4/2/09

Ανήσυχη η Δύση από την εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου

Οι δυνάμεις της Δύσης εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες μετά την εκτόξευση και την τοποθέτηση σε τροχιά από το Ιράν του πρώτου δορυφόρου, δικής του κατασκευής. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρους που μεταφέρθηκε με τον πύραυλο Σαρίφ-2, εκτοξεύθηκε για ερευνητικούς σκοπούς και εξυπηρετεί τις τηλεπικοινωνίες και επιμένει ότι είναι αποκλειστικά για ειρηνική χρήση.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η...τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Η πρωτοβουλία αυτή του Ιράν σημειώθηκε μια ημέρα πριν από την επίσημη συνάντηση αξιωματούχων των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας) για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει για την πιθανή δημιουργία πυρηνικής βόμβας από τη χώρα αυτή. Η Τεχεράνη διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό και τονίζει ότι οι πυρηνικές της φιλοδοξίες περιορίζονται στον τομέα της ενέργειας.
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Μίλιμπαντ, δήλωσε ότι ο αμερικανός εκπρόσωπος στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στη Φρανκφούρτη θα συνεχίσει να συζητά την προσέγγιση που έχει ακολουθηθεί για το Ιράν.
«Είναι σαφές ότι το Ιράν έχει μια ευκαιρία να προχωρήσει και να γίνει ένα παραγωγικό μέλος της διεθνούς κοινότητας. Όπως έχει πει και ο πρόεδρος Ομπάμα τείνουμε χέρι προς το Ιράν αλλά η γροθιά πρέπει να είναι χαλαρή», τόνισε η Χ. Κλίντον.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

2 σχόλια:

  1. apla tha pw to aytonohto ..kapote spirane oles aytes oi xwres ths dyshs thyelels kai twra apla therizoun anemous...alla olos paradoxos oses xwres einai gyrw apo to israhl den mporei den kanei na exoun purhnika...kai den katalavenw giati mia xwra na mhn mporei na kanei ena programa valistikwn pyravlwn...giati prepei na dinei exigisis se xwres opws israhl amerikh kai paei legontas...den eida kanena kratos na diamartirete gia to ti egine kai ginete me thn gaza...an lew an htan p.x h syria sthn theshtou israhl tha empenan oi dytikes dynameis na stamatisoun thn sfagh athown.....koutoxorto den trwme an theloun na pistevoun kati tetoio...
    filika pontios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι Πόντιε κουτόχορτο δεν τρώμε γιατί τότε θα είχαμε δικαιολογία ..άλλά εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα έχουν καταντήσει την γη να είναι σαν τον κήπο του Μπαρμπα Μπεν που φύτεψε αρακά΄έτσι είναι και οι δορυφόροι διάσπαρτοι ...Ολων των ειδών για να μας παρακολουθούν για να παρακολουθούν να μη τους παρακολουθούν για να παρακαλουθούν αυτούς που τους παρακολουθούν τώρα τι του νοιάζει για έναν παραπάνω άλλωστε τα εξαρτήματα των δορυφόρων τα λογισμικά τα διάφορα προγραμματάκια πάνω τους λίγοι τα έχουν και τα μοιράζουν τα ανακατεύουν τα μπλεκουν ...Τι φοβούνται ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.