30/3/09

Ο πενηντάρης... νεολαίος του τουρκικού προξενείου

Ο Σελήμ είναι ο πρώτος που υποδέχεται τους Τούρκους που πάνε στην Κομοτηνή. Στη φωτό με τον Μπαμπατζάν.
Κάποιοι στη μειονότητα στη Θράκη μπορεί να μην έχουν ανακαλύψει το ελιξίριο της νεότητας, όμως αν και πλησιάζουν τα πενήντα δηλώνουν νεολαίοι και ως τέτοιοι κατέχουν τα αξιώματα (πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ.) στην αυτοαποκαλούμενη «Ενωση ΤουρκικήςΝεολαίας Κομοτηνής».
Η περίπτωσή τους θα μπορούσε ίσως να μείνει στο πλαίσιο κάποιων γραφικών, που ίσως θέλουν να παριστάνουν τους νεολαίους κοντά στα...ήντα, αν ο ρόλος αυτής της Ενωσης δεν ήταν καθοριστικός στις εξελίξεις στον χώρο της μειονότητας και τα παιχνίδια που παίζονται και δεν αποτελούσε το επίκεντρο μιας προπαγάνδας που καθοδηγείται από την Αγκυρα.

Ο «εκλεκτός»
Ο μεσήλικας πρόεδρός της Αντνάν Σελήμ, με προχωρημένη φαλάκρα και γκρίζα μαλλιά, που διατηρεί ένα κατάστημα με κυνηγετικά όπλα στην Κομοτηνή, αν και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αγκυρα, κατέχει τη θέση αυτήν εδώ και πολλά χρόνια και είναι συγχρόνως ο γραμματέας της λεγόμενης «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και από τους πλέον «εκλεκτούς» του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
Στα γραφεία-εντευκτήριο της Ενωσης στο κέντρο της Κομοτηνής πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις της η Συμβουλευτική Επιτροπή, και εδώ τον Δεκέμβριο του 2007 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν συναντήθηκε με τα μέλη της κι άλλους παράγοντες της μειονότητας με κλειστές τις πόρτες.
Εδώ σχεδίαζαν οι παράγοντες της μειονότητας να οδηγήσουν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2004. Ομως επικράτησαν πιο σώφρονες σκέψεις και ο Τούρκος πρωθυπουργός πέρασε μόνο έξω από τα γραφεία της λεγόμενης «Ενωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Η τελευταία δεν έχει νομική υπόσταση εδώ και 27 χρόνια, μετά την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων που έκριναν μη σύννομη τη λειτουργία της με την ονομασία «τουρκική».
Ολες οι αντιπροσωπείες με τους Τούρκους αξιωματούχους με πρώτους τους υπουργούς, βουλευτές κ.λπ. που φτάνουν στη Θράκη καταλήγουν εδώ, ενώ εκτός από την Ανώτατη Συμβουλευτική συνεδριάζουν εδώ κι άλλες «οργανώσεις», «κέντρα έρευνας» κ.λπ.
Σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Ενωσης θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. και οι πληροφορίες φέρουν τον Αντνάν Σελήμ να παραμένει στη θέση που κατέχει. Και βέβαια η παραμονή του στη θέση αυτή επί τόσα χρόνια και σ' αυτή την ηλικία, όπως και άλλων μελών στο Δ.Σ., εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες που η απόληξή τους φτάνει στο τουρκικό προξενείο.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ, ΕΤΗΝΟΣ

3 σχόλια:

  1. Η ανοχή στην δράση του Τουρκικού Προξενείου είναι αυτή που γεννά αυτά τα φαινόμενα και σαν πράξη είναι ανθελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O στρατηγός Γρυλάκης τα έχει πεί εδώ και χρόνια, και τις πρακτικές, και τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ελληνικός νόμος τι λέει για τις νεολαίες? μέχρι ποιά ηλικία μπορεί να είναι κανείς πρόεδρος σε οργάνωση νεολαίας. Αυτοί εκεί πάνω υπόκεινται στούς Ελληνικούς νόμους, και ναι, τι κάνουν οι αρχές? ή δεν έχουμε τον κ...να τους μαζεψούμε.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.