27/3/09

Η Μέρκελ μάς πυροβολεί μέσω... Σκοπίων

ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι «στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ» και ότι αυτή «δεν θα σκοντάφτει άλλο στη διαμάχη για το όνομα (σ.σ.:με την Αθήνα)». Η κυρία Μέρκελ, η οποία μιλούσε χθες στη γερμανική Βουλή εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ την προσεχή εβδομάδα στα γαλλογερμανικά σύνορα, επέκρινε μάλιστα όσουςεπιχειρούν «είτε με βέτο είτε με αναχρονιστικές αντιλήψεις να υψώνουν ανάχωμα στη διεύρυνση της Συμμαχίας».
Οι αναφορές της γερμανίδας καγκελαρίου θα πρέπει να ερμηνευθούν, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, ως μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η αποστροφή της για τα Σκόπια αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι σχέσεις Αθήνας- Βερολίνου δεν διάγουν την καλύτερη περίοδό τους. Παρά τη χειραψία του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή με την κυρία Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, σειρά περιστατικών επιβεβαιώνουν την ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες.
Η αντιδικία για το υποβρύχιο «Παπανικολής» που... γέρνει και η ελληνική πλευρά δεν παραλαμβάνει, η δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τον (τουλάχιστον προς το παρόν) αποκλεισμό του από τα εξοπλιστικά προγράμματα και η επιθυμία της Αθήνας για την έκδοση ευρωομολόγου στην οποία ανθίσταται η κυρία Μέρκελ, συνθέτουν το «πολύπλοκο παζλ» των ελληνογερμανικών σχέσεων.
ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. Ναι αλλά για την αμαύρωση της φήμης τους στον σχεδιασμό υποβρύχιων δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα αλλά η ίδια η Γερμανική εταιρεία… Ας φανταστούν οι φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι Γερμανοί την περίπτωση οριστικής μη παραλαβής των υποβρύχιων απ΄ το ελληνικό ναυτικό για πόσα χρόνια και πόσους πελάτες μπορεί να τους κοστίσει. Κάτι σχετικό ανέφερε υπεύθυνος γαλλικής εταιρείας σχετικά με την προμήθεια υποβρυχίων στο Πακιστάν. Θέλουν να συνεχίζεται επ’ άπειρον αυτή η δυσφήμηση; Ας κάνουν λοιπόν την δουλειά τους τόσο καλά όσο ξέρουν να την κάνουν και με την θρυλική γερμανική αποτελεσματικότητά τους που την έχουν αποδείξει και σίγουρα θα μας έχουν πιστούς πελάτες τους αλλά τα λεφτά μας πρέπει να αγοράζουν τον καλύτερο εξοπλισμό (που φυσικά είναι ο γερμανικός φτάνει να το αποδεικνύει στην θάλασσα και όχι μόνο στο σχεδιαστήριο). Όσο για το βέτο είναι τόσο δικαίωμα της Γερμανίας όσο και δικαίωμα της Ελλάδας να το προβάλει όταν θίγονται συμφέροντά της γιατί μεταξύ κρατών ισχύει η αρχή της ισότητας. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σχέσεις μας με τη Γερμανία θα περάσουν ακόμη δυσκολότερες στιγμές φοβάμαι, ειδικά όταν γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα εμφάνισης ρωγμών στον πύργο και ενδεχομένως και στο εσωτερικό των πυροβόλων των άρτι παραληφθέντων Leopard 2HEL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεινο το οποιο δεν πρεπει να μας διαφευγει και ειναι σημαντικωτατο, (οταν ομιλουμε για την Γερμανια) ειναι το οτι η χωρα αυτη βρισκεται υπο στρατιωτικην, οικονομικην και πολιτικην κατοχην απο τον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο και ενθεν. (Μια μικρη ερευνα και μπορει ο καθενας να καταλαβη ποιοι ειναι οι σημερινοι κατακτητες της, γεγονος που το Βημα αφηνει τεχνιεντως απ εξω). Η κα. Μερκελ λοιπον, και καθε μελλουσσα κα η μελλοντικος κος Μερκελ (αν δεν αλλαξη ριζικα η κατασταση στην Γερμανια) θα παιρνουν εντολες "ανωθεν" για οτιδηποτε αφορα την εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη της χωρας τους, οπως δηλαδη αυτο γινεται, οχι μονον με την Αμερικη αλλα και με αλλες χωρες της λεγομενης Δυσης.
    Υπενθιμιζω οτι, εκεινα τα λεφτα (αποζημιωση) για τις καταστροφες που επροξενησαν οι Γερμανοι στην Πατριδα μας δεν τα εχω δει ακομα. Το Ισραηλ ταχει παρει και συνεχιζει και θα συνεχιζει να τα παιρνη, αν και δεν υφιστατο σαν χωρα τοτε.

    Οχι παιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνω μια ερώτηση;

    Γιατί είναι τα Σκόπια τόσο σημαντικά για το ΝΑΤΟ; Βρίσκονται δίπλα σε Αλβανία και Κόσοβο. Η Αλβανία μπήκε στο ΝΑΤΟ και το Bondsteel στο Κόσοβο, είναι δίπλα. Το αλβανικό στοιχείο στα δυτικά Σκόπια, ολοκληρώνει το παζλ μιας περιοχής που είτε έμμεσα, είτε άμεσα, ελέγχεται από το ΝΑΤΟ. Εννοώ πως ούτε στο Κόσοβο, ούτε στα δυτικά Σκόπια, θα τολμούσε κάποιος εκτός ΝΑΤΟ να επιτεθεί. Αφήστε που δίπλα είναι κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως εμείς και η Βουλγαρία.

