27/4/09

Πάνω από τα 43,7 δισ. ευρώ ο δανεισμός της Ελλάδας φέτος


Ο συνολικός δανεισμός της Ελλάδας θα ξεπεράσει τα 43,7 δις ευρώ, που προβλεπόταν αρχικά για φέτος, είπε χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο Reuters. Η χώρα έχει δανειστεί μέχρι στιγμής περίπου 40 δισ. ευρώ, καταβάλλοντας υψηλό premium στους επενδυτές σε σχέση με την Γερμανία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εν μέσω ανησυχιών για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας μεσούσης της κρίσης.
«Ο στόχος για περίπου 44 δισ ευρώ ήταν ο στόχος του προϋπολογισμού για να καλυφθούν τα χρεολύσια και οι τόκοι», είπε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου.
«Λαμβάνοντας υπόψιν τα προβλεπόμενα ελλείμματα (του προϋπολογισμού) είναι πολύ πιθανό το ποσό του δανεισμού να αυξηθεί πάνω από τα 44 δισ ευρώ», είπε ο κ. Παπανικολάου. Δεν έδωσε, ωστόσο, συγκεκριμένο νούμερο.
Το δημόσιο χρέος της χώρας διαμορφώνεται στο 98% του ΑΕΠ και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη μετά την Ιταλία. Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος, ενώ σύμφωνα με την Εurostat ανήλθε στο 5% πέρυσι.
Ο Σπ.Παπανικολάου είπε ότι ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει την επανέκδοση ενός τριετούς και ενός δεκαετούς ομολόγου έως τα τέλη Ιουνίου.
«Προβλέπουμε ότι η αγορά θα υποδεχθεί θετικά τις δύο εκδόσεις και θα καλυφθούν άνετα», είπε. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΟΔΔΗΧ διερευνά επίσης την έκδοση ομολόγων σε άλλα νομίσματα έως τα τέλη του έτους. «Θα διερευνήσουμε έως το τέλος του έτους την έκδοση ομολόγου σε δολάρια και ίσως σε γεν».
Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνονταν στις 210 μονάδες βάσης, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου την Πέμπτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεπέρασε τις 300 μονάδες βάσης.
«Η μείωση είναι εντυπωσιακή. Οφείλεται στο γεγονός ότι τα spreads είχαν διευρυνθεί δυσανάλογα το προηγούμενο διάστημα και αυτή τη στιγμή κινούνται στην θετική κατεύθυνση, αν και παραμένουν υψηλά», είπε ο κ. Παπανικολάου. «Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται περαιτέρω».
Ο Σπ.Παπανικολάου τόνισε ότι η επιτυχία που σημείωσαν οι τελευταίες εκδόσεις απέδειξε ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.
«Ένας άλλος λόγος είναι ότι διαλύθηκαν όλοι οι φόβοι και οι αμφιβολίες ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες μεσούσης της κρίσης. Επίσης αποδείχθηκαν αβάσιμες όλες οι εικασίες ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να βγει από την ΟΝΕ», τόνισε ακόμη.
ΠΗΓΗ : REPORTER.GR

4 σχόλια:

  1. Οι φόβοι και οι εικασίες για την κάλυψη των δανειακών αναγκών και για έξοδο της Ελλάδας απ’ την ΟΝΕ διέρρεαν ακριβώς για να αυξηθεί το spread του δανεισμού που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν. Δεν είναι ούτε παρεξηγήσιμο αυτό που έγινε από ξένες εφημερίδες αυτές την «δουλειά» τους κάνουν (που φυσικά είναι βρώμικη αλλά είναι γνωστή). Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι εντός Ελλάδας βρέθηκαν τόσοι πολλοί ιθαγενής που έπαιξαν εντελώς ανόητα τόσο πολύ αυτό το θέμα όταν είναι γνωστοί οι στόχοι αυτών των δημοσιευμάτων (γιατί είπαμε οικονομία = ψυχολογία των αγορών). Τη στιγμή μάλιστα η πλειοψηφία αυτών που «έπαιζαν» το θέμα θα είχε περισσότερο χάσιμο παρά κέρδος από τον δυσμενέστερο δανεισμό του ελληνικού δημοσίου. Ας έχουμε λίγο περισσότερο μυαλό και ας μην κοιτάμε πως θα ικανοποιήσουμε ανόητα μικροσυμφέροντα. Τα δάνεια κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα επιστραφούν από μας τους φορολογούμενους και δεν θα νοιαστεί κανείς ξένος για το επιτόκιο που θα ξεπληρώσουμε το δανεισμό μας περισσότερο από μας τους ίδιους. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν…-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να επιστραφεί Ελευθέριε από εμάς τους φορολογούμενους; Γιατί τι κράτος μας δανείζεται για να καλύψει ανεξέλεγκτες δαπάνες;
    Η εύκολη λύση είναι να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενιών.

