12/11/08

Καταρρέει ο μύθος των 100 εκατομμυρίων Τούρκων

Ο χάρτης των νομών της Τουρκίας

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι Τούρκοι εθνικιστές-μεγαλοϊδεάτες εδώ και καιρό πλασσάρουν το μύθο της Τουρκίας των 100 εκατομμυρίων, με βάση τον οποίο η χώρα τους θα είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες-ισχυρότερες οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου και κυρίαρχη δύναμη στο κρίσιμο τρίγωνο Καύκασος-Μέση Ανατολή-Βαλκάνια.
Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Μπουγκιούν, που στηρίζεται σε στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Resmi Gazete) αναφέρεται ότι ο στόχος των 100 εκατομμυρίων για τον πληθυσμό της Τουρκίας είναι ένα άπιαστο όνειρο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας τη δεκαετία 1998-2008 επιβραδύνθηκε, ενώ για το 2009 ο ρυθμός...αύξησης προβλέπεται να ανέλθει 1.18%, το 2010 1.11% και το 2015 να πέσει κάτω του 1%. Το έτος 2020 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού στην Τουρκία προβλέπεται να πέσει στο 0.8% και το 2023, που αναμένονται να εορταστούν με μεγάλη λαμπρότητα τα 100χρονα της "δημοκρατίας", ο ρυθμός αύξησης θα είναι 0.7%, το 2030 0.5%, το 2035 0.3%, το 2040 0.2%, ενώ το 2046 αναμένεται να μηδενιστεί.
Με βάση τους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2050 αναμένεται να ανέλθει στα 88 εκατ. 986 χιλιάδες άτομα.
Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός αύξησης των κουρδικών πληθυσμών είναι τριπλάσιος και τετραπλάσιος από τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες της Τουρκίας, γεγονός που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι οι Κούρδοι, τα επόμενα χρόνια, θα είναι η πιο συμπαγής και η πιο πολυπληθής ομάδα στα όρια της τουρκικής επικράτειας και αντί για κουρδική μειονότητα, μάλλον θα μιλλάμε για κουρδική πληθυσμιακή κυριαρχία.
Οι φόβοι αυτοί, άλλωστε, εκφράζονται από εθνικιστικούς, για την ακρίβεια εθνικοσοσιαλιστικούς κύκλους, που μιλούν για κουρδική επέλαση στην Ανατολή (κοιτάξτε το χάρτη στην ιστοσελίδα TURKSOLU, που έχει ως επικεφαλίδα το: Δεν υπάρχει Κουρδικό Πρόβλημα, υπάρχει Ζήτημα Κουρδικής Επέλασης).
Πηγή: http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=45770

6 σχόλια:

  1. Σαββα ειναι φυσικο αυτο που συμβαινει.Οι κουρδοι οσο καταπιεζονται,βομβαρδιζονται,εκτοπιζονται απτα σπιτια τους θα παραμενει ενεργο το φαινομενο "baby boom".Το ειχαμε και μεις με μορφη δημογραφικης εξαρσης μετα το 1821,την κατοχη και τον εμφυλιο,και δεκαδες χωρες που επληγησαν κυριως στο β παγκοσμιο.Αλλα φυσικα το στρατοκρατουμενο καθεστος της αγκυρας δεν υπολογιζει αυτη την παραμετρο.Δεν καταλαβαινει πως οσο καταπιεζει τους κουρδους πολυ απλα αυτοι θα πολλαπλασιαζονται...και θα διεκδικουν αυτονομο κρατος με αρκετα μεγαλυτερα συνορα αποσο σημερα υπολογιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πιο γρήγορα οι Τούρκοι συμβιβαστούν στην ιδέα του κουρδικού κράτους τόσο καλύτερα για αυτούς. Όσο δεν συμβιβάζονται τόσο καλύτερο για μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφηστε τους να τρωγονται τα αγαρηνα σκυλια.μην ξεχνατε οτι οι κουρδοι σκοτωναν τους ελληνες της μικρας ασιας διοτι ο κεμαλ τους εταξε πατριδα αφου πρωτα θα εδιωχναν τους γκιαρουρηδες.εγω προσωπικα θελω να τους βλεπω να σκοτωνονται,να μην βλεπουν ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό για τους τούρκους στην Τουρκία είναι αλήθεια, οι κούρδοι κάνουν περισσότερα παιδιά και οι τούρκοι τρέμουν!! από την άλλη όμως, οι τουρκογενείς ανά τον κόσμο, από την Κίνα ως τα Βαλκάνια φτάνουν τα 160 εκατομμύρια!!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_people

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκία πολυεθνικό κράτος τελικά παρέμεινε, παρ' όλα τα "δραστικά" μέτρα που πήρε. Η Ελλάδα, όμως, γιατί πρέπει να πληρώσει την νύφη, αφού ποτέ δεν υπήρξε πολυεθνική; Και την πληρώνει με δύο τρόπους:
    α) Με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Έχουν "εισρεύσει" στην χώρα περί τα 2,5 εκατ. λαθρομεταναστών (άσχετα αν κάποιοι εκ των υστέρων "νομιμοποιήθηκαν" και μετονομάστηκαν σε "οικονομικούς μετανάστες"). Είναι βέβαιο ότι κάποτε οι άνθρωποι αυτοί θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και ιδίως οι εξ Αλβανίας προερχόμενοι, οι οποίοι αποτελούν το 50% των λαθρομεταναστών και προέρχονται από όμορη χώρα, με την οποία έχουμε εδαφικές και άλλες διαφορές.
    β) Με το να αφήνουμε να δημιουργούνται στην Θράκη (και όχι μόνο) μειονότητες εκ του μηδενός. Οι ΗΠΑ καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες γι αυτό. Παρακαλώ, δείτε εδώ κι εδώ.


    Η αδιαφορία του ελληνικού κράτους μπροστά στον κίνδυνο των δημιουργούμενων μειονοτήτων είναι εντελώς ανεξήγητη και μάλλον ύποπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 08:45
    Να λές την άποψή σου, σε παρακαλώ να αποφεύγεις του αφορισμούς και τις φράσεις "αγαρηνά σκυλιά" κλπ. Κανείς δεν το κάνει στο ιστολόγιο και όποιος το κάνει είναι λάθος.

    Homo Cretensis
    Συμφωνώ ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος δεν έχει τη σωστή πολιτική απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και στη δράση ξένων χωρών στον ελληνική επικράτεια, με σκοπό τη δημιουργία μειονότήτων.
    Εμείς οι άνθρωποι του διαδικτύου και τον ιστολογίων έχουμε δουλειά να κάνυομε σ' αυτό το θέμα, για να βοηθήσουμε την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.