29/1/14

Γιατί ο Σημίτης είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς για τα Ίμια

Η εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή", στο χθεσινό της φύλλο "αποκαλύπτει" ότι οι Αμερικανοί είχαν πείσει τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη ότι οι Τούρκοι θα βύθιζαν τον ελληνικό στόλο που βρισκόταν στα Ίμια, με αποτέλεσμα να αποδεχτεί τους όρους της "αποκλιμάκωσης" της κρίσης, που οδήγησε στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και στο "ευχαριστώ τους Αμερικανούς".

Όπως φαίνεται στο δημοσίευμα που επισυνάπτεται, οι Αμερικανοί έπεισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, δείχνοντάς του πληροφορίες για τις θέσεις και την ταυτότητα των ελληνικών πλοίων γύρω από τα Ίμια, πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον δεν διέθεταν κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Οι Αμερικανοί, μάλιστα, για να πετύχουν τον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση του...Έλληνα πρωθυπουργού, του είπαν ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, σε περίπτωση που τα πολεμικά μας πλοία βύθιζαν τα τουρκικά που ήταν στα Ίμια και βρίσκονταν σε σαφώς μειονεκτική θέση από πλευράς αριθμού μονάδων και κατευθυνομένων βλημάτων (η Ελλάδα είχε σαφή υπεροπλία και υπεροχή), ήταν έτοιμα να απογειωθούν από τα τουρκικά αεροδρόμια και να βυθίσουν τον ελληνικό στόλο, απειλώντας μάλιστα με ένα ελληνικό Πέρλ Χάρμπορ.
Τα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται είναι:

1ον. Πως ήξεραν οι Αμερικανοί ότι οι Τούρκοι είχαν τέτοιες πληροφορίες, αφού ήταν γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δε ασχολούνται κατ' επάγγελμα με τις στρατιωτικές πληροφορίες ότι δεν διέθεταν τότε κατασκοπευτικό δορυφόρο;

2ον. Ακόμα και στην περίπτωση που οι Τούρκοι διέθεταν τέτοιες πληροφορίες, πώς ήταν σίγουροι ότι τα τουρκικά αεροσκάφη θα είχαν τόσο εύκολο έργο, από τη στιγμή που η ελληνική πολεμική αεροπορία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική, ενώ και τα ίδια τα πολεμικά πλοία μας διαθέτουν αξιόλογη αντιαεροπορική προστασία και μάλιστα αμερικανικής κατασκευής;

3ον. Έστω και στην περίπτωση που οι Τούρκοι κατάφερναν να βυθίσουν μερικά ελληνικά πλοία, γιατί δεν αντέτεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι τα ελληνικά βομβαρδιστικά θα βύθιζαν το σύνολο του αποβατικού στόλου, που ήταν συκγκεντρωμένος στη ναυτική βάση της Φώκαιας, προκαλώντας ένα πραγματικό Πέρλ Χάρμπορ στους Τούρκους, οι οποίοι θα έχαναν σε μερικά λεπτά της ώρας περίπου 50 αποβατικά σκάφη, χάνοντας επί δεκαετίες τη δυνατότητα να απειλήσουν με κατάληψη ελληνική νήσο;

4ον. Επίσης, γιατί δεν αντέτεινε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία είχε -και συνεχίζει να διατηρεί- τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα που θα κατέστρεφαν την πολεμική μηχανή, αλλά και τις πιο σοβαρές υποδομές του τουρκικού κράτους και της οικονομίας.

5ον. Μοιράστηκε ο κ. Σημίτης με εκείνους που γνωρίζουν από πόλεμο την κρίσιμη "πληροφορία" των Αμερικανών, μια πληροφορία που τον υποχρέωσε να τηρήσει τη συγκεκριμένη εθνικά επιζήμια στάση, που θα τον εξευτέλιζε για πάντα, αφού καταγράφηκε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που απώλεσε εθνικό έδαφος; Και να την έθεσε ποιές ήταν οι εισηγήσεις τους;

