23/11/08

Το Ιράν απαγχόνισε πράκτορα της MOSSAD

To Iράν του Αχμαντινετζάν τηρεί σκληρή στάση απέναντι στο Ισραήλ
Με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο πληροφοριών του Ιράν, την προηγούμενη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, απαγχονίστηκε ο ιρανός υπήκοος Ali Eşteri, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία εις βάρος του Ιράν και υπέρ του Ισραήλ.
Ο Εστέρι, που ομολόγησε ότι εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ (MOSSAD), συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές πριν από διόμισι χρόνια. Ο απαγχονισθείς, σύμφωνα με την ομολογία του, έδωσε σοβαρές...τεχνικές πληροφορίες στη MOSSAD για ευαίσθητες και σημαντικές αρχές και υπηρεσίες του ιρανικού κράτους. Εκτός αυτού, ο Εστέρι ήλθε σε επαφή με μια σειρά από άτομα που του επέδειξε η MOSSAD και τους βοήθησε να διαφύγουν στο εξωτερικό.
Ο Εστέρι καταδικάστηκε σε θάνατο από το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν, με την κατηγορία της "προσφοράς υπηρεσιών στο σιωνιστικό καθεστώς, ως στρατευμένος εχθρός του Ιράν".
Οι υπηρεσίες πληροφοριών, που παρακολουθούσαν τον Αλί Εστέρι, ο οποίος είχε εταιρεία εισαγωγής υλικών ασφαλείας και διατηρούσε γραφεία στο Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εντόπισαν δεκατρείς επαφές του με τρεις πράκτορες της MOSSAD στο Ντουμπάι, όπου παρέδωσε τις πληροφορίες, έναντι 50.000 δολαρίων.
ΠΗΓΗ: ΑΚΣΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.