28/12/08

Ο Ομπάμα σιωπά στο έγκλημα της σφαγής αμάχων στη Γάζα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει τη βία


Έκρηξη οργής στον αραβικό κόσμο
Τέλος στη βία στη Γάζα ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας
Τερματισμό της βίας και της στρατιωτικής δράσης στη Λωρίδα της Γάζας ζητά από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με μία «ζυγισμένη» ανακοίνωση έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση. Προκλητική η απερχόμενη κυβέρνηση Μπους, ρίχνει το βάρος στη Χαμάς χωρίς να καλεί το Ισραήλ σε κατάπαυση του πυρός. Εκεχειρία ζητά η ΕΕ, «βράζει» ο αραβικός κόσμος...
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για
τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων από την πρωτοφανή ισραηλινή επιχείρηση στη διοικούμενη από τη Χαμάς περιοχή φθάνει μέσα σε ένα 24ωρο τους 270 νεκρούς και 700 τραυματίες.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας και απηύθυναν έκκληση για τον τερματισμό της βίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ανανέωσης της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία εξέπνευσε την περασμένη εβδομάδα.
Στην ανακοίνωση, στην οποία κατέληξαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες, καλούνται τα εμπλεκόμενα μέλη «να αναλογιστούν τις σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές ανάγκες στη Γάζα».
Επίσης το Συμβουλίου Ασφαλείας καλεί και τις δύο πλευρές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος των συνοριακών περασμάτων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι της Γάζας προμηθεύονται τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
Το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ανέφερε σε ανακοινωθέν ότι «αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες του Ισραήλ όσον αφορά τις συνεχιζόμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα, σταθερά τονίζει την υποχρέωση του Ισραήλ να τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταδικάζει την υπερβολική χρήση ισχύος που αποβαίνει στους θανάτους και τραυματισμούς αμάχων».

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Χαμάς, σιγή από Ομπάμα
Στην εκπνοή της θητείας της η διακυβέρνηση Μπους -η οποία ήταν ενήμερωση για την ισραηλινή επιχείρηση- ρίχνει το βάρος στη Χαμάς για τη διακοπή της εκεχειρίας και την πρόκληση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Η Ουάσινγκτον δεν καλεί το Ισραήλ να τερματίσει την επιχείρηση, αρκούμενη σε μία... σύσταση να αποφύγει τις απώλειες αμάχων.
«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τη Χαμάς να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ, αυτό είναι που προξένησε την κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντροου.
Η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις εξέφρασε αργότερα ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και ζήτησε την άμεση ανανέωση της εκεχειρίας. «Καταδικάζουμε έντονα τις επανηλειμμένες επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και καθιστούμε τη Χαμάς υπεύθυνη για τη διακοπή της εκεχειρίας και το ξέσπασμα της βίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.
Ως προς τον εκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τηρεί σιγή. Το επιτελείο του ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά «υπάρχει ένας πρόεδρος κάθε φορά».

5 σχόλια:

  1. Σάββα
    βγάλε αυτό το άστρο του David από το Blogs σου, διάλεξε άλλο template.

    Εκτός αν είσαι και συ Εβραιοσιωνίσταρος, σαν τους σφαγείς εκεί στην Γάζα.

    Οπου υπάρχει αστέρι, είτε πρόκειται για σημαία χώρας, είτε σε ιστολόγιο κ.λ.π., παραπέμπει σε στενή σχέση με τον George Soros και τους εξουσιαστές του διεθνούς κατεστημένου.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άστρο υπάρχει στο πρότυπο που επέλεξα από το google για το ιστολόγιο.
    Αν ξέρει κανείς πώς βγαίνει, να μου το γράψει να το βγάλω.
    Έχουν και τα σύμβολα τη σημασία τους, η ουσία όμως είναι στα κείμενα. Εκεί να γίνεται η κριτική.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε άλλαξα το πρότυπο.
    Τώρα έχει πάνω κάτι βέλη.
    Ελπίζω να μην παραπέμπουν και αυτά κάπου.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΗΠΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    kazanias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επαληθεύονται στις ημέρες μας!

    http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=32&func=view&catid=4&id=1162

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.