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η διαρροή μιας τόσο σοβαρής είδησης και η παρουσίασή της με αυτόν τον τρόπο, που στην ουσία δεν δικαιώνει τον Σημίτη, αλλά τους Τούρκους, ανοίγοντας το "δρόμο" σε άλλες υποχωρήσεις και αντεθνικές ενέργειες σε παρόμοιες περιπτώσεις, που θεωρείται νομοτελειακό ότι θα μας τις προκαλέσουν εκείνοι που προκάλεσαν τα Ίμια, σε μια εφημερίδα με μακρά παράδοση στην αξιοπιστία και την υπεύθυνη παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την εθνική άμυνα και τα εθνικά συμφέροντα.
Η δική μας άποψη είναι αυτή, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί δεν υποστηρίζει επιτέλους τον εαυτό του ο ίδιος ο Σημίτης, επικαλούμενος έστω και τέτοιου είδους σαθρά επιχειρήματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

21 σχόλια:

  1. Μπορεί να μου εξηγήσεις κάποιος τα Ιμια είναι τελικά ελληνικό έδαφος; Μπορεί κάποιος Ελληνας να πάει εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "Επενδυτής" έχε μερικούς καλούς αναλυτές αλλά έχει και κάτι ..."Απόκηδες" κ.α. που σε προβληματίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως έσωσαν την Τουρκία από καταστροφή του Στόλου της λέγοντας εμάς ότι κινδυνεύουμε εμείς. Και αυτό παίζεται. Γιατί να μας σώσουν από τέτοια καταστροφή ;;
    Η έχουν οι Τούρκοι πρόσβαση σε δορυφόρο από άλλο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο υπογράφεται από κάποιον ή είναι ανώνυμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ανώνυμο και προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η σκοπιμότητα της δημοσίευσής του.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα σας,

    Επιτρέψτε μου ορισμένες επισημάνσεις:

    1)Χρειαζόνταν ...δορυφόρος για να έχουν οι Τούρκοι SURPIC της περιοχής;...Μην τρελλαθούμε

    2)Τα πλοία του ΠΝ που ήταν αναπτυγμένα στην ευρύτερη περιοχή του συμπλέγματος των Ν.Α Σποράδων θα παρέμεναν απαθή στην υποτιθέμενη επίθεση της ΤΗΚ;
    Με τους αισθητήρες και τα Ο/Σ που έφεραν οι ναυτικές μας μονάδες στην περιοχή σε συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αμφιβάλλω αν η υποτιθέμενη επίθεση της ΤΗΚ είχε την επιτυχία που της αποδίδει ο δημοσιογράφος της εφημερίδος!

    3)Ότι πληροφορία έχεις σε τόσο ανώτατο επίπεδο πρέπει οπωσδήποτε να ...πέφτει στο τραπέζι των συσκέψεων στα υπόγεια του κτιρίου της Μεσογείων με τους αρμόδιους επιτελείς και εκεί να λαμβάνονται οι αποφάσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

    4)Η ΤΗΚ έχει καλές μονάδες και καλό υλικό σήμερα.Εκείνη την εποχή είχε ξεκινήσει ...και έδενε το γλυκό!
    Σήμερα είναι ένας σοβαρός αντίπαλος αλλά έχει και τις αδυναμίες του.
    Εκεί στοχεύουμε και εκεί και μόνο εκεί πρέπει να στοχεύουμε!
    Μην θεοποιείται όμως επειδή καθημερινά εισβάλλει σε οκτάδες στο FIR ATH ή επειδή περνά ξυστά στα 150 ft άνωθεν Φαρμακονησίου!
    Μην μπερδεύουμε τα πράγματα!

    Επίσης επειδή είναι ανατολίτης λαός πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι άλλη η συμπεριφορά τους σε ασκήσεις στο εξωτερικό άλλη η συμπεριφορά τους στο Αιγαίο και στην ενδοχώρα τους!


    Είναι ανατολίτης πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό και έχει αναγάγει την πονηριά σε ...επιστήμη!

    Όποιος κατάλαβε ...κατάλαβε!

    Καταλήγοντας λυπάμαι που το λέω αλλά το άρθρο ή είναι κατευθυνόμενο ή κάποιοι φοβήθηκαν πολύ εκείνη την νύχτα και δεν είχαν τουλάχιστον εμπιστοσύνη στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων που στο φινάλε εκείνοι τους τοποθετούνε όταν αναλαμβάνουνε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας !

    Ώς πότε οι ΕΔ και τα στελέχη τους βεβαίως, θα πληρώνουν την επταετία και το Πολυτεχνείο, ρε παιδιά;


    θα επαναλάβω: πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη για να μάθει ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για εκείνο το βράδυ και δεν μιλώ για το ΠΝ-21!

