29/3/09

Μ. Καντάφι: «Νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας το ΔΠΔ»

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, που ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία στην Αφρικανική Ενωση, δήλωσε σήμερα προς τους δημοσιογράφους ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο(ΔΠΔ)αντιπροσωπεύει«μία νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας».
«Είναι γνωστό ότι όλες οι χώρες του τρίτου κόσμου αντιτίθενται στο αυτοαποκαλούμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Αυτό το δικαστήριο είναι κατά των χωρών που ήταν στο παρελθόν αποικίες και θέλουν να τις ξανακάνουν αποικίες (οι δυτικοί). Πρόκειται για μία πρακτική νέας διεθνούς τρομοκρατίας», ανέφερε μετά από μία σύνοδο με αξιωματούχους της Αφρικανικής Ενωσης.
«Δεν είναι δίκαιο να συλλαμβάνεται ένας πρόεδρος», είπε αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης της 4ης Μαρτίου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του προέδρου του Σουδάν Ομάρ ελ Μπεσίρ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ.
«Εάν εγκρίνουμε μία τέτοια επιλογή, ένας πρόεδρος να πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί, όπως ο πρόεδρος Μπεσίρ, θα πρέπει επίσης να δικαστούν αυτοί που σκότωσαν τα εκατοντάδες, τα εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ και στην Γάζα», υπογράμμισε ο λίβυος ηγέτης.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Σωστα δεν μιλαει ο Κανταφι;
    Του δολοφονησανε και την μικρη του κορη οι Ρηγκανατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο πότε, ένας δικτάτορας, και πρώην διεθνώς αναγνωρισμένος τρομακράτης, είναι ηγέτης, αυτό ποτέ μου δεν τα κατάλαβα. Η είναι ηγέτης επειδή μένει σε μια μεταξένεια σκηνή, με όλα τα κομφόρ, απο air condition, plasma TV, τζακούζι κλπ, οι δεν γιοί του είναι μέλη στο διεθνές clup των πλουσίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι βεβαιος Δημητρη Τ. οτι ο Κανταφι ηταν πρωην τρομοκρατης; Που το ξερεις; Πως το εμαθες; Τωρα δηλαδη δεν ειναι τρομοκρατης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.