19/1/09

H λομπίστικη τρομοκρατία για τη φίμωση της άλλης άποψης

Αντιπαράθεση στην Ιρλανδία για δηλώσεις κατά Εβραίου βουλευτή
Ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής υπεραμυνόμενος της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα παρομοιάζεται δημόσια με τον Γκαίμπελς.


Μία διεθνής ισραηλιτική οργάνωση επέκρινε με σημερινή ανακοίνωσή της τις δηλώσεις του ιρλανδικού κόμματος «Σιν Φέϊν», σύμφωνα με τον οποίο ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής, που υπεραμύνθηκε των τελευταίων στρατιωτικών επιχειρήσεων του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, του θύμισε τον ...ναζιστή προπαγανδιστή Γιόζεφ...Γκαίμπελς.
Το «Κέντρο Σίμον Βίζενταλ», το οποίο εδρεύει στη γαλλική πρωτεύουσα, ζήτησε μάλιστα από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό κύριο Μπράϊαν Κάουεν «δημοσίως να καταδικάσει» τις δηλώσεις που έκανε με το ανωτέρω περιεχόμενο ο βουλευτής του «Σιν Φέϊν», κ. Ενγκους Ο' Σνοντάϊχ, ενώ ζήτησε επιπλέον «εξ ονόματος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας», (ο πρωθυπουργός) να εκφράσει συγγνώμη έναντι του επίσης βουλευτή κ. Αλαν Σάτερ - είναι ο μόνος εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής.
-Ο βουλευτής Σάτερ, μαζί με τον ισραηλινό πρεσβευτή στο Δουβλίνο, τον Σιόν Εβρόνι, υπεραμύνθηκαν ενώπιον Ιρλανδών βουλευτών της δραστηριότητας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ("Τσαχάλ") τις περίπου 20 τελευταίες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, επιρρίπτοντας ταυτοχρόνως «την αποκλειστική ευθύνη» για την ισραηλινή στρατιωτική παρέμβαση «στη Χαμάς».
-"Τέτοια στρεβλή λογική, παρόμοιες «μισές αλήθειες», ασφαλώς θα έκαναν υπερήφανο τον Δρ. Γκαίμπελς», δήλωσε δημόσια ο κ. Ενγκους Ο' Σνοντάϊχ.
-Το «Κέντρο Σίμον Βίζενταλ» ανταπάντησε ότι «πρόκειται για επιχείρηση τυποποίησης του Ολοκαυτώματος, επίσης δε πρόκειται για παραβίαση της δέσμευσης, που έχει αναλάβει η ιρλανδική κυβέρνηση, ο ρατσισμός να καταπολεμάται».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Σάββα καλησπέρα.

    Παρακολουθούσα πριν λίγο το ρεπορτάζ στο Al Jazeera για το συμπατριώτη μας Harry Νικολαϊδη (από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας) που καταδικάστηκε σήμερα για δυσφήμιση του "απόλυτου άρχοντα" Βασιλιά της Ταιλάνδης σε 3 χρόνια. (Είναι προφυλακισμένος από τον Αύγουστο του 2008). Ο άνθρωπος, 42 χρονών, σπάραζε αλυσοδεμένος μπροστά στις κάμερες των αυστραλιανών δημοσιογράφων.Εδώ το θέμα έχει φτάσει μέσα από ανακοινώσεις του ΣΑΕ Αυστραλίας...ΑΛΛΑ καμία επίσημη κρατική πρωτοβουλία. (Δες την αντίστοιχή γαλλική διπλωματία για την απελευθέρωση της Κολομβιανής Μπετανκούρ).Στοιχεία για το Νικολαίδη μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο google, σχετικά με τον ίδιο και το βιβλίο του. Η υπόθεση είναι τραγέλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα...Ο άνθρωπος βρίσκεται εγκλειστος μαζί με άλλους 50 εκ των οποίων ο ένας πέθανε δίπλα του από φυματίωση.... Θεωρώ την ευαισθησία σου δεδομένη και μέσα από το blog να ξεκινήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης, συλλογή υπογραφών και επιστολή προς το ΥΠΕΞ και την πρεσβεία της Ταϋλάνδης. Δε ξέρω αν μπορούμε να το προβάλλουμε στην εκπομπή Ανιχνεύσεις του Σαββίδη.
    kpikramenos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα ενημέρωσε μας καλύτερα,έχει κατέβει το άρθρο σου ?

