9/12/08

Ένα πρωτοσέλιδο-εικόνα, χίλιες και πιο πολλές λέξεις...

23 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    TΟ ΒΗΜΑ | Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007
    Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας, διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις...
    ---------------

    Το παραπάνω δημοσίευμα περιέχεται στην ανάρτηση που βάλατε κ.Καλεντερίδη,κάτω δεξία...Είναι "προκύρηξη"...
    Ο Ψυχάρης έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση ένα χρόνο πριν...
    Αραγε ποιοί τον βάλανε να το κάνει?
    Κυκλοφορεί επίσης, στα μπλόγκς συνέντευξη της ΄Αννας Διαμαντοπούλου...
    http://politis-gr.blogspot.com/
    θα την δείτε κάτω από την επικεφαλίδα στο αριστερό μέρος,υπάρχει το βίντεο...Προβλέπει με τόση ακρίβεια αυτά που συμβαίνουν που προβληματίζει σοβαρά...
    ΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ...
    ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ...
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...
    ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ-ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σήμερα ,είναι αντίποινα των Αμερικανών και της κυβέρνησης μπους έναντι της κυβέρνησης Καραμανλή.(για αγωγούς και για σκοπιανό).έντονη και η δυσαρέσκεια τους για την παραλαβή της προεδρίας της ΕΕ το ερχόμενο έτος από τον Καραμανλή.
    Οι αμερικάνοι θέλουν πάση θυσία να πέσει η κυβένηση της ΝΔ,
    και να κυβερνήσει η (φιλοαμερικάνικη) πάραταξη του george papandreou.
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.OI ΣΤΟΧΟΙ HTANE ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ.
    ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς που ξέρετε περισσότερα, μήπως πλέον ζούμε τη μετεξέλιξη της επιχείρησης Gladio ή Ερυθρής Προβιάς (μιας και πλέον δεν υπάρχει ο κίνδυνος του κομμουνισμού), όπου αντί να συμμετέχουν τα ΛΟΚ και να υπάρχουν κρυφές αποθήκες οπλισμού, συμμετέχουν γνωστοί-άγνωστοι και αποθήκες με μολότοφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε
    Στην κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένη ανέχεια, ανασφάλεια και δυσφορία για μια σειρά από παραλείψεις και αδυναμίες της κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή, με "χειρουργικές" επεμβάσεις που γίνονται εδώ και ένα χρόνο κυρίως μέσα από τα ΜΜΕ (Ομόλογα, Φωτιές, Ζαχόπουλος, ΜΕΒΓΑΛ, Βατοπέδιο κλπ), μετατρέπεται σταδιακά σε οργή και όταν εμφανίζεται η "σπίθα", σε κοινωνική έκρηξη.
    Ο κόσμος και οι νεαροί που διαδηλώνουν στους δρόμους δεν έχουν καμία σχέση με ξένες υπηρεσίες και με ξένες χώρες.
    Ίσως να υπάρχουν κάποιοι δεσμοί μερικών ατόμων σε κεντρικό επίπεδο.
    Πάντως, ό,τι συμβαίνει έχει το χαρακτήρα μαζικής λαϊκής αντίδρασης, που, υπό κάποιες "προϋποθέσεις", θα μπορούσε να εξελιχθεί σε λαϊκή εξέγερση.
    Ίσως κάτι να είχε υπόψιν της η κυβέρνηση και παρέμεινε απαθής στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια.
    Πάντως, είναι αλήθεια ότι εκτός από τα λάθη της κυβέρνησης, υπάρχουν και κάποιοι που ψαρεύουν σε θολά νερά και εκεί είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη.
    Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα,πολύ καλή και μετρημένη η άποψή σου.Οπως πάντοτε ενωτικός και περιεκτηκότατος σε νοήματα και ένοιες!
    Εαν όντως υπάρχει η διάσταση της εμπλοκής του "ξένου παράγοντα" με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή,τα επισόδεια θα συνεχιστούν επί μακρόν...Εαν το μέτρο αυτό δεν αποδώσει,θα ακολουθηθεί πιθανόν,άλλος σχεδιασμός.Μετά τόσους σοβαρούς κλυδωνισμούς,ο Καραμανλής φαίνεται εκ των πραγμάτων πως δείχνει παροιμιώδη αντοχή,παρά την συνεχή φθορά του κόμματός του.
    Εσχατη επιλογή του "ξένου παράγοντα" μπορεί να ήταν,η εμπλοκή των εξ Ανατολών γειτόνων και "συμμάχων" μας...Με μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κοινωνία σε παράλυση.Ενα κράτος αυτόχρημα άχρηστο και μια οικονομία κάτω του μηδενός,ένα μικρό "χλιαρό επεισόδειο" θα έστελνε τον Καραμανλή στο σπίτι του νομίζω...΄Ενα μικρής διάρκειας "θερμό επεισόδειο" θα ήταν ικανό να αποτελέσει στοιχείο και παράγοντα που θα προκαλέσει την πλήρη αποσάθρωση της χώρας...
    Απεύχομαι μια τέτοια διάσταση, ευχόμενος να επικρατήσει η σύνεση και ο πατριωτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπρος στον δρομο που ανοιξαν οι Πατρινοι ! ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ 3000 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!

