30/1/09

Η πρώτη χειροπιαστή αντίδραση των ΗΠΑ στη στάση Ερντογάν

Ο Μίτσελ με τον αμερικανό προεδρο Ομπάμα
Μετά από τις αντίδραση της εβραϊκής οργάνωσης AJC και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έρχεται με τη σειρά της να πάρει τα πρώτα μέτρα, ως αντίδραση στη στάση του Ερντογάν απέναντι στο Ισραήλ και τον Σιμόν Πέρες.
Με βάση δημοσιεύματα των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, ανακοινώθηκε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή, George Mitchell, αναβάλλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία "λόγω τεχνικών ζητημάτων και έλλειψης χρόνου", ενώ το...υπόλοιπο σκέλος του ταξιδιού του θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Kathryn Schalow. ο Σάλοου δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα επίσκεψη του Μίτσελ στην Άγκυρα.
Το ταξίδι του Μίτσελ θα συμπεριλάβει τις χώρες Αίγυπτο, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.
Πηγή: http://www.internethaber.com

5 σχόλια:

  1. Η πρώτη αυθόρμητη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό όταν έμαθα τι έγινε στο Νταβός είναι ότι πολύ καλά τους τα είπε ο κουμπάρος. Γεια στο στόμα σου Κουμπάρε. Άντε γιατί πολύ το έχουν παραξηλώσει οι Ισραηλινοί και τα υποχείρια τους οι Αμερικανοί. Δεν εννοώ τους απλούς πολίτες των δύο λαών αλλά την πολιτική ηγεσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για καλέστε τον να έρθει απο Ελλάδα.

    (Αν δε βαριέστε. Άλλωστε μετά της δυο ανασαίνουν οι καρέκλες)


    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ένα αστείο:

    Τι (www.internet-)χαμπάρια(-com);

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ. Επειδή, όμως, η πολιτική είναι σκάκι, όπου πρέπει να εκμεταλλευτείς τα λάθη του αντιπάλου σου για να κερδίσεις, καλό θα ήταν να προσπαθήσει η Ελλάδα μία προσέγγιση με το Ισραήλ.
    Ούτως ει άλλως, οι Παλαιστίνιοι ποτέ δεν μάς αναγνώρισαν την φιλία μας. Μόλις πάψουν να μας χρειάζονται, δείχνουν το φιλοτουρκικό πρόσωπό τους, όπως όλοι οι Άραβες. Και ας μην πει κανείς "μα εκείνοι δεν είναι Άραβες". Στον αραβικό κόσμο ανήκουν, είτε μας αρέσει είτε όχι.
    H εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συναισθηματισμούς. Δεν υπάρχουν φιλίες, δεν υπάρχουν δίκαια, εκτός ενός, αυτό του ισχυροτέρου. Στην πολιτική υπάρχουν μόνο συμφέροντα.
    Κυνικό, ωμό, μακιαβελικό. Το ξέρω, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαββα
    Ποια είναι κατά την γνώμη σου τα βαθύτερα αίτια της πρόσφατης σύγκρουσης Τουρκίας-Ισραήλ ??
    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.