26/2/09

Τουρκία: Απόρριψη από Erdogan των αιτημάτων του ΔΝΤ

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (Dow Jones) – Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα πως τα τρία αιτήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στα οποία περιλαμβάνεται και η αυτονομία της διαχείρισης των φόρων, δεν είναι αποδεκτά, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ihlas News Agency, ή IHA.

Ο κ. Erdogan ανέφερε πως το ΔΝΤ ζήτησε από την Τουρκία να αναγκάσει τους φορολογούμενους να δηλώσουν τις πηγές εισοδήματος καθώς και να ακυρώσει ένα νέο νόμο ο οποίος αυξάνει τα έσοδα των δημοτικών τελών. Συγκεκριμένα δήλωσε πως τα αιτήματα ήταν “απαράδεκτα”.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ σχετικά με την παροχή νέου δανείου. Το προηγούμενο τριετές δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων έληξε το Μάιο του 2008.

Το νέο δάνειο αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση. Το ΔΝΤ ζητάει από την Τουρκία να μειώσει τις δαπάνες αλλά η κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει εκλογές στο τέλος Μαρτίου, θέλει να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ανεργίας, που ήδη ξεπερνά το 12%.

© Dow Jones Newswires

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.