    Η δύσκολη είναι να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας και να σταματήσουμε να είμαστε οι επαίτες των αγορών.
    Γιατί πρέπει να πληρώνω τα όπλα μου, τα φάρμακά μου και άλλα, πολλαπλάσιες τιμές απ' ότι άλλα κράτη και να καταλήγουν σε τσέπες κάποιων;

    Και να έρχεται ο κάθε υπουργός να σού λέει "Δεν έχουμε λεφτα για συντάξεις, για παιδεία, για περίθαλψη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Προς τις ευρωεκλογές οι οποίες οσονούπω φτάνουν.
    Για όλους εμάς όμως που θα κληθούμε για μια ακόμη φορά να πάμε στην κάλπη προκειμένου να αναδείξουμε τους εκλεκτούς των εκλεκτών, έχει πολύ μεγάλη σημασία να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τα βασικά χαρακτηριστικά της διαδρομής που μένει να διανύσουμε ως εκεί, για να ξέρουμε και τι ακριβώς μας περιμένει την επόμενη μέρα.

    ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ αυτής της διαδρομής, είναι ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ στόχων, στρατηγικών και προτεραιοτήτων.

    Είναι ίσως η πρώτη φορά, που στην πορεία για τις ευρωεκλογές, ο ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ σκεπάζει τα πάντα. Αφορά στην ίδια την υπόσταση της Ε.Ε. αγγίζει το μέλλον, την προοπτική, τις αναζητήσεις της.

    Η διεύρυνση έσπειρε τους δικούς της ανέμους…
    Η οικονομική κρίση θερίζει τις δικές της θύελες…
    Και η τσεχική προεδρία… απλώς παραπαίει.

    Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι σκέψεις στα μυαλά των υπόλοιπων ευρωπαίων ηγετών, τεχνοκρατών και παραγόντων, και ταυτόχρονα συνιστούν και μια πραγματικότητα αντικειμενική και αδιαμφισβήτητη.

    Τα μυαλά των δικών μας ηγετών ωστόσο, είναι αλλού προσανατολισμένα. Συνεπικουρούμενα στις αδιέξοδες διαδρομές τους από εργολάβους, εκδότες, και γιατί όχι ακόμα και από εξωελλαδικές στρατηγικές, επιδιώξεις και προτεραιότητες.

    Γόνιμο έδαφος για να «πατήσουν» και να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους όλοι αυτοί οι καλοθελητές, προσέφεραν…
    - Η πολιτική μιζέρια που μαστίζει τον τόπο.
    - Η ανυπαρξία μακροπρόθεσμων πολιτικών επεξεργασιών.
    - Η ατολμία στην ιεράρχηση των εθνικών προτεραιοτήτων.

    Μέσα στο άθλιο σκηνικό της σκανδαλολογίας και των δημοσκοπήσεων, κάποιοι αγωνιούν για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στο τιμόνι αυτής της χώρας, και κάποιοι άλλοι για να διαπιστώσουν πόσο πιο δυνατά θα μπορούν να φωνασκούν για να κρίνουν τον τρόπο που θα το κρατά.

    Ποιο τιμόνι και ποια χώρα άθλιοι έτσι που την καταντήσατε?
    Ποια ήταν και με ποιο τρόπο εκδηλώθηκε η «ζωντανή» πολιτική σας δράση – στάση στα κοινοτικά όργανα την τετραετία που πέρασε?
    Στον σύντομο απολογισμό σας, η χώρα την οποία εκπροσωπήσατε, είναι σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, σε καλύτερη η σε χειρότερη θέση διεθνώς και πόσο έχετε συμβάλει σ αυτό?
    Ποιος σας είπε ότι η παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση παραγράφων ή αστερίσκων στα κοινοτικά δρώμενα είναι αυτό που συνιστά «ζωντανή» πολιτική όσο αυθεντικά και αν γίνεται?

