18/11/08

Ο νεοοθωμανισμός του Ερντογάν φθάνει μέχρι την Ουάσιγκτον

Το τουρκικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ενρτογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των είκοσι πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου (G-20), φρόντισε να δώσει το στίγμα του νεοοθωμανικού οράματος και στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Συγκκεριμένα, κατά τη διάρκεια περιήγησής του στην πόλη της Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν...ρώτησε την κουστωδία του αν υπάρχει κάποιο τουρκικό κτίριο ή μνημείο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Λαμβάνοντας αρνητική απάντηση έδωσε εντολή να διατεθούν άμεσα 20 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μεγαλοπρεπούς ισλαμικού τεμένους και Τουρκοϊσλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου. Το κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί από κοινού από το υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων και από την (κρατική) Υπηρεσία Κατασκεύης Κατοικιών (ΤΟΚΙ).
Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ισλαμικό τέμενος, κτίριο πολιτιστικού κέντρου, κτίριο φιλοξενείας (ξενώνας) και πολυτελείς κατοικίες σε έκταση 60 στρεμμάτων, που αναμένεται να παραχωρήσει στην Τουρκία ο δήμος της Ουάσιγκτον, στον οποίο έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα.
Το όλο πρόγραμμα θα σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Muharrem Hilmi Şenalp, ο οποίος σχεδίασε το ισλαμικό τέμενος που κατασκεύασε η Τουρκία στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο. Η κατασκευή του τεμένους θα διαρκέσει δυο χρόνια.
ΠΗΓΗ: ΣΑΜΠΑΧ

1 σχόλιο:

  1. Καλό το blog σου αρχηγέ,αλλά για όνομα του θεού άλλαξε το μπλε φόντο!!Είναι πολύ κουραστικό για τα μάτια.Ένα άρθρο διαβάζω και ζαλίζομαι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.