    Αφου δεν μπορει η αστυνομια καθαρισαν οι κατοικοι και τα ακροαριστερα +++++ τρεχουν ακομη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά ηρεμία.
    Κανένας άνθρωπος δεν βγαίνει στο δρόμο για πλάκα.
    Αν δεν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τί ακριβώς συμβαίνει, το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο.
    Απαιτείται ωριμότητα και ψυχραιμία.
    Ανώνυμε δεν βλέπω τώρα θερμό επεισόδιο.
    Αν υπάρχει σχέδιο ανατροπής του Καραμανλή, θα χρησιμοποιηθούν μέσα εκ των έσω.
    Το θέμα είναι να μην γίνει ότι έγινε το 1973.
    Πολυτεχνείο-Ιωαννίδης-Εισβολή στην Κύπρο.
    2008-2009 τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να αποτολμήσω μια σύγκριση; έναν παραλληλισμό; Όπως "αντιμετωπίζουμε" τους 500-1000 κουκουλοφόρους έτσι "αντιμετωπίζουμε" και τις προκλήσεις στο Αγαίο και αλλού...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 14/09/1814


    Καποδίστριας
    Δολοφονήθει το 1831 για να έρθει η Βαυαροκρατία

    Τρικούπης
    Εξοντώθει πολιτικά το 1895 για να πάμε σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και ήττα απο Τουρκία

    Βενιζέλος
    Εξοντώθει πολιτικά το 1935 για να έρθει πίσω ο Γεώργιος ΙΙ και η δικτατορία του Μεταξά

    Μαρκεζίνης
    Εκπαραθυρώθηκε απο την εξουσία το 1955 για να ανοίξει ο δρόμος στο Καραμανλή

    Καραμανλής
    Εξορίστηκε το 1963 γιατί “κορόιδεψε” και δεν υπάκουσε αυτούς που τον ανέβασαν

    Παπανδρέου
    Τον έριξαν οι αποστάτες το 1965 για να έρθει η χούντα

    Παπαδόπουλος
    Τον έριξαν το 1973 γιατί διαφώνησε με τα σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο

    Παπανδρέου
    Τον έριξαν το 1989 γιατί αντιδρούσε στη φιλελευθεροποίηση της οικονομία εν όψει της παγκοσμιοποίησης -τέλος ψυχρού πολέμου

    Μητσοτάκης
    Τον έριξαν το 1993 γιατί έκανε κινήσεις για την επέκταση της Ελληνικής επιρροής στα βαλκάνια

    Σημίτης
    Τον έριξαν το 2003-04 για να φέρουν τον Παπανδρέου ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΤΥΧΕ!!!

    Καραμανλής
    Προσπαθούν να τον ρίξουν αλλά δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα!!!

    όλοι όσοι προαναφέρθηκαν έπεσαν θύματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο των Αγγλοσαξώνων που διαφεντεύον την Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία 200 χρόνια. Έχει ήδη αρχίσει όμως η παρακμή τους.

    Αποφασίστε συμπατριώτες και σύντροφοι τι θέλετε
    Ελευθερία για μια φορά τα τελευταία 200 χρόνια ή υποταγή;

    Εάν αποφασίσετε το πρώτο μετά μπορούμε να κανονίσουμε και τα του οίκου μας και να φέρουμε πραγματική “αλλαγή”. Αλλιώς…μια ζωή σκλάβοι, άμοιροι και άβουλοι.

    Μια φορά ζούμε και πρέπει να ζούμε ως άνθρωποι-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παράδειγμα ξένης ανθελληνικής προπαγάνδας και έκκληση για βοήθεια!
    Εδώ στην Θεσσαλονίκη υπάρχει κάποιος Άγγλος που συνεχώς συκοφαντεί και προπαγανδίζει κατά της Ελλάδας μέσω του blog του Τeacher dude grill & BBQ (γράψτε απλώς Teacher dude στο google και θα σας το βγάλει).Έχει γράψει τα απίστευτα.Συνεργάζεται με το διαβόητο για την προπαγάνδα του BBC (δες Malcolm Brabant...) αλλά και με πολλά άλλα ξένα ΜΜΕ,δίνει υλικό και από το πρωί συνεντεύξεις εντελώς προπαγανδιστικού περιεχομένου.Στην δημοσίευσή του για την λαθρομετανάστευση μας αποκαλεί ως έθνος ναζί!!!Περιγράφει την Ελλάδα σαν την Ζιμπάμπουε!Ας μπούμε όλοι στο blog και να απαντήσουμε απ αξιώνοντάς τον τελείως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σε όποιον άλλον μιλά ενάντια στην χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην πάτρα τα γεγονότα και οι ταραχές καλά κραττούν! μπήκα και γω μέσα στον όχλο και παρατήρησα ότι κατα την έναρξη της πορείας συγκεντρώθηκαν 2000-3000 άτομα. Βρίσκονταν 20-25 55-65άρηδες (γενιά του πολυτεχνείου) και 3 ζευγάρια ηλικιωμένων. Τους μίλησα. Οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν να διαδηλώσουν για την ανέχεια και την εξαθλίωση που έχει συσσωρευτεί τόσα χρόνια στις πλάτες της μεσσαίας κυρίως τάξης!