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ...ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝ ΜΑΣ ...ΑΦΗΣΟΥΝ!

    όσο αφορά τα παιδιά μας δεν πειράζει ας ζήσουν τουλάχιστον αυτά!θα έχουν να λένε όμως ότι οι γονείς έπεσαν τιμημένα και όχι άδοξα.
    Έπεσαν σε μάχη για την υπεράσπιση του πατρώου εδάφους!

    με σεβασμό στην μνήμη σας
    aias339m.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανώς θέλουν να απενοχοποιήσουν τον πρώην πρωθυπουργό και να κάνουν για μια ακόμη φορά όπως επί της θητείας του, το μαύρο άσπρο δηλ. τον δειλό ήρωα. Θα του έδινα ελαφρυντικά, λόγω της μόλις πριν δύο ημέρες ανάληψης της πρωθυπουργίας του για τα γεγονότα των Υμίων, αλλά η συνέχεια επιβεβαίωσε την στάση του στα Ύμια : Μαδρίτη - παράδοση Οτζαλάν, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία και στον πλέον δύσπιστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σημίτη είσαστε "αναφερόμενος" από τη στρατιωτική ηγεσία μας.


    Στον Τάκο....


    ΖΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώς πότε οι ΕΔ και τα στελέχη τους βεβαίως, θα πληρώνουν την επταετία και το Πολυτεχνείο, ρε παιδιά;


    Στην παρέα μας αυτό το ονομάζομε "το σύνδρομο της χούντας"

    Εχεις απόλυτο δίκιο..... δυστυχώς.

    Αναρωτιέμαι αν ποτέ θα νιώσομε λιγάκι υπερηφάνεια σε αυτήν την χώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) As akousei kapoios ta logia tou tote YP.EKS,pou to paizei kai patriwths pou kai pou,peri ths tuxhw ths shmaias epanw sto nhsi ''katebaste th kai peite oti thn phre o aeras'' (apo thn ekpomph ''Fakeloi'' tou k.Papahela)..

    2) Osoi pisteuoun oti ta Imia,h Xios,h Mutilhnh etc etc einai o stoxos autos kathe autos,einai gelasmenoi..den tha einai para mia kalh prospatheia antiperispasmou..kai se sunduasmo me tis energeies stis opoies prepei na probei h Tourkia ews ton Septembrio oson afora to kupriako,an thelei na elpizei se kati sthn Eurwph,oloi diablepoun thn kuria prospatheia..o nown noeitw..alla edw eimaste..Molwn Labe!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βέβαια όταν στη γλώσσα των διεθνών σχέσεων λέγεται ότι οι "Τούρκοι θα βυθίσουν το στόλο σας", συνήθως εννοείται ότι "θα βάλουμε κι εμείς (οι αμερικανοί, δηλαδή) ένα χεράκι σε αυτό, εάν δεν καθήσετε στα αυγά σας, ειδικά αν δούμε ότι οι εξ ανατολών δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά". Κλασσική φρασεολογία πάσης φύσεως νταβατζήδων και πωλητών "προστασίας". Γι αυτό ίσως την άλλη μέρα και οι ευχαριστίες και οι τεμενάδες.

    Πάντως, προσωπικά, διατηρώ επιφυλάξεις για το άρθρο. Πολύ straight forward μας τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι σημασία έχει τι έλεγαν οι Αμερικανοί; Ο Σημίτης θα μπορούσε να ρωτήσει τους επιτελείς του,(στρατηγούς, ΕΥΠ κτλ) και να μάθει τις δυνατότητες Ελλήνων και Τούρκων).
    Προφανώς ήξερε ότι οι πληροφορίες των Αμερικανών ήταν φουσκωμένες και δεν είναι λογικό να πιστέψουμε ότι τις πήρε τοις μετρητοίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. In my honest opinion the game is lost the day Greece accepted the Imia as a grey zone, prohibiting us to once and for all defend the rock...

    Similarly more grey zones will appear...as the turks that have no claim on anything will go around claiming grey zones everywhere since it seems we accepted the Imia as precedent...

    One Day Greece will have to bite the bullet and go war with the turks, if she wants to keep what she has now...

    Greece also accepted the Casus Beli from the turks on the 6 mile zone...



    Michalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί, αντί όλοι αυτοί που έχουν διατελέσει η «ΕΞΟΥΣΙΑ» στην Ελλάδα μετά την «μεταπολίτευση» να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γής για τα όσα έχουν πράξει εναντίον του Έθνους, δυστυχώς ακόμη τους έχουμε στον σβέρκο μας και μας εξουσιάζουν. Και το ερώτημα είναι: 1. Ποιών συμφέροντα εξυπηρετούν αν όχι του Έθνους; 2. Ποιος τους πληρώνει για να υπάρχουν; Όσον αφορά δε για τους «ηγέτες» του στρατεύματος, που εκτρέφονται από το αίμα του ελληνικού Λαού για την ύστατη στιγμή που θα τους χρειασθεί, αυτοί δυστυχώς έχουν γίνει επαγγελματίες που ενδιαφέρονται, εκτός λίγων εξαιρέσεων, μόνο για την μισθολογική τους ανέλιξη και για τις συντάξεις τους.
    Ά ρε Μακρυγιάννη πόσο διαχρονικός είσαι. Τα γραφόμενά σου τα έχω ως ευαγγέλιο. Κάθε σελίδα σου είναι το ζοφερό σήμερα.
    Οδυσσέας Τηλιγάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει μια θεμελιώδεις έννοια που ονομάζεται «διασπορά δυνάμεων». Ανεξάρτητα από τα όπλα τα δικά σου ή του αντιπάλου πρέπει να έχεις διασπορά των δυνάμεών σου έτσι ώστε να δυσχεραίνεις τον αντίπαλο να προβεί σε μαζικά χτυπήματα και καταστροφή όλου του στόλου σου της αεροπορίας σου ή μονάδων του στρατού σου. Αυτή είναι μια θεμελιώδεις έννοια που τη γνωρίζουν ακόμα και οι απλοί τυφεκιοφόροι του πεζικού όταν κάνουν περίπολο. Πόσο μάλλον θα την γνωρίζουν και θα την εφαρμόζουν επιτελείς που βρίσκονται σε καίριες θέσεις σε περίοδο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε πόλεμο. Όπως θυμάμαι περίπου τότε τα γεγονότα ο ελληνικός στόλος είχε βγει στην διασπορά. Αυτό σημαίνει ότι κάλυπτε όλο τον αιγιακό χώρο. Άρα είναι άτοπο να λέμε ότι «βρισκόταν όλος στην περιοχή των Ιμίων». Αυτό είναι αδύνατο δεν μπορείς να μαζέψεις μεγάλες μονάδες επιφανείας σε μια περιορισμένη περιοχή όπως είναι τα Ίμια και δεν συνέβη αυτό. Η αεροπορία βρισκόταν στο αέρα αντίθετα με την τουρκική λόγω και των καιρικών συνθηκών. Αλλά αυτό που υπήρχε τότε ήταν μια πολιτική ηγεσία που δεν εμπιστευόταν τον στρατό που η ίδια διαμόρφωσε επί σχεδόν μια δωδεκαετία πριν το ‘96. Μια πολιτική ηγεσία που είχε πάρει την πολιτική απόφαση να απεμπλακεί από τα ελληνοτουρκικά προβλήματα ακόμα και παραχωρώντας εθνικό έδαφος. Ο κ. Σημίτης ήταν συνειδητά υπεύθυνος γι’ αυτό. Το δημοσίευμα είναι απλά μια προσπάθεια να καλλωπιστεί η υστεροφημία του πρώην πρωθυπουργού. Σαν υπεύθυνος έστω και ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε το καθήκον να διαχειριστεί την κατάσταση στηριζόμενος σε πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών και όχι σε πληροφορίες τρίτων γιατί ακριβώς αυτοί οι «τρίτοι» επιδιώκουν μέσα από την διαχείριση των πληροφοριών τους να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα.
    Από την μετέπειτα πορεία που κατέγραψε η ιστορία του συγκεκριμένου πολιτικού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καθαρό ότι η πολιτική απόφαση ήταν μέσα από την διαχείριση αυτής της κρίσης να τελειώνει με τον Αρσένη να τεθούν στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών όλα τα θέματα αποδεχόμενοι όλες τις αιτιάσεις των τούρκων και ταυτόχρονα αποδεχόμενοι επιδιαιτησία των αμερικανών στα ελληνοτουρκικά μειώνοντας και την όποια πίεση ασκούσαμε στην περιφέρεια της Τουρκίας (ας ξαναθυμηθούμε την διαχείριση της υπόθεσης Οτσαλάν). Όλα αυτά σύμφωνα με την δική τους λογική θα επέτρεπαν να αποδεσμευτούν κονδύλια από την άμυνα που ουσιαστικά δίνονταν για κάποιους ακατοίκητους βράχους (με την προϋπόθεση ότι μόνο αυτά θα ζητούσαν οι τούρκοι συν ίσως κάποια δικαιώματα στο Αιγαίο) και με αυτά τα λεφτά θα βοηθούσαν την κοινωνική ανάπτυξη στην Ελλάδα («Βούτυρο ή κανόνια» του Γιάννου το θυμάστε;). Από την ιστορία βέβαια γνωρίζουμε πως διαισθανόμενοι το αδιέξοδο της πολιτικής τους προχώρησαν και σε τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα προς το τέλος της διακυβέρνησης τους. Δεν ομολόγησαν ποτέ τους πόσο κοντόφθαλμοι ήταν τότε, ούτε ομολόγησαν ποτέ ότι απέτυχαν παταγωδώς στα ελληνοτουρκικά και έχουμε μετά από αυτές τις εμπειρίες εν έτη 2009 να αναπαράγονται τα ίδια ακριβώς φληναφήματα από τον «ευρύτερο χώρο της αριστεράς». Δηλαδή πάλι το ίδιο ερώτημα «Βούτυρο ή κανόνια». Χωρίς κανένας απ’ αυτούς να μπορεί να καταλάβει στοιχειωδώς ότι χωρίς κανόνια δεν μπορείς να απολαύσεις το βούτυρο. Οι εξοπλισμοί θα έπρεπε να γίνονται συστηματικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ευρύτερης τεχνογνωσίας μέσα από τις συμπαραγωγές με ευρωπαϊκές χώρες γιατί είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου υπάρχει τεράστιο πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας και αντιμετωπίζεται μόνο με εξοπλισμούς και τεχνολογία τόσο στον στρατό όσο και στα σώματα ασφαλείας. Αλλά αντί να ειπωθούν αυτές οι σκληρές αλήθειες στον ελληνικό λαό βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια καλλωπισμού ανθρώπων που είναι πολιτικά νεκροί. Τα ζόμπι όσο και να τα καλλωπίζουν έχουν βρωμίσει πλέον και μπορεί να το καταλάβει και ο πλέον αδαής.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κύριος Σημίτης δεν μάς έχει συνηθίσει να παρουσιάζεται στα ΜΜΕ και -εκ των υστέρων- να υποστηρίζει την πολιτική του.

    Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού οι απόψεις για το άτομό του διίστανται:

    Για μια μεγάλη μερίδα του κόμματός του ο κύριος καθηγητής θεωρείται -καλώς ή κακώς- πολιτικό μίασμα ενώ για μια μικρότερη εθνικό κεφάλαιο.

    Επειδή όμως είναι άτομο μεθοδικό και ηγεμονικό όλα τα καταγράφει και κάποια -κατάλληλη για αυτόν- στιγμή πιστεύουμε ότι θα δώσει τις όποιες εξηγήσεις του αφού είναι άτομο που δεν ξεχνά.

    Δεν θεωρούμε ότι το να εκφράζεις ευχαριστίες δημοσίως είναι απαραιτήτως κατακριτέο αρκεί να αποφεύγεται η κολακεία και να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που πρέπει επίσης να παρουσιάζεται.

    Η διαχείριση του φόβου αποτελούσε ανέκαθεν ένα αποτελεσματικό όπλο στα χέρια των ισχυρών, ικανό να ελέγξει ή να κατευθύνει πολιτικές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

    Ο κύριος Σημίτης με το καλημέρα κλήθηκε να διαχειριστεί μία διεθνή κρίση και διάλεξε τον εύκολο αλλά επιζήμιο, όπως αποδείχτηκε για τα ελληνικά συμφέροντα, δρόμο.

    Κανένα δημοσίευμα και δη ανυπόγραφο δεν θα καταφέρει να φέρει το "πρωθυπουργό της ισχυρής Ελλάδας" ξανά στο πολιτικό προσκήνιο.

