22/2/09

Κιμ Γιονγκ Ουν, ο άγνωστος διάδοχος του προέδρου Κιμ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ηλικία 11 ετών, σε μία από τις σπάνιες φωτογραφίες του την οποία έδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός ΚΒS της Νότιας Κορέας (RΕUΤΕRS/ΚΒS)
Είναι 25 ετών και λατρεύει το σούσι και τα γερμανικά αυτοκίνητα

ΤΟΥ RΙCΗΑRDLLΟΥDPΑRRΥ
Είναι μια από τις πιο ισχυρές αλλά και τις πιο επικίνδυνες θέσεις στον κόσμο. Επί δεκαετίες ξένοι πολιτικοί, αναλυτές και πράκτορες κάνουν υποθέσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα την αναλάβει.
Πρόκειται για τη θέση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία δίνει σε όποιον την αναλάβει απόλυτη εξουσία επάνω σε 24 εκατομμύρια ανθρώπους, τη διοίκηση ενός...φανατικού, πυρηνικά εξοπλισμένου στρατού που αποτελείται από 1 εκατομμύριο άνδρες και τη διεύθυνση ενός βίαιου κρατικού μηχανισμού ασφαλείας. Μόλις τώρα εμφανίζεται από τη σκιά ο ελάχιστα γνωστός άνδρας που φαίνεται ότι θα κληρονομήσει τη θέση αυτή: ένας 25χρονος που έχει λάβει ευρωπαϊκή παιδεία και λατρεύει το σούσι, τα γερμανικά αυτοκίνητα και το μπέιζμπολ. Πληροφορίες από τη Βόρεια αλλά και τη Νότια Κορέα επιβεβαιώνουν αυτό που ως τώρα κυκλοφορούσε ως φήμη: ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο νεότερος γιος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, προορίζεται να τον διαδεχθεί στην εξουσία. Θα πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά διαδοχή, κληρονομικώ τω τρόπω, στην τελευταία ολοκληρωτική κομμουνιστική δικτατορία και δημιουργεί το σκηνικό μιας περιόδου ακραίας αστάθειας σε μια από τις πιο απρόβλεπτες χώρες του κόσμου.
Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Υonhap μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές στο Πεκίνο, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει υποβάλει υποψηφιότητα για τις εκλογές της 8ης Μαρτίου, οι οποίες θα αναδείξουν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της χώρας, κάτι που θεωρείται ότι προαναγγέλλει την εμφάνισή του στον δημόσιο βίο.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1983 και, ως ο νεότερος των τριών γιων του Κιμ Γιονγκ Ιλ, θα έπρεπε να θεωρείται τρίτος στη γραμμή διαδοχής σύμφωνα με την κομφουκιανή παράδοση.
Ολοι οι γιοι του βορειοκορεάτη ηγέτη σπούδασαν σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Ελβετίας. Σύμφωνα με τον Κένγι Φουγιμότο, Ιάπωνα που διετέλεσε προσωπικός σεφ για σούσι του Κιμ Γιονγκ Ιλ και γνώριζε καλά τους δύο από τους τρεις «πρίγκιπες», ήταν φανερό από τη μικρή τους ηλικία ότι ο Γιονγκ Ουν θα διαδεχόταν τον πατέρα του.
«Ο μεγαλύτερος αδελφός Γιονγκ Τσουλ είχε την τρυφερή καρδιά ενός κοριτσιού» δήλωσε ο σεφ στους «Τimes». «Ο μικρότερος πρίγκιπας Γιονγκ Ουν ήταν ένα αγόρι με εσωτερική δύναμη» πρόσθεσε. Ο τρίτος αδελφός, ο Γιονγκ Ναμ, 37 ή 38 ετών σήμερα, είναι γιος από την πρώτη σύζυγο του Κιμ και έχει τη φήμη θαμώνα των καζίνων του Μακάο.

© Τhe Τimes 2009 - TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.