    Το μεσημέρι μαζεύτηκαν στο Παράρτημα του πανεπιστημίου (μόνιμη κατάληψη 10ετίες τώρα), στο κέντρο της πόλης, και δασκαλεύτηκαν στον ανταρτοπόλεμο ενώ μυήθηκαν και στο σχέδιο δράσης! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ οι οποίες κληθηκαν αν παράσχουν "άσυλο" αφήνοντάς τους να ανακατευτούν μαζί τους εάν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή... βενζίνες, στουπιά και καρότσια γεμάτα πέτρες ήταν σε κοινή θέα..

    Η τελευταία ηθική αξία μίας κοινωνίας που θνήσκει, είναι η ανοχή της.
    Αριστοτέλης

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλάκα είναι που τόσα χρόνια περιμένουμε να καταρρεύσει η Τουρκία κι εμείς προηγηθήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ PSYOPS ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ THINK TANKS ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοί φίλοι
    όπως ξέρετε, ο στόχος μας είναι η ελεύθερη έκφραση, για να επωφελείται ο ένας από τις ιδέες, την άποψη και την ευρηματικότητα της σκέψης του άλλου.
    Πιστεύω ότι μέσα από την ανάλυσή μας για τα γεγονότα, δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι πάμε να στηρίξουμε τον Καραμανλή.
    Από το ιστολόγιο αυτό προσπαθούμε να δούμε τις εξωγενείς διαστάσεις-παρεμβάσεις σε ό,τι ζήσαμε-σούμε τις τελευταίες ημέρες.
    Η άποψή μου είναι ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας μας την κάνει επίκεντρο ενδιαφέροντος των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες ΠΑΝΤΑ προσπαθούν να επωφεληθούν από τις όποιες (εσωτερικές ή εξωτερικές) κρίσεις, τις οποίες αν μπορούν, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τις προκαλέσουν οι ίδιες.
    Αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι νόμος στις διεθνείς σχέσεις.
    Πρέπει να δούμε ψύχραιμα, καρέ-καρέ την παρούσα κρίση, για να αποκαλυφθούν εκείνοι που κλιμάκωσαν την κρίση και μετά να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για τα κίνητρά τους.
    Έχουμε δρόμο.
    Όποιος έχει σκέψεις και στοιχεία, ιδού το ιστολόγιο, ιδού και το γράψιμο.

    Φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να κάνω κάποια κάπως ψυχραιμότερα σχόλια σήμερα.
    Πρώτον η αντίδραση της Κυβέρνησης από μένα κρίθηκε τις πρώτες ώρες ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ! Αλλά εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι η πρώτη άποψη μου ήταν λάθος φυσικά γιατί δεν μπορώ να έχω εύρος πληροφόρησης και διαλεκτική κρίση των δικών μου απόψεων σε σύγκριση με την σκέψη υπεύθυνων παραγόντων του Κράτους (όχι κατ’ ανάγκην πολιτικών). Ήταν λάθος γιατί μια δυναμική αντίδραση της πρώτης στιγμής με δεδομένη την φόρτιση ίσως προέτρεπε πολύ περισσότερους να διαδηλώσουν και να έχουμε πραγματικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
    Δεύτερον η Ελλάδα και η κοινωνία της δεν αποδυναμώνεται από αυτά τα γεγονότα αλλά ενισχύεται σε επίπεδο συνοχής. Είδα κάποια άτομα που ζούσαν σε μια επίπλαστη ασφάλεια που τους την παρείχε η ιδεολογική αγκύλωσή τους πώς άρχισαν να αναλογίζονται πού οδηγούν τα πράγματα από τις επιλεγμένες πολιτικές των κομματικών ηγεσιών τους (ή μη πολιτικές κατ’ εμέ) για την μετανάστευση τα τελευταία 18 χρόνια. Είδα πολίτες να αναλογίζονται που οδηγούν η μη εφαρμογή του νόμου και της συνταγματικής τάξης και ανέλαβαν σε διάφορες περιοχές της χώρας να την εφαρμόσουν οι ίδιοι. Αν η αστυνομία δεν μπορεί μπορούν οι πολίτες και αυτό είναι το ζητούμενο στην δημοκρατία μας. Όχι η επιβολή της από ένα αυταρχικό κράτος αλλά η εφαρμογή της από όλους τους συνειδητούς πολίτες του κράτους. Ο φασισμός δεν θα περάσει είτε είναι δεξιός είτε είναι αριστερός και εγγύηση είμαστε όλοι οι πολίτες μαζί. Η συνταγματική τάξη θα επικρατήσει ακόμα και αν χρειαστεί να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους.
    Τέλος πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση να είμαστε εδώ έτοιμοι να υπερασπίσουμε το δικαίωμα ύπαρξής μας και το δικαίωμα του να ήμαστε υπερήφανοι που είμαστε έλληνες. Με όλα τα μέσα πολιτικά, αστυνομικά αλλά και στρατιωτικά αν χρειαστεί.
    Να είμαστε εδώ και στον καταλογισμό ευθυνών όταν θα γίνει για να τις αποδώσουμε σε όλα τα δημόσια πρόσωπα για την στάση τους. Πολλοί δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, έχουν εκτεθεί. Έχουν εκθέσει τον βόρβορο των εσώψυχών τους αυτές της μέρες. Δείτε αυτά τα πρόσωπα και αποφασίστε αν αυτή την ποιότητα της Δημοκρατίας θέλουμε; Αυτό το Κράτος άδικου-δικαίου που ευαγγελίζονται μας αξίζει; Η τύχη της Ελλάδας είναι στα χέρια όλων των Ελλήνων. Γυρίστε τις πλάτες σε αυτούς που ντρέπονται που είναι Έλληνες. Γυρίστε την πλάτη σας σ’ αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν ανώμαλες καταστάσεις για να κερδίσουν αξιώματα και χρήματα. Ρίξτε τους στην αφάνεια της ανυπαρξίας από τα τεκταινόμενα. Αφήστε τους να ζήσουν μια ζωή μακριά από την δημοσιότητα που εκκόλαψε το αυγό του φιδιού της Αμερικανοδουλείας. Μην τα ξεχνάτε όλα αυτά. Μην ξεχνάτε τις φωτιές του Αυγούστου του 2007. Μην ξεχνάτε τους νεκρούς μας. Εχθροί μας δεν είναι οι κούκλες σ’ αυτό το κουκλοθέατρο αλλά αυτοί που κινούν τα νήματα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O κ Καλεντερίδης σχολίασε :
    "Αν υπάρχει σχέδιο ανατροπής του Καραμανλή, θα χρησιμοποιηθούν μέσα εκ των έσω."

    Eφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ",σήμερα: "Ταυτόχρονα οι υπουργοί που δεν μετέχουν στην Κυβερνητική Επιτροπή καταλογίζουν στον κ. Καραμανλή «ανεξήγητη αδράνεια και πρωτοφανή αναβλητικότητα» στρέφοντας για πρώτη φορά τα πυρά τους εναντίον του, έστω κι αν δεν τολμούν να το πράξουν δημοσίως. Ολα αυτά τα φαινόμενα, που άρχισαν να εκδηλώνονται από τον Οκτώβριο αλλά κορυφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, δίνουν την εικόνα πως η κυβέρνηση «καταρρέει από μέσα» και πως στο εξής τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί στη ΝΔ καθώς οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και μπορούν να φθάσουν ως και στην αλλαγή της ηγεσίας, που μέχρι πρότινος έδειχνε ακλόνητη! "

    Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι δεν είναι σίγουρο αλλά η άποψη του κ. Καλεντερίδη πάντα εύστοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι αλήθεια ότι και ο ίδιος ο ΔΟΛ (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ), παίζει το δικό του ρόλο στην εξέλιξη και τη διατήρηση της κρίσης.
    Για παράδειγμα, η επίμονη παρουσίαση του φόνου του Αλέξη ως δολοφονίας από πρόθεση, ενώ ήξεραν για τον εξοστρακισμό, τον οποίο μέχρι χθες προσπαθούσαν να αποκλείσουν, δείχνει αγωνία για τη συνέχιση των επεισοδίων και της κρίσης.
    Το θέμα είναι γιατί το κάνουν.
    -Εκβιάζουν γιατί θέλουν να αποσάσουν κάτι από τον Καραμανλή;
    -Έχουν λάβει λευκή επιταγή από τον Γ. Παπανδρέου;
    -Έχουν πάρει "γραμμή" από κάπου αλλού;
    Ας αναζητήσουμε όλοι μαζί τις απαντήσεις στα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 5:38 διορθώνω 'Την προεδρία του ΟΑΣΕ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλουν να φάνε τον Καραμανλή, λόγω αγωγών κ λόγω βέτο με Σκόπια. Απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί από την ΡΗΞΗ που κυκλοφορεί

