4/2/09

Συνεχίζει τις αθλιότητες στη Θράκη η Άγκυρα

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ενέδωσε στους γνωστούς σκληροπυρηνικούς ο Τσετίν Μάντατζη


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην χθεσινή συνεδρίαση της ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής στα γραφεία της «τουρκικής νεολαίας» που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο Τσετίν Μάντατζη ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της συμβουλευτικής γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τον πιέζει να ανασκευάσει ειδάλλως κρέμεται από πάνω του ο πέλεκυς της διαγραφής, αναγκάστηκε να δεχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τις θέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας.
Οι παλιοί πολιτευτάδες και οι δύο ψευτομουφτήδες έθεσαν ωμά το...θέμα της στήριξης και του πολιτικού του μέλλοντος, θέλοντας να περάσει στον κόσμο η αίσθηση ότι κανείς βουλευτής δεν έχει μέλλον με κανένα κόμμα αν δεν δηλώνει ότι είναι Τούρκος και δεν συνυπογράφει σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μάντατζη. «Τους βουλευτές που εκλέγουν τα κόμματα θα τους ελέγχουμε εμείς» δήλωσαν οι γνωστοί της σύναξης διά στόματος των ψευτομουφτήδων που σημαίνει ότι στην πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα και στο παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου πήραν την εντολή να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική, στα ζητήματα της μειονότητας με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.
Επέρχεται ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με τους δύο βουλευτές του να τραβούν το σχοινί, αφού η χθεσινή απόφαση φέρνει τον Μάντατζη να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με διάδοχό του τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποδέχθηκε τελικά τα αιτήματα της συμβουλευτικής. Θεώρησαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα η παραίτηση του κ. Μάντατζη από την συμβουλευτική και κάνοντας την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα για να προχωρήσει στις διαγραφές», τεντώνουν το σκοινί της αντιπαράθεσης. Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα.
Δήμος Μπακιρτζάκης-ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

14 σχόλια:

  1. Μετά λένε ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες.Καλά λέω εγώ και ας φαίνομαι ακραία πολλές φορές .
    1. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι
    2. Οταν κάποιος πάσχει από γάγγραινα για να τον σώσεις του κόβεις το σάπιο μέλος δεν το αφήνεις και το κοιτάς .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα."

    Γιατί να είναι δύσκολη η απόφαση για τον Γιωργάκη; Αν είχε ελληνική συνείδηση, θα έπρεπε να κάνει αμέσως αυτό που του υπαγορεύει. Αλλά δεν έχει, διότι είναι απλώς ελληνόφωνος και όχι Έλληνας. Πώς να είναι Έλληνας, άλλωστε; Υιός Ελληνοπολωνού και Βουλγαροαμερικανίδας, ανατράφηκε στο εξωτερικό και δεν έχει ίχνος ελληνικής παιδείας.
    Δυστυχώς, για τους πολιτικάντηδες αυτό που μετρά πάνω απ' όλα είναι το πολιτικό κόστος, ήτοι το κομματικό συμφέρον.

    Κρεμάστε τους ανάποδα, να δουν το ψέμμα αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν, ώστε ή να μην βάζουν στο ψηφοδέλτιο τους κανέναν από τη μειονότητα (που είναι πραγματικά τραβηγμένο) ή να γίνουν επιτέλους πολύ προσεκτικοί στο ποιους βάζουν.

    Υπάρχουν μουσουλμάνοι που δεν ανήκουν στην επιρροή του τουρκικού προξενείου.

    Επιτέλους ας δείξουν σοβαρότητα. Με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στα του οίκου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalhspera sas apo germania...1o lathos mas pou leme emeis tourkikh meionothta..den yparxei tourkikh meionothta para ellhnes polites mousoulmanoi sto thriskeuma 2o lathos mas einai pou san kratos san politeia den epikentrwnomaste sthn thrakh kai na doulepsoume etsi wste na exoume ofelos emeis san politeia(kaname terastia fovera lathoi)3on dhmokratika kai eleythera na poume san kratos to aytonohto mesw organismwn...kurioi lete otikatapatountai ta dikaiwmata sas wraia peste mas sthn tourkia posoi vouleftes ellhnikhs katagwghs yparxoun sthn voulh?kai an den goustarete edw epeidh katapatounte ta opoia sas dikaiwmata travate na zhsete sthn mana tourkia sas na den sas kratame me to zori...5on paidia den ginete gia pollous logous na mhn exoun ta komata vouleftes apo thn meionothta..edw exoume kai lene oti katapiezonte fantasthte na mhn eixame?to an prepei na ton diagrpsh tha to krini to kathe komma oxi logo ethnikou sumferontos ayto pote den egine kai pote den tha ginei..apla tha krinei logo politikou tou sumferontos..xristina sxeseis kalhs geitonias prepei na yparxoun alla panta gia to ethniko sumferon mas...
    tous xairetismous mou se olous sas...

