16/12/08

Οι Κούρδοι της Τουρκίας επιδιώκουν "Κουρδική Ενότητα" με τους αδελφούς τους στο Ιράκ

Χάρτης του Κουρδιστάν, που έχει διαιρεθεί στα τέσσερα, μεταξύ Ιράν, Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας
Επιτροπή ανωτάτων αξιωματούχων του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Κούρδων της Τουρκίας, εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται στο Βόρειο Ιράκ, όπου τα μέλη της πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις και επαφές με τους Κούρδους της αυτόνομης διοίκησης του Κουρδιστάν.
Η επιτροπή του DTP συνατήθηκε στην πρωτεύουσα Αρμπίλ (Άρβυλα) πρώτα με πρόεδρο του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί (Mesut Barzani) και στη συνέχεια με τον...πρωθυπουργό, Νετζιρβάν Μπαρζανί (Neçirvan Barzani). Το θέμα της συζήτησης ήταν η πολυπόθητη ενότητα των Κούρδων, που έχει διασπαστεί από την κατοχή του Κουρδιστάν από τέσσερα κράτη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία.
Η επίτροπή των Κούρδων της Τουρκίας πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στο μαυσωλείο του Molla Mustafa Barzani, πατέρα του προέδρου του Κουρδιστάν, αλλά και της επανάστασης των Κούρδων του Ιράκ.
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της επιτροπής στον πρωθυπουργό Νετζιρβάν Μπαρζανί, συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των Κούρδων της Τουρκίας και των Κούρδων του Ιράκ, καθώς και το γενικότερο ζήημα της αλληλοκατανόησης και της εθνικής συνεννόησης μεταξύ των Κούρδων, σε όποιο σημείο του Κουρδιστάν και αν κατοικούν.
Η επιτροπή του DTP ολοκλήρωσε τις επίσημες επαφές της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο τυο Ιράκ, Τζελάλ Ταλαμπανί. Στη συνάντηση, που έγινε στην κωμόπολη Ντουκάν (Dukan), της Σουλεϊμανίγια (Süleymaniye), συζητήθηκε το ζήτημα της συνεργασίας, της ενίσχυσης των δεσμών και της ενότητας των Κούρδων.
Πηγή: BUGUN

4 σχόλια:

  1. EIΡΗΝΗ ΣΗ ΓΗΝ ΑΔΕΡΦΙΑ...ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΥΤΡΩΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na dosei o Theos na prolaveis zontanos ton topo ton progonon sou file savva giati eisai patriotis.Einai sima osa eixe pei o gerontas Paisios,sti genia mas tha ginoun pisteuo.Me stenoxoroun dyo pramata:
    1)tha adeiasei i ellada giati polloi apogonoi prosfigon tha figoun ( ena prama omos adeiase i ellada liga xronia meta tis kataktiseis tou Alexandrou)
    2)Aytoi poy tha baptistoune tha einai kalyteroi kai pio aksioi xristianoi apo mena,tha tin patiso opos oi evraioi farisaioi sta xronia toy Kyriou.Kala Xristoygenna na exete.O Kyrios na dinei aretes kai ygeia se oloys sas aderfia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας,
    μια παρατήρηση μονάχα..

    Φίλε Gianniotis, δεν είναι ανάγκη να βαπτιστούνε.. μην ξεχνάμε ότι ο θρησκευτικός διαχωρισμός τους απέκοψε απο τον "εθνικό" κορμό.

    Ελληνισμός και όχι Ελλαδισμός!

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.