24/2/09

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής;


Το γεγονός ότι μια μεγάλη φιέστα της πρώτης τουρκικής δημόσιας Τράπεζας που ιδρύθηκε σε περιφερειακή πόλη της χώρας και συγκεκριμένα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης την Κομοτηνή δεν μπόρεσε να γίνει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, ενώ υπήρχε υψηλόβαθμη πολιτική εκπροσώπηση της γείτονος χρεώνεται στον γενικό πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σαρνίτς που αποδεικνύεται πολύ άτυχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετρά μέρες κι ετοιμάζει βαλίτσες, ενώ η απάντηση που δόθηκε ότι το λάθος των προσκλήσεων χρεώνεται σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που το είχε αναλάβει, δεν μετατοπίζει το βάρος των ευθυνών. Γιατί επρόκειτο για δημόσια κρατική τουρκική τράπεζα που πάτησε πόδι στην Θράκη, και τουλάχιστον τα προσχήματα έπρεπε να κρατηθούν. Γιατί η επεξήγηση ότι δεν υπήρξε παράλειψη, αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου οι περισσότεροι γνωρίζουν αγγλικά, τα ελληνικά είναι εκ του περισσού, είναι αφέλεια αν μη τι άλλο.
Πάντως επειδή το πρόγραμμα δεν έπρεπε να αλλάξει τα εγκαίνια έγιναν στο στυλ του «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσετε», δεν υπήρξε πανηγυρικός χαρακτήρας, αλλά ένα κλίμα αμηχανίας και η παραμικρή καταγραφή των δεκάδων μέσων ενημέρωσης δεν ήταν για καλό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο ίδιος ενώ ήλθε, βίωνε το ηλεκτρισμένο κλίμα που υπήρχε, οι υπεύθυνοι της Ziraat Bank είχαν περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα χωρίς να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κι επενδυτικό κοινό ούτε με ένα φυλλάδιο για τα δικά τους τραπεζικά δεδομένα.

Έτσι ο διευθυντής θεωρείται ότι είναι υπό αναχώρηση και μετά ακολουθεί και ο κ. Σαρνίτς ίσως σε κάποιο άλλο πόστο.
Εφημερίδα "Ο Χρόνος"

4 σχόλια:

  1. παρακολουθω το ιστολογιο εδω και λιγο καιρο και θαθελα για πρωτη φορα να ρωτησω σε τι σχολεια ειναι υποχρεωμενοι να στελνουν τα παιδια τους οι μουσουλμανοι της θρακης και κυριως αν ακολουθουν την αμιγη κρατικη εκπαιδευση απο το νηπιαγωγειο.στο πανεπιστημιο ειχα συναντησει μερικους μουσουλμανους απο την ε.π.α.θ και πραγματικα υπηρχε μεγαλη αποσταση στο επιπεδο σπουδων απο τους υπολοιπους σπουδαστες των αλλων ακαδημιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω Πω Πω!!!
    Τους κατατροπώσαμε πάλι τους Τουρκαλάδες.
    Επι τέλους να μάθουν να γράφουν τις αξιώσεις τους ΚΑΙ στα Ελληνικά μη τυχόν και τους δώσουμε κάτι άλλο από αυτά που ζητούν και θυμώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό του κατευόδιο κι αέρας στα πανιά του
    κι ούτε πουλί πετούμενο να μην βρεθεί μπροστά του!

    Δεν μπορεί να πάρει και το ... προξενείο μαζί του, το ο οποίο μόνο προβλήματα προξενεί (προξενείον γαρ, δεν ξέρω αν ασχολείται και με ... προξενιά).

    > αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου οι περισσότεροι γνωρίζουν αγγλικά, τα ελληνικά είναι εκ του περισσού<
    Ε, τώρα εκεί να μην γινόμαστε και άδικοι. Μπορεί να το άκουσε από την κ. Διαμαντοπούλου. Θυμάστε που ήθελε να καθιερώσουμε τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάει στο καλό ο πρόξενος τον αντελήφθησαν και οι ομοεθνείς του ότι έκανε ένα μεγάλο ατόπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.