13/2/09

Επτά νέους δορυφόρους κατασκευάζει η Τεχεράνη

Το Ιράν κατασκευάζει επτά ακόμα δορυφόρους, δήλωσε ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, λίγες ημέρες αφότου η Τεχεράνη εκτόξευσε στο διάστημα τον πρώτο εγχώριας παραγωγής δορυφόρο της.
Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Σολεϊμάν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ιρανοί επιστήμονες προχωρούν στην κατασκευή επτά ακόμα δορυφόρων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία.
Το Ιράν εκτόξευσε στις 3 Φεβρουαρίου τον Omid (Ελπίδα), έναν ερευνητικό και...τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, προκαλώντας ανησυχία στις δυτικές δυνάμεις, οι οποίες κατηγορούν την Τεχεράνη ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνική βόμβα και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.
Η βαλλιστική τεχνολογία μεγάλου βεληνεκούς που χρησιμοποιείται για να τεθούν οι δορυφόροι σε τροχιά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν επίσης για την εκτόξευση πυρηνικών κεφαλών.
Το Ιράν, τέταρτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, αντιτείνει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ότι η εκτόξευση του πυραύλου έγινε αποκλειστικά και μόνον για ειρηνικούς σκοπούς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα κύριε Σάββα
    Τελικά θα βάλουν και σήμανση στο διάστημα με τόσους δορυφόρους που κυκλοφορούν εκεί πάνω.Τους πείραξε ότι σπάει το μονοπώλειο ? Τελικά ο ένας παρακολουθεί τον άλλον ...Το μόνο που ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι τον λόγο που γίνεται τον ουσιαστικό λόγο.Μόνο η ανθρώπινη αλλαζονία μου είναι πιο λογική σαν αιτία όλα τα άλλα μεχρι τώρα μου φαίνονται επιφανιακά
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο δορυφορος είναι ρωσικής κατασκευής και όχι εγχώριας.όπως και τα πυρηνικά είναι Γαλλικής κατασκευής.
    οι Ιρανοί ούτε ποδήλατο δεν ξέρουν να φτιάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.