29/3/09

Σεβαστείτε τους θεσμούς, όπως έλεγε κι ο Χάνι

Του Άριστου Μιχαηλίδη
Μας τρομάζει ο λογικοφανής τρόπος με τον οποίο οι ταγοί του τόπου και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρονται στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων. Λες και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των λόγων τους στο διεθνές διπλωματικό πεδίο και αρκούνται να καλύπτουν τα νώτα τους στο εσωτερικό μέτωπο. Ακόμα και η πολυπράγμων βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου (σαν ουρανοκατέβατη) έκανε δημόσια παρέμβαση για να μας εξηγήσει λίγο πολύ ότι δεν είναι λάθος νααποδεχόμαστε τις εκλογές των κατεχομένων και άδικα επικρίθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τον αντιπρόεδρο του κόμματός της (!), μόνο και μόνο επειδή ήθελε να βγάλει τα απωθημένα της για τις εσωκομματικές εκλογές. Όπως και μια εφημερίδα, που της έμειναν απωθημένα για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τα βγάζει στον Νικόλα Παπαδόπουλο και του εξηγούσε με κύριο άρθρο της ότι «οι Τουρκοκύπριοι από το 1964 εκλέγουν τους δικούς τους πολιτικούς άρχοντες» και δεν πρέπει να αρνείται να αποδεχθεί τις πραγματικότητες των θεσμών και των εκλογών που υπάρχουν στα κατεχόμενα. Και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δήλωνε χτες ότι «αυτή η διαδικασία (δηλαδή, οι εκλογές)
αφορά την τουρκοκυπριακή κοινότητα».
Όλα λογικοφανή και «πολιτικώς ορθά», που λέει και η νέα τάξη. Αλλά, αυτά ακριβώς εννοούσε και ο Ραούφ Ντενκτάς, όταν στα χρόνια της αυτοκρατορίας του, δήλωνε ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το Κυπριακό είναι να αναγνωρίσουν οι Ελληνοκύπριοι τις πραγματικότητες του βορρά. Αυτό εννοούσε και ο Ντέιβιντ Χάνι όταν τον Ιούνιο του 2003, σε συνέντευξη στο ΒΒC, δήλωνε ότι για να υπάρξει λύση πρέπει να αντιληφθούν οι Ελληνοκύπριοι ότι υπάρχουν θεσμοί στα κατεχόμενα και πρέπει να τους σεβαστούν και να μην αναφέρονται «με απόλυτη περιφρόνηση στους θεσμούς που έστησαν στο βορρά οι Τουρκοκύπριοι».
Αλλά, η πιο σκληρή πραγματικότητα, που δεν έπρεπε ποτέ να ξεχνούν οι Ελληνοκύπριοι, είναι ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 80.000 Τουρκοκύπριοι και διπλάσιοί τους έποικοι. Στα ψηφοδέλτια όλων των τουρκοκυπριακών κομμάτων, ακόμα και στο αριστερό κόμμα του Ταλάτ, υπάρχουν έποικοι υποψήφιοι και πολλαπλάσιοι των Τουρκοκυπρίων έποικοι ψηφοφόροι, όπως υπάρχει παντού και ο απόλυτος έλεγχος της κατοχικής Τουρκίας. «Όλα θα είναι στημένα», καταγγέλλει ο Αλμπάι Ντουρντουράν. Δεν μπορεί αυτή πραγματικότητα να αντιμετωπίζεται με τόση επιπολαιότητα από την ηγεσία μας, επειδή πρέπει πάση θυσία να συντηρεί το καλό κλίμα.
Το γεγονός ότι είχαν πάντα τους δικούς τους εκπροσώπους οι Τουρκοκύπριοι, δεν δικαιολογεί την απερίσκεπτη υποβάθμιση της τουρκικής παρουσίας και να μιλάμε σαν να και έχουμε να κάνουμε με μια φυσιολογική κατάσταση, μια δημοκρατική διαδικασία, που πρέπει να την αποδεχτούμε και να πάψουμε να την καταγγέλλουμε. Διότι, άλλο να αποδεχόμαστε ότι με τις (έστω) παράνομες εκλογές προκύπτουν οι εκπρόσωποι της κατοχικής δύναμης και των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι εκπρόσωποι αναγνωρίζουν για να έχουν με ποιους θα κάνουν συνομιλίες κι άλλο να κάνει και ομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αναλύει τις προτιμήσεις του για την εκλογική δύναμη στα κατεχόμενα χωριά μας.
Αυτή η διαδικασία, εδώ και 35 χρόνια, δεν αφορά την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αφορά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να πούμε αυτή την πραγματικότητα;
Πηγή: «Φιλελεύθερος»

2 σχόλια:

  1. η ταυτηση του καρδιακου παλμου με αυτου των εποικων.....η αγαπη της καρεκλας...η πολιτικη μυωπια....και τα αποθημενα των κομματικων παραγοντων...με ασεβεια προς την λαικη εντολη για καταργηση και αποφυγη του τσιμεντωματος του ναι, θα διαγραψει με μαθηματικη ακριβεια την ημερομηνια τελους του Ελληνισμου στην Κυπρο.
    τα ηττημενα μυαλα φορουν την ενδυμασια του...πατριωτισμου και οι σκεπτωμενοι την...απελευθερωση φερουν την ενδυμασια του..εθνικισμου,σωβινισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωραίνη Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!!

    Αχ Έλληνες Κύπριοι, αχ Χριστόφια!!

    Σπέρνετε και σπέρνουμε ανέμους και θα θερίσουμε, όλοι μαζί, θύελλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.