    Απο http://kostasxan.blogspot.com/

    Για καιρό τώρα, παράξενες για τα κεμαλιστικά δεδομένα, δημοσιεύσεις εμφανίζονται σε μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικές εφημερίδες και στα επιστημονικά τους ένθετα που υποστηρίζουν τη θέση ότι οι σημερινοί Tούρκοι «δεν είναι Tούρκοι αλλά Έλληνες»!
    Kάποιες από τις δημοσιέυσεις αυτές αναδημοσιεύει και αναλύει o Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του InfognomoPolitics. Έτσι, στην εφημερίδα Σαμπάχ στις 10/12/2007, ο αρθρογράφος Ecevit Kiliç δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Mύθος η προέλευση των Tούρκων από την Kεντρική Aσία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά δεν ξέρω αν το εγκρίνετε ή όχι το σχόλιο αλλά θα το πω δεν αντέχω θα σκάσω και ας μη το εγκρίνετε να δημοσιοευτεί.Μισή δουλειά έκανε ο Χιτλερ κρίμα ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xριστίνα ηρέμησε
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, που αποδέχεται την αρχή της συλλογικής ευθύνης και από κει και μετά, όποιον πάρει ο χάρος ή όποιον πάρει ο ...Χίτλερ.
    Χριστίνα
    Αν υπάρχουν εβραίοι ή ισραηλινοί που κάνουν πράγματα με τα οποία είσαι αντίθετη, γράψε την άποψή σου και κάνε υπεύθυνη κριτική επί του συγκεκριμένου κάθε φορά.
    Έχουε κάνει και μεις κριτική εναντίον του Ισραήλ και εναντίον ατόμων και φορέων που προωθούν εβραϊκά συμφεέροντα, όταν το κάνουν με τρόπο που διαφωνούμε.
    Από κει και μετά, όμως, εκφράσεις σαν αυτή που έγραψες, εκτός του ότι δεν μας τιμούν, μάλλον εξυπηρετούν και διευκολύνουν το έργο των σιωνιστών.
    Προσοχή.
    Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε τις πανανθρώπινες αξίες και τα συμφέροντα του ελληνισμού, πρέπει να εκφέρουμε και τον αντίστοιχο λόγο.
    Χριστίνα, το ξαναλέω, τέτοιες εκφράσεις, πέρα από το ότι τις καταδικάζω επί της ουσίας, δίνουν επιχειρήματα σε κάτι νταβατζήδες τύπου Βίζενταλ, να εκφέρουν άποψη επί παντός επιστητού και να τρομοκρατούν την αντίθετη άποψη.
    Προσοχή λοιόν.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την λογική σας όμως εκφράζω μια άποψη που θεωρώ ότι πολλοί την έχουν σκεφτεί ανεξάρτητα από το ποιον και τι εξυπηρετεί.Είναι αναφέρετο δικαίωμα και υποχρεώση και δική σας και όλων να τις καταδικάζουν τέτοιες απόψεις όμως θα ήταν ψέμα και υποκρισία από μέρους μου ή αν θέλετε από μέρους όλων όσων κατα καιρούς τις έχουν σκεφτεί να μη τις εκφράσουν.Μπορεί να είναι καταδικαστεά όμως είναι μια σκέψη που βγαίνει απο όλα όσα διάβασα και από τους μεν και από τους δε.Αν αυτή τοποθετείται λεκτικά με λανθασμένο τρόπο δεν παύει να βασίζεται όμως σε απόψεις που εκμαιεύτηκαν από βιβλία που αναφέρουν κάποια ιστορικά γεγονότα, γενοκτονίες ετών και ετών και συγκαλιμένες δολοπλοκίες λαού που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι πως να εξουσιάσει ακόμα και με αίμα όλο το κόσμο.