    Φτάνει πια!
    Οι ειδικοί της Τάξης και οι ειδικοί της Αταξίας έχουν καταλάβει τις πόλεις, οι δρόμοι είναι κατεχόμενοι, δεν ανήκουν πια στους πολίτες. Μέρες τώρα όλοι μας φτάσαμε να πηγαίνουμε τοίχο-τοίχο. Ένας καινούργιος φόβος απλώθηκε καθώς τα δελτία γέμισαν πολεμικές περιγραφές.
    Ο δεκαεξάχρονος θάφτηκε όχι μόνο στο χώμα αλλά και στα αποκαΐδια, τα θρύψαλα της Ερμού και της Τσιμισκή, τους κάλυκες σφαιρών και δακρυγόνων. Θάφτηκε κάτω από χιλιάδες αδειανές λέξεις πολιτικολογούντων που σπεύδουν να εξαργυρώσουν στο καταθετήριο των δημοσκοπήσεων το αίμα του θύματος, το πένθος, την οργή των μαθητών, τα κοινωνικά αδιέξοδα που συσσώρευσε η ψεύτικη ευδαιμονία του μεταπολιτευτικού θαύματος της νεώτερης Ελλάδας. Ποια λύση προτείνουν; Τις εκλογές φυσικά, καθώς το μόνο πολιτικό πρόβλημα που οι παραμορφωτικοί τους φακοί επαφής τους αφήνουν να διακρίνουν είναι το προσφιλές ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και των διαχειριστών της. Λες και στην χώρα αυτή περισσεύουν τα οράματα και οι προτάσεις στα κρίσιμα ζητήματα και λείπει μόνο ο αποτελεσματικός μαέστρος που θα συντονίσει τους κορυφαίους σολίστ που διαθέτει η κοινωνία μας.
    Χρόνια τώρα τα υλικά της ανάφλεξης συσσωρεύονται στους δρόμους των τεράτων στα οποία έχουν μεταμορφωθεί οι πόλεις μας, για να εκραγούν γεμίζοντας τις νύχτες με θρύψαλα και καπνούς από τις φωτιές και τα χημικά που ρίχνονται αφειδώς κατά δικαίων και αδίκων.
    Η αστυνομία, όσοι η πολιτεία τους έδωσε μια στολή, ένα σήμα κι ένα όπλο, εξόχως αναποτελεσματικοί όταν αντιμετωπίζουν το ένοπλο κοινό έγκλημα μεταβάλλονται ξαφνικά σε πρωταθλητές σκοποβολής όταν σηκώνουν τα όπλα σε πιτσιρικάδες, μετανάστες, συζύγους. Είναι η αστυνομία που «μεμονωμένα» τράβηξε τον θανάσιμο τσαμπουκά, που παρακολουθεί σε στάση ημιανάπαυσης τους δρόμους να φλέγονται, που χτυπάει τις ειρηνικές πορείες των μαθητών και καταλύει το πένθος μιας κηδείας, πυκνώνοντας ακατανόητα τις τάξεις της οργής πραγματικής ή αναπαραστατικής.
    Το «άβατο» της πλατείας χρόνια τώρα αναπαράγεται πολιτικά, σε μια χώρα όπου έχει αναγορευτεί το μέσο σε σκοπό επειδή πλειοδοτεί στο μέσο της βίας, αγγίζοντας τα αντανακλαστικά τόσο της οργής που φουντώνει σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στο μεταπολιτευτικό αριστερό φαντασιακό. Αναπαράγεται ακόμη κοινωνικά, μέσα από στάσεις του τύπου «όσα υπόσχεται η εργασία πραγματοποιεί η λεηλασία», συνδεόμενοι σιγά-σιγά με τον χώρο της ποινικής παραβατικότητας. Ο Σπάρτακος κρατά τελικά την άρπα του Νέρωνα.
    Οι πολιτικοί όλου του πολιτικού φάσματος έπαιξαν και παίζουν κατά καιρούς με το «φαινόμενο του περιθωρίου», ιδιαίτερα χρήσιμο όταν επιχειρείται η απομόνωση κοινωνικών κινητοποιήσεων όπως κατ’ επανάληψη συνέβη στις νεανικές κινητοποιήσεις. Ο αναρχικός χώρος, είτε με την τερατόμορφη αναπαράσταση στην οποία μας έχει συνηθίσει η οπτική γωνία των Αγίων Πάντων Νοικοκυραίων είτε με το φωτοστέφανο των παιδιών του Γκεβάρα, που συγκρούονται με την μισητή εξουσία με έναν τρόπο που στοιχειώνει τα όνειρα του κυριλέ αριστερού ή αριστεριστή, ήταν ιδιαίτερα αποδοτικά. Εξαργυρώθηκαν τελικά σε ψήφους είτε αυτών που θα θωρακίσουν την χώρα από την αναρχία είτε αυτών που ανέλαβαν εργολαβικά να μιλήσουν στο όνομα αυτών που δεν έχουν φωνή. Και οι μεν και οι δε χρειαζόταν έναν αντεξουσιαστικό χώρο άφωνο και άνου, έναν χώρο ικανό μόνο να ανάβει τις φωτιές που θα σβήσουν οι πυροσβέστες την καταστολής ή της ερμηνείας καθιστώντας εαυτόν αναντικατάστατο. Τα κατάφεραν τόσο καλά, που τώρα κινδυνεύουν από overdose. Η απουσία οποιουδήποτε κόστους και η ατιμωρησία που διασφάλιζε το πολιτικό πλαίσιο αντανακλάται στην θανάσιμη έκπληξη μπροστά στο γεγονός ενός πολλάκις προαναγγελθέντος θανάτου και μιας αντίδρασης που δεν είναι πια Παυλοφική, μιας μη προαναγγελθείσας έκτασης και έντασης επεισοδίων που αντικατέστησαν τις φλόγες του ξενοδοχείου Τάζ Μαχάλ στις οθόνες της ημεδαπής και της αλλοδαπής, δίνοντας στις λογικές του θεάματος τα καύσιμα για να φουντώσουν.
