Ο Τζέφρι Φέλτμαν με τον Σύρο υπουργό ΕξωτερικώνΗ κινητικότητα στη Μέση Ανατολή με ζητούμενο την πολυπόθητη ειρήνη καλά κρατεί. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα έφθασαν το Σάββατο στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ.
Η επίσκεψη αποτελεί την υψηλότερου επιπέδου επαφή που έχει πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην αμερικανική και τη συριακή ηγεσία από την επίσκεψη Αρμιτατζ στη Δαμασκό τον Ιανουάριο του 2005.
Εκείνη την περίοδο ο Αρμιτατζ ήταν το Νο2 στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το πρωί του Σαββάτου έφθασαν στη Δαμασκό ο Τζέφρι Φέλτμαν και ο...Ντάνιελ Σαπίρο, αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή αντίστοιχα.
Νωρίτερα είχαν βρεθεί στη Βηρυτό για επαφές με την κυβέρνηση του Λιβάνου.
«Οι ΗΠΑ και η Συρία έχουν διαφωνίες σε πολλά σημαντικά θέματα, αλλά τώρα έχουμε μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διμερή και περιφερειακά ζητήματα» δήλωσε αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
4 σχόλια:
ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ;
ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ, KAI ΛΕΓΕΤΑΙ AIPAC. (AMERICAN ISRAELI POLITICAL ACTION COMMITTEE.ΤΟΥΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ).
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΟΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ" ΥΑΙΝΕΣ KAI META ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΟΜΠΑΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ".
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
«Η Συρία μπορεί να παίξει έναν σημαντικό και δημιουργικό ρόλο στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Τζέφρι Φέλτμαν μετά από τετράωρη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ και άλλους αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης, στη Δαμασκό.
ΑΠΟ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΦΕΛΤΜΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ (Η ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΗ ΤΟ ΑΙPΑC, ΜΕΣΩ ΡΑΜ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ, ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ.
ΕΙΠΑΜΕ: ΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ.
Η παραγγελία έχει ήδη δοθεί.
Μπαάθ στην εξουσία, Υψώματα Γκολάν στη Συρία, Κουρδικό Κράτος, ανεξαρτησία ΜARDIN, φοιτητική αριστερίστικη Γαλλικού Μοντέλου Επανάσταση στο ΙΡΑΝ...και έπεται συνέχεια.
Δημοσίευση σχολίου