    Οσο για την συλλογική ευθύνη θα έλεγα το απλό , μπορεί και λάθος ..Την στιγμή που σαν Ελληνίδα ανέχομαι να γίνονται στην πατρίδα μου πράγματα που καταδικάζω , και δεν αντιδρώ δεν έχω ευθύνη ? ή έστω συννενοχή ? Αν λοιπόν το δω επ' αυτής της οπτικής εγγκληματίας είναι και αύτός που σκοτώνει και αυτός που παρακεινεί και αυτός που γνωρίζει και συγκαλύπτει...Απλά στην προκειμένη διαφοροποιείται το ποσοστό ευθύνης... ΚΑτόπιν όμως τούτου δέχομαι την κριτική σας αλλα ειλικρινά πείτε μου νομίζεται ότι είμαι η μοναδική που το σκέφτηκα?Πιστέψτε με ειλικρινά ανεξάρτητα από το ότι εκφράσεις τέτοιου είδους μπορεί να μη με τιμούν γιατί δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν άλλον θα τολμώ να τις λέω, όχι εδώ για να μη σας φέρνω σε δύσκολη θέση, για ένα και μόνο λόγο είμαι λάτρης της ειλικρίνιας με όποιο κόστος, και εκφράζω τις σκέψεις μου ακόμα και αν καταδικάζονται . Οσο για τα γεγονότα στα οποία αναφέρεστε και τα οποία αναλόγως κρίνονται και κατακρίνονται απο όλους καταλήγουν σε ένα και μόνο ερώτημα .
    Ποιος ορίζει τι κάνει μέχρι που και για πόσο θα έχουν άλλοι όποιοι άλλοι το δικαίωμα επί ζωής και θανάτου?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xριστίνα
    Αν κάποιοι εβραίοι έχουν βάλλει ως στόχο να κυριεύσουν τον κόσμο με κάθε τρόπο, αδιαφορώντας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, αν το κράτος του Ισραήλ και οι σιωνιστές διαπράτουν γενοκτονία εις βάρος των παλαιστινίων, ακόμα και να παραδεχτούμε αυτή την εκδοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η άποψη που εξέφρασες.
    Αυτό που θα πρέπει να επιδιώκουμε, κατά την άποψή μου, είναι να λειτουργεί το κράτος δικαίου σε όλο τον κόσμο και όπου υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων και των αρχών του δικαίου, από εγκληματίες πολέμου, από σφετεριστές χρημάτων και περιουσιών, από συνωμότες που στρέφονται εναντίον της ζωής και των συμφερόντων των άλλων, να εφαρμόζεται ο νόμος προσωποποιημένα και όχι εναντίον όλων, είτε αυτοί είναι τούρκοι, είτε είναι γύφτοι, εβραίοι, έλληνες κλπ.
    Να μην ξεχνάς ότι οι Τούρκοι, επειδή παρασύρθηκαν από μια παρόμοια λογική, στράφηκαν εναντίον των ελλήνων στον Πόντο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, απλά επειδή ήταν έλληνες και σύμφωνα με τη λογική του τουρκικού κράτους, που την αποδέχτηκε η πλεοψηφία των Τούρκων, έπρεπε να πεθάνουν ή να εγκαταλείψουν τα εδάφη και της περιουσίες τους.
    Έπειτα, υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
    Σε τέτοιες αντιδράσεις στηρίζεται κυριολεκτικά η ύπαρξη των διεθνών νταβατζήδων που δρουν μέσα από ΜΚΟ, εταιρείες λόμπι κλπ.
    Μην τους δυναμώνουμε με τα έργα και τα λόγια μας.

