4/3/09

Το ΕΔΑΔ δικαίωσε Ίδρυμα εκκλησίας στην Τένεδο

Η Τένεδος, είναι το δεύτερο νησί μετά την Ίμβρο που υπέστη τις πολιτικές αφελληνισμού και εθνοκάθαρσης από το τουρκικό κράτος

Την πλήρη δικαίωσή του έναντι της Τουρκίας πέτυχε το Ιδρυμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τένεδο, κατά την προσφυγή του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ στο Στρασβούργο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με ομόφωνη απόφασή του το ΕΔΑΔ αναγνώρισε την παραβίαση, από μέρους της Τουρκίας, του άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου Νο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αφορά την...προστασία της ιδιοκτησίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου σχετίζεται με την άρνηση της τουρκικής δικαιοσύνης να καταχωρήσει στο κτηματολόγιο τα ακίνητα που ανήκουν στο Ιδρυμα.
Το ΕΔΑΔ αναγνώρισε, επίσης, το ποσό των 100.000 ευρώ που θα πρέπει να αποδώσει η Τουρκία στο Ιδρυμα για υλικές ζημιές και 5.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.
Η υπόθεση αφορά τρία τρία οικόπεδα (3.792,54 τμ, 2.251,72 τμ, 2.219,69 τμ) και παρεκκλήσι 37,82 τμ., τα οποία το Ιδρυμα απέκτησε από δωρεές.
Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και να απαιτήσει νέα δίκη σε ανώτερο τμήμα του ΕΔΑΔ που απαρτίζεται από 17 δικαστές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-NAFTEMPORIKI

1 σχόλιο:

  1. Και τα 12ν.μ δικά μας είναι ψηφισμένα και υπογεγραμμένα και αν τολμίσουμε να τα τηρήσουμε είναι casius belli για τους Τούρκους ..Σημασία δεν έχουν τελικά οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα αλλά το πόσο μπορεί κάποιος να τα πραγματοποιήση...
    Χριστίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.