    Αυτό που κάνει την κατάσταση πρωτόγνωρη είναι ότι αποτελεί ακριβώς έκφραση και έκφανση της κρίσης της κοινωνίας μας, μιας κρίσης που το μέγεθος της δεν είχε μάλλον αντιληφθεί κανείς μας. Της κρίσης αξιών πρωτίστως: Οι λεηλασίες και οι καταστροφές νομιμοποιούνται ακριβώς γιατί η κλεψιά και η λεηλασία έχουν στοιχειώσει τους καιρούς που ζούμε, με τα σκάνδαλα και τους κομματικούς συμψηφισμούς, το πλιάτσικο της κοινωνικής ασφάλισης, την έκπτωση των θεσμών συμπεριλαμβανόμενου και του αρχετυπικού τέτοιου της εκκλησίας.
    Την κρίση των οραμάτων: η επαγγελία της αέναης ευημερίας μέσω της πιστωτικής κάρτας και του κομπραδόρικου χαρακτήρα μιας κοινωνίας που τρεφόταν συνεχώς με πόρους που η ίδια δεν παρήγε σκοτείνιασε από τις συνεφιές της επερχόμενης κρίσης. Η κατάρρευση μια εκπαίδευσης που επαγγέλθηκε τον χρησιμοθηρικό πρόταγμα για να εκπέσει σε γενικευμένη αχρησία. Η εκποίηση των ιδανικών μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους, που εξαργυρώθηκαν σε αξιώματα και αμοιβές των αριστερών που βρήκαν τον δικό τους ατομικό τρόπο να εκπορθήσουν τα χειμερινά ανάκτορα του πλούτου.
    Την κρίση των μεταναστών, που αφού αποτέλεσαν την φτηνό κρέας στην μηχανή παραγωγής αγαθών και κάθε είδους υπηρεσιών και έντυσαν ένα μεγάλο μέρος της ημεδαπής κοινωνίας με συμπεριφορές δουλοκτήτη υποβιβάζοντας ταυτόχρονα ένα άλλο στο επίπεδο του μετανάστη, βλέπουν σήμερα στον καθρέφτη τον αυτό τους σαν το πρώτο θύμα της επερχόμενης κρίσης. Για χρόνια τόσο η ρατσιστική όσο και η «αντιρατσιστική» νοοτροπία έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίσουν την οργανική και ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία υποδοχής, είτε με την λογική «Αλβανέ δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ» είτε με τα πολυπολιτισμικά ιδεολογήματα. Έτσι φτάνουμε στην κατάσταση όπου η μόνη δυνατότητα φυσικής επιβίωσης για πολλούς από τους μετανάστες να είναι η ιδιότυπη κοινωνική ένταξη τους στον ελληνικό υπόκοσμο. Αύριο οι μετανάστες θα ανακαλύψουν ότι δεν έχουν ανάγκη τους Έλληνες αναρχικούς για να λεηλατήσουν αυτό που τους θαμπώνει, κι εκεί το ζήτημα θα πάρει άλλες διαστάσεις.
    Αυτό που αρχίζει να αχνοφαίνεται, και αποτελεί το πιο ανησυχητικό ίσως σημείο είναι η αντίδραση σε μια δράση που φαίνεται ότι δεν μπορεί πια να ελεγχθεί θεσμικά ή να διαμεσολαβηθεί πολιτικά. Είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες που ελλείψει της πολιτείας θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ολοκληρώνοντας την κατάλυση κάθε έννοιας οργανωμένης κοινωνίας και πολλαπλασιάζοντας το επίπεδο της κοινωνικής βίας, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο σε άλλου είδους πολιτικές φιλοσοφίες. Και τότε θα δούμε την επιχειρηματολογία περί κοινωνικού να αντιστρέφεται και οι συνήγοροι της αυτοδικίας να εναλλάσσονται στους ρόλους τους.
    Σήμερα όλοι οι αντιπολιτευτικοί πολιτικοί χώροι παίζουν με την φωτιά προσπαθώντας να ενσωματώσουν την πραγματική οργή της κοινωνίας με τρόπους και ρητορικές που δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικοί σε τίποτε άλλο από το να συντηρούν και να διευρύνουν την ένταση και να ορθώνουν όλο και πιο απροσπέλαστα οδοφράγματα ανάμεσα στην δίκαιη αλλά τυφλή και μηδενιστική αντίδραση και τον Λόγο, την λογική, την οργανωμένη δράση που θέλει να αλλάξει τον κόσμο κι όχι απλά να τον πυρπολήσει.
    Στην διπολική διαταραχή που μας καλούν, αυτή της επιλογής ανάμεσα στον κουμπουροφόρο της τάξης και τον κουκουλοφόρο της αταξίας, δεν μπορεί παρά να δούμε να συνθλίβονται και όσα ίχνη αυτοπροσδιορισμού μας έχουν απομείνει. Φτάνει πια. Δεν είναι παρά η δική τους τάξη, δεν είναι παρά η δική τους αταξία. Αρκετά μας τύφλωσαν οι φωτιές και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η περίσκεψη χρειάζεται άλλου είδους φώτα.