    φιλικά


    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σάββα,
    Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση και συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα.Δεν θεωρώ ότι αν είναι κάποιοι είναι λίγοι άλλωστε ο απανταχού το κόσμο εβραικός λαός δουλεύει για το κράτος του και το βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί.Κάτι που δεν είναι καταδικαστεο ίσα ίσα θα έλεγα θα έπρεπε να το υιοθετήσουν και άλλοι λαοί αρκεί να μη γινεται εις βάρος των υπολοίπων λαών.Οσο αφορά το αν δικαιολογείται η άποψη που εξέφρασα ή όχι είναι θέμα το οποίο είναι υποκειμενικό ανάλογα από ποια οπτική πλευρά ο καθε ένας βλέπει τα πράγματα και φυσικά δεν θεωρώ εαυτόν ειδήμονα για να έχω εμπεριστατομένη και ολοκληρωμένη άποψη όπως άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί πιο εισταμένα.ΙΣως πάλι λειτουργώ και συναισθηματικά παραπάνω από ότι θα έπρεπε , πλην όμως αυτό θεωρώ και βεβαίως με την έννοια την ευρύτερη και όχι την απόλυτη.Η άποψη σας στο τι θα πρέπει να επιδιώκουμε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη μεν αλλά όπως έχω δει στην μέχρι τώρα ζωή μου ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι νόμοι καταστρατηγούνται για τους μη έχοντες δύναμη. Επιβάλλεται δε ο νόμος στους αδύναμους σε αντίθεση με τους δυνατούς που τους συγγράφουν και τους επιβάλλουν κατα το δοκούν.ΤΟ να αναφερθώ σε γεγονότα που καθημερινά καταγράφονται είτε στην Ελληνική κοινωνία είτε στην παγκόσμια είναι κατα τη γνώμη μου ανούσιο άλλωστε από της αναρτήσεις που γίνονται στο blog σας τα ΄ξέρετε καλύτερα απο μένα.
    Οσο για τους Τούρκους που στράφηκαν εναντίων των Ελλήνων στον Πόντο δεν το ξεχνάω γιατί δικοί μου το έζησαν όμως η στάση ζωής του ενός λαού η φιλοσοφία του η ιστορία του και ο τρόπος σκέψης του σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με των Ελλήνων κατ επέκταση και τα αποτελέσματα των όποιων σκέψεων μπορεί να έχει δεν μπορούν να συγκριθούν.Από όσο μου επιτρέπετε να γνωρίζω ο συγκεκριμένος λαός λειτουργεί ομαδικά με μια σκέψη και θρησκυτική και μόνο λογική άλλωστε είναι η κατ΄ εξοχήν πρακτική κυβερνήσεων που θέλουν να κρατούν τον λαό υποχείριο τους τη στιγμή που το μεγαλύτερο τμήμα του κράτους αυτού είναι αγράμματο .
    Οσο για τους διεθνής νταβαντζήδες ΄η φτωχή μου άποψη λέει ότι στηρίζεται σε έναν νόμο μια θρησκεία ένα πιστεύω το χρήμα και μόνο με γνώμονα αυτό και βάση την αδηφάγα μανία τους να επιβάλλουν τα κόμπλεξ κατωτερότητας τους με την βία καθότι είναι ανίκανη να τα επιβάλλουν με την πειθώ κάνουν ότι κάνουν.Θα με βρίσκατε απόλυτα σύμφωνη σε ότι λέτε και μάλιστα θα το αναιρούσα αυτό που είπα φύση και θέση είτε με την ακριβή έννοια της έκφρασης του είτε με την ευρύτερη αν έβλεπα έστω για μια φορα η ελευθερία όλων αυτών που κάνουν τους πολέμους γι αυτήν και σφαγιάζουν αδικαιολόγητα το κόσμο να σταμάταγε μπροστα στο εδώλιο του κατηγορουμένου με ισονομία ανεξαρτήτος του όγκου ευρώ που έχουν στην τσέπη τους, της θρησκείας που πρεσβεύουν ή του χρώματος που έχουν στο δέρμα.
    Ειλικρινά πείτε μου νομίζετε πως τα λόγια τα δικά μου μπορούν να δυναμώσουν ανθρώπους που είναι ανίκανοι να δουν να ακούσουν ό,τι άλλο δεν αποτελεί μέρος του συμφεροντός τους?
    Χριστίνα
    Οσο για το σφαγιασμό των Ποντίων που έκαναν οι Τούρκοι και το διωγμό από την Σμύρνη,το Μακεδονικό είναι μερικάιστορικά γεγονότα τα οποία θα φροντίσω αν μη τι άλλω τα παιδιά μου να τα μάθουν σωστά εφόσον το Ελληνικό κράτος δεν φροντίζει να τα διδάξει με τον τρόπο που έγιναν αλλά βοηθάει εκείνους που εγκληματούν κατά ζωής, πολιτισμών,ιστορίας.Διότι όσο και αν προσπαθώ να είμαι δημοκρατική πιστέψτε με δεν μπορώ να δεχτώ σε καμμία περίπτωση ότι στο λιμάνι της Σμύρνης έγινε συνωστισμός ή ότι ο μόναδικός λαός θύμα στο κόσμο αυτό είναι οι Εβραίοι ενώ ξεχνάμε τι έκαναν στην Θεσσαλονίκη....κάποτε παλιά ίσως αλλά κάποιοι ζουν ακόμα και θυμούνται.
    Ευχαριστώ πολύ για την κριτική σας.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.oodegr.com/oode/israil/istoria/adiaforia2.htm
    καί μερικά ἄλλα κατατοπιστικά καί ἀξιόπιστα.

    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.