    Τα Ίμια και ο Οτζαλάν παραμένουν τα μελανότερα σημεία της πρωθυπουργίας Σημίτη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να τονίσω την επανεμφάνιση κάποιων πρωτοπαλλίκαρων τυο σημιτισμού όπως ο αξέχαστος Γιάννος Παπαντωνίου που χθες έγραψε άρθρο στο ΒΗΜΑ "για μια πιο ...- κρατηθείτε! - δίκαιη κοινωνία" (!!!!!)... Αυτοί που παίζουν παρασκηνιακά τα παιχνίδια τους πρέπει να είναιπολύ απελπισμένοι και σε αδιέξοδο για να προσπαθούν να αναστήσουν πολιτικά πτώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to dimosieyma einai mia apelpida prospatheia na diasothei i isterofimia tou k.simiti..

    ayta pou anaferei mono san anekdoto mporoun na akoustoun se kapoion me koini logiki kai gnosi peri ton stratiotikon..

    diladi emeis den eixame prosvasi se doriforous pou vlepoun(super anekdoto)..den eixame ton stolo ton tourkon akinitopoiimeno sta limania..oute aeroplana eixame na antiparataxoume apenanti sta tourkika..oute ta ploia mas kai ta nisia eixan sistimata aeroprostasias..oute ta exoset sta vorioanatolika nisia eixame etoima na vithisoun oti tourkiko ploio plisiaze apo ta stena se voithia tou ipoloipou tourkikou stolou...

    kai o simitis epeidi eixe pliri eikona(!!!), kolisiergouse kai den dexotan oute ton arxigo tou stratou, oute tis eyp..kai fisika arniotane na paei sto kentro epixiriseon (mias kai ekei tha iparxoun martires oti enimerothike...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η συνέχεια του άτιμου αυτού έργου παίχτηκε εχτές κιόλας το βράδυ στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" με θέμα την Τουρκία-Ίμια-Αγαθονήσι-Εργκένεκον.

    Κάποια στιγμή παρουσιάζει τον "διάλογο ΓΕΝ και της Ελληνικής Φρεγάτας-Ναυαρχίδας εκείνης της βραδιάς.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ ο διάλογος ήταν :

    "...εαν πλησιάσουν και μόνον οι Τούρκοι στα νησιά ρίξτε προειδοποιητικές βολές κι αν επιμείνουν βυθίστε τους..."

    Μετά δείχνει έναν Πάγκαλο "προσηνή" να λέει δυο τρεις "γενικές κουβέντες" για τα Ίμια και αφήνει τον τηλεθεατή με την ιδέα πως η Πολιτική Ηγεσία Σημίτη-Πάγκαλου ήταν έτοιμη - εν είδη Νέου Μιαούλη - να εξολοθρεύσει τον Τουρκικό Στόλο αν έκαναν ένα βήμα παραπάνω στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Η "ωραιοποίηση προδοτικών πολιτικών προσώπων", η "παραχάραξη της ιστορίας" στο απόγειό της.

    Παίζουν "κάποιο παιγνίδι" σίγουρα κάποια ΜΜΕ.

    Και ίσως ίσως δεν έχει σχέση τόσο με τον Σημίτη όσο με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

    Μην ξεχνάμε πως ένα απο τα μεγαλύτερα και χειρότερα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ είναι τα Εθνικά Θέματα και δη οι πανωλεθρίες της περιόδου Σημίτη-Πάγκαλου (Ίμια - Οτσαλαν).

    Απενοχοποιώντας-ηρωοποιώντας αυτούς τους δύο, απενεχοποιείται-ηρωοποιείται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

    Κι αυτό εν όψει εκλογών, εν μέσω όξυνσης των Εθνικών μας θεμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική επικοινωνιακή παράμετρος για το ΠΑΣΟΚ.

    Κοντολογίς, προσπαθεί - και κόντρα στην Γνώση, στην Ιστορία και τη Μνήμη - να παρουσιαστεί ως "Ήρωας Κόμμα/πρωθυπουργός/Εθνάρχης" εκείνης της περιόδου.

    Προφανώς θα έχει "εντατική συνέχεια" αυτή η αισχρή "επικοινωνιακή παράσταση/συμπαιγνία" ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς κ. Γιώργο Ανεστόπουλο

    Σωστό μου ακούγεται αυτό. Δεν αποκλείεται.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.