    Θ. Τζιούμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα πράγματα είναι πασιφανέστατα. Η στροφή της Ελληνικής εξωτερικης πολιτικής σε συνεργασία με άλλες χώρες (βλ Ρωσσία Κίνα κτλ) και το γύρισμα της πλάτης κατάμουτρα στην επεκτατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που θέλουν την πιτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο,να ανακατεύονται εκει που δεν τους σπέρνει θεορώντας ευατόν μοναδικό παράγοντα ρύθμισης των διεθνών σχέσεων και ρυθμιστή της παγκόσμιας διπλωματίας, έχει χαλάσει το σχεδιάσμο και τον προγραμματισμο πολλών θιασοτών αυτών των πολιτικών, που οι δράσεις τους και η γενίκοτερη πορεία στις εξελίξεις του τόπου μας είναι άρρηκτα συνηφασμένες μ΄αυτές σε σημείο που οι δράσεις τους, τα λεγόμενά τους και οι πράξεις τους να είναι ενάντιες με το κοινό εθνικό συμφέρον του τόπου.
    Το Καλοκαίρι του 07 οι φωτιές κατέκαιαν όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, ξεπηδούσαν με ρυθμό μία πυρκαγιά ανα 7 λεπτά κάπου στην Ελλάδα, στα πιό απόκρημνα και δύσβατα μέρη που έχει να πατήσει το πόδι του, όχι μόνο άνθρωπος αλλά και άγρια ζώα, με ένταση ανέμων 8-10Β και θερμοκρασίες 42+. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπονται 'οχι μόνο σε τοπικό γεωγραφικό επίπεδο λόγω διάσπασης των μετώπων αλλα και σε εθνικό, μην ξεχνάμε οτι ξεκίνησαν δυνάμεις απο Ξάνθη, Αλεξ/πολη κ Κομοτηνή κ μόλις έφταναν στην Κατερίνη ταυτόχρονα ξεσπούσαν μέτωπα σε ολη την Θρακη με αποτέλεσμα να υπάρξει αναμενόμενο μπάχαλο. Να υπάρχουν ψευδής ειδοποιήσεις για έναρξη πυρκαγιάς και πάντα να ξεσπόύν μέτωπα στις αντίθετες και μετόπισθεν κατευθύνσεις από οτι κινούνταν η Πυροσβεστική. Για όλα αυτά λοιπον είχαμε και συλλήψεις κυρίώς άτομα, αλλοδαποι που τους πλήρωνε όπως λένε, κάποιος "Κώστα-Χώστα". Σε όποια σύλληψη και αν γινόταν έιτε στα Γιαννενα, είτε στην Αθήνα, είτε στην Πελοπόννησο, είτε στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα κάποιος "Κωστα" πλήρωνε... Και το θέμα είναι οτι σχεδόν κανένας απο αυτούς δεν μπήκε φυλακή. Τί έγινε ρε παιδια; ποιός είναι αυτός ο Κώστα; μην θέλετε να μου πείτε οτι είναι τυχαίο το όνομα γιατί δεν ήξεραν να πουν κανένα άλλο, γιατί δόξα τω θεω υπάρχουν και το Γίαννης και το Γιώργος και άλλα πολλά!
    μήπως όταν έσπευσαν να βγάλουν τον Πολύδωρα τρελλό οταν μιλούσε για ασυμμετρες απειλές, εκείνος ήξερε πολλη καλά τι έλεγε, γιατί είδα και την Ντόρα Μπακογιάννη να μην τον αδειάζει στις δηλώσεις τις, αντιθέτος, γινόταν πιο επεξηγηματική και έμοιαζε να συμφωνεί πάνω στις δηλώσεις Πολύδωρα όντας πιο συγκρατημένη και προσεχτική σε αυτά που έλεγε. Μήπως κάτι ήξερε ή καλύτερα μήπως κάτι ήξεραν και οι δυό τους και αν άνοιγαν πιο συγκεκριμένα τα χαρτιά τους θα γινόταν του Αγιου Βρθολομαίου, αλλά προτίμησαν να σωπάσουν μπροστά στον κίνδυνο για τον "αγνωστο" εχθρο που αντιμετώπιζε οι χώρα και έπρεπε χαρη αυτού να επιλέξουν την ενότητα και όχι την διχόνοια σε τετοιες δύσκολες ώρες; Μήπως εκβιάζονταν; μπορεί να συνέβαινε και αυτό γιατί όχι; πάντως κάποιοι αλλοι την ίδια ωρα ήξεραν να κάνουν καλά την δουλεία τους, δηλάδη αποικοδομούσαν πάνω στα αποκαίδια, τα καρβουνα και τις στάχτες που προσφέρονταν σε μεγάλη ποσότητα ανα όλη την Ελλάδα και προσπαθούσαν να στήσουν την κοινωνική πολιτική τους με πρώτη ύλη τον πόνο χιλίαδων ανθρώπων για την καταστροφή που τους βρηκε. ΄Δεν έχω εμπάθεια με κανέναν αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
    Τώρα έχουμε επεισόδια με τον άδικο θάνατο του 15χρονου μαθητή από πυρά αστυνομικού επαίσχυντο για το σώμα που υπηρετούσε. Ναι ο αποτροπιασμος μας μεγάλος η οδύνη μας κυριεύει και το άδικο μας κατατρώει. Ναι οι διαμαρτυρίες και ειρηνικές διαδηλώσεις για αιτήματα και προβλήματα του Ελληνικού λαού είναι απόλυτα κατανοητές και ολοι μας τις υποστηρίζουμε. Τώρα πως σε μία νύχτα να γίνεται ολοκαύτωμα σε όλη την Ελλάδα να σπάνε και να καίνε απο άκρη σε ακρη οι γνωστοι αγνωστοι σε όλες της πόλεις, δύο εξήγήσεις υπάρχουν οτι Α)ηταν αυθόρμητο λογο συσσωρευμένης αγανάκτησης λόγο ανέχειας που