    pontios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόντιε θα συμφωνούσα μαζί σου όσο αφορά το Εθνικό Συμφέρον αλλά φαίνεται ότι ό συγκεκριμένος όρος εκλαμβάνεται διαφορετικά από τον καθένα ανάλογα με το πόσο ψηλά είναι στην κοινωνική αλυσίδα.
    ΄Το σίγουρο παντος για μένα είναι ένα ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι
    αλλα λένε
    άλλα εννοούν
    άλλα σκέφτονται
    άλλα υποσχόνται
    άλλα πράττουν
    αλλά θέλουν
    και όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε το φακίρη για να καταλάβουμε .Ενα είναι πάντος ορατό η πλειοψηφία εκλέγει με βάση το μεμονομένο συμφέρον του καθενός άντε λοιπόν και πες μου σε παρακαλώ πως θα πάει μπροστά η Έλλάδα και θα έχει και ένα Εθνικό Συμφέρον όχι πολλά ανάλογα με την περίσταση ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστοτέλη,

    Γενικώς τα κόμματα πρέπει να προσέχουν ποιους βάζουν στα ψηφοδέλτια. Και βέβαια υπάρχουν μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν είναι «τσιράκια» του διαβόητου προξενείου, αλλά όταν ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ανέχονται αδιαμαρτυρητί την δράση του ...., τι μου λες εμένα για τους υποψήφιους που βάζουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους;

    "Επιτέλους ας δείξουν σοβαρότητα"
    Πώς, αφού δεν είναι σοβαροί;

    "Με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στα του οίκου τους"
    Ακριβώς. Δεν φτάνει που είναι ανίκανοι, αλλά το δείχνουν κιόλας! Το έχουν ... καμάρι κατά κάποιο τρόπο.

    Δύστυχη Ελλάδα, δεν σου έπρεπαν τοιούτοι Αρχιερείς (ούτε βέβαια και "αρχιερείς" .... τοιούτοι :( )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H διαγραφή πτυ είναι το λιγότερο,
    Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενίου είναι απο τα πλέον σημαντικά. Εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσοχή μας και να αναδείξουμε την δράση του, μια δράση ανθελληνική και εχθρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορώ, αφού κρατάει αυτόν γιατί έδιωξε τον Βαλλιανάτο?

    Να δεις που σε λίγο το ΠΑΣΟΚ θα προσφέρει έδρα και στο Ουράνιο Τόξο.

    Για να μην προβλέψουμε οτι θα έχει υποψήφιους και Αλβανούς.

    Θα πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά το ποια θα ήταν άραγε η "Επόμενη Μέρα" μιας Πολυφυλετικής Βουλής - και μάλιστα ατόμων που επικαλούνται "αλυτρωτισμό" γειτονικών μας κρατών?

    Δηλαδή, ήταν ηλίθιοι όσοι πριν δεκαετίες έχτιζαν το δυνατόν πιο αμειγές εθνικά Ελληνικό κράτος?

    Δεν έβλεπαν αυτοί το τι μέλλει γεννέσθαι στο μέλλον?

    Καμία μειονότητα που έχει "αλυτρωτικές γέφυρες" με γειτονικά μας κράτη δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία.

    Γι' αυτό και δεν έχουν θέση στους κόλπους της.

    Μόλις αγγίξουν υψηλά δημογραφικά νούμερα (είτε με "υπεργεννητικότητα", είτε με "μετεγγραφές") κι έχουν αρκετούς δικούς τους βουλευτές, τι νομίζουμε άραγε πως θα πράξουν στο μέλλον?

    Θα τιμήσουν την Ελληνική σημαία?

