23/2/09

Κυπριακό, Βαλκάνια και Τουρκία στην ατζέντα της Ελληνίδας υπουργού εξωτερικών που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον

Η Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνει στις 22 Φεβρουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με διπλή ιδιότητα, ως προέδρου του ΟΑΣΕ και ως υπουργού Εξωτερικών.
Θέματα ελληνικής προτεραιότητας -Κυπριακό, Βαλκάνια και οι σχέσεις με την Τουρκία-, ζητήματα που άπτονται της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ και η διεθνής επικαιρότητα βρίσκονται στην ατζέντα της επίσκεψης της Ντ.Μπακογιάννη στις ΗΠΑ. Στις 25 Φεβρουαρίου η συνάντηση με την Χίλαρι Κλίντον.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκου, το ταξίδι της υπουργού αρχίζει από
την Ουάσινγκτον, όπου τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Brookings με θέμα «Συλλογική Ασφάλεια στον 21ο αιώνα - Χτίζοντας νέες γέφυρες».
Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ελσίνκι (για θέματα Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).
Την ίδια ημέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και αργότερα με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στις 25 Φεβρουαρίου, στις 11:30 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλιντον και αμέσως μετά η κ. Μπακογιάννη θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν της ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, Ουίλιαμ Μπερνς.
Το δεύτερο τμήμα της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη αφορά συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Θέτοντας το πλαίσιο των συναντήσεων, ο Γ.Κουμουτσάκος είπε ότι αφορούν αφενός θέματα ΟΑΣΕ, αφετέρου θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στα οποία εντάσσονται ζητήματα διεθνή και περιφερειακά, όπως η Μέση Ανατολή και ο Καύκασος, αλλά και θέματα ιδιαίτερης ελληνικής προτεραιότητας, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορούμε να δώσουμε νέα ουσία, νέο βάθος και νέο εύρος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και προσέθεσε ότι η αλλαγή της αμερικανικής ηγεσίας αποτελεί μια αφετηρία ρεαλισμού και ελπίδας.
AΠΟΓEYMATINH

2 σχόλια:

  1. Ωχχχχχχ !!!! Τι θα τάξει πάλι η Dora Hanum ; Είναι να φοβάται κανείς τέτοιες επισκέψεις. Τι γλείψιμο έχει να ρίξει δεξιά κι αριστερά........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστα όλα. Πρωθυπουργός αρκεί να γίνεις κι ας πρόκειται και για το κράτος της Μελούνας.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.