30/12/08

Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με απειλές αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που προσεγγίζουν ακριτικά νησιά, και πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Ανδρου.
Παραμονές Χριστουγέννων δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από συνολικά 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 10 παραβιάσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, άμεσα και...αποτελεσματικά, από την Πολεμική μας Αεροπορία, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.
Εξάλλου, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ελικόπτερο του στρατού, καθώς πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, κλήθηκε από τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί, όπως είπαν, πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις Οινούσσες, όπου ελληνικό ελικόπτερο απειλήθηκε με αναχαίτιση.
Την ίδια ώρα οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται επικίνδυνα και με τις πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Άνδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», χθες το μεσημέρι -περίπου δύο εβδομάδες μετά την εισβολή δύο τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία- σημειώθηκε διπλή διέλευση τουρκικών αεροσκαφών μέσα και στα όρια του πεδίου βολής, η οποία τελικά κατέληξε σε υπέρπτηση τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι σε πολύ χαμηλό ύψος.
Αρχικά, διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, τέσσερα αεροσκάφη διέσχισαν στο μέσον το πεδίο και μετά ένα F-16 πέταξε κατά μήκος του ανατολικού ορίου.
Χθες στο FΙR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 16 τουρκικά F16, εκ των οποίων οπλισμένα, σε δύο σχηματισμούς, παραβιάζοντας δέκα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Ψαρών, ενώ έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

    Aπο το Πρωτο θέμα

    Ευχομαι κάποτε να γίνουμε "Ισραήλ" σε οτι αφορά επεκτατικές διαθέσεις γειτόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχίζουν τα όργανα !!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ανησυχειτε θα βγει η ντοριτσα η χαρωπη να τους 'τριξει τα δοντια' βγαζοντας την συνηθισμενη 'απειλητικη δηλωση' οτι οι 'ενεργειες αυτες δεν συναδουν με την ευρωπαικη πορεια της τουρκιας' .... τετοια πραγματα.. και να σκεφτειτε οτι αν φυγει ερχεται ο... παγκαλος !!! αυτος που κατεδωσε τον Οτσαλαν ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ , που απεσυρε τους S300 απο την Κυπρο..

    Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φύσ' αγέρι φύσ' αγέρι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Ευχομαι κάποτε να γίνουμε "Ισραήλ" σε οτι αφορά επεκτατικές διαθέσεις γειτόνων"

    Ή και Τουρκία. Ένα κράτος σοβαρό, τέλος πάντων, που θα προασπίζεται την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του ανεξαρτησία με νύχια και δόντια.
    Πρόβλημα παραμένει γιατί η Ελλάδα κατάντησε έτσι μετά τον Β'ΠΠ. Μήπως δεν είμαστε ο ίδιος λαός που πολέμησε στην Αλβανία, στην Κρήτη κι αντιστάθηκε στην Κατοχή; Δεν προσθέτω τον εμφύλιο σπαραγμό, διότι εκεί δεν προτάξαμε αντίσταση σε κατακτητή;
    Άρα είναι καθαρά θέμα ηγεσίας. Ο λαός είναι ο ίδιος, όχι όμως και οι μεταπολεμικές ηγεσίες του. ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Homo Cretensis, όχι, δεν συμφωνώ με το πρώτο σκέλος της ανάρτησής σου. Ακριβώς μετά τον εμφύλιο είναι που γίναμε τέτοιοι. Ο εμφύλιος, δημιούργημα της Αγγλίας που εξόπλισε τον ΕΛΑΣ και του έδωσε ελπίδες μεταπολεμικής κατάκτησης της εξουσίας, μέσα από ΕΑΜικές υποσχέσεις να μην υπάρξουν ελληνικές εθνικές διεκδικήσεις μετά την απελευθέρωση, άφησε τα ελληνικά ζητήματα μετά τη λήξη του στο απόλυτο έλεος Αγγλίας και Αμερικής. Αμερικής ουσιαστικά, διότι η Αγγλία παρέδωσε σκυτάλη στην Αμερική το 1947 (δόγμα Τρούμαν). Οι κυβερνήσεις έκτοτε είναι υποταγμένες στο δυτικό παράγοντα. Οπότε, ναι, είναι όπως το λες θέμα ηγεσίας, όμως η ηγεσία έγινε τέτοια μετά και εξαιτίας του εμφυλίου.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Χρονιά

    Σάββα αν μπορείς έλεγξε τα παρακάτω

    http://www.noiazomai.net/bushplans.html

    http://www.noiazomai.net/aoz_kariotis.html

    http://www.noiazomai.net/turknanattila.html

    τελικά παίζει το "...μέχρι τις 20 Ιανουαρίου" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.