15/2/09

Jerusalem Post: Το Ισραήλ πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Jerusalem Post, μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες του Ισραήλ, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο που υπογράφει ο Sean Gannon, γίνεται αναφορά στη δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών του Ισραήλ, Majallie Whbee, ο οποίος είπε:
"Σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να επιμένει στον ισχυρισμό ότι γίνεται γενοκτονία στη Γάζα και μεις αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ένα θέμα που πρέπει να αφορά περισσότερο από όλους το Ισραήλ. Τα γεγονότα του 1915 έχουν ενταχθεί διεθνώς στην κατηγορία της γενοκτονίας".
Το άρθρο αναφέρεται επίσης στο σοβαρό ενδεχόμενο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, στις...24 Απριλίου 2009, με την υποσημείωση ότι ο νέος πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, η υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο αρχηγός της CIA, Λέον Παννέτα, είναι η πιο φιλική προς τους Αρμενίους κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Γίνεται επίσης αναφορά στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από 21 χώρες μέχρι στιγμής μέχρι στιγμής, καθώς και στο γεγονός ότι Εθνική Αρμενική Επιτροπή Αμερικής προετοιμάζει ένα νέο σχέδιο απόφασης για την αναγνώρισης της γενοκτονίας από το αμερικανικό κονγκρέσο.
Τέλος, η Jerusalem Post αναφέρει ότι "ακόμα και στην περίπτωση που δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, φέτος, στις 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κατά την ανάγνωση της σχετικής ανακοίνωσης είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος Ομπάμα να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη λέξη 'γενοκτονία'".
ΠΗΓΗ: Μιλλιέτ

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, αγαπητέ Σάββα.

    Δες αυτά τα σχόλια...

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6214607300891718224&postID=1920454001745047109

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δω η Ελληνική γενοκτονία του Πόντου και της Μ. Ασίας πότε θα προωθηθεί απο τους δικούς μας μικρόψυχους, θρασύδειλους εντολοδέκτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.