29/10/08

To ΡΚΚ επιτέθηκε σε ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Αντιόχεια (Χατάι)


Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν αντάρτες του ΡΚΚ εναντίον βάσης, στην οποία λειτουργεί ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Την επίθεση επιβεβαίωση ο νομάρχης του Χατάι...Nusret Miroğlu, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν με ρουκέτες στην βάση ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Άμανος, κοντά στο χωριό Kisecik.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του νομάρχη, από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τις βραδυνές ώρες της χθες, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

4 σχόλια:

  1. Σάββα,
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν ξέρεις, σε τι απόσταση από το κύριο μέτωπο επιχειρήσεων βρίσκεται η βάση αυτή και σε τι βάθος ενδοχώρας. Πιστεύεις ότι αυτή η επίθεση σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό ως προς τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μαχητών και ως προς την ικανότητα του Τουρκικού στρατού να έχει επαρκή πληροφόρηση και εικόνα του μετώπου και των κινήσεων των μαχητών του PKK;
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βάση του ραντάρ, βρίσκεται πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα του Ιράκ.
    Προφανώς την επίθεση έκαναν Κούρδοι της περιοχής.
    Το ραντάρ αυτό είχε τοποθετηθεί εκεί πριν λίγα χρόνια, για να καλύπτει τον διάδρομο διείσδυσης των δικών μας αεροσκαφών, τα οποία πιθανόν θα επιχειρούσαν εναντίων τους σε περίπτωση πολέμου. Αν θέλεις να δεις φωτο υπάρχει στο λίνκ.-
    http://www.panoramio.com/photo/9044298

    Καλό θα ήταν να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα για περισσότερη ενημέρωση.
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση.
    Αν, πάντως, πρόκειται για μια "τοπική" επιχείρηση Κούρδων μαχητών, τότε επαναφέρω το δεύτερο σκέλος του προηγούμενου ερωτήματος
    αναφορικά με την ικανότητα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να περιφρουρήσουν στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις τους και να ελέγξουν τις κινήσεις των Κούρδων.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα
    η βάση του ραντάρ βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και ελέγχει τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Κόλπου της Αλεξανδρέτας-Αδάνων.
    Το θέμα είναι ότι στην εν λόγω περιοχή, στα όρη Άμανος, υπάρχει μόνιμη παρουσία ανταρτών εδώ και δεκαπέντε χρόνια και δεν μπορεί η Τουρκία να την εξαλείψει.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.