    Πείτε μας και οι πέντε. Αλλά κι εσείς οι νεόκοποι πρασινολογούντες που μοστράρετε ως ανερχόμενο αστέρι ελέω άλλων…
    - Ποιες είναι οι προτεραιότητες, οι ιεραρχήσεις και οι στόχοι σας από την επόμενη κιόλας μέρα της κάλπης?
    - Ποια είναι τα κορυφαία ζητήματα της εθνικής πολιτικής στα οποία έχετε συμφωνήσει ΟΛΟΙ, και με ποια μεθοδολογία θα τα προωθήσετε ΟΛΟΙ, στην επόμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο?
    - Ποιο εσωτερικό όργανο αποφασίζετε και δεσμεύεστε προκαταβολικά να θεσμοθετήσετε για να συντονίζει και να ελέγχει την ενιαία εθνική σας δράση στην επόμενη ευρωβουλή?
    - Ποιες ζημιογόνες και αδιέξοδες πρακτικές του παρελθόντος είστε διατεθειμένοι να αποκηρύξετε για ριζική αλλαγή ρότας αυτή τη φορά?
    - Σε ποια μίνιμουμ αναπτυξιακή πολιτική που θ αλλάξει την εικόνα και την υποδομή αυτής της χώρας συμφωνείτε και για την οποία δεσμεύεστε να μην υποστείλετε ούτε χιλιοστό τη σημαία της ασυμβίβαστης προσπάθειας για την ουσιαστική προώθησή της στην επόμενη ευρωβουλή?
    - Γύρω από ποια εθνική στρατηγική είστε διατεθειμένοι ΟΛΟΙ να συσπειρωθείτε χωρίς ταλαντεύσεις, συμβιβασμούς, ολιγωρίες και πισωγυρίσματα?

    Αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα κύριοι, και όχι η μαρμίτα των δημοσκοπήσεων και των κοινοτικών αμοιβών στα κομματικά ταμεία.

    Τι τον νοιάζει αυτό τον λαό πόσους πόντους ψηλότερο θα βγει το ΠΑΣΟΚ η η ΝΔ την επόμενη των ευρωεκλογών, αν αισθάνεται πως και οι δυο θα έχουν ξεχάσει την επόμενη μέρα την πατρίδα που εκπροσωπούν και το λαό που τους εξέλεξε?

    Ποιος νοιάζεται για το αν και με τι ποσοστό θα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή, αν ξέρει πως από την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να αμπελοφιλοσοφεί έτσι απλώς για να γίνεται κουβέντα?

    Ποιος νοιάζεται για το αν το ποσοστό του ΚΚΕ θα του επιτρέψει από «καλύτερες θέσεις» να προβάλλει θέσεις που να απηχούν περισσότερο αυθεντικά απ ότι άλλοι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης? Με δυο παραγράφους και τρείς αστερίσκους περισσότερους, ούτε η εργατική τάξη θα ορθοποδήσει σύντροφοι, ούτε και η προοπτική της χώρας που τη γέννησε θα φωτιστεί.

    Ποιος νοιάζεται για το αν θα μπουν στην ευρωβουλή τα λουλουδάτα πανώ των γκριζογένηδων πρασινολάγνων, όταν αισθάνεται πως το λουλούδιασμα στα πανώ του, υπάρχει μόνο και μόνο για να συγκαλύπτει προσωρινά τις γκρίζες του επιλογές και προτεραιότητες?

    Τοποθετηθείτε λοιπόν πάνω στα κρίσιμα ζητήματα αν έχετε ψυχή. Ειδ άλλως ξέρουμε και ξέρετε πως το μόνο που του μένει τούτου του πολιτικού συστήματος και των κομματικών σφραγίδων που το εκφράζουν, είναι να καεί, μήπως κι από τη στάχτη του ξεπηδήσει κάτι πιο ζωντανό, κάτι πιο ελπιδοφόρο, πιο δυναμικό, πραγματικά αυθεντικό και ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ… ΟΔΟΣ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Υπό τον φόβο των διαρροών και του ενδεχομένου να εξαναγκαστεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η Ν.Δ. κλείνει την πόρτα της Βουλής σε όλα τα σκάνδαλα. Επιλέγει έτσι την παραγραφή, στο τέλος Ιουνίου με τη λήξη της κοινοβουλευτικής συνόδου, για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου, του Αρ. Παυλίδη, αλλά και της Siemens.

