24/3/09

Νέος κύκλος επαφών της εταιρείας του πετρελαιαγωγού Transbalkan Pipeline, με τους φορείς του Έβρου για τη χερσαία όδευση του αγωγού

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Στη δημιουργία ενός ακόμη εταιρικού σχήματος προχωρούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρωσία, το οποίο θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό για το κατασκευαστικό κομμάτι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια στιγμή χθες και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη νέοςκύκλος επαφών μεταξύ στελεχών της εταιρείας του πετρελαιαγωγού, ήτοι της Transbalkan Pipeline, με τους φορείς του Έβρου, με κύριο αντικείμενο των διαβουλεύσεων τις επιλογές για τη χερσαία όδευση του αγωγού.
Παράλληλα στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς, ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαίου TRANSNEFT Νikolai Tokarev, που ηγείται της Ρωσικής πλευράς στο έργο του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της βουλγαρικής εταιρείας του αγωγού, κ. Stefan Gunchev, οι τρεις χώρες θα σχηματίσουν μία καινούργια εταιρία, η οποία θα λάβει μέρος ισότιμα μαζί με άλλες επιχειρήσεις στο διαγωνισμό ανάληψης κατασκευής του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Συνομιλίες
Το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των Βούλγαρων αρμοδίων και του κ. Tokarev, ο οποίος πριν έρθει στην Αλεξανδρούπολη, θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα.
Ακόμη ο κ. Tokarev θα συζητήσει με τη βουλγαρική πλευρά και το θέμα της τροφοδοσίας του αγωγού, ο οποίος θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2010 με κεφάλαια, τα οποία θα παρασχεθούν σε ποσοστό 1/3 από τους τρεις εταίρους (Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία) και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από δανειακούς πόρους.
Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση εκπροσώπων της Transbalkan Pipeline με την επιτροπή φορέων, που έχει συσταθεί για το έργο.

Συνάντηση
Ακόμη έγινε και συνάντηση μεταξύ της εταιρείας και των περιφερειακών και νομαρχιακών τεχνικών υπηρεσιών και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στις συναντήσεις αυτές, οι μελετητές του έργου, δηλαδή οι διεθνείς εταιρείες ILF και ERM, καθώς και οι ελληνικές εταιρείες ASPROFOS και EXERGIA, παρουσίασαν τις επιλογές της χερσαίας όδευσης του αγωγού.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

5 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν προχωρούν οι αγωγοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξτε μια ματιά στο http://www.moneyasdebt.net/
    έτσι για να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται ως προς το υπόλοιπο που θα καλυφθεί από δανειακούς πόρους.

    Όχι βέβαια από το ΔΝΤ των Ρότσιλντ Ροκφέλερ και Μόργκαν.

    Αλλά και το
    Zeitgeist Final Edition - Zeitgeist II - Addendum
    με επιμέρους επιλογές
    http://cyprus-gaming.gooforums.com/forum-f3/topic-t139.htm#top

    Σε ένα από τα επιμέρους τμήματα λέει και για τους οικονομικούς εκτελεστές στα πλαίσια του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"

    Κι όλα μπαίνουν σε μια τάξη δίνοντας και εξηγήσεις για την ουσιαστική αιτία παρελθόντων γεγονότων που ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούν όχι μόνο τους λαούς αλλά και τους πολιτικούς που πασχίζουν για την ειρήνη και ευδαιμονία των πολιτών της χώρας τους και την καλή γειτονεία, από εκεί και πέρα ο καθένας με την εμβέλεια που του επιτρέπουν οι παροπίδες του τίνει τη χείρα του πέρα από κοματικούς και ποδοσφαιρικούς συνειρμούς, αλλά μπορεί και να κρίνει ανάλογα με τη στάση που κρατά ο κάθε πολιτικός ΑΝ ΚΑΤΕΧΕΙ, άλλως βλάξ, ή είναι συνειδητά η ασυνείδητα έρμαιο στα σχέδια των διεθνών τραπεζιτών τουτέστιν επικίνδυνος για την πολιτεία και την ανθρωπότητα.

    Σε ένα άλλο σημείο λέει για τρεις προέδρους των ΗΠΑ που δολοφονήθκαν στην προσπάθειά τους να απεξαρτοποιήσουν την εξάρτηση της χώρας τους από το χρηματοοικονομικό κατεστημένο, και βέβαια τα της ενάρξεως των παγκοσμίων πολέμων Α' και Β" συν του Βιετνάμ αλλά και του λεγόμενου κατά της τρομοκρατίας ασφαλώς και απευθύνονται και δεν έχουν να κάνουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση στο κοινό των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπόρεσα να βρώ με το google το επίμαχο κείμενο από το http://cyprus-gaming.gooforums.com/forum-f3/topic-t139.htm#top . Προσπάθησα με το www.zeitgeist.de αλλά και εκεί μπερδεύτηκα.

    Επί τη ευκαιρία ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

    Kαι του χρόνου στην ελεύθερη Κωνσταντινούπολη και στον Ελεύθερο Πόντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Zeitgeist sto /You Tube 2.sinisto ki to a.Illouminati b. 9/11 conspiracy ki afta sto you tube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A! Ρέ! Καραμανλή, αυτά πληρώνεις.....

    Ποιός τόλμησε τα τελευταία εξήντα χρόνια να πάει κόντρα.... στα Αμερικανάκια
    (είμαστε και τυχεροί βέβαια που η Ρωσία ορθοπόδησε σε χρόνο ρεκόρ, αλλιώς τι θα μπορούσε να κάνει και αυτός? το απόλυτο τίποτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.