29/3/09

Μεντβέντεφ: Εγώ κυβερνώ τη Ρωσία και όχι ο Πούτιν

Δήλωσε πως «οι μεγάλες αποφάσεις στο όνομα του κράτους λαμβάνονται από τον πρόεδρο».
Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι μόνο αυτός κυβερνά τη Ρωσία και όχι ο πρώην πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε μία ασυνήθιστα, σε πρώτο πρόσωπο, δήλωσή του κατά τη διάρκεια μίας σημερινής του συνέντευξης προς το BBC.
Αναλυτές είχαν εκφράσει σκεπτικισμό για την ικανότητα του Μεντβέντεφ να κυβερνάει ανεξάρτητα από τον Πούτιν, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν τους περισσότερους Ρώσους ναθεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να είναι η πραγματική εξουσία στην χώρα.
«Είμαι ο ηγέτης αυτού του κράτους, είμαι ο επικεφαλής αυτού του κράτους και σ' αυτό βασίζεται ο καταμερισμός της εξουσίας», τόνισε ο Μεντβέντεφ που σε προηγούμενες συνεντεύξεις του είχε συχνά αναφερθεί στις καλές προσωπικές σχέσεις του με το σημερινό πρωθυπουργό ως ένα μηχανισμό για την επίλυση προβλημάτων που προέκυπταν μεταξύ αξιωματούχων τους.
«Ο κύριος Πούτιν είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης. Αλλά οι μεγάλες αποφάσεις στο όνομα του κράτους λαμβάνονται από τον πρόεδρο και αυτό είναι προφανές», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ που ανέλαβε την προεδρία τον Μάιο του 2008.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία κριτική προς τον Πούτιν που επίσημα απαντάει στον πρόεδρο και είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα εσωτερικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα.
Από δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το ανεξάρτητο ινστιτούτο Levada τον περασμένο μήνα, προκύπτει ότι το 12% των Ρώσων πιστεύει ότι ο Μεντβέντεφ ασκεί την πραγματική εξουσία στην χώρα ενώ το 34% πιστεύει ότι την ασκεί ο Πούτιν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Μεντβέντεφ: Εγώ κυβερνώ τη Ρωσία και όχι ο Πούτιν.....
    το αλλο με τον Τοτο το ξερετε???

    Μανος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.