    Αυτή όμως είναι η μία όψη του φεγγαριού.
    Η ορατή σε όλους πλευρά του.
    Η πλευρά που συνυπάρχει με τη δυνατότητα, ν αφήνει κάποιους που την παρατηρούν να ονειρεύονται και κάποιους άλλους να γαληνεύουν.

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που από διαίσθηση ανησυχούν. Γιατί ξέρουν πως η μαγεία της πρόκλησης – ενδεχομένως και η αλήθεια η ίδια – πρέπει ν αναζητηθεί στη σκοτεινή του πλευρά. Εκεί που τα μυστικά λουφάζουν επιμελώς κρυμμένα μεν, αλλά κατά τα λοιπά και ζωντανά παραμένουν και τις εξελίξεις καθορίζουν και μαζί μ αυτές τη ζωή και το μέλλον μας συνολικά.

    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?

    Θα μπορούσε και να είναι. Μόνο που σ αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να διαφαίνεται και η δυνατότητα μιας κάποιας αισιόδοξης προοπτικής.
    Όμως αυτή η δυνατότητα από πουθενά δεν προκύπτει.
    Δεν προκύπτει καν πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί.
    Και αν το στοίχημα το κερδίσει τελικά η διορατικότητα του Καραμανλή…
    Και αν αποδειχτεί πως τελικά μπορεί να είναι ο μοναδικός που μπορεί να διακρίνει φως στην άκρη του τούνελ…
    τότε …χαλάλι του το παλικάρι, αφού κατάφερε να δει και να ποντάρει στο απίστευτο, στο ανέλπιστο, στο απρόσμενο.
    Αν όμως αυτό δεν προκύπτει, τότε είναι αυτονόητο πως κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο …του παραλογισμού.

    ΤΟ ΤΖΙΜΑΝΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ …ΧΑΪΒΑΝΙ?

    Κι αυτό το συμπέρασμα προφανώς δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.
    Άλλωστε όταν πασχίζει να το στοιχειοθετήσει με τα λεγόμενα του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να το αμφισβητήσουμε?
    Κορυφαία στιγμή αποθέωσης αυτής της «αλήθειας» ήταν η στιγμή που σαφέστατα αναγνώρισε πως δεν είδε, κάτι άκουσε, αλλά τελικά …δεν εμπέδωσε πως γεννήθηκε και ανδρώθηκε το Βατοπέδι.
    Φυσικά δεν ήταν η μοναδική.
    Όμως όσο κι αν κανείς αποδέχεται πως ακόμα και οι μισές αλήθειες είναι «αλήθειες», και μόνο η διαίσθηση πως είναι μισές, δεν αφήνει την ανησυχία να καταλαγιάσει. Η λογική σκέψη οφείλει να αναζητήσει επισταμένα και τα υπόλοιπα κομμάτια τους.

    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Σ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ?

    Προφανώς η απάντηση είναι ΝΑΙ.
    Και δυστυχώς είναι κάμποσα αυτά τα γραμμάτια.
    Ένα απ αυτά άρχισε ήδη να ξοφλιέται. Και το δυστύχημα είναι πως το τίμημα του ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Πρόκειται για τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού. Και κυρίως εκείνες που άγγιζαν το πολιτικό σύστημα και πλευρές της εξωτερικής πολιτικής. Μεγαλοστομίες που φυσικά δεν ήταν καθόλου ένοχες. Κάποιες από αυτές μάλιστα, θα μπορούσαν και να εμπνεύσουν και ΚΥΡΙΩΣ να στρατεύσουν αυτό το λαό, ίσως γιατί έδειξαν να του φωτίζουν διαδρομές που η ψυχή του ήθελε να τις περπατήσει.
    Όμως αυτά τα λόγια κι αυτές τις επιλογές, δεν αρκεί μόνο να τις διατυπώνει κανείς. Όταν αυτός ο «κανείς» είναι ηγέτης μιας χώρας…
    Οφείλει να έχει την αποφασιστικότητα, το τσαγανό και τα παντελόνια για να τις πάει μέχρι το τέλος.
    Οφείλει να αντισταθεί και να καταγγείλει αυτούς που του υπονομεύουν το όνειρο, αν κι εφ όσον ονειρεύτηκε πραγματικά.
    Οφείλει να μην υποκύψει στην εσωτερική του αντιπολίτευση, είτε αυτή μέσω του υπουργείου εξωτερικών του υπονομεύει και του αποδυναμώνει την εξωτερική του πολιτική σε συνεννόηση με τους αμερικάνους κάτω από το τραπέζι, είτε αυτή προσπαθεί να συντηρήσει αλώβητο το πολιτικό σύστημα διατηρώντας ανέπαφο το περιβάλλον της μπόχας και της παρακμής.
    Αυτή την αποφασιστικότητα δε την έδειξε.
    Αυτό το σθένος δεν το είχε.
    Και τώρα τα γραμμάτια πολλαπλασιάστηκαν.
    Κι ο ίδιος παραδομένος αμαχητί στα χέρια επικοινωνιολόγων που τον φαιδροποιούν, επιστρέφει με τόκο το κεφάλαιο που επεχείρησε να δημιουργήσει.

