20/10/08

Οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό F-16 στο Χακούρκ του Νοτίου Κουρδιστάν


Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον μέτωπο της αντιπαράθεσης Τούρκων και Κούρδων, μετά την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), στην περιοχή Χακούρκ (Xakurkê) του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου των ανταρτών του ΡΚΚ, σήμερα, στις 15:00, σμήνος τουρκικών αεροσκαφών που επιχειρούσε εναντίον θέσεων των ανταρτών στην περιοχή Χακούρκ, δέχτηκε πυρά από στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας των Κούρδων. Από τα πυρά των ανταρτών κατέπεσε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16, της ΤΠΑ.
Με βάση πάντα την ανακοίνωση του αρχηγείου των Κούρδων ανταρτών, το τουρκικό μαχητικό κατέπεσε στην τοποθεσία Rubarok-Şafata του Şemzinan, της ευρύτερης περιοχής του Χακούρκ.
Μέχρι στιγμής τα τουκρικά ΜΜΕ και το τουρκικό ΓΕΕΘΑ δεν έχουν κάνει ουδεμία ανακοίνωση για το θέμα.
Η είδηση δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, λόγω αδυναμίας διασταύρωσής της από άλλες πηγές.

Πηγή: http://www.hpg-online.com/tr/index.html

6 σχόλια:

  1. Αν ισχύει η είδηση, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πολύ σημαντική τροπή του πολέμου που πιθανότατα θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις και φυσικά με μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη.

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

    ΙΣΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΡΚΚ ποτέ δεν ακολούθησε την τακτική της παραπληροφόρησης και την δημοσιοποίηση ψευδών ειδήσεων.
    Προσωπικά δεν διατηρώ επιφυλάξεις σχετικά με το δημοσίευμα του HPG.
    Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, πιθανόν ψάχνει με ποιόν τρόπο να ανακοινώσει την κατάρριψη του αεροσκάφους…Πιθανότατα θα μας πουν πως έπεσε από βλάβη.
    Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Που έπεσαν τα συντρίμμια, τι απέγινε ο πιλότος κλπ.
    Οι Τούρκοι συνήθως πραγματοποιούν τους βομβαρδισμούς από μεγάλο ύψος και με όπλα ακριβείας κλπ. Απίθανο η κατάρριψη να έγινε με φορητά όπλα ή βαρέα πολυβόλα.
    Πιθανότατα έγινε με Igla, φορητό Α/Α πύραυλο. Προ ετών η Τουρκία αγόρασε τέτοια Α/Α φορητά συστήματα για λογαριασμό των Τουρκικών Δυνάμεων κατοχής στην Βόρειο Κατεχόμενη Κύπρο, με αδιαφανείς τρόπους κλπ. Είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες, για κλοπή ή πώλησή τους με κατάληξή στους Κούρδους μαχητές κλπ.
    Θα είναι τραγελαφικό, να χτυπήθηκε το Τουρκικό F 16, από Α/Α Τουρκικής προέλευσης!
    Όσο εντείνουν οι Τούρκοι τις επιθέσεις τους στο Νότιο Κουρδιστάν, θα πρέπει να αναμένουμε εκπλήξεις από το ΡΚΚ και την Κουρδική πλευρά.
    Οι τελευταίες επιχειρησιακές ενέργειες του ΡΚΚ, καταδεικνύουν πως ανέλαβε στρατηγική αντεπιθέσεων, με μεγάλο σθένος και αποφασιστικότητα, κάτι που παραπέμπει σε ισχυρή αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις και τα μέσα του!
    Η «Κουρδική ιντιφάντα» σε συνδυασμό με τις αιφνιδιαστικές και ισχυρές επιθέσεις του ΡΚΚ και μάλιστα μέσα σε ικανό βάθος στην Ν/Α Τουρκία, αλλάζουν τα δεδομένα της σύγκρουσης μεταξύ Τούρκων και ΡΚΚ.
    Θα ανέμενε κανείς μετά τις εδώ και πάνω από ένα έτος, ισχυρές και ευρείας κλίμακας επιθέσεις του Τουρκικού Στρατού στην Ν/Α Τουρκία και το Ν. Κουρδιστάν, μειώσει και αλλαγή τακτικής από το ΡΚΚ. Φαίνεται τελικά πως δεν το ΡΚΚ δεν έχασε διόλου το αξιόμαχό του, δεν επήλθαν εκείνα τα χτυπήματα που θα μείωναν την δράση και την υποδομή του. ΄Αντίθετα φαίνεται πως διαθέτει δυνάμεις και έχει τις δυνατότητες να εξαπολύει ισχυρές επιθέσεις με μεγάλους σχηματισμούς και να ρισκάρει τα μέγιστα προκαλώντας τις Τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαραθέσεις ακόμα και ημίανορθόδοξου πολέμου με δυνάμεις που κινούνται ως τακτικά συγκροτήματα μάχης και εκτελούν ανορθόδοξες επιχειρήσεις.
    Εάν προστεθεί και η κατάρριψη του Τουρκικού αεροσκάφους, σίγουρα το ΡΚΚ εγκαινίασε μια νέα εποχή στην επιχειρησιακή του δράση, κάτι που θα επιφέρει ισχυρά πλήγματα στις Τούρκικες Δυνάμεις.
    Ο κλονισμός που θα υποστεί το Κεμαλικό καθεστώς αναμένεται να είναι μεγάλος.
    Η ηθική δύναμη που εκπορεύεται από Ιμραλί φαίνεται πως είναι ο απαραίτητος πολλαπλασιαστής ισχύος για την δράση του ΡΚΚ και των τεραστίων Κουρδικών μαζών της Τουρκίας. Η δεινή θέση της Τουρκίας είναι πλέον εμφανέστατη!
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το πραγματικά εξαιρετικό ιστολόγιό σας.

    Αναδημοσιεύουμε την παρούσα είδησή στο
    Greece-Salonika.blogspot.

    Η Συντακτική Ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Paidia sas euxaristo poli gia ta kala sas logia

    Xairetismous stous boreioelladites kai tous simpatriotes mou tous Serraious.

    Euxomai kai go me ti seira mou kali epitixia stis prospatheies sas


    filika

    Savvas Kalenteridis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EGRAPAS GIA TOUS EBRAIOUS,GIATI DEN TO DHMOSIEUSATE????
    NTROPH,MHPOS EISASTE KAI ESEIS EBRAIOI????
    XRHSTOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο δεν καταλαβαίνω το ντροπή πού πάει.
    Στο ότι δεν δημοσιεύσαμε ένα σχόλιο ή στο ότι αν είμαστε εβραίοι.
    Για το πρώτο, σου λέω ότι δεν έλαβα ποτέ σχόλιό σου.
    Αν θέλεις ξαναστείλτο.
    Αν είναι γαι το δεύτερο, να μου επιτρέψεις να σου πώ ότι δεν σε τιμά ως άνθρωπο και ως Έλληνα να χαρακτηρίζεις κάποιον με βάση την καταγωγή του.
    Ο καθένας μας, Έλληνας, Εβραίος, Τούρκος ή Γάλλος 'η οτιδήποτε άλλο, κρίνεται από αυτά που κάνει ο ίδιος και μόνο ο ίδιος.
    Μετά έρχεται το θρήσκευμα, η εθνότητα, η φυλή, η καταγωγή κλπ.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.