποτυχία στον πολύχρονο πόλεμο κατά του ΡΚΚ, εξοργίστηκε ακόμα περισσότερο από την ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, που ήλθε να καλύψει απόλυτα τον αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα τουρκικά ΜΜΕ αναδεικνύουν το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας γηπέδων γκολφ σε εννέα αεροπορικές βάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, για τα οποία σπαταλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια, τη στιγμή που, όπως ανακοινώθηκε προχθές από τον Β' αρχηγό ΓΕΕΘΑ, το φυλάκιο Άκτουτουν, μαζί με άλλα τέσσερα φυλάκια που είναι χτισμένα σε επισφαλή θέση, είχε αποφασιστεί να αλλάξουν θέση, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Στο χορό των επικρίσεων και των καταγγελιών εναντίον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει μπει και ο πανίσχυρος Σύλλογος Οικογενειών Ιεομαρτύρων (Şehit Aileleri Derneği).
Ο γενικός πρόεδρος του συλλόγου, Mehmet Güner, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι η δήλωση που έκανε ο πτέραρχος τους λύπησε και ότι θα πρέπει να ζητήσει συνγώμη από τις οικογένειες των νεκρών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου είπε: "Αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη από τη δήλωση του πτεράρχου. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο φορέας που εμπιστευόμαστε πιο πολύ απ' όλους και περιμένουμε τη συγνώμη. Στην επίθεση που δέχτηκε το φυλάκιο Άκτουτουν υπάρχουν εμφανείς παραλείψεις. Μεγάλο μέρος του τουρκικού προϋπολογισμού διατίθεται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις".
Για την ιστορία, οι αεροπορικές βάσεις που διαθέτουν γήπεδο γκολφ είναι οι εξής:
Αεροπορική Βάση Akıncı, Άγκυρα
Αεροπορική Βάση 6ης Πτέρυγας Μάχης, Bandırma (6. Ana Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση 1ης Πτέρυγας Μάχης, Eskişehir (1. Ana Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση Erkilet, Καισάρεια (Erkilet Hava Üssü)
Αεροπορική Βάση 9ης Πτέρυγας Μάχης, Balıkesir (9. Ana Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση Πτέρυγας Μάχης Τσίγλι, Σμύρνη (Çiğli Ana Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση 3ης Πτέρυγας Μάχης, Ικόνιο (3. Ana Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση Έρχατς Μαλάτειας (Malatya Erhaç Jet Üssü)
Αεροπορική Βάση 8ης Πτέρυγας Μάχης, Diyarbakır (8. Ana Jet Üssü)
Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, Κωνσταντινούπολη (Hava Harp Okulu).


Πηγή: BUGUN

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ γνωστό ότι αν θέλεις να «ανέβεις κοινωνικά» στην Ελλάδα γίνεσαι, πολιτικός, δημοσιογράφος, ή καλλιτέχνης. Αντίθετα στην Τουρκία γίνεσαι ή στρατιωτικός ή κάνεις business με τον στρατό. Από εκεί προέρχεται και αυτή η ανάγκη για χλιδή των στρατιωτικών τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι κανένας αναλυτής στην Ελλάδα δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα που είναι αυταπόδεικτη και με πλείστες όσες αναλύσεις βλέπουμε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει τα πράγματα καλύτερα από μας. Ενώ εμείς δεν ξέρουμε ή είμαστε ανίκανοι ή χίλιες δυο άλλες αιτιάσεις πάντα για να αποδειχτεί, άθελα είναι η αλήθεια, από την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών η Τουρκική υπεροχή σε κάποιο τομέα. Αναρωτιέμαι που θα μπορούσε να σταθεί Έλληνας στρατιωτικός αν είχαμε ανάλογα γεγονότα εδώ; Αυτό δεν είναι ένα καθαρό πλεονέκτημα της Ελληνικής δημοκρατίας που στερείται ή έχει απορρίψει τέτοια οθωμανικά σύνδρομα και που η ευγενείς ιθύνουσα τάξη των στρατιωτικών της γείτονος δεν είναι σε θέση να απορρίψει; Βέβαια το ότι η κοινωνία τους σκέφτηκε και μόνο να ψελλίσει κάποιες επικρίσεις στους «άρχοντές» της είναι μια πρόοδος γι’ αυτούς. Αλλά είναι τόσο ασήμαντη μπροστά στο μέγεθος τους προβλήματος που αντιμετωπίζουν.
    Από την άλλη αυτή η ανάρτηση μου δημιούργησε κάποιες σκέψεις για τους εδώ πολέμιους του «Εθνικισμού» που βλέπουν πίσω από κάθε πατριωτική δήλωση έναν εν δυνάμει εθνικισμό που πρέπει να καυτηριαστεί. Έχουν σκεφτεί ποτέ ότι Εθνικισμός δεν μπορεί να είναι παρά μια ιδεολογία που θα επιβληθεί από κάποια ελίτ που αντλεί τα προνόμιά της από αυτή την ιδεολογία; Εννοώ ότι είναι γνωστό ότι οι στρατηγοί είναι δεδομένο ότι απολαμβάνουν προνόμια κοινωνικά, οικονομικά κ.λ.π. στην Τουρκία οπότε υπάρχει εκείνη η ελίτ που θα γεννήσει τον εθνικισμό. Αλλά στην Ελλάδα η μόνη ελίτ που μπορεί να γεννήσει ιδεολογία για ιστορικούς λόγους που ανάγονται στην μεταπολίτευση είναι αυτή των πολιτικών των καλλιτεχνών κ.λ.π. αλλά σίγουρα όχι των στρατηγών. Υπάρχει κανείς σήμερα στην Ελλάδα που μπορεί να ισχυριστεί ότι η ελίτ π.χ. των πολιτικών παράγει «Εθνικισμό»; Οπότε μπορούμε να μιλάμε για εθνικισμό στην Ελλάδα και να τον αντιπαραβάλουμε με αυτόν της Τουρκίας; Για σκεφθείτε λίγο πάνω σ’ αυτό αναγνώστες!
    Και κάτι τελευταίο για να ευθυμήσουμε άραγε τα γήπεδα γκολφ συμπεριλαμβάνονται στους δημοσιευμένους αμυντικούς προϋπολογισμούς του Τουρκικού Κράτους; Αν ναι τότε φαντάζομαι πως οι δικοί μας επιτελείς θα έχουν σπάσει το κεφάλι τους σε τι όπλα ξοδεύονται τόσα λεφτά και θα έχουν υπερεκτιμήσει κατά πολύ τις επιθετικές δυνατότητες και τα κρυφά όπλα του Τουρκικού Στρατού που μπορεί να είναι απλώς μπαλάκια του γκολφ. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.