5/2/09

ΜΕGΑ & δηµοσιογραφία

Θεωρητικά, όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο

Αναδημοσιεύουμε από τον Αντιφωνητή της Θράκης, απλά επειδή η είδηση αντικατοπτρίζει την παθογένεια της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και δείχνει ξεκάθαρα την έννοια της διαπλοκής ΜΜΕ-πολιτικής εξουσίας.
Όσο για την ηθική, ας μη μιλάμε καλύτερα. Κάθε μέρα χωνόμαστε και πιο βαθειά. Κρίμα στους εργαζόμενους στο ΜΕΓΚΑ, που δεν βρήκαν τη δύναμη να πουν ένα λόγο σε αυτή την άθλια πράξη που έγινε εναντίον ενός συναδέλφου τους (εκτός κι αν υπάρχει κάποια αντίδραση που δεν τη γνωρίζουμε). Αύριο θα έλθει η σειρά τους, για κάποιο άλλο θέμα που θα θίγει κάποιον προστατευόμενο της ...εργοδοσίας τους!

ΜΕGΑ & δηµοσιογραφία
Όσα κι αν λέµε για τα βοθροκάναλα, τελικά είναι λίγα. Η υπόθεσης της απόλυσης του Βαγγέλη Βασιλειάδη τα λέει ΟΛΑ. Προσέξτε τις λεπτοµέρειες:
Ο Βαγγέλης, που υπήρξε συνεργάτης και ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στη Θράκη από ιδρύσεως του καναλιού, έκανε το σφάλµα να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο που όλη η Ξάνθη µουρµούριζε αλλά κανείς δεν το κατήγγειλε ξεκάθαρα. Μία υπόθεση που θύµιζε ...Βατοπέδι, καθώς αφορούσε µιά περίεργη «ανταλλαγή» ενός...µη αρτίου οικοπέδου µε άλλο (της Κτηµατικής Υπηρεσίας του Δηµοσίου), πολλαπλάσιας αξίας, στο εµπορικό κέντρο της πόλης (και µε ηµιτελές κτίσµα µέσα, µάλιστα). Ποιός ήταν ο «τυχερός» που επωφελήθηκε από την τράµπα αυτήν; Ο πατέρας του Ευάγγελου Βενιζέλου!
Τις αποκαλύψεις αυτές τις είχε κάνει από καιρό ο Βαγγέλης αλλά τις προάλλες τις πρόβαλε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τον «Κίτρινο Τύπο» και τις έµαθε όλη η Ελλάδα. Την επόµενη λοιπόν µέρα το κοπροΜΕΓΚΑ άρχισε να αναζητά τον ...αντικαταστάτη του Βασιλειάδη! Ο τελευταίος επικοινώνησε µε το κανάλι, τού το επιβεβαίωσαν και κάπου εκεί έληξε η 20χρονη συνεργασία των δύο πλευρών.
Πείτε τώρα εσείς τι σηµαίνουν τα ανωτέρω για την διαπλοκή του ΜΕΓΚΑ µε κόµµατα και πρόσωπα, και πόσο αχρείος πρέπει να είσαι όταν πετάς έτσι ανθρώπους µε τους οποίους ποτέ δεν είχες πρόβληµα, µόνο και µόνο γιατί ξεµπρόστιασαν έναν (προφανώς) προστατευόµενό σου...

Κ.Κ.

6 σχόλια:

  1. Σύνηθες για τα Ελληνικά δεδομένα.Απορώ γιατί κάνει εντύπωση.Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, κάνει κουμάντο αυτός που λαδώνει καλύτερα, όσο πιο βρώμικος είσαι επιβιώνεις, όσο πιο πολλά χρωστάς δεν μπαίνει ποτέ φυλακή και όσο πιο γυμνοσάλιαγκας είσαι τόσο πιο καλά έρπεσαι...Μια ιστορία λέει το εξής:
    Κάποτε ο βασιλικός αετός είδε κοντά στην φωλιά του στο πιο ψηλό βράχο έναν γυμνοσάλλιαγκα και του έκανε εντύπωση.Τον ρώτησε λοιπόν πως κατάφερε να ανέβει τόσο ψηλά χωρίς να τον δει ενώ τόσα άλλα ζώα δεν το είχαν καταφέρει.Τότο ο γυμνοσάλιαγκας του απάντησε:
    ΜΕγάλε βασιλά των πτηνών είναι εύκολο
    Ερποντας,γλείφοντας και κρατόντας τα κέρατα μου.
    Δεν με είδες γιατί είχα το χρώμα της γης το καφέ και ήμουν πολύ κοντά στο έδαφος .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Γνωστή η μετοχική σύνθεση του Μέγκα
    2) Γνωστό για ποιό λόγο ειναι φιλικό προς συγκεκριμένο πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
    3) Γνωστό για ποιό λόγο είναι το μόνο κανάλι που έχει συνεντεύξεις Υπουργών

    Ποιός ο λόγος να συζητάμε για διαπλοκή?
    Στο χωριό μου λένε τον λύκο τον βλέπεις τον ντορό (μυρωδιά) ψάχνεις?