    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.

    Χρεοκοπημένε Καραμανλή ΕΚΕΙ θα μείνεις. Διότι οφείλεις…
    1. Να «εξυγιάνεις» πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας σου από το μικρόβιο του όποιου αντιαμερικανισμού και των φιλορωσικών προσεγγίσεων
    2. Να εκφυλίσεις πλήρως τις εθνικές προτεραιότητες του λαού που σε εξέλεξε με τους χειρισμούς σου στα κορυφαία ζητήματα που τον απασχολούν.
    3. Να συμβάλεις στον πλήρη αποχρωματισμό αυτών των εθνικών προτεραιοτήτων για να είσαι εσύ και μόνο εσύ αυτός που θα χρεωθεί αυτή την κατάπτωση διότι στη μετά από σένα εποχή πρέπει οι επόμενοι να είναι αλώβητοι απ αυτό το φορτίο.
    4. Να αποδιαρθρώσεις έτι περαιτέρω τις αξίες του λαού που σε εξέλεξε. Να ολοκληρωθεί με την παρουσία και την ευθύνη σου το εγκληματικό έργο των Ρεπούσηδων, των Ηρακλείδηδων και λοιπών για να μη μείνει τίποτε όρθιο σ αυτόν τον τόπο.
    5. Να ξεπουλήσεις Κύπρο, Μακεδονία, Αιγαίο κλπ
    6. Να αποσυνθέσεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας που «κυβερνάς»…

    Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά… είσαι ελεύθερος να φύγεις. Παντελώς χρεοκοπημένος και ανίκανος στα μάτια του λαού που σε εξέλεξε.
    Έτσι θα παραδειγματιστεί κάθε επίδοξος «σεμνός και ταπεινός» κάθε τολμηρός εξωτερικοπολιτικάντης, για να μην επιχειρήσει κάτι ανάλογο.


    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 150+1?

    Φυσικά και υπάρχει.
    Αρκεί να θέλει να μεταπηδήσει σε άλλη συνομοταξία ως ΤΖΙΜΑΝΙ και να μην παραμείνει ΧΑΪΒΑΝΙ δέσμιο αλλότριων επιλογών.

    1. Να σπρώξει τις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη…
    2. Να διαλύσει τη Βουλή…
    3. Και να προκηρύξει εκλογές άμεσα μ ένα διάγγελμα που θα λέει τρία πράγματα:

    «Ελληνικέ λαέ,
    Αυτοί με πούλησαν και μαζί με μένα πούλησαν πρωτίστως εσένα (και να τους κατονομάσει).
    Αυτοί έκλεψαν το δημόσιο χρήμα και μαζί μ αυτό και τις ελπίδες σου (και να τους κατονομάσει).
    Αυτοί με εξεβίασαν και κατηύθυναν κάτω από το τραπέζι την εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας σε ατιμωτικά μονοπάτια (και να τους κατονομάσει)

    Κι εγώ ΝΑΙ. Λύγισα αλλά δεν ατιμάστηκα.
    Έκανα πίσω αλλά δε θέλω να παραδοθώ.

    Ελληνικέ λαέ,
    Στείλτους στο διάολο για όσα έκαναν. Και στείλε μαζί κι εμένα επειδή δεν αντιστάθηκα τιμώντας πριν απ όλα εγώ τον όρκο που έδωσα.
    Αν όμως θεωρείς την αυτοκριτική μου μπεσαλίδικη και ειλικρινή, τότε δώσε μου τη δύναμη να συνεχίσω από κει που με σταμάτησαν, με νέους ανθρώπους και στήριξέ με στα δύσκολα. Κάντο για σένα και γι αυτή την πατρίδα που την τσαλακώσαμε.»

    Ιδού η Ρόδος και όποιος δεν είναι συνυπεύθυνος συνειδητά ας μη φοβηθεί το …πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.