4/2/09

Επιστολή - καταπέλτης Κύπριου ευρωβουλευτή σε Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης απηύθυνε επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη για τις εγκληματικές πράξεις του τουρκικού στρατού.
Με αφορμή την πρόσφατη λογομαχία του Τ. Ερντογάν με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες στο Νταβός της Ελβετίας, ο Μ. Ματσάκης του αναφέρει ότι...έχει δίκαιο να είναι «τόσο αγανακτισμένος για τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει «πολύ μικρή μνήμη, όταν πρόκειται για πράξεις του στρατού της Τουρκίας, εναντίον αθώων ανθρώπων τα πρόσφατα χρόνια».
Ακολούθως, του υπενθυμίζει τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, το Ιράκ και στα κουρδικά χωριά στη νοτιοανατολική Τουρκία. Χαρακτηριστικά, ο Μ. Ματσάκης αναφέρει: «Αυτές οι στρατιωτικές πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς αθώων ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Κατ’ ακρίβεια ο αριθμός των θυμάτων αυτών των επιθέσεων είναι πολλαπλάσιος από τον αριθμό των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, στη Γάζα. Για να μην αναφέρω τον τεράστιο όλεθρο και την καταστροφή που προκλήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις στις πόλεις, σε χιλιάδες κουρδικά χωριά και στο περιβάλλον».
Τέλος, ο Κύπριος ευρωβουλευτής καλεί τον Τ. Ερντογάν να ζητήσει συγνώμη για τις εγκληματικές πράξεις του τουρκικού στρατού συμπληρώνοντας ότι εάν δεν το κάνει αυτό «τότε αυτοί, που γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια, θα θεωρήσουν ότι παίζει παιγνίδια με τα μέσα για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία».
(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

3 σχόλια:

  1. Ο ισχυρος γραφει την ιστορια οπως θελει, και θυμαται οτι τον συμφερει ΠΟΡΦΥΡΙΟς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει ας μην κάνουμε και ήρωα τον Ματσάκη! Μην τρελλαθούμε εντελώς!
    Με τις ματσακίες του το άτομο είναι αυτό που λεμε "από τρελλο και από χαζό μη περιμένεις πίτα!"

    http://1.bp.blogspot.com/_ilbUcpZXz5w/SFjP1AvmrwI/AAAAAAAAAFE/EPfKl7W0sjc/s1600-h/matsakis.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε κανείς δεν κάνει ήρωα τον Ματσάκη.
    Είμαστε γνώστες των πράξεών του.
    Η συγκεκριμένη που προβάλλουμε, πάνως, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.