    Ή μήπως αντίστοιχα την Τούρκικη και την Αλβανική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Αλεξόπουλε συμφωνώ απόλυτα με ότι λέτε αλλα αυτό περι Ελληνικής σημαίας ΄θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι για να την τιμήσουν οι ξένοι θα πρέπει οι ίδιοι οι Ελληνες να την τιμάνε και να μην την αντιμετωπίζουν απλά σαν ένα πανί.Οχι ότι θα άλλαζε απαραίτητα των άλλων τις αντιδράσεις αλλά αν μη τι άλλο δεν θα έδινε δικαίωμα να έχουν να λένε.
    Οταν ανάμεσα σε μας τους Ελληνες υπάρχουν αρκετοί που δεν την τιμάνε ή τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να την τιμήσουν δεν την σέβονται τι περιμένετε από τους ξένους?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τιπούκειτος είπε:
    Μεμονωμένες ενέργειες, όπως η διαγραφή του Μαντατζή, δεν έχουν νόημα.Μπορείνα κάνουν και ζημιά.Γιατί ο αντίπαλος όταν ξέρει ότι δεν θα τολμήσεις να τραβήξεις το σκοινί θα το τραβήξει αυτός και θα αναγκαστείς να υποχωρήσεις γελοιοποιούμενος. Όλα πρέπει να ξεκινάνε από μια στρατηγική, να έχουν αρχή, μέση και τέλος, να προβλέπουν τη "ρελάνς" του αντίπαλου και να απαντούν.Η πολιτική "κατευνασμού" προς την Τουρκία είναι ακραία συνεπής καικυριαρχεί σε όλα τα κόμματα.Ελάχιστοιπλέον αντιδρούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει πολιτική εκπαιδευτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτισμικής ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων της Θράκης.
    Να αρχίσουν οι προσλήψεις σε στρατό, αστυνομία, δημόσιες υπήρεσίες και ΔΕΚΟ, με στόχο να υπάρχει περίπου ένας μουσουλμάνος από κάθε μεγάλη οικογένεια στο δημόσιο ή στο ευρύτερο δημόσιο.
    Μόνον τότε το προξενείο και οι πράκτορές του στη Θράκη θα περιθωριοποιηθούν.
    Το κράτος μας είναι απόν από τη Θράκη και αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο στους άθλιους της Άγκυρας.
    Ενδιαφέρον του ελληνικού κράτους, δημοκρατία και Ευρώπη είναι τα ισχυρά μας χαρτιά. Αν τα παίξουμε σωστά θα γίνει σκόνη η πολιτική των Τούκρων στη Θράκη.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Σάββα με την ρεμούλα και την παρανομία και το λάδομα που γινετε στην Ελλάδα για μια θεσούλα πως είστε τόσο σίγουρος ότι δεν μπουν στον στρατό πράκτορες δικοί τους , διπλοί πράκτορες και όχι μόνο στο στρατό όπουδήποτε μπορούν να επηρεάσσουν καταστάσεις . Και μετά τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση? που δεν είναι απίθανη..Η θα ξέρουμε ποιοι είναι και θα τους δίνουμε πληροφορίες που θέλουμε να μαθευτούν ..Οταν η βάση των αποφάσεων σε αυτό το κράτος είναι σαθρή πως θα΄είμαστε σίγουροι ότι κάνουν διαυγείς επιλογές ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ).
    ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ "ΣΤΗΘΟΥΝ-ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.....
    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΝ....ΑΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριοι το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη δρα χωρίς έλεγχο ή έτσι θέλουν να φαίνεται (λίγη σημασία έχει). Δεν ασχολείται κανείς
    Όσο αναφορά το θέμα ‘μειονότητα’ στο βωμό λοιπόν των ίσων δικαιωμάτων φτάσαμε να έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμάς σε πολλούς τομείς.
    Οι εκλογές που προαναφέρατε είναι ένα αμαρτωλό παιχνίδι που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Όταν λοιπόν έρχονται αυτές οι μουσουλμάνοι που κινούν νήματα βγαίνουν με θρασύτητα και δηλώνουν πάλι θα ‘στηθούν-παρακαλέσουν’ για την ψήφο μας. Αυτό φυσικά δεν αγγίζει τους πολιτικούς.
    Όλα τα παραπάνω σε μας φαίνονται κάπως, κάνουμε υπομονή μεν......ΑΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.