26/2/09

Εννέα νεκροί και 80 τραυματίες από το αεροπορικό δυστύχημα



Σε εννέα ανέρχονται οι νεκροί και περισσότεροι από 80 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σοβαρά και έξι σε κρίσιμη κατάσταση, από τη συντριβή αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών.

Το Boeing 737-800 προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ, ανακοίνωσε ο Μισέλ Μπεζιγκέν, δήμαρχος της πόλης Χάρλεμερμιρ, όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο.

Ο νέος απολογισμός ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών αρωγής, εικοσιπέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά. Τρία μέλη του πληρώματος βρήκαν τον θάνατο μέσα στον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους, όπου βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα τα πτώματά τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μ. Στινχούις.

Οι ολλανδικές αρχές διατήρησαν τον αριθμό των νεκρών στους εννέα, ενώ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ έκανε λόγο και για δέκατο θάνατο, μιλώντας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, εκτελούσε πτήσεις από το 2002 και είχε περάσει τεχνικό έλεγχο στις 22 Δεκεμβρίου 2008.

Το αεροσκάφος με τους 135 επιβάτες συνετρίβη καθώς πλησίαζε τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ. Κατά την ώρα της προσγείωσης, δεν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λίγο πριν σημειωθεί το δυστύχημα το αεροσκάφος υπέστη αναταράξεις, διηγήθηκαν επιζώντες σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Όταν το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει την κανονική προσγείωση, είχαμε την αίσθηση ότι πέσαμε σε κενό αέρος και ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους», διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τουνσέρ Μουτλουχάν, τραπεζίτης που διαμένει στην Ολλανδία.

Άλλος επιβάτης του αεροσκάφους, ο Κερέμ Ουζέλ, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 600 μέτρων όταν έγινε η ανακοίνωση για την προσγείωση. «Χάσαμε ξαφνικά πολύ ύψος, σαν να πέσαμε σε κενό αέρος και είχαμε αναταράξεις», πρόσθεσε. «Μετά η ουρά του αεροσκάφους προσέκρουσε στο έδαφος και γλιστρήσαμε προς ακαθόριστο έδαφος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε την πτήση Κωνσταντινούπολη - Άμστερνταμ, δεν τυλίχθηκε στις φλόγες παρά το γεγονός ότι χωρίστηκε σε τρία κομμάτια.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών Tύπου του αεροδρομίου, Μέλανι Σμίντερ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου.

iKypros
25/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.