υπάρχει και αυτό το γεγονός αποτέλεσε αφορμή η Β) ήταν προσχεδιασμένο καλά οργανώμένο γι' αυτό και με την βοήθεια των αδυφάγων ΜΜΕ που με την εικόνα των χιλίων υποκειμενικών λεξεων των σχολιαστών κατάφεραν να κάνουν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Εδώ δεν μπορούμε να παραλειψουμε άρθρα εφημερίδων για εισαγώμενους κουκουλοφόρους, προφητικά άρθρα και δηλώσεις καποιων δημοσιογράφων. Μήπως ο Υπ Εσωτερικών γνωρίζει κάτι οταν δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς οτι η "υπόθεση διερευνάται και θα φανεί η αλήθεια" διαβλέποντας στα λόγια του αρκετή σιγουριά για αυτά που λέει και άριστη γνώση για την τροπή των πραγμάτων και τους ιθύνοντες αυτών; Τα ξένα ΜΜΕ(Αγγλικά και Αμερικάνικα) δίνουν μια αίσθηση μιας κυβέρνησης που χαροπαλεύει και ΄μιας δημοκρατίας που είναι υπό κατάλυση ρίχνοντας στην παγίδα Έλληνες πολιτικούς να φτάνουν σε σημείο να κατηγορούν την πατρίδα τους σε ξενα ΜΜΕ (Παπανδρεου) θέλω να πιστεύω εν αγνοία τους, τυφλωμένοι από την φιλοδοξία για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας του τόπου που δεν είναι απαραίτητα κακό να έχεις κάποις φιλοδοξία αλλά αρκει να υπάρχει όραμα για τον τόπο κάτι που επί της παρούσης δεν διαφένεται.
    Εκείνο που είναι σίγουρο πλέον είναι οτι η χώρα μας ακολουθει μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση στην άσκηση της διπλωματίας, αποδεσμεμένη απο τους στενούς μονόδρομους που τις είχαν επιβάλλει να ακολουθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Εχοντας πλήρη γνώσει του γεωπολιτικου, στρατιωτικού, οικονομικού πλεονεκτήματος μας κάναμε ένα β'ημα τουλάχιστον παραπάνω, να καθορίζουμε μόνοι μας τις συμμαχίες που πρέπει να ακολουθήσουμε ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες που πλέον είναι οι δυσκολότερες εδώ και δεκαετίες λόγο τις οικονομικής κρίσης. Ακολουθώντας ένα τρόπο σκέψης που θυμίζει Ε.Βενιζέλο, ουδετερότητα και διακριτική εκδήλωση ανάλογα των συγκυριώνκαι των ισορροπιών, με κυρίαρχο παράγοντα την απόλυτη γνώση της θέσης της Ελλάδος, των πλεονεκτημάτων αυτής και χειρισμών τέτοιων ωστε να την καταστήσουν ρυθμιστικό παράγοντα στην έκβαση των πραγματων και έναν από τους απόλυτους ευνοημένους.
    Αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζω μπορεί και να κάνω λαθος. Ομως ένα είναι σίγουρο έχουμε κάνει βήματα μακρία απο τις επιταγές που εξυπηρετούσαν οι πολιτικες των ΗΠΑ. Σκοπιανό, εμπορικές σχέσεις με Κίνα και την Ρωσσία με το φυσικό αέριο και την περιοχή της Θράκης να γίνεται εμμέσως προστατευόμενη περιοχή της λόγω του αγωγού που της προσφέρει τεράστια κέρδη αλλά και σε μας. Παράλληλα βέβαια έχουμε και σχέσεις με τις ΗΠΑ βλ ΝΑΤΟ κ βάσεις. Έχει αναπτυχθει ένα πολύπλοκο σύστημα συμμάχιών που καθέ μία από τις χώρες που συμμαχούμε μπορεί να γυρίσει εναντίων μας η να γυρίσουμε εναντίων της έχοντας παράλληλα την υποστήριξη των υπολοίπων. Εύθραστο σύστημα αλλά και πολλή αποτελεσματικό, αποδοτικό και συμφέρον σε περίπτωση που γίνουν κατάλληλοι χειρισμοι και δεν διαρραγει είτε εκ των έσω είτε εκ των εξώ.
    Εκ των εξω είναι μια κουβέντα μεγάλη γιατί αυτοι προσπαθούν παση θυσία να το διαρρίξουν και κυρίως είναι αυτοί που νόμιζαν οτι θα είμαστε υποχείρια τους μια ζωή στην εξυπηρέτηση της εξ. πολιτικής τους. Έτσι προκαλούν με οποιοδήποτε τρόπους τέτιοες καταστάσεις΄ωστε να δυσφημιστούμε και να αποδειχθούμε ανίκανοι συμμαχοι. Εκείνο το οποίο είναι θλιβερο είναι οτι στήνουν παγίδες παγίδες στο εσωτερικό της χώρας μας ακολουθώντας το "διαίρει και βασίλευε" ρίχνοντας διάφόρους μέσα που θέλουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντά τους ή και φιλοδοξίες, σπέρνοντας διχόνοια αντί να υπάρχει ομόνοια και ενότητα.
    θα πρέπει όπως λεέι και ένας εκ των ανωνύμων να μην πέσουμε θύματα με τον έναν ή τον αλλον τρόπο των Αγγλοσαξώνων που κάνουν κουμαντο την Μεσόγειο τα τελευταία 200 χρόνια γιατί πολύ απλα τους χαλάμε τα σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.