    Λυπάμαι για όλα τούτα και χαίρομαι για την ελευθερία της πληροφόρησης των μπλόγκ.

    Οσο για τον Κο Βασιλειάδη είναι τιμή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ sub92 πιστεύεις πως στα blogs, και δεν εννοώ το συγκεκριμένο γιατι δεν θεωρώ ότι ισχύει ,υπάρχει ελευθερία πληροφόρησης? ότι μπορεί ο καθένας να ανεβάζει τις πληροφορίες που θέλει και νομίζει , ότι υπάρχει δημοκρατία ? στο διαδίκτυο? ΘΑ σε διαβεβαιώσω πως τα πάντα μα τα πάντα ελέγχονται ακόμα και αυτά που δεν έχει νόημα να ελέγχονται πόσο μάλλον όταν μέσο διαδικτύου γίνονται τα πάντα πια και στο μέλλον ακόμα περισσότερα αρα η πληροφόρηση είναι ελεύθερη αρκεί να μην δημιουργεί προβλήματα ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικές σκέψεις, προ πολλού χρόνου εκφρασθείσες και μάλιστα σε αρμόδια ώτα, την εποχή του Βασικού μετόχου (την θυμάστε;)
    - Δημοκρατία, σημαίνει πληροφόρηση, διότι μόνο όταν είναι πληροφορημένος ο πολίτης, μπορεί να μετέχει στα κοινά.
    - Η πληροφόρηση των πολιτών είναι συνταγματικώς κατωχυρωμένη.
    - Απαραίτητο συστατικό στοιχείο κάθε είδησης-πληροφορίας, είναι η αξιοπιστία της.
    - Η αξιοπιστία της είδησης, συναρτάτια απόλυτα με την ταυτότητα αυτού που την μεταδίδει ή την αναπαράγει ή την σχολιάζει.
    - Επομένως, η ταυτότητα των μετόχων μέχρις επιπέδου φυσικού προσώπου, είναι επιταγή του Συντάγματος και δεν απαιταίτει κάν ειδικό άρθρο σε αυτό που να ορίζει τα σχετικά.

    Το αρμόδιον ούς, απλώς χαμογέλασε και έκανε με το χέρι του μία αόριστη κίνηση του είδους "τι λές τώρα;".

    Φυσικά και ειδικό άρθρο συμπεριελήφθη στην τότε αναθέωρηση του Συντάγματος και -κυρίως- πολύλογο είναι.
    Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία γιά τον εξής λόγο :
    Το Σύνταγμα, από την φύση του είναι ένα λιγόλογο και λιτό κείμενο, δεδομένου ότι θέτει μόνο γενικές αρχές. Επομένως, το πολύλογο και λεπτομερές άρθρο που προνοεί γιά τον βασικό μέτοχο, δηλώνει εμφαντικά ότι το κείμενό του αποτελεί την επιτομή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπλεκομένων και καθόλου μία γενική δημοκρατική αρχή.

    Κατά τα λοιπά, οι Έλληνες, όταν ακούν την φράση "Ελεύθερη Τηλεόραση", ο νούς τους πάει μόνο στα βοθροκάναλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Χριστίνα
    Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω στα περί ελευθερίας πληροφόρησης για αλλα ιστολόγια. Συμφωνώ μαζί σου για τον υπάρχον εδώ χώρο.Θεωρω ότι η παρουσία μου στο δυαδίκτυο σαν μπλογκέρ και σαν αναγνώστης μου επιτρέπει να σου πώ ότι ο έλεγχος δεν είναι απο μόνος του κάτι αρνητικό. Αρκεί να μην μεταβάλεται σε προκρούστειο κρεβάτι.Καταγράφω και σχολιάζω (αυτά για τα οποία έχω γνώσεις) με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει την αναπτυξη της κριτικής ικανότητας του κάθε αναγνώστη.Θέλω να συνεισφέρω στον γενικότερο προβληματισμό.Θέλω να συνεισφέρω στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στην εξέλιξη της πατρίδας μου, με ήθος και ευπρέπεια.
    Με αυτό το γνώμονα θα συμπράξω και με το "διάβολο" αν χρειαστεί. Με αυτό τον γνώμονα θα εκθειάσω κάθε θετικό και θα καυτηριάσω κάθε αρνητικό.Δεν εξυπηρετώ καμιά άλλη σκοπιμότητα. Για αυτό το λόγο νοιώθω οικεία σε αυτόν τον χώρο, μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sub92 Καλημέρα,
    Ποτέ ο έλεγχος δεν είναι κακός ή αν θες αρνητικός συμφωνώ μαζί σου όλα εξαρτώνται από το ποιον γίνετε γιατί γινετε και πως γίνετε.Αν λέμε άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου μαύρο σκοτάδι το διαδίκτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.