23/2/09

«Αμεση και σοβαρή απειλή» η Β. Κορέα για τη Σεούλ

«Αμεση και σοβαρή απειλή» για τη Νότια Κορέα αποτελεί η Βόρεια Κορέα, η οποία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη πυραύλων μέσου βεληνεκούς και ο στρατός της αριθμεί 1,2 εκατ. άνδρες, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές.
Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο της νοτιοκορεατικής Αμυνας για το 2008, οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι, ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίσθηκε, μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση ως και 3.000 χλμ και μπορούν να φέρουν γόμωση ως και
650 κιλών.
«Η Βόρεια Κορέα ενισχύει το συμβατικό εξοπλισμό της όπως και τα όπλα μαζικής καταστροφής και αυτό αποτελεί άμεση και σοβαρή απειλή για την ασφάλειά μας», αναφέρει η Λευκή Βίβλος.
Παράλληλα, ο αριθμός των βορειοκορεατών στρατιωτών αυξήθηκε κατά 20.000 από το 2006 στα 1,19 εκατομμύρια, ενώ οι ειδικές δυνάμεις που μπορούν να εισέλθουν ταχύτατα στη Νότια Κορέα σε περίπτωση σύρραξης αυξήθηκαν κατά 50% στις 180.000
Οι σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες επισήμως παραμένουν σε κατάσταση πολέμου μετά την αιματηρή σύγκρουση του 1950-53, επιδεινώθηκαν μετά την άνοδο στην εξουσία του νοτιοκορεάτη προέδρου Λι μιουνγκ-Μπακ, το Φεβρουάριο του 2008. Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τηρεί αδιάλλακτη στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα σε αντίθεση με το φιλελεύθερο προκάτοχό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.