20/11/08

Ο Ελληνισμός της Αμερικής προσπαθεί να βελτιώσει την οργάνωσή του


Συνέρχεται στις 20-23 Νοεμβρίου στο Σικάγο.
Συνέντευξη με τον περιφερειάρχη ΗΠΑ Θεόδωρο Σπυρόπουλο.
Τι δηλώνει η πλειοψηφία του περιφερειακού συντονιστικού συμβουλίου

Νέα Υόρκη - Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Με συμμετοχή 200 περίπου αντιπροσώπων ομοσπονδιών, μεγάλων οργανισμών και εκκλησιαστικών κοινοτήτων, πραγματοποιείται στο Σικάγο από τις 20-23 Νοεμβρίου το 1ο διετές συνέδριο της περιφέρειας ΗΠΑ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Κυπαρισσίδης, ενώ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της μικτής διακομματικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής των πρόεδρό της, Ιωάννη Τσιαρτσιώνη. Θα παραστεί επίσης και ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης.
Σημαντικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου θα αναλωθεί στην υιοθέτηση του...κανονισμού λειτουργίας της περιφέρειας, ενώ οι κύριες θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν τα ζητήματα της νεολαίας, παιδείας, πολιτισμού και των εθνικών θεμάτων. Στο θέμα του κανονισμού λειτουργίας στους αντιπροσώπους έχουν σταλεί δύο κείμενα, το ένα της ΓΓΑΕ και το άλλο του συντονιστή Θεόδωρου Σπυρόπουλου, ενώ χωριστή πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στους αντιπροσώπους κι από την πλειοψηφία των μελών του συντονιστικού συμβουλίου της περιφέρειας.

Στο μήνυμά του ο συντονιστής της περιφέρειας Θεόδωρος Σπυρόπουλος έχει καλέσει τους αντιπροσώπους των οργανισμών-μελών να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του «γνωμοδοτικού, εισηγητικού, διεκδικητικού και υποστηρικτικού προς την Ελληνική Πολιτεία» ρόλου ρου Σ.Α.Ε.

Το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τους αντιπροσώπους των μελών του Σ.Α.Ε. Η.Π.Α. και τους επίσημους καλεσμένους. Οι εργασίες της συνελεύσεως θα ανοίξουν το πρωί της Παρασκευής με την εκλογή επιτροπής προεδρείου και υποεπιτροπών για τα ψηφίσματα που θα προκύψουν. Επίσης, θα ψηφισθεί ο Εσωτερικός Κανονισμός για τη λειτουργία της Περιφέρειας. Την ίδια ημέρα θα γίνουν αναφορές από τον Συντονιστή, το Δίκτυο Νεολαίας και την Επιτροπή Παιδείας. Πάνω από 20 νέοι θα εκπροσωπήσουν το νεοσύστατο Δίκτυο Νεολαίας της περιφέρειας.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία να ακούσουμε τους νέους και νέες μας, να τους δώσουμε πρωτοβουλίες και να τους στηρίξουμε στις επιδιώξεις τους» λέει ο κ. Σπυρόπουλος.

Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις για την πορεία των charter schools ελληνικού ενδιαφέροντος και τη σημασία της λειτουργίας Ελληνικών Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων στις Η.Π.Α.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνουν επιμέρους ταυτόχρονες συναντήσεις των Δικτύων Ακαδημαϊκών και Επιστημόνων, Επιχειρηματιών, Γυναικών, Νεολαίας καθώς και των Επιτροπών Πολιτισμού και Παιδείας.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα ανοίξουν με συζήτηση επί των εθνικών μας θεμάτων: Κυπριακό, Ποντιακή Γενοκτονία, Μακεδονικό, Βόρειος Ήπειρος, Πατριαρχείο. Συζήτηση θα γίνει και επί του θέματος της ψήφου των ομογενών και του προγράμματος Visa Waiver. Στη συνέχεια θα κατατεθούν ψηφίσματα επί των ανωτέρω θεμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο πρόγραμμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» το οποίο έχει υιοθετηθεί από το παγκόσμιο Σ.Α.Ε. και ενημέρωση για θέματα Κτηματολογίου από τον πρόεδρό του Δ.Σ. του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας κ. Χρήστο Γούλα και τριών άλλων στελεχών του.

Στις εργασίες της Περιφερειακής Συνέλευσης έχουν καλεσθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι Αλέξη Γιαννούλιας, ο πρέσβης της Ελλάδας Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο Πρέσβης της Κύπρου Ανδρέας Κακούρης και από την Ελλάδα, ο υφυπουργός των Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό Νικόλαος Τσαρτσιώνης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Σ.Α.Ε. Αναμένεται να παραστούν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Κυπαρισσίδης, ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ε. Στέφανος Ταμβάκης και ο Ύπατος Πρόεδρος της Α.ΧΕ.ΠΑ. Αϊκ Γκούλας.
ΠΗΓΗ: http://www.greeknewsonline.com/modules.php?name=News&file=article&sid=9443

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.