    Ποια ακριβώς είναι η ιδιαιτερότητα των Σκοπίων για το ΝΑΤΟ; Πλούτο δεν έχουν, στρατό δεν έχουν, ιδιαίτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα δεν έχουν. Γιατί έχουν φαγωθεί όλοι με τη σημαντικότητά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ίδια απορία έχω και εγώ σχετικά με τα Σκόπια.Δεν θά ήταν καλλίτερα να δυαλυθούν?Ολο προβλήματα θα δημιουργούνται και μάλιστα και στο εσωτερικό τους όπου σήμερα τσακώθηκαν άγρια παιδιά του σχολείου και οι αρχές εκεί σκέφτονται να χωρίσουν τις ώρες διδασκαλίας ώστε Αλβανοι και Σλάβοι να μην συναντώνται στα σχολεία τους.Και ξαναρωτάω και εγώ.Γιατί έχουν φαγωθεί όλοι να τους προωθούν σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και λοιπά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορουντα ανωνυμε, 27 Μάρτιος 2009 5:42 μμ, η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι ευκολη.
    Τα Σκο(ρ)πια και το τριγωνο που αποτελουν μαζι με Κοσοβο και Βοσνια-Ερζεγοβινη ειναι πιατσα των εμπορων ναρκωτκων, παρανομου εμποριου οπλων (συμπεριλαμβανομενων και ατομικων), καθως και του εμποριου λευκης σαρκος, με την μονη διαφορα οτι οι "μεταπρατες" δεν ειναι Ιταλιανοι μαφιοζοι οπως θαθελε το Χολυγουντ να πιστεψουμε, αλλα μυστικες υπηρεσιες διαφορων κρατων συμπεριλαμβανωμενων της Αμερικης και της Αγγλιας.
    Βλεπεις για να χρηματοδοτουν τις τρομολαγνες και γενοκτονες επιχειρησεις τους ανα τον Κοσμο (στο ονομα της Δημοκρατιας και της Ελευθεριας παντα) χρειαζονται πολυ χρημα και για να το βρουν πρεπει να παρακαμπτουν Κονγκρεσσα Λορδους και εκλεγμενες Βουλες.
    Η προσφατη Ιστορια επι προεδρειας Ρηγκαν μας το επιβεβαιιωνει αυτο αν θυμηθουμε ενα αθλιο με το ονομα Ολιβερ Νορθ και την υποθεση Ιραν-Κοντρας συμπεριλαμβανομενου και ενος εβραιου δολοφονου Νορβηγων σερβιτορων και "συμβουλος" του Νοριεγκα, ονοματι Μιχαηλ Χαραρι, http://www.wrmea.com/backissues/0290/9002005.htm, ο οποιος ειχε επιληφθει με την επιβλεψη διακινησης τονων κοκκαινης και με τα κοντεινερς απ εξω να γραφουν "φαρμακευτικο υλικο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα-δυο σχόλια απο αυτά που γνωρίζω, σχετικά με την Γερμανία και τα Σκόρπια ,όπως έγραψε φίλος/η. Το υποτιθέμενο αυτό κράτος, είναι προτεκτοράτο της μεγάλης δύναμης των ΗΠΑ, αντιπρόσωποι στην Ευρώπη των ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Οι τρείς αυτές χώρες, δηλαδή η μία η Αμερική έχει την μεγαλύτερη βάση της μέσα στο κράτος των Σκοπιών, και τελειώνει στό...Κόσσοβο, απο εκεί ελένχουν Ρωσία, Κίνα κλπ.
    Τώρα για το υποβρύχιο που γέρνει, ίσως να "θέλει' να μας πει κάτι, δεν πιστεύω οτι κάτι τέτοιο δεν το έχουν δει οι Γερμανοί!!, ίσως συνδέεονται με τα πιο κατω.

    Τα Leopard 2HEL, -(που γράφει, μάλλον κάποιος ειδικός)-, ξέρω οτι αρχικά στο Λιτόχωρο, οι Έλληνες στρατιωτικοί-ειδικοί, είχαν επιλέξει τα Εγγλέζικα Τανκς, η συμφωνία είχε κλείσει, και μετά την δολοφονία του ταξίαρχου Σώντερς,2000, Βρετανού Ακολούθου, στην Πρεσβεία, έκλεισαν... με τα Γερμανικά Λεοπαρτ.

    Τώρα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, το θέμα είναι γνωστό, ο Άρειος Πάγος αποφάσησε να κατασχεθούν τα γερμανικά περουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα για να δωθούν στο Δίστομο και αλλού, αλλά ο Σημίτης, με πολιτική του απόφαση, το αναίρεσε αυτό. Την διαδικασία για την πιο πάνω αποζημίωση την είχε αρχίσει, ο μακαρίτης Ο Σταμούλης, πρώην σύμβουλος του Ανδρέα, Αεροπαγίτης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, εκλεγμένος Νομάρχης της Βοιωτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.